Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
ComeToMeBaby wrote:Fiona, czyli długi protokół.
A jak twoje TSH, spadło? To kiedy zaczynacie? W planach będą antyki czy nie?
i ołówek w to oko z awatara wysyłam za "bląd" włosyComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:
Ja was chyba muszę nauczyć Jeśli terminy i godziny wizyt sugerują, że spotkacie kogoś z forum w poczekalni to wchodzicie na foruma i piszecie: jestem już w poczekalni. siedzę koło wejścia/ za zakrętem/ gdzieś tam, mam na sobie to to i to / mam włosy takie i takie. SZUKAJ MNIE
uwaga praktyczna: NIE piszemy tego po powrocie do domu...ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:Lonia, co u ciebie?
Plan sportowy wdrażasz w życie? Wiosna idzieComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
Lonia, pamiętam swój pierwszy bieg. Jak mnie mąż zabrał na bieganie to myślałam że płuca wypluję. A dla niego to nawet nie była rozgrzewka... Zresztą wiesz, bo pewnie masz takiego samego egzemplarza w domu Drugi bieg- powiedziałam że to ja dyktuję tempo i warunki. No- wtedy już było lepiej, ale biedny chyba się ze mną nudził W każdym razie był wyrozumiały. Teraz gdybym wróciła do biegania to zawróciłabym do domu chyba po 50 metrach.
Lonia lubi tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:Lonia, pamiętam swój pierwszy bieg. Jak mnie mąż zabrał na bieganie to myślałam że płuca wypluję. A dla niego to nawet nie była rozgrzewka... Zresztą wiesz, bo pewnie masz takiego samego egzemplarza w domu Drugi bieg- powiedziałam że to ja dyktuję tempo i warunki. No- wtedy już było lepiej, ale biedny chyba się ze mną nudził W każdym razie był wyrozumiały. Teraz gdybym wróciła do biegania to zawróciłabym do domu chyba po 50 metrach.
ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
Lonia wrote:Teraz to lepiej odpoczywaj a potem zaczniesz biegać po sklepach kompletujac wyprawkę dla maluszka
wierzę że wam się uda. zregenerujecie organizmy i do boju! -
Hej dziewczyny. Dziś byłam na wizycie w sprawie ivf. Dr przeprowadził wywiad, zbadał mnie i kazał powtórzyć kilka badań. Do tego zrobić histeroskopie
Trochę mnie przeraziły koszty, bo 1100 zł za diagnostyczną a jak coś znajdą i będą musieli wyciąć to 1400 zł Do tego mam zrobić hormony LH, FSH, TSH, estradiol, prolaktyna, OGTT i wymazy z szyjki na ureaplasme i mycoplasme Mój mąż badanie nasienie z posiewem. Nie za dużo tych badań? Czy Wy też je wszystkie macie/miałyscie robione w trakcie dianostyki przed in vitro?
My będziemy podchodzić do programu 2+1. Trochę się zmartwiłam, bo już na samym wstępie za same badania wydaliśmy 1000 zł miesiąc temu te co Chrostowski zlecił i teraz dodatkowe 2000 zł tylko za badania. A gdzie tam cały program? Nie powiem, że trochę mnie to przybiło, bo liczyłam na to, że już od tego cyklu zaczniemy stymulację a tu jeszcze tyle badań i tyle kasy
Kometa gratuluję przyrostu!
-
Vioris, a nie możesz zrobić sobie histeroskopii gdzie indziej na NFZ?
-
Ja też bym powalczyla o histero. na NFZ może lekarz który wcześniej Cię prowadził wypisalby skierowanie?
Właśnie już gdzieś słyszałam o Tym że w gyn z ta histero szaleją i z jednej strony dobrze bo lepiej wszystko sprawdzić zanim wylozysz grubsza kasę.
ktoś pisał tu też o tym że niepowodzenia też były związane z bakteriami w nasieniu mężczyzny a posiew to ok 60zł
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 08:14
-
Tak, właśnie czytałam na wątku IVF. Vioris rób jak dziewczyny sugerują, zabieg rób na nfz. Wymazy też są bardzo ważne. A tamtych badań, które już robiłaś skończył się termin "ważności"? Niektóre ważne są przecież 3 miesiące, inne 6.
-
Ewelina, objawy lub ich brak są indywidualne dla każdego organizmu. Wiem, że to trudne ale nie myśl,że jeśli cię cycki nie bolą to nie ma ciąży. Wcale nie powiedziane. Naprawdę. Jak jest rzeczywiście przekonamy się już wkrótce, mam nadzieję że będzie piękna beta. Wspieram
ewlinaaa85 lubi tę wiadomość