Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
ewa84 wrote:Mam też pytanie czy można oddać mrozaki konkretnej parze? Ze wskazaniem?
Czy albo placisz albo oddajesz?
Nie można konkretnej parze.
Co ciekawe od listopada (wejście w życie ustawy) jajek nie może podarować Ci np rodzona siostra. Słabe.
-
Dzień dobry. U mnie dziś w miarę, ale coś mi chyba źle mierzą ten brzuch, bo na wadze więcej, a w obwodzie 91 (wczoraj było 100), wiec uwierzę dopiero jak mi usg zrobią i określą ilość płynu.
Na szczęście mam lepsze towarzystwo, bo trafiła do mnie dziewczyna z hiperka
Robiła w Invimedzie we Wrocławiu i pobrali jej 40 komórek. Wszystko jej tłumacze co i jak, bo jest kompletnie zielona w temacie. Ale bardzo sympatyczna i od razu się zgadalysmy. Dużo przypadków hiperek jest jednak, a lekarze o tym w ogóle nie mówią...
Dziś mam betę - trzymajcie kciuki.szurusiowa, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Suomi to jak mierza zależy od piguly. Jedna zmierzy ns odwal się a druga 3 razy będzie sprawdzać miare czy jest ok. Ja je potem pilnowalam by mierzyly rowno na lini pępka. Robily mi to na lezaco.
A musisz robić bilans płynów?
Ja miałam problem z jajnikiem po kuracji clo, po inseminacji - jajniol urósł i zaczął się chyba skręcać bo bol był taki jak przy hiperce. Ani wtedy ani teraz przy ivf nikt nawet nie bąknął o takich powikłaniach. Niestety a to jest dość częste.
Grunt, że czujesz się lepiej, chociaż ja od rana tez lepiej a wieczorem było gorzej. Co ciekawe, teraz od dwóch dni mam podobne objawyJuz popołudniu mam bardzo napiety brzuch jakby mnie ktoś napompowal. Nie wiem czy to hormony czy taki etap ciąży. Dobrze, że jutro wizyta kontrolna...
Suomi lubi tę wiadomość
-
Suomi - zdrówka!
Przyznaj, "dobre" towarzystwo w szpitalu ważna rzeczA jeszcze cię nie pytała czy studiowałaś medycynę? Bo mnie laski ze sali zapytały jak im wszystko tlumaczyłam, np jakie leki na co biorą. Heh człowiek taki wyszkolony po tych całych staraniach i ivf że szok.
Vanili, może na napięty brzuch nospa albo luteina pomoże? Tak gdzieś czytałam że lekarze wypisują. I nie wiem czy nie magnez (nawet mój endo wspomniał o magnezie również w kontekście macicy). W każdym razie udanej wizyty, niech się tobą ładnie zajmieSuomi lubi tę wiadomość
-
Wlasnie jade na punkcje, ale sie boje cholernie. Ewelina jak twoje zarodki, rosna ?Endometrioza IV stopnia, LUF, laparo 04-2015 i 07-2015,
HSG w grudniu 2015 - oba drożne, histeroskopia - macica dwurożna, niedoczynność tarczycy, adenomioza.
AMH 1,98
06-2016 - I procedura in vitro nieudana bez mrozaków
13-09-2016 - II procedura, 29 trans. 2 zarodków, brak mrozaków
-
Kometa, ja już od miesiąca mam nospo-terapie. 3x 1-nospe max czyli ta silną. ..
6 asparginow dziennie i przez tydzień brałam do tego magnez +B6. Na co moj gin kazał mi się puknac ze co za dużo to niezdrowo. Za dużo magnezu szkodzi na nerki chyba i przegięcie z ilością mag tez może być niebezpieczne dla ciężarówki.
Moj klopsik jest coraz cięższy i meeega aktywny ostatnio. Dzisiaj po nocy miałam zmasakrowany zoladek. Bardzo obolaly , nawet się dotknąć nie mogłam. Nie wiem co on w nocy robil ech.
Myślę, że to ma duży wpływ. W dodatku ja raczej drobna jestem i niska wiec to wszystko ma znaczenie...
Ps. Czy mały Kosmita dostał już imię? ? :>ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
Vanili: ja brałam No spe fortex 3, magnez 3x2, lutke3x2 i masakra
Teraz schodze z lutki biorę 2x2 magnez 3x1 a zamiast no. spy scopolan i jest lepszy dla mnie, ew doraźnie ta no spe. Podpytaj lekarza może coś innego zaproponuje jak no spa nie działa jak powinna
Fajnie że kopniaki w nocy cię nie budząchyba teraz taki etap już bo moje dziewczyny też coraz mniej śpią a kopia jak szalone i to na zmiane zazwyczaj :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 11:35
ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
Ewa, nospa forte i max to ta sama dawka leku. Tyle ze forte jest na receptę i bez otoczki, a max jest bez recepty i powlekana co jest zbawieniem dla mojego żołądka
Luteinę też nadal biorę - 2 x po 100. Niestety. Za chwilę to będę ją "tam" umieszczać chyba telepatycznie bo mam coraz większy problem z jej aplikacją
Rzeczywiście widzisz różnicę w działaniu tego scopolanu???
Czasem sie w nocy obudzę albo długo nie moge zasnąć ale to rzadkość. W sobotę byłam w szpitalu bo był zorganizowany dzien wykładów dla ciężarówek i mam z dziećmi. To co mój syn wyprawiał przez cały dzień to masakra. Na sali wykładowej szalał jakby był na jakiś dopalaczach, nie mogłam wręcz usiedzieć tak mi brzuch latał na wszystkie strony, dodam ze mało fajne i przyjemne. Serio.
Nie ukrywam, że w takich chwilach zdarza mi się myśleć o Tobie... jakbym miała mieć dwójkę takich szaleńców... chyba nie chciałabym tego doświadczyćNajgorzej gdy młody się przekręci i wali po szyjce... mam wrazenie jakby mi miał zaraz wypaść.
A zauważyłaś może czy Twoje dziewczyny szaleją bardziej w związku ze zbliżającą się burzą? U nas ubiegły tydzien obfitował nawet w dwie burze w ciągu dnia i zarówno przed jak i w trakcie Wojtus jest bardzo niespokojny. Burza minie - dziecka nie ma...
I na zakończenie muszę dodać, że zaczełam czerpać radość z internetowych zakupów hyhyhyDzisiaj przyjechała kolejna paczka
Czekamy na jeszcze jedną. Wózek też już ogarnięty mamy... Wygrał rozum i cena. Choc chciałabym inny
Potem malowanie pokoju, zakup łóżeczka i mebelków i temat wyprawki do połowy lipca będzie z grubsza ogarnięty.ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
Suomi wrote:Aaaaha trzymajcie mnie!!!
Beta hcg: 21,15 !!!
Uwielbiam.
A nie mówiłaaam ?!!
Zajebiście oby teraz wszystko poszło w dobrą stronęewlinaaa85, Suomi lubią tę wiadomość
-
A ja właśnie odebrałam wynik tsh skończyło jsk szalone z 0.5 na 3,72 a d-dimery 1043 norma do 500 jestem teraz przerażona ze mam zakrzepice
-
nick nieaktualny19ilonka87 wrote:A ja właśnie odebrałam wynik tsh skończyło jsk szalone z 0.5 na 3,72 a d-dimery 1043 norma do 500 jestem teraz przerażona ze mam zakrzepice
-
Właśnie zwiększam dawkę, a napisze dr poziom d-dimerow razem z wynikiem progesteronu, dziwna sprawa taki wynik przy clexane
-
nick nieaktualny