Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
ewlinaaa85 wrote:U mnie nigdy nie była niczego potwierdzać a mam już trzy transfery za sobą, ale też za każdym razem widziałam te kropki na usg
Ja się ciężko zastanawiam ile zarodków teraz zabrać jeden czy dwatzn. o ile będzie co transferować oczywiście.
Endometrioza IV stopnia, LUF, laparo 04-2015 i 07-2015,
HSG w grudniu 2015 - oba drożne, histeroskopia - macica dwurożna, niedoczynność tarczycy, adenomioza.
AMH 1,98
06-2016 - I procedura in vitro nieudana bez mrozaków
13-09-2016 - II procedura, 29 trans. 2 zarodków, brak mrozaków
-
gwiazdeczka88 wrote:Ewelina jak tam, wiesz już coś o zarodkach? Mam pytanie - czy tobie pobrali 6 komórek tylko czy z tych co pobrali 6 do zapłodnienia najlepszych ? Odp proszę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 11:42
ewlinaaa85 lubi tę wiadomość
-
gwiazdeczka88 wrote:Dziewczyny a które z was mają endoemetriozę i się wam udało in vitro ? Czytam w necie i statystyki nie są dobre ...
Wiem o endo od 4 lat, wtedy tez od razu miałam laparoskopie. Po operacji usłyszałam tylko rwz od lekarza, że muszę się uzbroić w cierpliwość bo nawet zdrowe pary staraja się rok i dłużej. Rok później trafilam do prof specjalisty od endo. On nie owijal tylko bez ogródek powiedział, że mam sobie dac czas pol roku i jesli się nie uda to dalej inseminacja a potem ivf. Zmieniłam go na obecnego gina z uwagi na ceny i dostępność prof. Nie żałuję, choc moj gin nigdy nie wspomniał ze przyczyna może być endo a ja trochę zapomniałam o tych strasznych rzeczach które czytałam kiedyś o tej chorobie.
Chrustu zwrócił uwagę, dokładnie przestudiowal dokumentację z przebiegu operacji bo nawet to wyciagnelam ze szpitala i oswiecil mnie, że jest gorzej niz mowili mi to 4 lata temu lekarze w szpitalu.
Jest wiele kobiet z endo IV st po kilku operacjach którym się udaje i rodza zdrowe dzieci.
Ja jestem pewna, że mi lekarze zaszkodzili podając leki po operacji az przez 8 miesiecy. A przecież przed laparo staralismy się 4 cykle i po laparo mogłam się starać. Ciąża tak samo by podzialala na endo jak te leki a to byla chemia która myślę, że się przyczynila równie jak endo do tego ze nie mogłam zajść. ..szurusiowa, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość
-
Ja mam ciężką endo IV stopnia otrzewnową. Jestem po dwóch laparo i powiedzieli że tylko in vitro ale interesuje mnie jakie są szanse przy in vitro.
HSG w grudniu 2015 - oba drożne, histeroskopia - macica dwurożna, niedoczynność tarczycy, adenomioza.
AMH 1,98
-
Lonia wrote:Gwiazdeczka zawsze pobierają tyle komórek ile wyprodukuje organizm. Ale w 1 i 2 procedurze z ilości pobranych wybierają 6 najlepszych i je zapładniają. Dopiero podczas 3 procedury zapłodnią więcej komórek i mogą podać więcej niż 1 zarodek przed 35 rokiem życia
AMH 1,98
-
Gwiazdeczka.... EWELINA jest jednym przypadkiem na milion... To że u niej było 6 dobrych nie oznacza w ogóle że Twoje 6 będzie zajebiste albo cała 6 do dupy. Każda z nas jest inna i nie masz co się nakrwcac i sugerować innymi. Cierpliwości
Lonia, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGwiazdeczka mi z 14 kumulusów wybrali 6 najlepszych i tą szóstkę zapłodnili. Na pewno dziś dostaniesz telefon ile z Twojej szóstki zostało zapłodnione - oby wszystkie. Ja nie mogę Ci na dzień dzisiejszy odpowiedzkeć na pytanie jak tam moje zarodki ponieważ sama nie wiem. Pisałam Ci wcześniej że w tej sprawie będą dzwonili dopiero dzień przed transferem. W sobotę miałam punkcje więc opocjonalnie transfer został zaplanowany na czwartek.
-
Mi dr powiedział że jeśli zarodki będą słabe to transfer w czwartek a jeśli dobrej jakości to w sobotę.Endometrioza IV stopnia, LUF, laparo 04-2015 i 07-2015,
AMH 1,98
-
Gwiazdeczka, u mnie było 6 dojrzałych komórek, z 12, które pobrali. Zapłodnily się 4, a do blastki dotrwaly 3.
Ja dziś wychodzę ze szpitala. Dr długo się zastanawiał, ale jednak wychodzę. Woda w brzuchu jeszcze jest i to sporo, ale wyniki krwi lepsze i mogę leżeć w domu
szurusiowa, ewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
Suomi wrote:Gwiazdeczka, u mnie było 6 dojrzałych komórek, z 12, które pobrali. Zapłodnily się 4, a do blastki dotrwaly 3.
Ja dziś wychodzę ze szpitala. Dr długo się zastanawiał, ale jednak wychodzę. Woda w brzuchu jeszcze jest i to sporo, ale wyniki krwi lepsze i mogę leżeć w domua co z resztą procesów, nie wiem, fisia już dostaję od tego czekania i myślenia. Czy tylko ja miałam tak mało komórek i dlaczego ? AMH 1,98.
AMH 1,98
-
Dr mówił że pobrali z 8 pęcherzyków i w tych dwóch też były komórki tylko czegoś w nich brakowało, czy to oznacza że to były te niedojrzałe a pozostałe moga być dojrzałe ? Jeśli bedą zarodki to decydujemy się na embryoglue i nacięcie otoczki, tysiąc zł w tą czy w tą już nie robi nam różnicy..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 12:46
AMH 1,98
-
nick nieaktualny
-
To są najgorsze 24 godziny w moim życiu...Endometrioza IV stopnia, LUF, laparo 04-2015 i 07-2015,
AMH 1,98
-
nick nieaktualnygwiazdeczka88 wrote:To są najgorsze 24 godziny w moim życiu...
Poza tym 24h jeszcze o niczym nie świadczą. Mogą Ci powiedzieć tak jak mi, że zapłodniły się wszystkie ale to jeszcze nie znaczy że wszystkie przetrwają.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 13:08
szurusiowa, Anatolka, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
ewlinaaa85 wrote:Uwierz mi, że jak będziesz czekała na betę to to będzie Twoje najgorsze 10-12 dniEndometrioza IV stopnia, LUF, laparo 04-2015 i 07-2015,
AMH 1,98
-
Lonia wrote:Gwiazdeczka na świeżym zarodku nie wykonają Wam AH. Z reguły robi się nacięcie na mrożakach. Świeże zarodki mają cieńka otoczkę, nie ma takiej potrzeby
AMH 1,98
-
gwiazdeczka88 wrote:Zobaczymy, napisałam do Chrostka. Zobaczymy co odpisze. W ogóle dalej czekam na telefon. Jajko zniosę chyba, masakra