X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • lipa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejbis przykro mi :-( ale skoro masz jeszcze mrozaki to masz tez ogromne szanse. Bedzie dobrze. A powiedz mi prosze, kontaktujesz sie z doktorem mailowo? Ja tez chce go zmolestowac jednak o crio w czerwcu. W sierpniu zaczynam nowa prace i jakos nie widze, ze daja mi wolne w pierwszym miesiacu na wizyty.

i tak, transfery z programu sa darmowe, ale pewnie cala reszta czyli wizyty, scratchingu, intralipid bedzie platna

age.png
  • bejbiś Przyjaciółka

Wysłany: 5 czerwca 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Bejbis przykro mi :-( ale skoro masz jeszcze mrozaki to masz tez ogromne szanse. Bedzie dobrze. A powiedz mi prosze, kontaktujesz sie z doktorem mailowo? Ja tez chce go zmolestowac jednak o crio w czerwcu. W sierpniu zaczynam nowa prace i jakos nie widze, ze daja mi wolne w pierwszym miesiacu na wizyty.

i tak, transfery z programu sa darmowe, ale pewnie cala reszta czyli wizyty, scratchingu, intralipid bedzie platna

kochana ja pisalam do niego smsa popros go to napewno sie zgodzi :) a ty ile mialas transferow??/

XXXXXXXXXXXX
  • lipa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 w dwoch poprzednich procedurach. Wczoraj mialam 3. punkcje. Odroczony transfer w powodu hiperstymulacji

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa pomęcz go może się zgodzi. Jak zadzwonisz do kliniki to Ci w recepcji podadzą numer od Dr

• bejbiś Przyjaciółka

Wysłany: 5 czerwca 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    3 w dwoch poprzednich procedurach. Wczoraj mialam 3. punkcje. Odroczony transfer w powodu hiperstymulacji

Chcesz to moge Ci podac numer do doktora na priv :) to napiszesz do niego i sie wszystkiego dowiesz

XXXXXXXXXXXX
  • lipa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisze mu chyba maila. Kiedys mi juz odpisywal. A mam duzo argumentow do przytoczenia ;-)

Ewelina i jakdzis samopoczucie?

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Napisze mu chyba maila. Kiedys mi juz odpisywal. A mam duzo argumentow do przytoczenia ;-)

Ewelina i jakdzis samopoczucie?
    Mi na mejla zawsze odpisał a jak masz tego dużo to może jednak ten mejl lepszy będzie :D
    U mnie dziś nie wiele się zmieniło prócz tego że wymiotowałam rano. Przeleżę tę niedzielę i może do jutra będzie już ok
    Czekam z niecierpliwością na telefon z kliniki mają dziś dzwonić z info ile się zapłodniło i mam stera heh
    A ty jak się czujesz? Hiperka nie atakuje?

• gwiazdeczka88 Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina a ile komorek zapladniali, 6?

Endometrioza IV stopnia, LUF, laparo 04-2015 i 07-2015,
    HSG w grudniu 2015 - oba drożne, histeroskopia - macica dwurożna, niedoczynność tarczycy, adenomioza.
    AMH 1,98
    06-2016 - I procedura in vitro nieudana bez mrozaków :-(
    13-09-2016 - II procedura, 29 trans. 2 zarodków :-(, brak mrozaków
  • lipa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie nic mnie nie atakuje. A kysz.

do mnie wlasnie dzwonil embriolog. Z 30 komorek 19 bylo prawidlowych. 7 zamrozono. Z 12 zaplodnilo sie 10. Teraz tylko czekanie ile ich przetrwa.

Ewelina czekam na wiesci od ciebie!

szurusiowa, ewlinaaa85, ComeToMeBaby, Lonia, Fiona12 lubią tę wiadomość

age.png
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Na razie nic mnie nie atakuje. A kysz.

do mnie wlasnie dzwonil embriolog. Z 30 komorek 19 bylo prawidlowych. 7 zamrozono. Z 12 zaplodnilo sie 10. Teraz tylko czekanie ile ich przetrwa.

Ewelina czekam na wiesci od ciebie!
    Dopiero co do nas dołączyłaś... a to juz tak szybko minęło heh;) Pięknie, gratuluję.
    A jak tam mąż wczoraj przeżył ? :P czy go panika ogarnęła jak zobaczył gdzie jest pokoik?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2016, 14:02

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • 19ilonka87 Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa super wynik :) trzymam kciuki

lipa lubi tę wiadomość

III 2014 - 8tc; XII 2014 - ciąża biochemiczna; X 2015 IVF; XII 2015 transfer; I 2016 IVF transfer 2 zarodków c. biochemiczna; V 2016 IVF
    ckaivfxmnzhi9kva.png

Wysłany: 5 czerwca 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu wam zapladniaja tyle komorek a mi tylko 6 (niby taka jest ustawa) ale czemu wam po wiecej niz 6 ?

HSG w grudniu 2015 - oba drożne, histeroskopia - macica dwurożna, niedoczynność tarczycy, adenomioza.
    AMH 1,98
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo przy trzeciej procedurze można.

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wybrali sześć i tyle się zapłodniło ;) teraz najgorsze to czekanie, dużo bym dala żeby cała szóstka przetrwała :)
    Lipa mroziłaś komórki?

szurusiowa, 19ilonka87, Fiona12 lubią tę wiadomość

Wysłany: 5 czerwca 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina super. Czyli juz do ciebie dzwonili ? J. Mam punkcje jutro o 12.00

AMH 1,98
  • lipa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    U mnie wybrali sześć i tyle się zapłodniło ;) teraz najgorsze to czekanie, dużo bym dala żeby cała szóstka przetrwała :)
    Lipa mroziłaś komórki?
    To jest dopiero wynik, skutecznosc 100%!

Dr pytal, co zrobic z pozostalymi, chcieliSMY oddac na dawstwo. Powiedzial, ze oni robia to w ten sposob, ze mroza je i jesli zajde w ciaze z zarodkow to oddadza komorki do dawstwa. Jesli nie zajde, to moge zaplacic za mrozenie i wykorzystac dla siebie. No i na to sie zdecydowalismy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2016, 17:00

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

age.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurusiowa wrote:
    A jak tam mąż wczoraj przeżył ? :P czy go panika ogarnęła jak zobaczył gdzie jest pokoik?

Przezyl, ale zadowolony to nie byl :-D

ewlinaaa85, szurusiowa lubią tę wiadomość

age.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    nie zapominajmy jeszcze o jednym- o fakturze za przechowywanie mrozaków. płatne za rok z góry. ostatnio w cenniku było 600 + vat. Jestem ciekawa czy to będzie obowiązywać w Waszych przypadkach, gdzie w zasadzie od razu idą crio. My na pewno już będziemy płacić za przechowywania, bo my tak szybko nie wracamy po swojego ;) A MZ opłaca przechowywanie tylko do końca programu, więc ktoś ten koszt poniesie. A przecież nie klinika...

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj jeszcze dodatkowo pewnie ludzie stali tam obok jak my z ewelina to jeszcze bardziej krepujące :P

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejbiś, przykro mi. Ale widzę że działasz, więc do boju! :)

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
‹‹ 487 488 489 490 491 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ