X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • migot_ka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Dziewczyny u mnie nic z tego, testy negatywne, jeszcze wczoraj miałam nadzieję że jednak bo na jednym coś się pojawiło ale dziś tez niby coś jest ale już ledwo widoczne.
    Musze jakoś przeżyć porażkę i zebrać się i kasę do kolejnej procedury :( wczoraj gadalam z chrostkiem to mogę brać anty przez ten czas. Nie wiem tylko czy mi dojdą do czasu @ anty od znajomej, jeśli nie to będę brać tylko miesiąc.

Ja bym zrobiła betę dla pewności

Torunianka, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa jak tam twoje samopoczucie? Mam nadzieję że, wszystko będzie dobrze

Cometa trzymam kciuki za powodzenie ;)

Ania nie kieruj się testami. Napisałaś że, jakiś bladziuch wyszedł więc wszystko jeszcze możliwe. Zrobisz jutro bete i wszystko będzie jasne - trzymam za Ciebie kciuki

Lola a jak Ty się czujesz z dwoma maluchami :)

Lonia? Mam nadzieję że, nas nie opuściłaś.

Spokojnej niedzieli wszystkim życzę :)
    Ja tym czasem zmykam na monitoring :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 11:30

szurusiowa, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Miłej niedzieli.
    Ewelina u mnie ok. Testów nie robie więc nie wiem czy maluchy są oba, czy jeden czy żadnen nie został. Jeszcze parę dni i się dowiem :)
    Jestem 2 dzień dość nerwowa typowe objawy PMS. Jeszcze ostatni tydzień miesiąca w pracy jak zawsze będzie ciężku u nerwowy :/

Dziewczyny czy po Estrofemie puchna Wam cycki? ;)
    Bo ja mam rozmiar większe odkąd to biorę. Przed @ nawet tak nie mam jak xteraz. Na jednym mam nawet naczynka pęknięte od spodu :/

Ania skoro wyszedł bkadzioch to znaczy ze coś się dzieje. Jutro już będziesz miała pewność :)

A po co chcesz brać antyki? W razie niepowodzenia planujesz długi protokół?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 12:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Ania: tej samej firmy testy?
    Tak facelle z rosmmana to na nich coś niby było widać, pepino cały czas negatywny

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola zapytałam doktorka czy mogę przez te 2 bądź 1 cykl brać anty aby wyciszyć organizm po hormonach, to odpisał ze tak mogę. A więc nie wiem jaki protokół po tym mi zrobi bo koleżanka ( z innej kliniki) mimo brania anty w przerwie między procedurami miała krótki protokół.

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://matkawariatka.blog.onet.pl/2014/02/15/dwa-najdluzsze-tygodnie-w-zyciu/

Aniu Tobie jutro dopiero mija 11 dzień po transferze. Teoretycznie powinnaś betę we wtorek robić nawet. Wg powyższego artykułu jutro rano test może wyjść pozytywnie jeśli maluch został. Nie stresuj się niepotrzebnie. Wszystko się może jeszcze wydarzyć :)

ewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Lola zapytałam doktorka czy mogę przez te 2 bądź 1 cykl brać anty aby wyciszyć organizm po hormonach, to odpisał ze tak mogę. A więc nie wiem jaki protokół po tym mi zrobi bo koleżanka ( z innej kliniki) mimo brania anty w przerwie między procedurami miała krótki protokół.
    W ten sposób. Ja to z chęcią odpocznie od wszelkich hormonów. Wiec antyków raczej nie planuje. Strasznie źle reaguje na nie. Wiec myślę 2 miesiące na wyczyszczenie organizmu z tych wszystkich leków będzie ok. Pewnie w 1 cyklu lekarz tez scratching będzie proponował. Ważne ze w razie czego będziemy miały jeszcze jedną szansę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie sie okazalo ze wczoraj wystapila owulacja :( czekam na tel od Dr bo nie wiem co robic, czy mam zaczac brac leki czy nie :(

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    A u mnie sie okazalo ze wczoraj wystapila owulacja :( czekam na tel od Dr bo nie wiem co robic, czy mam zaczac brac leki czy nie :(
    Szybko jakoś prawda? To może przyspieszyć cały proces. Daj znać co odpowie.

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina: to zaraz transfer???
    Ja ok, dziś jakieś brudy jeszcze wyszły, zwiększono mi jeszcze progesteron, kazali lykac magnez i odpoczywać. Na szczęście jednak mam wrażenie że lekarze na prawdę ostrożniej podchodzą do ciąż z ivf.

Ania:i tak betę musisz zrobić i to wszystko będzie jasne, sikance jak mówią oszukańce:) mi facelle wyszedł pozytywny a quick negatywny, mogłaś więcej wypić wieczorem np. Beta prawde powie, ja cały czas kciuki trzymam :)

Lola: odpoczywaj :)

Lola79, ewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze nie wiem :( nadal czekam na tel obawiam się że, przez to że owulacja wystąpiła wczoraj to może mi przesunąć transfer na kolejny miesiąc. W zaleceniach mam że, od dnia pęknięcia pęcherzyka mam zacząć zażywać tabletki - pęcherzyk pękł wczoraj więc nie wiem co robić, na wszelki wypadek wzięłam już co kazał mi brać.

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmmm a lekarz jest pewien że wczoraj a nie w nocy np?
    Mam nadzieję że jednak nic ci lekarz nie przesunie!

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki żeby transfer był na dniach jednak Ewelina.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Hmmmm a lekarz jest pewien że wczoraj a nie w nocy np?
    Mam nadzieję że jednak nic ci lekarz nie przesunie!
    Wczoraj jak jeździłam na nartach to lekko mnie pobolewało z prawej strony ale myślałam że, to nic takiego że, to na pewno z zimna i z tego wariowania ale wróciłam do domu i tak koło 21,00 tak mnie łupało z tej prawej strony że, leżałam plackiem więc myśle że owulka była właśnie w tych godz :/ no ale kurcze w 9dc??? Wiecznie pod górkę :( a Dr nie odpisuje - dzwoniłam ale nie odebrał
    W klinice też nie odbierają oszaleję chyba

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam do Dr smsa, dzwoniłam do niego, wysłałam mu email, dzwoniłam do kliniki i co? .. i ciiiiisza z każdej strony 0dash2.gif
    oszaleję :( i już się nawet nie nastawiam na transfer w tym cyklu. Chyba się poryczę

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina bierz dzisiaj tabletki jak Ci zalecał po owu. W razie odpowiedzi negatywnej po prostu przerwiesz. Ale jeśli owu była wczoraj wieczorem to nie jest źle. Gorzej jakbyś 2 dni później się dowiedziała. Myślę że transfer zaliczysz w tym miesiącu jednak. Dr na pewno odpisze.

ewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety a ja mam dwa pytania. Jedno ponawiam.

Po Estrofemie zbieracie wodę w organizmie, z biustem coś się dzieje?

Po Cinone uczucie mokra? Ja stosuję rano zanim wstanę. Zazwyczaj potem leżę chwilę. I jak potem wstaje to mam małą powódź :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wziełam tabletki na wszelki wypadek jak wróciłam z monitoringu hyhy

Lola79, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dr mi odpisał :D mam zacząć brać leki według schematu a jutro mam się z nim skontaktować w sprawie ustalenia dnia transferu :) monitoring który zazwyczaj trwa kilka dni u mnie trwał aż jeden dzień nieźle.

Lola mnie cycki mocno bolały nie wiem czy to była wina estrofemu czy ogólnie całej tej mieszanki leków i stymulacji ale spuchnięte były
    Ciebie bolą na pewno dlatego że, dzidzi się zadomowiło :D

ewa84, szurusiowa, ComeToMeBaby, Bydgoszczanka, pabelka88 lubią tę wiadomość

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina: też mi się wydaje że nie mogło być zapozno, bo gdybys była rano na monitoringu to pecherzyk by był- mój gin zawsze mówi ze jak przestaje boleć to wtedy pęka najprawdopodobniej :)

Lola: hmmm mnie bolały i powiększyły się nigdy wcześniej tak nie miałam, choć po samym progesteronie troszkę się powiekszaly. Niestety nie wiem jak do tego ma się estrofem i czy to mieszanka hormonów czy jakiś konkretny :)

Edit: no i wszystko jasne :) bardzo dobrze Ewelina się ułożyło :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 15:05

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
‹‹ 343 344 345 346 347 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ