X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • Fiona12 Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    ja sie nie znam na mrozeniu komorek, jaki to jest koszt? jesli nieduzy to warto pomyslec i jak wyglada rozmrazanie komorek, ile srednio przetrwa?
    zawsze odchodza wtedy koszty stymulacji, punkcji, dojazdow, musisz przeliczyc to.
    Bo rozumiem ze rozwazasz podejscie komerycje ewentualnie?
    No właśnie do tej pory nie braliśmy pod uwagę komercyjnego i dlatego teraz sie nad tym zastanawiam. Muszę to wszystko policzyć ale i tak pewnie wyszlaby ładna sumka do zapłaty

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torunianka wrote:
    Żadnych wyrazów nigdy nie robilam oprócz cytologi.
    W końcu do mnie zadzwonili. Z 8 komórek nadawalo się 7 do zaplodnienia. Z 6 zaplodnily się tylko 3:( Czyli jeszcze gorzej niz za 1 razem..
    Czyli jednak nie za dobrze. Właśnie się tego oobawiałam. Pozostaje mieć nadzieję, że się ładnie podzielą i urosną z nich piękne blastki.

Dziwne że nie robiłaś nigdy wymazów. Potrzebna jest cytologia aktualna, wymaz z szyjki macicy w kierunku chlamydii trachomatis i biocenoza pochwy.

Torunianka lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torunianka wrote:
    Żadnych wyrazów nigdy nie robilam oprócz cytologi.
    W końcu do mnie zadzwonili. Z 8 komórek nadawalo się 7 do zaplodnienia. Z 6 zaplodnily się tylko 3:( Czyli jeszcze gorzej niz za 1 razem..
    Ja też miałam zaplodnionych 3 z 6...spokojnie,będzie dobrze...również bardzo mnie to zmartwilo,a w sumie mam 3 piękne blastki! :-) jedna czeka w brzusiu do listopada,i 2 zamrożone! Bardzo trzymam kciuki za Twoje maluszki.Trzeba być dobrej myśli!!

migot_ka lubi tę wiadomość

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • Torunianka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pabelka88 wrote:
    Ja też miałam zaplodnionych 3 z 6...spokojnie,będzie dobrze...również bardzo mnie to zmartwilo,a w sumie mam 3 piękne blastki! :-) jedna czeka w brzusiu do listopada,i 2 zamrożone! Bardzo trzymam kciuki za Twoje maluszki.Trzeba być dobrej myśli!!
    Dziękuję bardzo :)
    Ale wiesz ostatnio z 6 zaplodnilo się 5 a żaden nie zostal z nami. Dlatego teraz bardzo się boje powtórki z rozrywki :(

• szurusiowa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiona, tez nam się kazał nad tym zastanowić. Ale jak czytam o skuteczności i ilości ciąż klinicznych z rozmrozonych oocytow m.in tutaj http://www.novum.com.pl/pl/leczenie-nieplodnosci/forum-embriologiczne/pytanie/1033/ to mam wątpliwości.cena z tego co czytam to 800zl mrozenie plus 600+VAT za przechowywanie.

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiona jeśli koszty byłyby znacząco mniejsze to warto pomyśleć o mrożeniu tak myślę. Mnie ta opcja dotyczyć nie będzie bo mogę zapłodnic wszystkie komórki i mrozic juz zarodki. Wiec tez mam ogromną nadzieję że na długim uda się więcej wystymulowac i po czerwcu ewentualnie podejść prv. Do samego transferu. No ale czas pokaże.

Torunianka może teraz mimo mniejszej ilości komórek będą lepszej jakości. Nic nie jest przesądzone.
    Trzymam kciuki żeby z tego była conajmniej jedna blastusia :)

• pabelka88 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torunianka wrote:
    Dziękuję bardzo :)
    Ale wiesz ostatnio z 6 zaplodnilo się 5 a żaden nie zostal z nami. Dlatego teraz bardzo się boje powtórki z rozrywki :(
    Rozumiem Twój strach,ale trzeba być dobrej myśli! Teraz wszystko skonczy się ciążą :-)

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • Torunianka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za mile slowa ;)
    Uważam ze teraz wszystko w rękach Boga. Jeśli bd chcial to się uda..

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Pojechałam dziś na tą betę no ale cóż moje laboratorium mnie wykiwało, jestem w szoku bo nigdy mi się to nie zdarzyło. Wynik miał być dziś po 2h jest wieczór wyników nadal nie ma. Jak tam wparuję w poniedziałek to nie ręczę za siebie jak się okaże że, zapłaciłam 42 zł za coś czego nie ma.

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm robiłaś w alabie?
    Jak robiłam w sobotę to wynik pojawił się o 21!

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Hmmm robiłaś w alabie?
    Jak robiłam w sobotę to wynik pojawił się o 21!
    W alabie ;) no nic zostaje czekać. Może się zlitują

• MonaLizzza Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina jednak nie wytrzymałaś do poniedziałku :) trzymam mocno kciuki za wysoką betę :)

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam taką nadzieję :)
    Jak można mówić że wyniki będą za 2 godziny a nie ma ich po 10 ...

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLizzza wrote:
    Ewelina jednak nie wytrzymałaś do poniedziałku :) trzymam mocno kciuki za wysoką betę :)
    No niestety nie dałam rady wysiedzieć w domu :/
    ja też trzymam kciuki za twoją betę mam nadzieję że, się uda :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Też mam taką nadzieję :)
    Jak można mówić że wyniki będą za 2 godziny a nie ma ich po 10 ...
    nooo porażka totalna :/ a człowiek siedzi i od zmysłów odchodzi :)

• szurusiowa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh siedzisz bidulo i pewnie tylko odśwież odśwież odśwież :s Jak to mówi moja mama: tylko spokój może nas uratować :-P (nigdy nie potrafię sie do tego dostosowac)

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina :-D
    To trzymam, zgodnie z zapowiedzią, skrzyżowane palce u stóp, do tego kciuki, zęby i ćwiczę kegle :-D

Swoją drogą ostatnio jak ja szłam to obdzwoniłam kilka labów. Najwyższa cena 67zł, ale się pani zreflektowała że to nie to i właściwe badanie kosztuje 40, przez kolejne 40, 34 do 20zł. Drugie miałam już na kartę stałego klienta, - 1 zł ;-) straszne różnice, takie 40 to już wg mnie przesada. A wiem, że i 13zł gdzieś dziewczyny płacą. Jaki rozstrzał cenowy...

Masz telefon do tego laba? dzwoń do nich! Do labu, nie do punktu pobrań.

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • MonaLizzza Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    No niestety nie dałam rady wysiedzieć w domu :/
    ja też trzymam kciuki za twoją betę mam nadzieję że, się uda :)

Ja też głęboko wierzę, że nam się uda :) czekamy na wyniki razem z Tobą

pabelka88 lubi tę wiadomość

• MonaLizzza Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa beta za 1zł? ładnie się ustawiłaś dziewczyno :) U mnie 22-26 zł na cito 50% dopłaty w diagnostyce (cito z wynikiem po 4-5 godz.- fest cito!) :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cometa nie mam tel do laba niestety :/ ja płaciłam tyle bo robiłam jeszcze tsh a beta kosztuje u nas 28zł

‹‹ 388 389 390 391 392 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ