Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
ComeToMeBaby wrote:ale o co ci chodzi?
w sensie że co?
patrzysz na normy laboratoryjne na wyniku może?
olej je. one dotyczą zwykłego cyklu a nie indukowanego do invitro.
my estradiol mamy kilku-kilkunastokrotnie podwyższony w stosunku do norm. -
Witam Was ponownie drogie forumowiczki. Chciałam Was o coś dopytać, bo po przeczytaniu ok. 150 stron wiem, że macie ogromną wiedzę i doświadczenie jeśli chodzi o in vitro.
Dzień po ewlinaaa85 miałam transfer, podczas punkcji pobrano mi 5 komórek z czego 3 się zapłodniły. Dzisiaj miałam telefon z informacją, że niestety hodowla zakończyła się i nie mamy nic do mrożenia. Byłam zaskoczona tą wiadomością i o nic nie dopytałam.
Chciałam Was zapytać czy wiecie z jakiego powodu nie dochodzi do mrożenia? czy nasze zarodki były zbyt słabe, źle się rozwijały?
Żałuję, że nie dopytałam P. embriolog, ale ten telefon mnie załamał.
Dziewczyny trzymam za nas wszystkie mocno kciuki, żeby każdej udało się spełnić to największe marzenie.
Ja już swoje też przeszłam. Mam za sobą dwa poronienia, brak ustalonej przyczyny. Od 3 lat nie potrafię zajść w ciążę. Masa badań, dwie inseminacje....
-
Monalizza, a nie wiesz kiedy przestały się rozwijać? Zazwyczaj jeśli padają na początku to jest to kwestia komórki jajowej, od trzeciej doby do głosu dochodzi genom męski i jeśli wtedy zarodki przestają się rozwijać chodzi zazwyczaj o plemniki. Ale przyczyn może być wiele. Badaliście też genetykę?
-
ComeToMeBaby wrote:Monalizza, a nie wiesz kiedy przestały się rozwijać? Zazwyczaj jeśli padają na początku to jest to kwestia komórki jajowej, od trzeciej doby do głosu dochodzi genom męski i jeśli wtedy zarodki przestają się rozwijać chodzi zazwyczaj o plemniki. Ale przyczyn może być wiele. Badaliście też genetykę?
Transfer był w sobotę i wtedy dostałam info, że poddają dalszej hodowli, że za dwa dni powiedzą co się zadziało. No i dziś ten telefon....
Jeśli chodzi o badania genetyczne to robiliśmy kariotyp
-
nick nieaktualny
-
MonaLizzza wrote:Transfer był w sobotę i wtedy dostałam info, że poddają dalszej hodowli, że za dwa dni powiedzą co się zadziało. No i dziś ten telefon....
Jeśli chodzi o badania genetyczne to robiliśmy kariotypewlinaaa85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMonaLizzza wrote:ewlinaaa85 na to liczę
Troszkę mnie podłamała dziesiejsza wiadomość, jutro chyba zadzwonię i spróbuję porozmawiać z P. embriolog dlaczego tak mogło się stać. Może to będzie jakaś wskazówka na przyszłość.
Teraz najgorsze to czekanie na testowanie
Masz rację najgorsze jest te wyczekiwanie mam nadzię że, tym razem te czekanie okaże się dla nas owocne -
nick nieaktualny
-
Ania1986 wrote:Cometa,naprawdę doktorek Ci odpowiedział skąd ta fragmentacja? Nam embriolog powiedział ze to normalne zjawisko w ludzkich zarodkach a skąd ono się bierze tego medycyna nie odkryła ale wykluczyli komórkę i plemnik jako przyczynę.
-
Dzień dobry!
Lola, dzwoń lub pisz dziś z rana, w końcu musi odpowiedzieć.
Ja wczoraj kupiłam Menopur jeszcze w niższej cenie, od dziś jest już o 70 zł droższy (tak jak Ania psiała). Dobrze, że akurat mieli na stanie w jednej aptece, to nie musiałam zamawiać
Marzec nadszedł i co? Gdzie ciąże na forum? Kometa jutro testujesz? W Tobie nasza nadzieja. Masz jakieś chociażby wyimaginowane objawy? Jakiś ból cycków, podbrzusza, biały śluz, cokolwiek ?ewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny