X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    nie miałam NIGDY histero. i męczy mnie to, że nie wiadomo co się tam dzieje. przemyślę to i może spróbuje jakoś zorganizowac.
    Ja jestem po dwóch nieudanych transferach podchodzę z niedrożnością jajowodów więc mnie tym bardziej męczyło dlaczego nam się nie udaje. W histero nic mi nie wyszło więc dalej siedzę i kombinuję co ze mną jeszcze nie tak :/
    może dasz radę to ogarnąć histero trwa chwilkę i jeszcze w ten sam dzień wychodzisz ze szpitala :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 13:42

• szurusiowa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa jesli mogę Cię pomeczyc to jakiego stopnia masz endomende? Lekarze w tej poprzedniej klinice jakieś dodatkowe leki Ci w związku z tym przepisywali? I czy niepowodzenia wiązali właśnie z endometrioza czy po prostu niewiadomo? :s

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • monika84 Debiutantka

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy po antykach też żle sie czułyście!? ja mam scratchingw 20 dc także Lipa mogą ci kazać przyjechac pużniej!

• szurusiowa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika84 wrote:
    Dziewczyny czy wy po antykach też żle sie czułyście!? ja mam scratchingw 20 dc także Lipa mogą ci kazać przyjechac pużniej!
    Tak. Możesz w aptece kupić bez recepty coś osłonowego do antykoncepcji.

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • monika84 Debiutantka

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurusiowa wrote:
    Tak. Możesz w aptece kupić bez recepty coś osłonowego do antykoncepcji.
    Dzieki to nie jestem jedyna!

• lipa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurusiowa wrote:
    Lipa jesli mogę Cię pomeczyc to jakiego stopnia masz endomende? Lekarze w tej poprzedniej klinice jakieś dodatkowe leki Ci w związku z tym przepisywali? I czy niepowodzenia wiązali właśnie z endometrioza czy po prostu niewiadomo? :s

Na wypisie ze szpitala własnie nie mam napisanego stopnia, ale chyba I lub II, miałam tylko torbiel i nieliczne ogniska. Odkąd miałam laparo, czyli ponad 2 lata temu, torbiele nie wróciły.
    Miałam encorton i fraxiparine przeciwzakrzepowo, ale to raczej standard w mojej klinice. Co do niepowodzeń od lekarza usyszałam "wie pani, in vitro częściej się nie udaje niż udaje". Z tego też względu choćbym miała podchodzić komercyjnie, zmieniłabym klinikę.

age.png
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Na wypisie ze szpitala własnie nie mam napisanego stopnia, ale chyba I lub II, miałam tylko torbiel i nieliczne ogniska. Odkąd miałam laparo, czyli ponad 2 lata temu, torbiele nie wróciły.
    Miałam encorton i fraxiparine przeciwzakrzepowo, ale to raczej standard w mojej klinice. Co do niepowodzeń od lekarza usyszałam "wie pani, in vitro częściej się nie udaje niż udaje". Z tego też względu choćbym miała podchodzić komercyjnie, zmieniłabym klinikę.
    Aha, rozumiem. Dzięki. Czyli w sumie tak samo jak u nas w Artvimedzie encorton i przeciwzakrzepowy standardowo.

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika84 wrote:
    mogą ci kazać przyjechac pużniej!
    Yyyyy... No nie wiem, nie wiem... Uprzedzić "nową" czy od razu rzucić ołówkiem w czoło? :-P

Anatolka, ewlinaaa85, Suomi, Vanili lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Yyyyy... No nie wiem, nie wiem... Uprzedzić "nową" czy od razu rzucić ołówkiem w czoło? :-P
    Hahah no właśnie nie chciałam wchodzić w Twoje kompetencje :D Pouczenie może najpierw hyhy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 15:52

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    ale o co chodzi? :)

age.png
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    ale o co chodzi? :)
    O ortografię :P Kometa tu karze za byki :P

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurusiowa wrote:
    O ortografię :P Kometa tu karze za byki :P
    :-P ołówkami rzucam jak oczy mnie bolą od błędów. Żeby piszącego byki też zabolało :-P

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no Cometa dajesz ołówka na mnie ich nie żałowałaś :P

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę wam powiedzieć że dziś wyszarpałam od dr z przychodni skierowanie na zaległe badania. Młoda lekarka gadala z nim telefonicznie żeby mi wypisał. Ja do niego wchodzę i co? Muszę się prosić o badania.
    - Ale jakie?
    - No krew, mocz, nic nie dostałam.
    - Yhym, no ale co my tu mamy...
    - Nic. Grupę krwi mam. I morfologię robioną miesiąc temu w szpitalu.
    - No ale to co mam dać?
    - (tu już mi na bank ciśnienie wzrosło) no mocz, glukozę...
    -... ale glukoza to jeszcze nie teraz!
    - nie mówię o krzywej cukrowej tylko na czczo z krwi.
    - (westchnięcie) dobrze to wypiszę...

I tu nastąpiło wypisanie skierowania na 9 badań. No, trudno było, trudno... Ale gdybym nie miała robionych HIV, toxo, różyczki itp do ivf to bym się nadal nie doczekała dzisiaj skierowania na nie bo nie wypisał. Heh. Nasz kochany NFZ...

Aaaa, pani położnej bardzo nie przypasowało że chodzę do dwóch lekarzy. Na pytanie "a, to chodzi pani i tu i tu?!" nie odpowiedziałam. Wystarczyło że wymownie pomilczałam :-)

szurusiowa lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    no Cometa dajesz ołówka na mnie ich nie żałowałaś :P
    Ale ty już wiedziałaś co ci grozi a i tak byłaś jak ta recydywa hahaha ;-)

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    :-P ołówkami rzucam jak oczy mnie bolą od błędów. Żeby piszącego byki też zabolało :-P

a to ja popieram, też jestem zboczona na tym punkcie.
    a największym moim zboczeniem jest, gdy słyszę, że ktoś używa "bynajmniej" zamiast "przynajmniej", grrrrrr

ewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cometa jakiś pokręcony ten lekarz kto to widział żeby pacjentka wiedziała co musi zbadać a lekarz nie. Jak dla mnie mało kompetentny bałabym się u takiego prowadzić ciążę :/

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Cometa jakiś pokręcony ten lekarz kto to widział żeby pacjentka wiedziała co musi zbadać a lekarz nie. Jak dla mnie mało kompetentny bałabym się u takiego prowadzić ciążę :/
    On nie tyle że nie wiedział, bo bardzo dobrze wiedział. On nie chciał mi ich wypisywać bo nie. I jeszcze inna lekarka się za mną wstawiła, wiesz... Ujma na honorze pewnie. W necie jednak są takie o nim opinie, że ani nie bada ani nie wystawia skierowań. Jakby się bał że będzie za nie płacił z własnej kieszeni.

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozpadłam się dziś na kawałki :( przyjechał szwagier z córką i jej mężem do nas na kawkę i powiem wam że ledwo się trzymałam :( wręcz nie mogłam się doczekać aż pojadą ( wiem nie powinnam tak )
    ale kurcze ona w czerwcu rodzi już ma piękny brzuszek i pokazują nam te zdjęcia na tym tel jak sobie już pokój urządzili, jaki mają śliczny wózek jakie łóżeczko a ja?? Na zewnątrz uśmiech i radość z ich szczęścia ( bo cieszę się i życzę im jak najlepiej ) ale w środku :( totalna rozpacz :(

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, wiem co czujesz. <3
    Skup się na swoim działaniu, zaraz ty też będziesz w ciąży. To normalne że oni się cieszą i chcą się podzielić swoją radością. Już wkrótce ty też będziesz robić to co oni :-)

c5e015d88e.png
‹‹ 442 443 444 445 446 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ