X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • gwiazdeczka88 Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Jutro zapowiada sie sajgon w klinice, bo właśnie dostałam informacje ze przesuwają nam transfer na 13:15 bo sie nie wyrobią. Oczywiście nie była bym soba jakbym nie zapytałam Pani embriolog o klase i faktycznie 411 obydwa <3. Tak czy siak bedziemy w Krakowie szybciej i to sporo a wiec jakby ktoras z Was chciała sie spotkac to nie ma problemu :)
    gwiazdeczka88 my to na pewno bedziemy sie widziec bo z tego co pamietam masz na 13:30 tak?
    Tak na 13.30 juz nie moge sie doczekac. Mam nadzieje ze jutro w koncu uslysze ze robimy punkcje w pon. Lub wt.

Endometrioza IV stopnia, LUF, laparo 04-2015 i 07-2015,
    HSG w grudniu 2015 - oba drożne, histeroskopia - macica dwurożna, niedoczynność tarczycy, adenomioza.
    AMH 1,98
    06-2016 - I procedura in vitro nieudana bez mrozaków :-(
    13-09-2016 - II procedura, 29 trans. 2 zarodków :-(, brak mrozaków
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suomi wrote:
    Brzuch jak balon i boli, ale jakoś żyję. Rano był mniejszy, a teraz znów się powiększył na wieczór. Dostałam rozkurczaka (tekst lekarza :)) i trochę przeszło.
    wczoraj poprosiłam o clexane w inne miejsce niż brzuch, to mi dala w rękę. Ala, jak to bolało :/
    Jutro już mam zaplanowany dzień - będę czytać Wasze raporty :) a trochę tego będzie. No i tak jakoś leci życie w szpitalu. Teraz przywieźli mi laskę w 13 tyg ciąży z całymi spodniami zakrwawionymi i poronieniem w toku... Nawet nie wiem jak i co do niej zagadać :/

Suomi: szybkiego powrotu do formy!
    Dali ci dostinex?
    Bo pamiętam że mi kazali samej sobie organizować na niego receptę...

Współczuje dziewczynie, 13 tydzień kawał ciąży :(
    Ja miałam taką sytuację jak byłam pessar zakładać, byłam na sali 1 osobowej i przywieźli dziewczynę z poronieniem więc mnie przenosili. Ja zbierałam swój mandzur z pielęgniarką a ona już czekała. Nie wiedziałam jak się zachować bo już brzuch duży, strasznie przykre dobrze że sale takie mają...

Suomi lubi tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Fiona12 Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jutro zapowiada się bardzo ekscytujący dzień w związku z tym życzę powodzenia i trzymam za Was kciuki!!!

ewlinaaa85, szurusiowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiona12 co u Ciebie? Dawno Cię tu nie było :D

Fiona12 lubi tę wiadomość

• Vanili Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Suomi: szybkiego powrotu do formy!
    Dali ci dostinex?
    Bo pamiętam że mi kazali samej sobie organizować na niego receptę...

Współczuje dziewczynie, 13 tydzień kawał ciąży :(
    Ja miałam taką sytuację jak byłam pessar zakładać, byłam na sali 1 osobowej i przywieźli dziewczynę z poronieniem więc mnie przenosili. Ja zbierałam swój mandzur z pielęgniarką a ona już czekała. Nie wiedziałam jak się zachować bo już brzuch duży, strasznie przykre dobrze że sale takie mają...
    Fajnie, jeśli ktoś pomyśli ale to i tak rzadkość i często ciężarówki leżą z tymi które właśnie straciły.
    Ja tak miałam. Dziewczyna męczyła się 3 dni bo nie chciało ruszyć a mi w tym czasie mowili o rosnacej becie. Radość mnie rozpierala mimo bólu, strachu i nie mogłam się doczekać kiedy powiem mężowi jak do mnie przyjedzie ale potem było mi głupio i starałam się ukryc ta dziką radość.
    Tak się zdarzyło ze w takich okolicznościach poznałam dwie mega fajne dziewczyny, z ktorymi mam kontakt i obie sa w ciąży :))

Więc nawet smutne historie mają happy end :)

lipa, Suomi lubią tę wiadomość

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry, co tu się wczoraj działo ;-) Szurusiowa, tylko pozazdrościć takiego look 'a :-D hyhy

Suomi, jesteś pod opieką, jak wywnioskowałam, fajnego lekarza. Dobrze, trzymaj się tam.

Z tymi przypadkami że roniące leżą na sali z ciężarnymi to jest mega lipa. Też tego doświadczyłam. I to najpierw jako ta, która być może roni i czeka na wyniki bety, usg, a potem jak wyniki były ok to już jako ta ciężarna, która patrzyła na dziewczyny szykowane do zabiegów. Było mi ich tak strasznie żal. To czy któraś chce w ogóle nawiązać kontakt, rozmowę, to już kwestia indywidualna. My na sali czekałyśmy na to czy się sama odezwie. Zazwyczaj odzywały się dziewczyny, które jeszcze nie wiedziały co z nimi będzie. Te które kładli na salę z diagnozą i zamiarem przygotowania do zabiegu zazwyczaj zamykały się w sobie i płakały w poduszkę. Przykre to strasznie. Parę dni temu słyszałam w tv że teraz takie przypadki mają być prawnie sankcjonowane - osobne sale dla roniących i dla ciężarnych. Pytanie tylko czy szpitale zawsze znajdą taką możliwość, liczba łóżek jest ograniczona. A nie powiem, na mnie (samej zagrożonej poronieniem w 6tc) patrzenie na to jak przez salę przewija się tyle roniących dziewczyn też nie było przyjemne. Było bardzo stresujące i sama się bałam. No nic, nikomu nie życzę doświadczania takich sytuacji. Ten 13 tc to już prawdziwa załamka, teoretycznie termin już właściwie bezpieczny, a tu... Eh.

W każdym razie dziewczyny - udanych wizyt dzisiaj, spotkacie się dziś u Chrusta na kawie ;-) proponuję wam spotkanie przy recepcji przy automacie hyhyhy pozdrawiam wszystkie! Powodzenia :-)

szurusiowa, Suomi lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dziewczyny :) dziś szaleństwo w klinice :)

Kometa: dokładnie też tak uważam
    I fajnie że w tym szpitalu przenieśli mnie z sali jednoosobowej z prywatna łazienka, a tam trafiła ta dziewczyna.
    Leżałam później sama na sali 4 osob. Ale gdyby musieli kogoś dorzucić to lepiej do mnie :)

We wtorek idziemy do szpitala i doktor mówił że mają dwie dziewczyny tak samo czekające na urodzenie wcześniaków które walcza o każdy tydzień, dzień ciąży więc mam nadzieję cicha ze może do nich trafię :)

szurusiowa, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmiany, to tak w temacie poruszanym http://siostraania.pl/od-dzis-obowiazuje-standard-opieki-nad-kobieta-w-ciazy-powiklanej-i-w-sytuacji-niepowodzen-polozniczych/

ewa84, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po :) transfer we czwartek :)

Ania1986, Anatolka, ewlinaaa85, Lonia, ewa84, ComeToMeBaby, 19ilonka87 lubią tę wiadomość

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • Suomi Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś brzuch większy i waga do góry, ale na szczęście nie dużo. Najgorzej jest wieczorem. Obiadki dobre dają, ale może powinnam zapytać o dietę wysokobialkowa, bo widzę, że taka jest na rozpisce.
    Moja współlokatorka dziś już w lepszym stanie, dało się pogadać. Ma dziś zabieg :( od rana wymiotuje i mdleje na zmianę.
    A teraz przywieźli drugą pobeczaną tez z poronieniem.
    Chyba akurat trafiłam na taką salę - bo to juz dziewczyny, martwymi ciazami, czyli już nie patologia ciąży, tylko ginekologia...
    Jak ja ronilam 2 lata temu to leżałam sama 2 tyg na sali i tylko chodziłam do dziewczyn z brzuszkami, a one do mnie, bo się bardzo zzylysmy. Czyli faktycznie nie kładą roniacych z ciezarnymi. I dobrze.
    Jak tam magiczna sobota artvimedowa mija?

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • 19ilonka87 Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czekamy na raporty ;-) U mnie cudowna sobota właśnie dostałam info ze mamy zamrożona blastke 422 :-)

lipa, Lonia, Anatolka, ewa84, ComeToMeBaby, ewlinaaa85, Fiona12 lubią tę wiadomość

III 2014 - 8tc; XII 2014 - ciąża biochemiczna; X 2015 IVF; XII 2015 transfer; I 2016 IVF transfer 2 zarodków c. biochemiczna; V 2016 IVF
    ckaivfxmnzhi9kva.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurusiowa wrote:
    Ja juz po :) transfer we czwartek :)
    to super. Nawet cie nie zapytalam na korytarzu, jak po wizycie, ale jeszcze bylam pod wplywem ;-)

szurusiowa lubi tę wiadomość

age.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz w domu pod kocykiem. 30 komorek. Jutro dowiem sie ile dojrzalych. Zapladniamy 12. Transfer niestety pewnie dopiero w sierpniu (podobno w lipcu remont kliniki jest).
    Halo Ewelina jak u Ciebie?

Lonia, ewa84, ComeToMeBaby, 19ilonka87, ewlinaaa85, Fiona12 lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po brzuch mnie boli mam 14 kumulusow.
    Dziewczyny ktore braly prolutex maz kupil lek ale nie mam tam zadnych igiel i strzykawek hmm nawet nie wiem jaka igke i strzykawke mam kupic

ewa84, ComeToMeBaby, 19ilonka87 lubią tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Dziewczyny ktore braly prolutex maz kupil lek ale nie mam tam zadnych igiel i strzykawek hmm nawet nie wiem jaka igke i strzykawke mam kupic

W aptece jak pokaże lek to farmaceuta da odpowiednią.

Jakie tu dziś dobre wieści w większości :-) &&

Suomi &&&&

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png

Wysłany: 4 czerwca 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pon punkcja!!! 10 pecherzykow, endometrium 11mm.

ewa84, ComeToMeBaby, 19ilonka87, lipa, ewlinaaa85, Fiona12 lubią tę wiadomość

HSG w grudniu 2015 - oba drożne, histeroskopia - macica dwurożna, niedoczynność tarczycy, adenomioza.
    AMH 1,98

Wysłany: 4 czerwca 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzialam dzis dwie dziewczyny po punkcji, jedna ciemne wlosy bordowa bluzka, a druga blondynka z ombre. Lezala pod kroplowka jak pielegniarka pobierala mi krew.

AMH 1,98
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemne włosy i bordowa bluzka to ja hyhy

Ja w końcu do donu wróciłam ;)

lipa lubi tę wiadomość

Wysłany: 4 czerwca 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Ciemne włosy i bordowa bluzka to ja hyhy

Ja w końcu do donu wróciłam ;)
    Ja bylam w czarnej bluzce i dzinsach. Ile komorek pobrali ? Ile bylo pecherzykow?

AMH 1,98
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Widziałam Cie (chyba) wychodzilas z pokoju co krew pobierają taka zmarnowana ;)? Super wynik. Ja używałam do prolurexu strzykawek z menopuru.

ewlinaaa85, Lonia lubią tę wiadomość

‹‹ 485 486 487 488 489 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ