Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
monika84 wrote:Hej a ty już umowilas na scratching? Dziewczyny jak by wam pasowało i się zgralo z moimi wizytami to mogłbyście jechac ze mną lipa i ty? Bo ja samochodem jeżdżę ale to już jak chcecie ?!
-
Hej dziewczyny
Kaczorek gratuluję!!!
Lipa witaj
Ja na razie szprycuje się estrofemem i czekam na criotransfer...jutro mam 2 usg, ale moje jajca się coś rozleniwiły...endo też na razie nie powala, więc wszystko jak na razie stoi pod znakiem zapytania...
Kometa - pytanie do Ciebie - Ty też szłas sztucznym cyklem...czy do crio musi wystąpić owulacja, czy nie koniecznie, a jedyny warunek to endo min. 10??lipa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ewlinaaa85 wrote:Migotka to zależy jakim cyklem idziesz jak naturalnym to ważna jest owulacja jak na sztucznym to owulacja nie występuje i endo musi być 1cm
-
Nie będzie w tym przypadku chodzi tylko o grubość endo. Chociaż zdarzają się przypadki i chyba właśnie kometa tak miała że słabo zareagowała na ten estrofem i na jednym z usg wwygladalo jakby była po owu ale i tak w niczym to nie przeszkodziło jak widać heh.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2016, 20:19
ewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
Ufff...a ja już miałam doła, że mi jajka nie rosną...
Dzięki dziewczyny To może w tym tyg będzie crioComeToMeBaby, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość
-
migot_ka wrote:Hej dziewczyny
Kaczorek gratuluję!!!
Lipa witaj
Ja na razie szprycuje się estrofemem i czekam na criotransfer...jutro mam 2 usg, ale moje jajca się coś rozleniwiły...endo też na razie nie powala, więc wszystko jak na razie stoi pod znakiem zapytania...
Kometa - pytanie do Ciebie - Ty też szłas sztucznym cyklem...czy do crio musi wystąpić owulacja, czy nie koniecznie, a jedyny warunek to endo min. 10?? -
ComeToMeBaby wrote:bry wieczór... ja pitolę, ile do nadrobienia, trochę mnie nie było. przepraszam że was zaniedbałam, ale zabiegana i wymęczona jestem. no to po kolei:
- Kaczorek- gratulacje!!!! dopisuję cię do listy ciąż piękna beta. daj koniecznie znać kiedy idziesz na usg "serduszkowe", potwierdzić ciążę. jestem ciekawa czy będą dwa serducha. powodzenia!
- witam nowe koleżanki lipa, też cię kojarzę z ivf, witaj w "klubie" tobie i monice84 życzę powodzenia
- Ania- jak rozpiska stymulacji?
- Fiona- i jakie plany przed II procedurą, co ustaliliście?
- Suomi- ściąga dla Lipy dobra, jednak muszę wyjaśnić pewną nieścisłość: FSH, owszem, wykonane w 2 lub 3 dniu cyklu, jednak AMH wykonuje się w dowolnym dniu cyklu.
- Ewelina- ja też smakowałam tego białka. Waniliowego, bananowego i ananasowego chyba. Nie pamiętam które ale jedno z nich smakowało mi ogórkami szklarniowymi... Żadne nie było dobre. Nie mogłam się przemóc żeby to pić. I to jeszcze z plastiku, jak to rozrabiają sobie sportowcy w takich bidonach? W życiu. Bleh. Ja nie wiem jak oni to mogą pić.
- Ewa- czy mam przeczucia co do płci? Przeczucia to chyba nie, no bo co ja tam mogę wiedzieć jak nawet za bardzo samej ciąży nie odczuwam Ale od początku mówiłam o zarodku, dziecku, Kosmicie i mi tak utkwiło że o dziecku mówię w rodzaju męskim. No fajnie by było jakby był chłopak ale biorę też Księżniczkę, jak to ostatnio określił mój mąż (że jest ciekawy czy będzie miał w domu dwie księżniczki czy będzie chłopak). A co będzie to się okaże.
- Julita- jak przechodzę ciążę? No jak wyżej gdyby nie objawy typu: tu mnie zakłuje w podbrzuszu blisko pachwin (pewnie więzadła macicy pracują), a to mnie wzdmie, a to mi się odbija po posiłkach (wszystko to sprawka tego podstępnego progesteronu), a to mi dziąsła się ostatnio rozkrwawiły, a to uszy mi się zatkały i głowa bolała- będę sprawdzała ciśnienie, to właściwie nie wiedziałabym chyba że w ciąży jestem. Głównie mam objawy jelitowo-wzdęciowe. Na szczęście mdłości i wrażliwość na zapachy mnie ominęły. Kończę pierwszy trymestr i jestem szcześliwa że ciąża się utrzymała. No- teraz do przodu. Jeszcze te badania prenatalne... Zdaję sobie sprawę z tego że mój wiek wpłynie na wynik tych badań ale tak czy inaczej chcę zrobić Pappa.
- Szurusiowa- dzięki za pamięć wczorajsza wizyta została przełożona na dziś, bo pani dr była na jakiejś konferencji ginekologicznej. No i dziś poszłam uzgodnić kilka rzeczy, poskarżyć się na tego gina na nfz, zrobić usg i pogadać. Na usg okazało się że mam już całkiem sporego Kosmitę, urósł i ma prawie 4cm, w dodatku jest bardzo ruchliwy, bo machał cały czas łapkami, fikał nóżkami i wyginał ciałko na boki. Nic tylko mu podłożyć muzykę i wyglądałoby jak taniec. Mąż się śmiał że dziecko odziedziczy chyba po nim "adhd", na co pani dr stwierdziła że mam przerąbane hyhy oboje jesteśmy zadowoleni z dzisiejszej wizyty. W poniedziałek ma podejść do tej poradni przyszpitalnej i wysłać pani dr smsa że już jestem to ona zadzwoni do dr z poradni i zleci mu wypisanie mi skierowania na badania- krew, mocz. Przewracała oczami jak się dowiedziała ze nic nie dostałam. Mam zmienić lekarza i celować z wizytą w kogoś innego jak tam będę No, jest dobrze.
To by było na tyle. Idę po kalendarz. I bardzo proszę się zapisywać bo coś się pusto zrobiło- dawać tu mi te terminy do stymulacji, usg, monitów itd bo tu w tym kalendarzu nie ma komu dzieci robić Raz, raz!
Nadrabiam Was właśnie i od razu prostuję sprostowanie - wszystko przekleiłam z wiadomości prosto od Chrusta Ale masz rację - AMH w którymkolwiek dniu można zrobić.ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
zapisałam się na pierwszą wizytę, dopiero 5 maja. to będzie mój 18ty dzień cyklu. myslicie, że zrobią mi w tym samym cyklu histero ze scratchingiem?
wirusówkę zrobię sama przed wizytą, z wymazami się wstrzymam, bo może nam jeszcze uznają te ze stycznia.
modlę się, żeby zacząć stymulację w następnym cyklu. -
nick nieaktualnylipa wrote:zapisałam się na pierwszą wizytę, dopiero 5 maja. to będzie mój 18ty dzień cyklu. myslicie, że zrobią mi w tym samym cyklu histero ze scratchingiem?
wirusówkę zrobię sama przed wizytą, z wymazami się wstrzymam, bo może nam jeszcze uznają te ze stycznia.
modlę się, żeby zacząć stymulację w następnym cyklu. -
nick nieaktualnylipa wrote:nie pytałam, rozmawiałam tylko z rejestracją. no to nic, scratching najwazniejszy
Ewlinaaa a dlaczego miałas rpoblemy? -
lipa wrote:zapisałam się na pierwszą wizytę, dopiero 5 maja. to będzie mój 18ty dzień cyklu. myslicie, że zrobią mi w tym samym cyklu histero ze scratchingiem?
modlę się, żeby zacząć stymulację w następnym cyklu.
Skierowanie na histeroskopię to możesz wziąć od każdego gina. Nawet tego, do którego chodzilas przed kliniką. Na nfz do szpitala. I załatwisz pewnie przed majem jak się ogarniesz.
W 18dc zrobią histeroskopie, ale tylko na antykoncepcji. Inaczej endometrium będzie jak u Eweliny - zbyt duze.ewlinaaa85, lipa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny