X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.pudelek.pl/artykul/91536/katolicki_lek_duchowy_dla_kobiet_po_poronieniu_i_aborcji_-_consolatyna_zdjecia/

11sfqcn.gif

ewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili wrote:
    Pewnie, że tak ;) Niestety jestem uziemiona bo bez auta i nie mogę się nigdzie ruszyć a mąż późno kończy i wieczorem to juz nic nie zobaczę. Boję się jednak ruszać na zakupy bo tez nie wiadomo jaki duży będzie. .. póki co kupiłam cottonballsy i żółta zyrafe do pokoju :))

ja bede zamawiala w necie, nie nawidze chodzic po sklepach, dla siebie tez wiekszosc zamawiam on line i ew odsylam, ale mam juz swoje ulubione marki i wiem jak rozmiarowka wyglada. Teraz to wcale nie mam na to sily zeby sie wloczyc po sklepach. Bylam ostatnio w pepco ale tam lipa z nedza ;/ dziewczyny na wrzesniowkach pisaly cos o wyprzedazach na smyk.com
    co do rozmiaru to dla mnie w ogole kosmos bo na blizniakach jedne sie rodza w 32 tyg inne w 36-38 ale nawet i w 30 tyg sie zdarza ;/ i dzieciaki jedne maja 1800 inne 2800 ;)

wozek zostawiam na koniec :P bo jego wybor to dla mnie kosmos :)
    ja sama i tak nie wyjde jak nie bedzie mega potrzeby bo nie widze tego w praktyce bo nie ma u nas windy, choc to 1 pietro to waska klatka schodowa no i dwoje dzieci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 20:59

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurusiowa wrote:
    http://www.pudelek.pl/artykul/91536/katolicki_lek_duchowy_dla_kobiet_po_poronieniu_i_aborcji_-_consolatyna_zdjecia/

11sfqcn.gif
    O jacie!! Nie wiem co robić śmiać się czy płakać?!
    Chyba emigruję do innego kraju hmm.. może Czechy? Mam rzut beretem bo w Pl to pomału fssssstyd : ;)

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz nawet nie moge czytac takich rzeczy

iv094x39ir3hgbzx.png
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    O jacie!! Nie wiem co robić śmiać się czy płakać?!
    Chyba emigruję do innego kraju hmm.. może Czechy? Mam rzut beretem bo w Pl to pomału fssssstyd : ;)
    Eee premier czech sie lubi z szydło :P Ale spoko jedź, wybadaj teren, a ja tam za niedługo dojadę, na in vitro huehue

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 21:43

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • Kaczorek Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19ilonka87 wrote:
    Kaczorek gratulacje :) kiedy powtórka bety?
    Może uda się dzisiaj.
    Wczoraj byłam 13 godzin w pracy, nawet nie miałam kiedy...

3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
    31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
    5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno <3
    f2w3yx8dqelvgt49.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, chciałabym do Was dołączyć. Jestem po dwóch nieudanych procedurach ivf, na 3. procedurę mamy zamiar przenieść się do Artvimedu.
    Chciałam zapytać, czy orientujecie się jak wygląda tu sprawa z badaniami przed ivf. My wirusówkę robiliśmy w pażdzierniku, więc pewnie wszystkie wyniki są już nieważne. Wymazy w styczniu. Te chyba nam zaakcpetują prawda?

EDIT: o widzę, że to mój tysięczny post na forum, pierwszy na waszym wątku, niech będzie dla mnie szczęsliwy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 09:38

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

age.png
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć i witamy :) Te wirusowe o ile dobrze pamiętam to ważne są 6 miesięcy, a wymazy 3 miesiące. Nie wiem czy przy komercyjnym podejściu są takie same wymagania bo my tu wszystkie z rzadowki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 09:46

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szurusiowa ja też z rządówki. Wcisnęłam się na wolne miesce na 3 procedurę.

szurusiowa, ewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

age.png
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w takim razie jak jesteś w rzadowce to chyba nie powinnaś badań powtarzać. Bo przecież nam od kwalifikacji do teraz tez minęło trochę czasu i żadna z nas nie musiała powtarzać wymazow czy innych badań.

lipa lubi tę wiadomość

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Lipa :D ja Cię chyba kojarzę z wątku ivf :D
    Weź na wizytę badania które posiadasz w razie czego na pewno będziesz mogła donieść już w trakcie :)

Ps. kiedy zaczynasz trzecią procedurę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 10:31

lipa lubi tę wiadomość

• lipa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam zabrać ze sobą cała kopię dokuemntacji medycznej. W przyszłym tygodniu dopiero poprzednia klinika mi ją wyda i wtedy mam umawiać się na wizytę w Artvimedzie. Pewnie w tym cyklu nie dojdzie od stymulacji, ale mam nadzieje, że w majowym już tak.

ewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

age.png
  • Vanili Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey Lipa witamy na pokładzie:))

Ewka podziwiam za zakupy w internecie, wszak to mega wygodne. Ja jestem nie internetowa jesli chodzi o zakupy. Ja muszę pomacac towar, przymierzyć go no i chyba jestem nieufna jeśli chodzi o zwrot. ...

lipa lubi tę wiadomość

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi doktorek kazał tylko z wymazow powtórzyć biocenoze bo ostatnio robiłam w styczniu. Chlamydia pcr tez jest ważna 3 miesiące ale mi ją odpuścił, stwierdził że to drogie badanie a skoro partner się nie zmienił to nie ma sensu powtarzać ;)

lipa, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• Suomi Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć lipa ! U nas w klinice trzeba było mieć takie badania do kwalifikacji:

oboje: VDRL, HBsAg, antyHBc, HIV, HCV (ważne 6 m-cy)
    pacjentka:
    - FSH i AMH w 3 dc
    (ważne 1 rok)
    - pc IgG i IgM p/chlamydia trachomatis
    (ważne 3 m-ce)
    - Toxoplazmoza IgG i IgM
    - Różyczka IgG
    (oba powyższe jeśli wcześniej IgG było pozytywne nie trzeba powtarzać)
    - biocenoza pochwy (3 m-ce)
    - cytologia (12 m-cy)
    - zalecane USG piersi (12 m-cy)
    - poziom wit D (zalecany, nieobowiązkowy)
    - wymaz z kanału szyjki na chlamydia trachomatis metodą PCR (DNA) - 3 m-ce

poza tym pełna dokumentacja medyczna zgodna z kryteriami kwalifikacji (czyli
    powtierdzająca konieczność leczenia metodą IVF + zaświadczenie o czasie leczenia
    innymi metodami od lekarza prowadzącego)

Pewnie części nie będziesz musiała robić bo się pokrywają z tymi, które już robiłaś.

lipa lubi tę wiadomość

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje, że z racji tego, że to koniec rządówki i już 3 procedura dadzą nam święty spokój i nie każą nic powtarzać. Chociaż będziemy mieć w sumie cały cykl czasu.
    Długo czeka się na wizytę?

age.png
  • Kaczorek Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurusiowa wrote:
    To w takim razie jak jesteś w rzadowce to chyba nie powinnaś badań powtarzać. Bo przecież nam od kwalifikacji do teraz tez minęło trochę czasu i żadna z nas nie musiała powtarzać wymazow czy innych badań.

Ja powtarzałam wszystkie badania nawet AMH oraz USG piersi.
    Większość była ważna pół roku w tym wymazy.

Moja beta z dziś 509 10dpt :)

lipa, Ania1986, Anatolka, Suomi, ewa84, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
    f2w3yx8dqelvgt49.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorek wrote:
    Ja powtarzałam wszystkie badania nawet AMH oraz USG piersi.
    Większość była ważna pół roku w tym wymazy.

Moja beta z dziś 509 10dpt :)

a te badania są bezpłatne w ramach programu, czy z własnej kieszeni?

age.png
  • Kaczorek Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem ja zrobiłam sama bo chciałam już z kompletem przyjść i zacząć z miejsca procedurę.

f2w3yx8dqelvgt49.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W większości chyba wszystkie robiłyśmy te badania prywatnie. Myśle że, lepiej już przyjśc na wizyte z badaniami i jak najszyciej zaczac procedure

‹‹ 439 440 441 442 443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ