Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
ewa84 wrote:ja sie nie znam na mrozeniu komorek, jaki to jest koszt? jesli nieduzy to warto pomyslec i jak wyglada rozmrazanie komorek, ile srednio przetrwa?
zawsze odchodza wtedy koszty stymulacji, punkcji, dojazdow, musisz przeliczyc to.
Bo rozumiem ze rozwazasz podejscie komerycje ewentualnie? -
Torunianka wrote:Żadnych wyrazów nigdy nie robilam oprócz cytologi.
W końcu do mnie zadzwonili. Z 8 komórek nadawalo się 7 do zaplodnienia. Z 6 zaplodnily się tylko 3:( Czyli jeszcze gorzej niz za 1 razem..
Dziwne że nie robiłaś nigdy wymazów. Potrzebna jest cytologia aktualna, wymaz z szyjki macicy w kierunku chlamydii trachomatis i biocenoza pochwy.Torunianka lubi tę wiadomość
-
Torunianka wrote:Żadnych wyrazów nigdy nie robilam oprócz cytologi.
W końcu do mnie zadzwonili. Z 8 komórek nadawalo się 7 do zaplodnienia. Z 6 zaplodnily się tylko 3:( Czyli jeszcze gorzej niz za 1 razem..migot_ka lubi tę wiadomość
-
pabelka88 wrote:Ja też miałam zaplodnionych 3 z 6...spokojnie,będzie dobrze...również bardzo mnie to zmartwilo,a w sumie mam 3 piękne blastki! jedna czeka w brzusiu do listopada,i 2 zamrożone! Bardzo trzymam kciuki za Twoje maluszki.Trzeba być dobrej myśli!!
Ale wiesz ostatnio z 6 zaplodnilo się 5 a żaden nie zostal z nami. Dlatego teraz bardzo się boje powtórki z rozrywki -
Fiona, tez nam się kazał nad tym zastanowić. Ale jak czytam o skuteczności i ilości ciąż klinicznych z rozmrozonych oocytow m.in tutaj http://www.novum.com.pl/pl/leczenie-nieplodnosci/forum-embriologiczne/pytanie/1033/ to mam wątpliwości.cena z tego co czytam to 800zl mrozenie plus 600+VAT za przechowywanie.
-
Fiona jeśli koszty byłyby znacząco mniejsze to warto pomyśleć o mrożeniu tak myślę. Mnie ta opcja dotyczyć nie będzie bo mogę zapłodnic wszystkie komórki i mrozic juz zarodki. Wiec tez mam ogromną nadzieję że na długim uda się więcej wystymulowac i po czerwcu ewentualnie podejść prv. Do samego transferu. No ale czas pokaże.
Torunianka może teraz mimo mniejszej ilości komórek będą lepszej jakości. Nic nie jest przesądzone.
Trzymam kciuki żeby z tego była conajmniej jedna blastusiaTorunianka lubi tę wiadomość
-
Torunianka wrote:Dziękuję bardzo
Ale wiesz ostatnio z 6 zaplodnilo się 5 a żaden nie zostal z nami. Dlatego teraz bardzo się boje powtórki z rozrywkiTorunianka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny
Pojechałam dziś na tą betę no ale cóż moje laboratorium mnie wykiwało, jestem w szoku bo nigdy mi się to nie zdarzyło. Wynik miał być dziś po 2h jest wieczór wyników nadal nie ma. Jak tam wparuję w poniedziałek to nie ręczę za siebie jak się okaże że, zapłaciłam 42 zł za coś czego nie ma. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ewelina
To trzymam, zgodnie z zapowiedzią, skrzyżowane palce u stóp, do tego kciuki, zęby i ćwiczę kegle
Swoją drogą ostatnio jak ja szłam to obdzwoniłam kilka labów. Najwyższa cena 67zł, ale się pani zreflektowała że to nie to i właściwe badanie kosztuje 40, przez kolejne 40, 34 do 20zł. Drugie miałam już na kartę stałego klienta, - 1 zł straszne różnice, takie 40 to już wg mnie przesada. A wiem, że i 13zł gdzieś dziewczyny płacą. Jaki rozstrzał cenowy...
Masz telefon do tego laba? dzwoń do nich! Do labu, nie do punktu pobrań.ewlinaaa85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny