Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
ComeToMeBaby wrote:niepoważna jesteś? przecież oni tam są po to aby zadbać o twoje bezpieczeństwo. mogliby ci dodatkową kroplówkę podać na przykład. mam nadzieję że nie jesteś sama?
A tak wgl to wracam w końcu do domu Pobrali mi 8 komorek . A dziś jeszcze nie dzwolili.
A wczoraj mialam powtórkę z rozrywki i caly dzień i noc nawet rano wymiotowalam..szurusiowa lubi tę wiadomość
-
szurusiowa wrote:Hi. punkcja poniedziałek o 11stej
Progesteron dwukrotnie u nich badany dużo poniżej 1 więc na razie nie było tematu odwołania transferu. No chyba że nie będzie co transferowac heh.szurusiowa lubi tę wiadomość
-
Torunianka wrote:Ostatnio po tych ich kroplowkach czulam się jeszcze gorzej niz teraz..
A tak wgl to wracam w końcu do domu Pobrali mi 8 komorek . A dziś jeszcze nie dzwolili.
A wczoraj mialam powtórkę z rozrywki i caly dzień i noc nawet rano wymiotowalam.. -
Lekarz sam byl ciekaw ile z nich nie bd zdefragmentowanych. Kurcze niech już dzwonia bo czlowiek tylko nie potrzebnie się stresuje
Fiona a to wiem która to Ty;) Ja właśnie siedzialam kolo tej babki co podchodzila prywatnie i z nią gadalam. Ja to taka w spódniczce kolp drzwi
A ja tak wgl to musialam im zapłacić 220 zl bo zrobili mi przed punkcja jakieś tam wymazy bez uprzedzenia. I jak jakieś zarodki będą zamrożone to w przyszlym mies scraching i w nastepnym transfer.. Oby tylko tym razem coś się tam dobrze rozwinelo.. -
Hmmmmmm czyżby nowe wymagania? Dodatkowe wymazy? Qrcze nie powinno być to w programie?
Torunianka kiepsko faktycznie znosisz narkoze ale ważne żeby ładne zarodki były
Szurusiowa: dasz radę później już będzie tylko przyjemniejszurusiowa lubi tę wiadomość
-
Nic nie wiem. Dopiero mąż mi powiedzial jak bylismy juz w motelu ze placil 220zl bo przed punkcja zrobili mi jakieś wymazy i badanie krwi mi i jemu i to wsio.
Do tego podjeliśmy decyzje ze do 3 nie podchodzimy bo bardzo zle znosze te narkozy. A po za tym i tak nie wiadomo czy oby na pewno byśmy się wyrobili. -
No właśnie z tym NFZ to ciężko raczej bo mój lekarz jest prywatny i w dodatku nie sądzę aby na NFZ dali mi termin w konkretnych dniach cyklu a muszę zrobić 10-12 dc. W pon mam mieć @ i dzwonić się zapisać do GC. Podliczyłam sobie te badania wszystkie i 806 zł za badania + koszt histero 1100-1400 zł
Ja tam akurat jestem bardzo za zrobieniem badań, żeby wszystko było dopięte na ostatni guzik i szanse były większe, no ale koszt histero mnie po prostu powalił -
dziwne ze na wykonanie histeroskopii dali ci przedzial 3 dni... mysle ze gc chce dodatkowa kase wyciagnac:P
ja dostalam skierowanie na hsg od lekarza prywatnego - rowniez na histero mozna dostac tylko to zalezy od lekarza. Co co daty zabiegu to kwestia dogadania sie w konkretnym szpitalu, byc moze uda sie zrobic w tych dniach aczkolwiek dziwne to troche dla mnie no ale ekspertem nie jestemComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
Torunianka, domagałabym się rachunku. No jak tak może być że płacisz a nie wiesz za co. Samo hasło wymazy to za mało. Brakowało wam jakichś badań? Może poprzednie się przeterminowaly i trzeba było powtórzyć? Ale jeśli tak to chyba nie powinny one już być płatne. Bez wiedzy co tam pobrali nie wiem co o tym myśleć.
Torunianka lubi tę wiadomość
-
Jeszcze zapomniałam Wam napisać że Doktorek zaproponował abyśmy rozwazyli możliwość zamrozenia jajeczek gdyby było ich więcej. Powiedział to ze względu na to ze zalapiemy sie tylko na jedną procedure i w razie gdyby nic z tego nie wyszło to moglibyśmy je wykorzystać do następnego podjęcia ale już komercyjnie . Co o tym sądzicie?
-
ja sie nie znam na mrozeniu komorek, jaki to jest koszt? jesli nieduzy to warto pomyslec i jak wyglada rozmrazanie komorek, ile srednio przetrwa?
zawsze odchodza wtedy koszty stymulacji, punkcji, dojazdow, musisz przeliczyc to.
Bo rozumiem ze rozwazasz podejscie komerycje ewentualnie?