X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szurusiowa, jak było na usg? Kiedy punkcja? :-)

szurusiowa lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe czy Ewelina pojechała na betę :p

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Ciekawe czy Ewelina pojechała na betę :p
    Myślisz, że zrobiłaby to w tajemnicy? :-P przecież jakby powiedziała to bym nawet palce u nóg skrzyżowała :-)

ewa84, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jeśli pojechała to pewnie powie nam :)
    Czekamy

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hi. punkcja poniedziałek o 11stej
    35k8k85.gif
    Progesteron dwukrotnie u nich badany dużo poniżej 1 więc na razie nie było tematu odwołania transferu. No chyba że nie będzie co transferowac heh.

ComeToMeBaby, Torunianka, pabelka88, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • Torunianka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    niepoważna jesteś? przecież oni tam są po to aby zadbać o twoje bezpieczeństwo. mogliby ci dodatkową kroplówkę podać na przykład. mam nadzieję że nie jesteś sama?
    Ostatnio po tych ich kroplowkach czulam się jeszcze gorzej niz teraz..
    A tak wgl to wracam w końcu do domu :) Pobrali mi 8 komorek . A dziś jeszcze nie dzwolili.
    A wczoraj mialam powtórkę z rozrywki i caly dzień i noc nawet rano wymiotowalam..

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurusiowa wrote:
    Hi. punkcja poniedziałek o 11stej
    35k8k85.gif
    Progesteron dwukrotnie u nich badany dużo poniżej 1 więc na razie nie było tematu odwołania transferu. No chyba że nie będzie co transferowac heh.
    Hehe co robisz takie oczyska? Nie peniaj, będzie dobrze!

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torunianka wrote:
    Ostatnio po tych ich kroplowkach czulam się jeszcze gorzej niz teraz..
    A tak wgl to wracam w końcu do domu :) Pobrali mi 8 komorek . A dziś jeszcze nie dzwolili.
    A wczoraj mialam powtórkę z rozrywki i caly dzień i noc nawet rano wymiotowalam..
    Ja pitolę, współczuję. Może weź jakieś elektrolity, nawadniaj się. 8 komórek to ładnie, czekamy na wieści co dalej. Trzymam kciuki żeby ta torbiel jednak nie namieszala i że wszystkie będą piękne i gotowe do zapłodnienia. Szerokości!

c5e015d88e.png
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Hehe co robisz takie oczyska? Nie peniaj, będzie dobrze!
    Thx ;-)

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • Torunianka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz sam byl ciekaw ile z nich nie bd zdefragmentowanych. Kurcze niech już dzwonia bo czlowiek tylko nie potrzebnie się stresuje :)
    Fiona a to wiem która to Ty;) Ja właśnie siedzialam kolo tej babki co podchodzila prywatnie i z nią gadalam. Ja to taka w spódniczce kolp drzwi :)
    A ja tak wgl to musialam im zapłacić 220 zl bo zrobili mi przed punkcja jakieś tam wymazy bez uprzedzenia. I jak jakieś zarodki będą zamrożone to w przyszlym mies scraching i w nastepnym transfer.. Oby tylko tym razem coś się tam dobrze rozwinelo..

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmmmmm czyżby nowe wymagania? Dodatkowe wymazy? Qrcze nie powinno być to w programie?
    Torunianka kiepsko faktycznie znosisz narkoze :/ ale ważne żeby ładne zarodki były :)

Szurusiowa: dasz radę :) później już będzie tylko przyjemniej :)

iv094x39ir3hgbzx.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torunianka, jak jakieś tam? To nie wiesz?
    Przychodzi mi na myśl tylko wymaz z szyjki macicy na chlamydię pcr i biocenoza, ewentualnie cytologia. Nie miałaś tych badań i się teraz dopatrzyli?

c5e015d88e.png
  • Torunianka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie wiem. Dopiero mąż mi powiedzial jak bylismy juz w motelu ze placil 220zl bo przed punkcja zrobili mi jakieś wymazy i badanie krwi mi i jemu i to wsio.
    Do tego podjeliśmy decyzje ze do 3 nie podchodzimy bo bardzo zle znosze te narkozy. A po za tym i tak nie wiadomo czy oby na pewno byśmy się wyrobili.

• vioris Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie z tym NFZ to ciężko raczej bo mój lekarz jest prywatny i w dodatku nie sądzę aby na NFZ dali mi termin w konkretnych dniach cyklu a muszę zrobić 10-12 dc. W pon mam mieć @ i dzwonić się zapisać do GC. Podliczyłam sobie te badania wszystkie i 806 zł za badania + koszt histero 1100-1400 zł :/
    Ja tam akurat jestem bardzo za zrobieniem badań, żeby wszystko było dopięte na ostatni guzik i szanse były większe, no ale koszt histero mnie po prostu powalił :/

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziwne ze na wykonanie histeroskopii dali ci przedzial 3 dni... mysle ze gc chce dodatkowa kase wyciagnac:P
    ja dostalam skierowanie na hsg od lekarza prywatnego - rowniez na histero mozna dostac tylko to zalezy od lekarza. Co co daty zabiegu to kwestia dogadania sie w konkretnym szpitalu, byc moze uda sie zrobic w tych dniach aczkolwiek dziwne to troche dla mnie no ale ekspertem nie jestem :P

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torunianka, domagałabym się rachunku. No jak tak może być że płacisz a nie wiesz za co. Samo hasło wymazy to za mało. Brakowało wam jakichś badań? Może poprzednie się przeterminowaly i trzeba było powtórzyć? Ale jeśli tak to chyba nie powinny one już być płatne. Bez wiedzy co tam pobrali nie wiem co o tym myśleć.

Torunianka lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Fiona12 Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze zapomniałam Wam napisać że Doktorek zaproponował abyśmy rozwazyli możliwość zamrozenia jajeczek gdyby było ich więcej. Powiedział to ze względu na to ze zalapiemy sie tylko na jedną procedure i w razie gdyby nic z tego nie wyszło to moglibyśmy je wykorzystać do następnego podjęcia ale już komercyjnie . Co o tym sądzicie?

• Fiona12 Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumę to byłoby taniej o stymulacji i punkcje ale dochodzi znowu koszt mrożenia no i niewiadomo czy przetrwalyby rozmrozenie

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie nie znam na mrozeniu komorek, jaki to jest koszt? jesli nieduzy to warto pomyslec i jak wyglada rozmrazanie komorek, ile srednio przetrwa?
    zawsze odchodza wtedy koszty stymulacji, punkcji, dojazdow, musisz przeliczyc to.
    Bo rozumiem ze rozwazasz podejscie komerycje ewentualnie?

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Torunianka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żadnych wyrazów nigdy nie robilam oprócz cytologi.
    W końcu do mnie zadzwonili. Z 8 komórek nadawalo się 7 do zaplodnienia. Z 6 zaplodnily się tylko 3:( Czyli jeszcze gorzej niz za 1 razem..

‹‹ 387 388 389 390 391 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ