X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • Fiona12 Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Fiona, czyli długi protokół.
    A jak twoje TSH, spadło? To kiedy zaczynacie? W planach będą antyki czy nie?

i ołówek w to oko z awatara wysyłam za "bląd" włosy :P
    Tak protokół dlugi a antyki juz koncze brac i jak wezme ostatnią tabletkę to w ten sam dzien pierwszy zastrzyk gonopeptylu. Tsh spadło do 2,12 A teraz to pewnie jeszcze mniejsze jest. No a za błędy nie bij☺ obiecuje poprawę ☺

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• Fiona12 Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    picgifs-disgust-7116793.gif

Ja was chyba muszę nauczyć :P Jeśli terminy i godziny wizyt sugerują, że spotkacie kogoś z forum w poczekalni to wchodzicie na foruma i piszecie: jestem już w poczekalni. siedzę koło wejścia/ za zakrętem/ gdzieś tam, mam na sobie to to i to / mam włosy takie i takie. SZUKAJ MNIE :P

uwaga praktyczna: NIE piszemy tego po powrocie do domu...
    Wiem wiem ☺ale miałam problem z Internetem w telefonie. I już miałam zagadnac jedną z dziewczyn czy to przypadkiem nie Torunianka i wtedy Pani z recepcji poprosiła ich do siebie i wystawiła rachunek na ponad 5 tysi. Więc stwierdziłam że to chyba nie Ona bo jest przecież w programie.

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezły rachunek...

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Lonia, co u ciebie?
    Plan sportowy wdrażasz w życie? Wiosna idzie :)
    Pobiegałam jeden dzień ale niestety poziom kondycji jest fatalny, żeby nie pluć płucami przerzuciłam się na nordic walking i robię 10 km tygodniowo. Do tego wróciłam do pracy i zaczał sie intensywny czas.

3jvz73sbpxjphhug.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia, pamiętam swój pierwszy bieg. Jak mnie mąż zabrał na bieganie to myślałam że płuca wypluję. A dla niego to nawet nie była rozgrzewka... Zresztą wiesz, bo pewnie masz takiego samego egzemplarza w domu ;) Drugi bieg- powiedziałam że to ja dyktuję tempo i warunki. No- wtedy już było lepiej, ale biedny chyba się ze mną nudził :P W każdym razie był wyrozumiały. Teraz gdybym wróciła do biegania to zawróciłabym do domu chyba po 50 metrach.

Lonia lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Lonia, pamiętam swój pierwszy bieg. Jak mnie mąż zabrał na bieganie to myślałam że płuca wypluję. A dla niego to nawet nie była rozgrzewka... Zresztą wiesz, bo pewnie masz takiego samego egzemplarza w domu ;) Drugi bieg- powiedziałam że to ja dyktuję tempo i warunki. No- wtedy już było lepiej, ale biedny chyba się ze mną nudził :P W każdym razie był wyrozumiały. Teraz gdybym wróciła do biegania to zawróciłabym do domu chyba po 50 metrach.
    Teraz to lepiej odpoczywaj a potem zaczniesz biegać po sklepach kompletujac wyprawkę dla maluszka :)

3jvz73sbpxjphhug.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    Teraz to lepiej odpoczywaj a potem zaczniesz biegać po sklepach kompletujac wyprawkę dla maluszka :)
    goń mnie, goń! :) będziemy razem łazić na zakupy hyhyhy.
    wierzę że wam się uda. zregenerujecie organizmy i do boju! :)

c5e015d88e.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadam poczytać co y Was :) i same fajne wieści.
    Gratki za przyrost bety i śnieżynki :)
    Torunianka trzymam kciuki za zarodki! Ile miałaś komórek dziś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 21:12

migot_ka, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadam poczytać co y Was :) i same fajne wieści.
    Gratki za przyrost bety i świeżynki :)
    Torunianka trzymam kciuki za zarodki! Ile miałaś komórek dziś?

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita coś nam tu obiecała...

iv094x39ir3hgbzx.png
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nobx2a.png

ComeToMeBaby, Suomi, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No co, w końcu wino dobre na endometrium :-P

szurusiowa lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    No co, w końcu wino dobre na endometrium :-P
    No tak mi się skojarzyło właśnie :D

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • vioris Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Dziś byłam na wizycie w sprawie ivf. Dr przeprowadził wywiad, zbadał mnie i kazał powtórzyć kilka badań. Do tego zrobić histeroskopie :/
    Trochę mnie przeraziły koszty, bo 1100 zł za diagnostyczną a jak coś znajdą i będą musieli wyciąć to 1400 zł :/ Do tego mam zrobić hormony LH, FSH, TSH, estradiol, prolaktyna, OGTT i wymazy z szyjki na ureaplasme i mycoplasme :/ Mój mąż badanie nasienie z posiewem. Nie za dużo tych badań? Czy Wy też je wszystkie macie/miałyscie robione w trakcie dianostyki przed in vitro?
    My będziemy podchodzić do programu 2+1. Trochę się zmartwiłam, bo już na samym wstępie za same badania wydaliśmy 1000 zł miesiąc temu te co Chrostowski zlecił i teraz dodatkowe 2000 zł tylko za badania. A gdzie tam cały program? :( Nie powiem, że trochę mnie to przybiło, bo liczyłam na to, że już od tego cyklu zaczniemy stymulację a tu jeszcze tyle badań i tyle kasy :(

Kometa gratuluję przyrostu! :)

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • migot_ka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vioris, a nie możesz zrobić sobie histeroskopii gdzie indziej na NFZ?

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym powalczyla o histero. na NFZ może lekarz który wcześniej Cię prowadził wypisalby skierowanie?
    Właśnie już gdzieś słyszałam o Tym że w gyn z ta histero szaleją i z jednej strony dobrze bo lepiej wszystko sprawdzić zanim wylozysz grubsza kasę.
    ktoś pisał tu też o tym że niepowodzenia też były związane z bakteriami w nasieniu mężczyzny a posiew to ok 60zł

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 08:14

iv094x39ir3hgbzx.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, właśnie czytałam na wątku IVF. Vioris rób jak dziewczyny sugerują, zabieg rób na nfz. Wymazy też są bardzo ważne. A tamtych badań, które już robiłaś skończył się termin "ważności"? Niektóre ważne są przecież 3 miesiące, inne 6.

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, objawy lub ich brak są indywidualne dla każdego organizmu. Wiem, że to trudne ale nie myśl,że jeśli cię cycki nie bolą to nie ma ciąży. Wcale nie powiedziane. Naprawdę. Jak jest rzeczywiście przekonamy się już wkrótce, mam nadzieję że będzie piękna beta. Wspieram <3

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • MonaLizzza Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina dasz radę wytrzymać do poniedziałku z testowaniem? ;) U mnie z dnia na dzień ciężej wytrzymać. Też cycki nie bolą :( Wczesniej po progesteronie napierdzielały okropnie a teraz prawie wcale...

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vioris czyli jednak uda Wam się podejść do IVF? Bardzo się cieszę. Tak jak dziewczyny piszą powalcz z NFZ. Może coś cześć badań się uda tak zrobić.

‹‹ 386 387 388 389 390 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ