X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • Fiona12 Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika84 wrote:
    Hej a ty już umowilas na scratching? Dziewczyny jak by wam pasowało i się zgralo z moimi wizytami to mogłbyście jechac ze mną lipa i ty? Bo ja samochodem jeżdżę ale to już jak chcecie ?!
    Ja jeszcze się nie umówiłam bo najpierw muszę dostać miwsiaczke ale będę się umawiać na koniec maja prawdopodobnie. A Ty skąd jesteś? Ja okolic Krosna n

• migot_ka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Kaczorek gratuluję!!! :)
    Lipa witaj :)
    Ja na razie szprycuje się estrofemem i czekam na criotransfer...jutro mam 2 usg, ale moje jajca się coś rozleniwiły...endo też na razie nie powala, więc wszystko jak na razie stoi pod znakiem zapytania...
    Kometa - pytanie do Ciebie - Ty też szłas sztucznym cyklem...czy do crio musi wystąpić owulacja, czy nie koniecznie, a jedyny warunek to endo min. 10??

lipa lubi tę wiadomość

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka to zależy jakim cyklem idziesz jak naturalnym to ważna jest owulacja jak na sztucznym to owulacja nie występuje i endo musi być 1cm

• migot_ka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Migotka to zależy jakim cyklem idziesz jak naturalnym to ważna jest owulacja jak na sztucznym to owulacja nie występuje i endo musi być 1cm
    Ewelinko, idę sztucznym...serio owulacji na sztucznym nie będzie??

• szurusiowa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie będzie :) w tym przypadku chodzi tylko o grubość endo. Chociaż zdarzają się przypadki i chyba właśnie kometa tak miała że słabo zareagowała na ten estrofem i na jednym z usg wwygladalo jakby była po owu ale i tak w niczym to nie przeszkodziło jak widać heh.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2016, 20:19

ewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • monika84 Debiutantka

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiona12 wrote:
    Ja jeszcze się nie umówiłam bo najpierw muszę dostać miwsiaczke ale będę się umawiać na koniec maja prawdopodobnie. A Ty skąd jesteś? Ja okolic Krosna n

ja jestem z okolic Tarnowa!!

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migot_ka wrote:
    Ewelinko, idę sztucznym...serio owulacji na sztucznym nie będzie??

Nie będzie, estrofem blokuje jajka. Przyrasta samo endometrium :-)

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • migot_ka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff...a ja już miałam doła, że mi jajka nie rosną...:)
    Dzięki dziewczyny :) To może w tym tyg będzie crio :)

ComeToMeBaby, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migot_ka wrote:
    Hej dziewczyny :)
    Kaczorek gratuluję!!! :)
    Lipa witaj :)
    Ja na razie szprycuje się estrofemem i czekam na criotransfer...jutro mam 2 usg, ale moje jajca się coś rozleniwiły...endo też na razie nie powala, więc wszystko jak na razie stoi pod znakiem zapytania...
    Kometa - pytanie do Ciebie - Ty też szłas sztucznym cyklem...czy do crio musi wystąpić owulacja, czy nie koniecznie, a jedyny warunek to endo min. 10??
    Tylko endo. Estrofem w dawkach na tym cyklu hamuje ovu, ma tylko rozbudować endo.

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Suomi Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    bry wieczór... ja pitolę, ile do nadrobienia, trochę mnie nie było. przepraszam że was zaniedbałam, ale zabiegana i wymęczona jestem. no to po kolei:

- Kaczorek- gratulacje!!!! :) dopisuję cię do listy ciąż :) piękna beta. daj koniecznie znać kiedy idziesz na usg "serduszkowe", potwierdzić ciążę. jestem ciekawa czy będą dwa serducha. powodzenia!

- witam nowe koleżanki :) lipa, też cię kojarzę z ivf, witaj w "klubie" ;) tobie i monice84 życzę powodzenia

- Ania- jak rozpiska stymulacji?

- Fiona- i jakie plany przed II procedurą, co ustaliliście?

- Suomi- ściąga dla Lipy dobra, jednak muszę wyjaśnić pewną nieścisłość: FSH, owszem, wykonane w 2 lub 3 dniu cyklu, jednak AMH wykonuje się w dowolnym dniu cyklu.

- Ewelina- ja też smakowałam tego białka. Waniliowego, bananowego i ananasowego chyba. Nie pamiętam które ale jedno z nich smakowało mi ogórkami szklarniowymi... Żadne nie było dobre. Nie mogłam się przemóc żeby to pić. I to jeszcze z plastiku, jak to rozrabiają sobie sportowcy w takich bidonach? W życiu. Bleh. Ja nie wiem jak oni to mogą pić.

- Ewa- czy mam przeczucia co do płci? Przeczucia to chyba nie, no bo co ja tam mogę wiedzieć jak nawet za bardzo samej ciąży nie odczuwam :P Ale od początku mówiłam o zarodku, dziecku, Kosmicie i mi tak utkwiło że o dziecku mówię w rodzaju męskim. No fajnie by było jakby był chłopak ale biorę też Księżniczkę, jak to ostatnio określił mój mąż (że jest ciekawy czy będzie miał w domu dwie księżniczki czy będzie chłopak). A co będzie to się okaże.

- Julita- jak przechodzę ciążę? No jak wyżej :P gdyby nie objawy typu: tu mnie zakłuje w podbrzuszu blisko pachwin (pewnie więzadła macicy pracują), a to mnie wzdmie, a to mi się odbija po posiłkach (wszystko to sprawka tego podstępnego progesteronu), a to mi dziąsła się ostatnio rozkrwawiły, a to uszy mi się zatkały i głowa bolała- będę sprawdzała ciśnienie, to właściwie nie wiedziałabym chyba że w ciąży jestem. Głównie mam objawy jelitowo-wzdęciowe. Na szczęście mdłości i wrażliwość na zapachy mnie ominęły. Kończę pierwszy trymestr i jestem szcześliwa że ciąża się utrzymała. No- teraz do przodu. Jeszcze te badania prenatalne... Zdaję sobie sprawę z tego że mój wiek wpłynie na wynik tych badań ale tak czy inaczej chcę zrobić Pappa.

- Szurusiowa- dzięki za pamięć :) wczorajsza wizyta została przełożona na dziś, bo pani dr była na jakiejś konferencji ginekologicznej. No i dziś poszłam uzgodnić kilka rzeczy, poskarżyć się na tego gina na nfz, zrobić usg i pogadać. Na usg okazało się że mam już całkiem sporego Kosmitę, urósł i ma prawie 4cm, w dodatku jest bardzo ruchliwy, bo machał cały czas łapkami, fikał nóżkami i wyginał ciałko na boki. Nic tylko mu podłożyć muzykę i wyglądałoby jak taniec. Mąż się śmiał że dziecko odziedziczy chyba po nim "adhd", na co pani dr stwierdziła że mam przerąbane hyhy oboje jesteśmy zadowoleni z dzisiejszej wizyty. W poniedziałek ma podejść do tej poradni przyszpitalnej i wysłać pani dr smsa że już jestem to ona zadzwoni do dr z poradni i zleci mu wypisanie mi skierowania na badania- krew, mocz. Przewracała oczami jak się dowiedziała ze nic nie dostałam. Mam zmienić lekarza i celować z wizytą w kogoś innego jak tam będę :) No, jest dobrze.

To by było na tyle. Idę po kalendarz. I bardzo proszę się zapisywać bo coś się pusto zrobiło- dawać tu mi te terminy do stymulacji, usg, monitów itd bo tu w tym kalendarzu nie ma komu dzieci robić :P Raz, raz! :)

Nadrabiam Was właśnie i od razu prostuję sprostowanie :) - wszystko przekleiłam z wiadomości prosto od Chrusta :) Ale masz rację - AMH w którymkolwiek dniu można zrobić.

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • Suomi Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorek, trzymam kciuki dziś za betę. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok !

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny i trzymam kciuki za powodzenie :)

Kaczorek ściskam za piękny przyrost bety.

monika84, lipa lubią tę wiadomość

• lipa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapisałam się na pierwszą wizytę, dopiero 5 maja. to będzie mój 18ty dzień cyklu. myslicie, że zrobią mi w tym samym cyklu histero ze scratchingiem?

wirusówkę zrobię sama przed wizytą, z wymazami się wstrzymam, bo może nam jeszcze uznają te ze stycznia.

modlę się, żeby zacząć stymulację w następnym cyklu.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    zapisałam się na pierwszą wizytę, dopiero 5 maja. to będzie mój 18ty dzień cyklu. myslicie, że zrobią mi w tym samym cyklu histero ze scratchingiem?

wirusówkę zrobię sama przed wizytą, z wymazami się wstrzymam, bo może nam jeszcze uznają te ze stycznia.

hrj a pytałaś Dr czy Ci zrobi histeroskopie?? Scratching robią miedzy 20 a 25dc histeroskopie wykonuje się zazwyczaj do 12dc. Ja zrobiłam histero w 14dc i tylko same zmartwienia przez to miałam hyh

• lipa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie pytałam, rozmawiałam tylko z rejestracją. no to nic, scratching najwazniejszy

Ewlinaaa a dlaczego miałas rpoblemy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 11:54

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    nie pytałam, rozmawiałam tylko z rejestracją. no to nic, scratching najwazniejszy

Ewlinaaa a dlaczego miałas rpoblemy?
    Bo moje endo w tym dniu było już przerośniete i Dr ktora mi to robila stwierdziła ze to ognisko polipów jest więc już byłam wystraszona ale jak odebrałam wyniki hist.pat to się okazało że, wszystko jest ok

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:

Skierowanie na histeroskopię to możesz wziąć od każdego gina. Nawet tego, do którego chodzilas przed kliniką. Na nfz do szpitala. I załatwisz pewnie przed majem jak się ogarniesz.

W 18dc zrobią histeroskopie, ale tylko na antykoncepcji. Inaczej endometrium będzie jak u Eweliny - zbyt duze.

ewlinaaa85, lipa lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ze skierowaniem bym ogarneła, ale z pracą to już nie ogarnę.
    cholera, mogłam pomysleć wcześniej.
    scrachting bez histeroskopii ma sens?

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A miałaś już histero robioną? Bo widzę że, też już troche tych transferów miałas :( może dobrze by było sobie zrobic?

• lipa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie miałam NIGDY histero. i męczy mnie to, że nie wiadomo co się tam dzieje. przemyślę to i może spróbuje jakoś zorganizowac.

age.png
‹‹ 441 442 443 444 445 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ