Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19ilonka87 wrote:
    Właśnie zwiększam dawkę, a napisze dr poziom d-dimerow razem z wynikiem progesteronu, dziwna sprawa taki wynik przy clexane
    Mi doktor nie kazał zwiększać dawki jak mu podałam wynik tsh 3.31, mówił, że leki do stymulacji podwyzszaja wynik i jest nie miarodajny. Należy wynik powtórzyć po około10 dni od stymulacji

3jvz73sbpxjphhug.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    Mi doktor nie kazał zwiększać dawki jak mu podałam wynik tsh 3.31, mówił, że leki do stymulacji podwyzszaja wynik i jest nie miarodajny. Należy wynik powtórzyć po około10 dni od stymulacji
    No popatrz a mi endokrynolog kazał zwiększać ehhh to chyba wrócę do poprzedniej dawki :D

• lipa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Lipa kontaktowałaś się z Doktorem??
    Jeszcze nie. Czekam na koniec tygodnia i informacje o zamrozonych zarodkach

age.png
  • gwiazdeczka88 Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po. Bylo 10 pecherzykow, dotarli przez zrosty do 8. Z czego uzyskali 6 kumulusow...

lipa, ComeToMeBaby, Suomi lubią tę wiadomość

Endometrioza IV stopnia, LUF, laparo 04-2015 i 07-2015,
    HSG w grudniu 2015 - oba drożne, histeroskopia - macica dwurożna, niedoczynność tarczycy, adenomioza.
    AMH 1,98
    06-2016 - I procedura in vitro nieudana bez mrozaków :-(
    13-09-2016 - II procedura, 29 trans. 2 zarodków :-(, brak mrozaków
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Jeszcze nie. Czekam na koniec tygodnia i informacje o zamrozonych zarodkach
    Acha a to ja myślałam, że Ty chcesz już teraz startować na świeżym :) zdążysz jeszcze w czerwcu z crio?

• lipa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Acha a to ja myślałam, że Ty chcesz już teraz startować na świeżym :) zdążysz jeszcze w czerwcu z crio?
    Nie, świeżego bym nie zaryzykowała. Planuje brać dupka przez 6 dni po punkcji, żeby @ przyszła szybciej i żeby wyrobić się z transferem w granicach 25-30 czerwca. mam idealny plan, tylko muszę jeszcze o nim powiedzieć doktorowi :-P

ComeToMeBaby, ewlinaaa85, Vanili, Suomi lubią tę wiadomość

age.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gwiazdeczka88 wrote:
    Jestem po. Bylo 10 pecherzykow, dotarli przez zrosty do 8. Z czego uzyskali 6 kumulusow...

Czyli idealnie do zapłodnienia ;-)

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

age.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suomi wrote:
    Aaaaha trzymajcie mnie!!!
    Beta hcg: 21,15 !!!
    Zadżebiście! Gratuluję! Niech pięknie przyrasta. Potem będziemy czekać na serduszko :-)

Teraz możesz i siebie wpisać na listę forumowych ciąż :-) fajne uczucie, polecam ;-)

A propos ciąż - nie wiecie co słychać u Kaczorka? Miała mieć wizytę pod koniec maja i cisza, nie pokazuje się. Mam nadzieję że wszystko ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 17:25

Suomi lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gwiazdeczka88 wrote:
    To też dobrze. Niech się ładnie zapładniają :-)

c5e015d88e.png

Wysłany: 6 czerwca 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Czyli idealnie do zapłodnienia ;-)
    Bardzo bym chciala zeby wszystkie sie prawidlowo zaplodnily.

HSG w grudniu 2015 - oba drożne, histeroskopia - macica dwurożna, niedoczynność tarczycy, adenomioza.
    AMH 1,98
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia a Ty nie miałaś podanych teraz 2 zarodków 522?

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imienia dla Kosmity jeszcze nie mamy wybranego. Dopiero zaczęliśmy o tym myśleć, zanim nie poznaliśmy płci nie zawracaliśmy sobie tym głowy. Tym oto sposobem mamy pół roboty mniej ;-) hyhy Raz kiedyś na jakimś mamowym portalu natknęłam się na księgę imion to przeleciałam imiona dla chłopców, na dziewczęce w ogóle nie spojrzałam. Coś w tym musiało być ;-) nie znalazłam wtedy raczej konkretnego faworyta, więc temat odłożyłam. Wczoraj wieczorem mąż grzebał w necie i przeglądaliśmy imiona. Do konkretnych typów nie doszliśmy, czas mamy w sumie do listopada :-P

c5e015d88e.png
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Lonia a Ty nie miałaś podanych teraz 2 zarodków 522?
    Embriolog mówiła o 522 a na wypisie mam że dwa zarodki 422

3jvz73sbpxjphhug.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to niezle, a wypis i tak idzie od embriologow

• Lonia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc przyjmuję że w rozmowie się przejezyczyla pani i były blastki 422. Zamrożoną mam 411. Zobaczymy co z tego będzie. Swiruje lekko, mąż jest na poligonie a ja na zwolnieniu lekarskim zdecydowanie za dużo mam czasu na myślenie

3jvz73sbpxjphhug.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    Więc przyjmuję że w rozmowie się przejezyczyla pani i były blastki 422. Zamrożoną mam 411. Zobaczymy co z tego będzie. Swiruje lekko, mąż jest na poligonie a ja na zwolnieniu lekarskim zdecydowanie za dużo mam czasu na myślenie
    hehe ja jakos o tym nie mysle tym bardziej ze czuje sie tak jakbym wogule tego transferu nie miała, gdyby nie to ze embriolozka przyszła do zabiegowego powiedziec ze zarodek nie został w strzykawce to głupie mysli bym miała ze moze został w tej strzykawce :P

Lonia lubi tę wiadomość

Wysłany: 6 czerwca 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moze zostac ?

AMH 1,98
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gwiazdeczka88 wrote:
    A moze zostac ?

Może, ale bardzo sporadycznie się to dzieje, po to ją później oglądają, żeby wykluczyć taka sytuacje.

Kometa, weź pod uwagę też ranking popularności imion tworzony przez GUS ;-) żebyś później nie wolała synka a będzie się odwracalo pół piaskownicy ;-)

Lonia, ewlinaaa85, szurusiowa, Ania1986, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    hehe ja jakos o tym nie mysle tym bardziej ze czuje sie tak jakbym wogule tego transferu nie miała, gdyby nie to ze embriolozka przyszła do zabiegowego powiedziec ze zarodek nie został w strzykawce to głupie mysli bym miała ze moze został w tej strzykawce :P
    Tak u mnie też była potwierdzić że słomeczka pusta. Ania my już weteranki jesteśmy w tych transferach

3jvz73sbpxjphhug.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nigdy nie była niczego potwierdzać a mam już trzy transfery za sobą, ale też za każdym razem widziałam te kropki na usg :D
    Ja się ciężko zastanawiam ile zarodków teraz zabrać jeden czy dwa :D tzn. o ile będzie co transferować oczywiście.

‹‹ 490 491 492 493 494 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie witaminy warto suplementować w ciąży?

Ciąża to okres, w którym organizm kobiety potrzebuje zwiększonej ilości składników odżywczych. Właściwa suplementacja witamin wspiera rozwój dziecka i chroni zdrowie przyszłej mamy. Zanim jednak sięgniemy po jakiekolwiek preparaty, konieczna jest konsultacja z lekarzem prowadzącym ciążę, który dobierze suplementację dostosowaną do indywidualnych potrzeb.

CZYTAJ WIĘCEJ