X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    A mi 10dc wypada w niedziele masakra hyhy jak nie urok to sraczka :D
    czy ty możesz mi podać datę do kalendarza, bo się gubię? :)
    acha- mozesz zacząć 11go dnia, spokojnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 12:03

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita76 wrote:
    Cometa faktycznie dziwny masz ten cykl, może nie reagujesz na ten estrofem tak jak oczekiwał lekarz?? może powinien coś zmienić?? hmm...
    bo przecież tak to możesz czekać i czekać... a jakby nie było czas ucieka :(
    też tak myślę, ze nie zareagowałam dobrze, bo mi już raz zwiększył dawkę.
    czytam na stronach novum, że pęcherzyk może się pojawić jeśli jest zbyt mała dawka estrofemu, jednak nie powinno to lekarzowi przeszkadzać przy crio.
    tylko że jeśli miałam wczoraj jednak ovu to już nawet od wczoraj, czy tam od dzisiaj powinnam włączyć pozostałe leki. :(

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    czy ty możesz mi podać datę do kalendarza, bo się gubię? :)
    acha- mozesz zacząć 11go dnia, spokojnie.
    21.02 zaczynam monitoring

• Vanili Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra dziewczyny, pora na mój ekshibicjonizm ;) :) :)

W końcu mogę odetchnąć z ulgą, bo choć tego nie pisałam to ostatni tydzień był dla mnie ciężki psychicznie... z powodu strachu o dzidziusia.

Moje objawy ciążowe pojawiają się i znikają. Tydzień temu bolały piersi ale mdłości minęły, w tym, piersi nic a nic nie bolą, za to mdłości i ból żołądka powrócił ze zdwojoną siłą. 3 tygodniowa przerwa w wizytach u naszego kochanego doktorka też zrobiła swoje a do tego ból podbrzusza. Siedziałam w domu jak na igłach i wsłuchiwałam się w każdy sygnał organizmu, ale jest dobrze ;D

Wczoraj wieczorem byliśmy na kontrolnej wizycie i doktor zrobił nam meeega suprajsa, takiego, że mój mąż gaduła, zamilkł z wrażenia na cały wieczór. Wychodziliśmy z gabinetu ze łzami w oczach bo nie spodziewaliśmy się zobaczyć takie oto małego ludzia:

Można powiedzieć, że chyba wczoraj mieliśmy takie wstępne prenatalne, bo doktor sprawdził wszystko co się dało. Serduszko, główkę, przeponę, żołądek, wszelkie przepływy itp i wszystko jest w jak najlepszym porządku. A załączone zdjęcie jegomościa albo damy (bo jeszcze nic nie wiadomo hihi) mówi samo za siebie i dla takich chwil naprawdę warto znosić wszelkie trudy :) :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 13:18

Lonia, szurusiowa, Torunianka, Bydgoszczanka, ewlinaaa85, ewa84, ComeToMeBaby, Suomi, pabelka88, Fiona12, Julita76, Kayaa lubią tę wiadomość

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili wrote:
    No dobra dziewczyny, pora na mój ekshibicjonizm ;) :) :)

W końcu mogę odetchnąć z ulgą, bo choć tego nie pisałam to ostatni tydzień był dla mnie ciężki psychicznie... z powodu strachu o dzidziusia.

Moje objawy ciążowe pojawiają się i znikają. Tydzień temu bolały piersi ale mdłości minęły, w tym, piersi nic a nic nie bolą, za to mdłości i ból żołądka powrócił ze zdwojoną siłą. 3 tygodniowa przerwa w wizytach u naszego kochanego doktorka też zrobiła swoje a do tego ból podbrzusza. Siedziałam w domu jak na igłach i wsłuchiwałam się w każdy sygnał organizmu, ale jest dobrze ;D

Wczoraj wieczorem byliśmy na kontrolnej wizycie i doktor zrobił nam meeega suprajsa, takiego, że mój mąż gaduła, zamilkł z wrażenia na cały wieczór. Wychodziliśmy z gabinetu ze łzami w oczach bo nie spodziewaliśmy się zobaczyć takie oto małego ludzia:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b91176252486.jpg

Można powiedzieć, że chyba wczoraj mieliśmy takie wstępne prenatalne, bo doktor sprawdził wszystko co się dało. Serduszko, główkę, przeponę, żołądek, wszelkie przepływy itp i wszystko jest w jak najlepszym porządku. A załączone zdjęcie jegomościa albo damy (bo jeszcze nic nie wiadomo hihi) mówi samo za siebie i dla takich chwil naprawdę warto znosić wszelkie trudy :) :) :)

Vanili wielkie gratulacje!!! piękny widok :) ja dziś 4dpt nadal żadnych objawów, bóli brzucha itp.
    Graśka wysłałam zaproszenie do przyjaciółek bo mam pytanie na priv

3jvz73sbpxjphhug.png
  • Bydgoszczanka Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale cudo!!!!! :-D

Vanili lubi tę wiadomość

hchy3e3kh4wwmhxc.png
  • Vanili Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję!

Chyba nawet w dniu ślubu nie bylismy tak wzruszeni jak tym widokiem.
    Boje się, i teraz wiem ze to naprawdę możliwe - że po narodzinach dziecka można oszaleć z miłości do niego.

Mnie tez brzuch nie bolał, ja tylko czułam dyskomfort z powodu wody w brzuchu. I własciwie gdyby nie mdłości i zmeczenie to bym nie czuła ze jestem w ciąży ale np moja psiapsiola nic nie odczuwa, tryska energią od samego początku - więc kazda ciąża jest inna...

Lonia, ComeToMeBaby, Bydgoszczanka lubią tę wiadomość

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili chyba sama bym się popłakała jakbym takie zdjęcie mojego malucha zobaczyła.
    CUDOWNE zakochałam się <3 niech rośnie zdrowy/a :)

• szurusiowa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e690ceec90a1267dgen.jpg

ewlinaaa85, ComeToMeBaby, Bydgoszczanka, ivf-ivf, Vanili lubią tę wiadomość

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili- piękne zdjęcie ale najważniejsze, że wszystko sprawdzone i jest ok.
    No, to się nastresowałaś. A zdjęcie piękne- wszystko wiadomo gdzie co jest hyhyhy legendy mi nie trzeba ;)

Vanili lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po zobaczeniu foty od razu pomyślałam, że to chłopak heh :) ale widocznie nie :P

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurusiowa wrote:
    Po zobaczeniu foty od razu pomyślałam, że to chłopak heh :) ale widocznie nie :P
    hyhy to tak jak ja przez to coś odstające tam hehehe

szurusiowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cometa Chruścik Ci coś długo nie odpisuje :/

• Vanili Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurusiowa wrote:

No ja też... i już miałam cichą nadzieję ze mój junior to junior ale doktor mówi żeby się do tego czegoś nie przywiązywać zbytnio bo to nadal na dwoje babka wróżyła hyhy ;)

ewlinaaa85, szurusiowa, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

mhsvi09kqjxi6wyb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili woow sliczny bobasek :) ja to chyba bym wyla jak bóbr:)
    Cometa kurcze , ta woda to moze byc od estrofemu , na watku ivf jest dziewczyna (mysza89 chyba?) ona tez tu u nas sie czasemu udzielala i ona miała chyba tak samo, woda i woda az pozniej sie kapneli ze to od estrofemu moze byc.Na nia estrofem wogule nie działa.Moze u Ciebie jest podobnie?
    ewelina treaz to juz chwila moment i bedzie maluch pod serduszkiem:)
    Bydgoszczanka jak tam kiedy usg?

Kochane czy Wy tez po transferze czułyscie macice?

ewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cometa wpisz mnie w kalendarzu na bete 22.02

ComeToMeBaby, Lonia, Lonia lubią tę wiadomość

• Suomi Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili, cudowne to zdjęcie naprawdę !
    Chyba się zaniosę z płaczu jak mi takie pokażą. Fajnie, że wszystko idzie tak do przodu, że już na początku ciąży ma się tak dużą świadomość. A pomyśleć, że nasze mamy do dnia narodzin nie miały żadnego usg, a co dopiero takie !

Vanili, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • Bydgoszczanka Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Cometa kurcze , ta woda to moze byc od estrofemu , na watku ivf jest dziewczyna (mysza89 chyba?) ona tez tu u nas sie czasemu udzielala i ona miała chyba tak samo, woda i woda az pozniej sie kapneli ze to od estrofemu moze byc.Na nia estrofem wogule nie działa.Moze u Ciebie jest podobnie?
    ewelina treaz to juz chwila moment i bedzie maluch pod serduszkiem:)
    Bydgoszczanka jak tam kiedy usg?

Kochane czy Wy tez po transferze czułyscie macice?

22 lutego.

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

hchy3e3kh4wwmhxc.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Cometa Chruścik Ci coś długo nie odpisuje :/
    no długo. zadzwoniłam do kliniki o niego pytać ale przyjmuje pacjentów do 16stej dzisiaj. może mi w przerwie odpisze. no nic, czekam.

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    o, dzięki. to by bardziej tłumaczyło co się ze mną dzieje.

c5e015d88e.png
‹‹ 312 313 314 315 316 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ