Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Vanili wrote:Pewnie, że tak Niestety jestem uziemiona bo bez auta i nie mogę się nigdzie ruszyć a mąż późno kończy i wieczorem to juz nic nie zobaczę. Boję się jednak ruszać na zakupy bo tez nie wiadomo jaki duży będzie. .. póki co kupiłam cottonballsy i żółta zyrafe do pokoju )
ja bede zamawiala w necie, nie nawidze chodzic po sklepach, dla siebie tez wiekszosc zamawiam on line i ew odsylam, ale mam juz swoje ulubione marki i wiem jak rozmiarowka wyglada. Teraz to wcale nie mam na to sily zeby sie wloczyc po sklepach. Bylam ostatnio w pepco ale tam lipa z nedza ;/ dziewczyny na wrzesniowkach pisaly cos o wyprzedazach na smyk.com
co do rozmiaru to dla mnie w ogole kosmos bo na blizniakach jedne sie rodza w 32 tyg inne w 36-38 ale nawet i w 30 tyg sie zdarza ;/ i dzieciaki jedne maja 1800 inne 2800
wozek zostawiam na koniec bo jego wybor to dla mnie kosmos
ja sama i tak nie wyjde jak nie bedzie mega potrzeby bo nie widze tego w praktyce bo nie ma u nas windy, choc to 1 pietro to waska klatka schodowa no i dwoje dzieci.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 20:59
-
nick nieaktualnyszurusiowa wrote:http://www.pudelek.pl/artykul/91536/katolicki_lek_duchowy_dla_kobiet_po_poronieniu_i_aborcji_-_consolatyna_zdjecia/
Chyba emigruję do innego kraju hmm.. może Czechy? Mam rzut beretem bo w Pl to pomału fssssstyd : -
ewlinaaa85 wrote:O jacie!! Nie wiem co robić śmiać się czy płakać?!
Chyba emigruję do innego kraju hmm.. może Czechy? Mam rzut beretem bo w Pl to pomału fssssstyd :Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 21:43
ewlinaaa85 lubi tę wiadomość
-
19ilonka87 wrote:Kaczorek gratulacje kiedy powtórka bety?
Wczoraj byłam 13 godzin w pracy, nawet nie miałam kiedy...3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno
-
Cześć dziewczyny, chciałabym do Was dołączyć. Jestem po dwóch nieudanych procedurach ivf, na 3. procedurę mamy zamiar przenieść się do Artvimedu.
Chciałam zapytać, czy orientujecie się jak wygląda tu sprawa z badaniami przed ivf. My wirusówkę robiliśmy w pażdzierniku, więc pewnie wszystkie wyniki są już nieważne. Wymazy w styczniu. Te chyba nam zaakcpetują prawda?
EDIT: o widzę, że to mój tysięczny post na forum, pierwszy na waszym wątku, niech będzie dla mnie szczęsliwyWiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 09:38
ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
Cześć i witamy Te wirusowe o ile dobrze pamiętam to ważne są 6 miesięcy, a wymazy 3 miesiące. Nie wiem czy przy komercyjnym podejściu są takie same wymagania bo my tu wszystkie z rzadowki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 09:46
-
nick nieaktualnyWitaj Lipa ja Cię chyba kojarzę z wątku ivf
Weź na wizytę badania które posiadasz w razie czego na pewno będziesz mogła donieść już w trakcie
Ps. kiedy zaczynasz trzecią procedurę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 10:31
lipa lubi tę wiadomość
-
mam zabrać ze sobą cała kopię dokuemntacji medycznej. W przyszłym tygodniu dopiero poprzednia klinika mi ją wyda i wtedy mam umawiać się na wizytę w Artvimedzie. Pewnie w tym cyklu nie dojdzie od stymulacji, ale mam nadzieje, że w majowym już tak.
ewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
Hey Lipa witamy na pokładzie:))
Ewka podziwiam za zakupy w internecie, wszak to mega wygodne. Ja jestem nie internetowa jesli chodzi o zakupy. Ja muszę pomacac towar, przymierzyć go no i chyba jestem nieufna jeśli chodzi o zwrot. ...lipa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMi doktorek kazał tylko z wymazow powtórzyć biocenoze bo ostatnio robiłam w styczniu. Chlamydia pcr tez jest ważna 3 miesiące ale mi ją odpuścił, stwierdził że to drogie badanie a skoro partner się nie zmienił to nie ma sensu powtarzać
lipa, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
Cześć lipa ! U nas w klinice trzeba było mieć takie badania do kwalifikacji:
oboje: VDRL, HBsAg, antyHBc, HIV, HCV (ważne 6 m-cy)
pacjentka:
- FSH i AMH w 3 dc
(ważne 1 rok)
- pc IgG i IgM p/chlamydia trachomatis
(ważne 3 m-ce)
- Toxoplazmoza IgG i IgM
- Różyczka IgG
(oba powyższe jeśli wcześniej IgG było pozytywne nie trzeba powtarzać)
- biocenoza pochwy (3 m-ce)
- cytologia (12 m-cy)
- zalecane USG piersi (12 m-cy)
- poziom wit D (zalecany, nieobowiązkowy)
- wymaz z kanału szyjki na chlamydia trachomatis metodą PCR (DNA) - 3 m-ce
poza tym pełna dokumentacja medyczna zgodna z kryteriami kwalifikacji (czyli
powtierdzająca konieczność leczenia metodą IVF + zaświadczenie o czasie leczenia
innymi metodami od lekarza prowadzącego)
Pewnie części nie będziesz musiała robić bo się pokrywają z tymi, które już robiłaś.lipa lubi tę wiadomość
-
szurusiowa wrote:To w takim razie jak jesteś w rzadowce to chyba nie powinnaś badań powtarzać. Bo przecież nam od kwalifikacji do teraz tez minęło trochę czasu i żadna z nas nie musiała powtarzać wymazow czy innych badań.
Ja powtarzałam wszystkie badania nawet AMH oraz USG piersi.
Większość była ważna pół roku w tym wymazy.
Moja beta z dziś 509 10dptlipa, Ania1986, Anatolka, Suomi, ewa84, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
-
Nie wiem ja zrobiłam sama bo chciałam już z kompletem przyjść i zacząć z miejsca procedurę.3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
-
nick nieaktualny