X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • monika84 Debiutantka

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej lipa! to ja też jestem z rządówki i dostałam sie na 3 ivf mam badanie z września i z tego co dr mówił to te badania są ważne ale dokładnie sie dowiem w maju tylko FSH kazała powtórzyć żeby było świeże!to bedziemy podchodzić w tym samym m-cu jak miło!!

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• lipa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika84 super, tez przenosilas sie z innej kliniki? Mialas juz pierwsza wizyte? Jak ona wygladala?

age.png
  • monika84 Debiutantka

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Monika84 super, tez przenosilas sie z innej kliniki? Mialas juz pierwsza wizyte? Jak ona wygladala?

Miałam a ty?ja jestem pozytywnie zaskoczona dr super w porównaniu do poprzedniego ściągała z nas wszystko co sie dało!!a z jakiej kliniki sie przeniosłaś?
    dr sprawdzał wyniki i robi usg no i nam sie trafiło jedno jedyne miejsce wiec jesteśmy na 10 miejscu na liście!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 20:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka podziwiam Cię skoro dałaś radę pić te białko, u mnie porażka kupiłam waniliowe zmieszałam i przełknąć nie byłam w stanie heh dodałam do tego truskawki bo pomyslalam ze to polepszy smak ale kicha ta sama. Do teraz mi się odbija podziwiam tych co piją to dziennie ble nie wiem czy to przetrawię :P

• lipa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika84 wrote:
    Miałam a ty?ja jestem pozytywnie zaskoczona dr super w porównaniu do poprzedniego ściągała z nas wszystko co sie dało!!a z jakiej kliniki sie przeniosłaś?
    dr sprawdzał wyniki i robi usg no i nam sie trafiło jedno jedyne miejsce wiec jesteśmy na 10 miejscu na liście!

No wlasnie nie mialam. Wpisalam sie na liste i czekam na dokumentacje medyczna z poprzedniej kliniki, zeby sie umowic. Ciagle w to nie wierze i boje sie, ze zadzwonie i powiedza, ze miejsca nie ma. No ale skoro mnie zapisali, to chyba nie moga nam teraz odmowic?

Przenioslam sie z Parens Rzeszow. Klinika ok, ale troche malo rozwinieta. I lekarz srednie podejscie. Nie mialam np histero i scratchingu choc prosilam

age.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Anatolka podziwiam Cię skoro dałaś radę pić te białko, u mnie porażka kupiłam waniliowe zmieszałam i przełknąć nie byłam w stanie heh dodałam do tego truskawki bo pomyslalam ze to polepszy smak ale kicha ta sama. Do teraz mi się odbija podziwiam tych co piją to dziennie ble nie wiem czy to przetrawię :P

Moj maz cwiczy na silowni i pije takie specyfiki. Ja mimo hiperki, nie bylam w stanie tego w siebie wcisnac. A zebyscie powachaly smaki wisniowy albo ciasteczkowy. Masakra :-)

ewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

age.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bry wieczór... ja pitolę, ile do nadrobienia, trochę mnie nie było. przepraszam że was zaniedbałam, ale zabiegana i wymęczona jestem. no to po kolei:

- Kaczorek- gratulacje!!!! :) dopisuję cię do listy ciąż :) piękna beta. daj koniecznie znać kiedy idziesz na usg "serduszkowe", potwierdzić ciążę. jestem ciekawa czy będą dwa serducha. powodzenia!

- witam nowe koleżanki :) lipa, też cię kojarzę z ivf, witaj w "klubie" ;) tobie i monice84 życzę powodzenia

- Ania- jak rozpiska stymulacji?

- Fiona- i jakie plany przed II procedurą, co ustaliliście?

- Suomi- ściąga dla Lipy dobra, jednak muszę wyjaśnić pewną nieścisłość: FSH, owszem, wykonane w 2 lub 3 dniu cyklu, jednak AMH wykonuje się w dowolnym dniu cyklu.

- Ewelina- ja też smakowałam tego białka. Waniliowego, bananowego i ananasowego chyba. Nie pamiętam które ale jedno z nich smakowało mi ogórkami szklarniowymi... Żadne nie było dobre. Nie mogłam się przemóc żeby to pić. I to jeszcze z plastiku, jak to rozrabiają sobie sportowcy w takich bidonach? W życiu. Bleh. Ja nie wiem jak oni to mogą pić.

- Ewa- czy mam przeczucia co do płci? Przeczucia to chyba nie, no bo co ja tam mogę wiedzieć jak nawet za bardzo samej ciąży nie odczuwam :P Ale od początku mówiłam o zarodku, dziecku, Kosmicie i mi tak utkwiło że o dziecku mówię w rodzaju męskim. No fajnie by było jakby był chłopak ale biorę też Księżniczkę, jak to ostatnio określił mój mąż (że jest ciekawy czy będzie miał w domu dwie księżniczki czy będzie chłopak). A co będzie to się okaże.

- Julita- jak przechodzę ciążę? No jak wyżej :P gdyby nie objawy typu: tu mnie zakłuje w podbrzuszu blisko pachwin (pewnie więzadła macicy pracują), a to mnie wzdmie, a to mi się odbija po posiłkach (wszystko to sprawka tego podstępnego progesteronu), a to mi dziąsła się ostatnio rozkrwawiły, a to uszy mi się zatkały i głowa bolała- będę sprawdzała ciśnienie, to właściwie nie wiedziałabym chyba że w ciąży jestem. Głównie mam objawy jelitowo-wzdęciowe. Na szczęście mdłości i wrażliwość na zapachy mnie ominęły. Kończę pierwszy trymestr i jestem szcześliwa że ciąża się utrzymała. No- teraz do przodu. Jeszcze te badania prenatalne... Zdaję sobie sprawę z tego że mój wiek wpłynie na wynik tych badań ale tak czy inaczej chcę zrobić Pappa.

- Szurusiowa- dzięki za pamięć :) wczorajsza wizyta została przełożona na dziś, bo pani dr była na jakiejś konferencji ginekologicznej. No i dziś poszłam uzgodnić kilka rzeczy, poskarżyć się na tego gina na nfz, zrobić usg i pogadać. Na usg okazało się że mam już całkiem sporego Kosmitę, urósł i ma prawie 4cm, w dodatku jest bardzo ruchliwy, bo machał cały czas łapkami, fikał nóżkami i wyginał ciałko na boki. Nic tylko mu podłożyć muzykę i wyglądałoby jak taniec. Mąż się śmiał że dziecko odziedziczy chyba po nim "adhd", na co pani dr stwierdziła że mam przerąbane hyhy oboje jesteśmy zadowoleni z dzisiejszej wizyty. W poniedziałek ma podejść do tej poradni przyszpitalnej i wysłać pani dr smsa że już jestem to ona zadzwoni do dr z poradni i zleci mu wypisanie mi skierowania na badania- krew, mocz. Przewracała oczami jak się dowiedziała ze nic nie dostałam. Mam zmienić lekarza i celować z wizytą w kogoś innego jak tam będę :) No, jest dobrze.

To by było na tyle. Idę po kalendarz. I bardzo proszę się zapisywać bo coś się pusto zrobiło- dawać tu mi te terminy do stymulacji, usg, monitów itd bo tu w tym kalendarzu nie ma komu dzieci robić :P Raz, raz! :)

szurusiowa, lipa, ewlinaaa85, Fiona12 lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FORUMOWE CIĄŻE: http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby3-smiley.gif
    Julita75- 6.12.2015 transfer, Vanili- 13.12.2015 transfer, ewa84- 28.12.2015 transfer- ciąża bliźniacza, Bydgoszczanka- 29.12.2015 ciąża naturalna po stymulacji, ComeToMeBaby- 20.02 criotransfer, Pabelka- 2.03 transfer, Kaczorek- 5.04 transfer

KALENDARZ KCIUKOWY:
    20.04 Julita76- badania prenatalne (II- połówkowe)
    28.04 9:15 ComeToMeBaby- badania prenatalne (I)
    kwiecień- Lonia
    maj- 19ilonka87, Lola79
    24.08 Julita76- planowany termin porodu http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby3-smiley.gif
    31.08 Vanili- planowany termin porodu http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby3-smiley.gif
    19.09 Ewa84- planowany termin porodu http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby3-smiley.gif http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby3-smiley.gif
    08.11 ComeToMeBaby- planowany termin porodu http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby3-smiley.gif

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja znowu z pytaniem. Jestem spod Rzeszowa. Nie znam zbyt dobrze Krakowa. Będę dojezdzac pociągami. Na którym dworcu wysiasc, żeby najszybciej dotrzeć do Artvimedu? Korzystaliśmy z jadojade.pl. z głównego dworca to kolejne 40 min podróży. Nie da się szybciej? :-D

age.png
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    To ja znowu z pytaniem. Jestem spod Rzeszowa. Nie znam zbyt dobrze Krakowa. Będę dojezdzac pociągami. Na którym dworcu wysiasc, żeby najszybciej dotrzeć do Artvimedu? Korzystaliśmy z jadojade.pl. z głównego dworca to kolejne 40 min podróży. Nie da się szybciej? :-D
    PKP się nie da :P nie wiem co Ci pokazało jakdojade ale fajnie się jedzie z dworca w ten sposób : wsiadasz w autobus 292 (przystanek obok dworca PKS na dole) i jedziesz około 25min i wysiadasz na przystanku Park Decjusza. Cofasz się kawaleczek do skrzyżowania do ulicy Jesionowej i idziesz nią prosto i dochodzisz do kliniki po jakichś 5-10min :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2016, 22:52

Fiona12 lubi tę wiadomość

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokazało mi autyobus 152 z PKP właśnie, z Pawia i też żeby wysiasc na tym przystanku Park Decjusza i dalej dojść. Na mapie wydawało się kawałek na nogach, ale skoro mówisz, że góra 10 minut, to nie jest źle :-) dzięki!

age.png
  • Vanili Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski a ktoś, coś wie co tam u Loni?

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, ja miałam jagodowe białko... Rewelacji nie było, na pewno nie smakuje jak koktajl na mleku/maslance, który zrobi się samodzielnie... Nie nie, ale piłam dzielnie :-) mąż kupił, mąż robił to piłam, ale niedokończone paczka stoi do dziś...

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Fiona12 Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny. Mam ustalony plan na drugą procedurę. W maju Skcratching A w czerwcu krótki protokół z antagonistyka. Lipa ja tez będę dojeżdżać teraz autobusem więc skorzystam z podpowiedzi Szurusiowej i Twojej. Pierwszy raz pojadę sama pod koniec maja bo wcześniej to zawsze z mężem samochodem.

lipa, ewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Lonia coś tu nam zamilklas :) miałaś startować ze mną jakoś ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia na wysokich obrotach teraz żyje ;) ;) z tego co pisała to czeka na @ i rusza z antykami

• Kaczorek Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    - Kaczorek- gratulacje!!!! :) dopisuję cię do listy ciąż :) piękna beta. daj koniecznie znać kiedy idziesz na usg "serduszkowe", potwierdzić ciążę. jestem ciekawa czy będą dwa serducha. powodzenia!

Nawet nie zapisałam się jeszcze na żadną wizytę, mam złe przeczucia.
    Od jakiś 3 dni piersi w ogóle nie czuję, boli mnie głowa a tak czułam się poprzednim razem kiedy ciąża obumarła.
    Modlę się tylko o to żeby uniknąć szpitala w razie czego.

3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
    31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
    5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno <3
    f2w3yx8dqelvgt49.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorek nawet tak nie myśl :/ sprawdzałaś przyrost?? &&&

• Kaczorek Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro sprawdzę.
    Miałam gości przez weekend ( teściowa) nawet nie miałam jak :/

Nawet nikomu nie mówimy o tej procedurze.
    Poprzednim razem wiedzieli wszyscy i ciagle się dopytywali.

Teraz nie wie nikt.
    W pracy też dlatego pracuje tak jak mi każą i nawet się nie przyznaję ;)

3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
    31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
    5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno <3
    f2w3yx8dqelvgt49.png
  • monika84 Debiutantka

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiona12 wrote:
    Witajcie dziewczyny. Mam ustalony plan na drugą procedurę. W maju Skcratching A w czerwcu krótki protokół z antagonistyka. Lipa ja tez będę dojeżdżać teraz autobusem więc skorzystam z podpowiedzi Szurusiowej i Twojej. Pierwszy raz pojadę sama pod koniec maja bo wcześniej to zawsze z mężem samochodem.
    Hej a ty już umowilas na scratching? Dziewczyny jak by wam pasowało i się zgralo z moimi wizytami to mogłbyście jechac ze mną lipa i ty? Bo ja samochodem jeżdżę ale to już jak chcecie ?!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2016, 17:26

‹‹ 440 441 442 443 444 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ