Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam Was Nam niestety się nie udało. Został tylko 1 mroziaczek. Gratuluje wszystkim którym sie udało i powodzenia w dalszej walce. My robimy przerwę
-
ramonka98851 wrote:Witam Was Nam niestety się nie udało. Został tylko 1 mroziaczek. Gratuluje wszystkim którym sie udało i powodzenia w dalszej walce. My robimy przerwę
Ramonka nie poddawaj się. Nie tym razem to kolejnym na pewno się uda. Miałaś 3 mrozaczaki, dlaczego został tylko jeden?
-
Graśka bez problemu lekarz wypisał Ci receptę na intralipid? ja będę miała wlewy mniej wiecej co miesiąc - każdy 400 zł... może też spróbuję inaczej to załatwić.
Lonia Twoje księżniczki chyba już bardzo chcą Cię poznaćWiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 10:58
Lonia lubi tę wiadomość
-
MonaLizzza wrote:Ramonka nie poddawaj się. Nie tym razem to kolejnym na pewno się uda. Miałaś 3 mrozaczaki, dlaczego został tylko jeden?
-
ewe_a85 wrote:Mona dlaczego masz tak często wlewy? Miałas przed transferem wlew?
Przed transferem nie miałam. Jakiś czas temu robiłam badanie NK i mam podwyższone. Wlewy mają na celu ich obniżenie. Moja przyjaciółka miała prawie przez całą ciążę, pocz ątkowo co tydzień, później co dwa, pod koniec chyba co miesiąc
-
Od czego zależy kiedy podawane są wlewy? Ja miałam 2 tyg przed transferem i w dniu transferu Ale zrobiłam dzień wcześniej w nocy bo nie miałam innego wyjścia. Moja aktywność komórek nk to 35 %Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
natty85 wrote:Od czego zależy kiedy podawane są wlewy? Ja miałam 2 tyg przed transferem i w dniu transferu Ale zrobiłam dzień wcześniej w nocy bo nie miałam innego wyjścia. Moja aktywność komórek nk to 35 %
Ja miałam nk 18%. W Artvimedzie nie proponowano mi podania intralipidu. Po zajściu w ciążę postanowiłam zrobić wszystko, żeby ciążę utrzymać, dlatego też z lekarzem prowadzącym podjęliśmy decyzję o podaniu intralipidu. Jestem po dwóch poronieniach zatrzymanych- przyczyna nieznana
-
Ja jestem u dr Pasnika. Dzisiaj mam 2dpt 5 juz zarodka i czekam na cud.
Lonia lubi tę wiadomość
Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Intralipid przepisala endyktonolog u ktorej sie lecze już bardzo dlugo, ale mam problem z wykupieniem leku. Dzwonilam do apteki dr. Max ale powiedzieli ze mi nie sprowadza bo to tylko do obiegu szpitalnego jest zarezerwowane.
Ewelina, w jakiej miejscowości jest ta apteka pod Lwem?
A czy jest może na forum osoba która miała podawany intralipid i ma stwierdzone hashimoto? aktualnie mam anty TPO 154.I IVF 07/01/2016
II IVF 28/05/2016
Ciężka oligospermia, hashimoto
-
Graśka wrote:
A czy jest może na forum osoba która miała podawany intralipid i ma stwierdzone hashimoto? aktualnie mam anty TPO 154.
Ja. Efekt w suwaczku
A popytaj w malych prywatnych aptekach. Ja wlasnie w takiej zalatwilam. W duzych sieciowkach maja standardy, procedury, moze boja sie kontroli. Z prywaciarzami latwiej sie dogadac
-
Lipa, a doktor sam ci zaproponował intralipid? Mi początkowo zaproponował ale jak się dowiedział że mam hashimoto to powiedział że lepiej nie. Sporo czytałam na ten temat i okazało się że w USA normalnie go stosują przy tym schorzeniu. Miałaś pogorszenie wyników tarczycowych po wlewie (TSH, anty TPO, FT3, FT4)?
Wiesz może w którym dniu cyklu podaje się go? u mnie wchodzi tylko w grę cykl naturalny. Jak się czułaś po wlewie?
Dużo pytań, ale byłabym wdzięczna
I IVF 07/01/2016
II IVF 28/05/2016
Ciężka oligospermia, hashimoto
-
Graśka wrote:Lipa, a doktor sam ci zaproponował intralipid? Mi początkowo zaproponował ale jak się dowiedział że mam hashimoto to powiedział że lepiej nie. Sporo czytałam na ten temat i okazało się że w USA normalnie go stosują przy tym schorzeniu. Miałaś pogorszenie wyników tarczycowych po wlewie (TSH, anty TPO, FT3, FT4)?
Wiesz może w którym dniu cyklu podaje się go? u mnie wchodzi tylko w grę cykl naturalny. Jak się czułaś po wlewie?
Dużo pytań, ale byłabym wdzięcznaz dziewczynami ktore siedza w immunologii. I tak wspolnie doszlysmy do wniosku, ze przy takim poziomie przeciwcial jakie mam (tez w grubych setkach i antytg i antytpo), to intralipid juz mi wiele nie pogorszy
a moze tylko pomoc na inne rzeczy. Nie badalam calego panelu tarczycowego po, ale niecale 2 tyg po podaniu tsh bylo 1, idealnie.
tez mialam wtedy cykl naturalny. Dr mowil zeby przyjac wlew w granicach owulacji. Ale ze u mnie z owulacja byly przeboje, to przyjelam go 2 dni przed transferem, w 18dc.
Dobrze sie czulam po, a wlasciwie nie czulam zadnej roznicy.