Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny nie uwierzycie... o 2 w nocy zaczęłam wymiotować, myślę sobie KONIC JADĘ DO SZPITALA. Mamy do szpitala pol godziny zajechałam a tam dostałam od doktora ketonal i przeciwwymiotny i..wypis do domu..bo On nie wie o co chodzi i żeby teraz to załatwił doktor z kliniki skoro tak narobił.. no myślałam że sie przesłyszałam... wróciliśmy do domu, czuję się lepiej ale pewnie to zasługa podanych przeciwbólowych.. Ja się pytam, za co my płacimy składki w takim razie...
-
Nie wierze... to jest skandal! A zbadali Cię chociaż? Zrobili usg brzucha?
Te składki na NFZ powinny byc dobrowolne! Ja i tak nie korzystam praktycznie w całe z opieki państwowej - wszystko musze opłacać sobie sama! A mimo to pensji mi zabierają kawał!!! Grrr
Jestem w takim szoku jak Cię potraktowali... koniecznie napisz do doktora.Nasz mały cudzie trwaj...
-
nick nieaktualnyagika88 wrote:Dziewczyny nie uwierzycie... o 2 w nocy zaczęłam wymiotować, myślę sobie KONIC JADĘ DO SZPITALA. Mamy do szpitala pol godziny zajechałam a tam dostałam od doktora ketonal i przeciwwymiotny i..wypis do domu..bo On nie wie o co chodzi i żeby teraz to załatwił doktor z kliniki skoro tak narobił.. no myślałam że sie przesłyszałam... wróciliśmy do domu, czuję się lepiej ale pewnie to zasługa podanych przeciwbólowych.. Ja się pytam, za co my płacimy składki w takim razie...
Daj znac co Ci dr odpisze. Trzymaj się. -
nick nieaktualny
-
Ja pierdole... To mu się ciśnie na usta. przepraszam, nie można tak mówić brzydko, bo nam tu zarodki rosną i dzieci na świecie i w brzuszkach, ale nie mogę!! Ja bym to chciała na piśmie. Co Ci idiota napisał na karcie? Kasa na NFZ płynie z pensji strumieniami, a tu nie idź człowieku prywatnie to się wykończysz☹️Jak się teraz czujesz? Czekam na wieści.01.2020 dziewczynka 😍
06.2022 dziewczynka 😍
Mamy jeszcze ❄️❄️, cdn. -
nick nieaktualnyNawet zapomniałam przeczytać. Mąż wróci z pracy za godzinę (dokumenty zostały w samochodzie) to nawet wam tutaj zacytuję. Nie powiem, wcięło mnie okropnie, jesz zamiast klepać mi w ten napuchniety brzuch to uciskał tak mocno.. Tak mi się jakoś wydawało że On w ogóle nie wie co ma rObić... Nie chciałam żadnego przeciwbólowego leku by zamaskowali objawy, chciałam żeby mnie zbadali żeby nie było gorzej.. teraz jest lepiej, może przechodzi a może działają jeszcze te leki. CH ma wolne i nie ma go teraz tak mi napisał wczoraj. Ja nie wiem dziewczyny, gdybyśmy miały leczyć się NA nfz to nie wiem co by było..
-
agika88 wrote:Nawet zapomniałam przeczytać. Mąż wróci z pracy za godzinę (dokumenty zostały w samochodzie) to nawet wam tutaj zacytuję. Nie powiem, wcięło mnie okropnie, jesz zamiast klepać mi w ten napuchniety brzuch to uciskał tak mocno.. Tak mi się jakoś wydawało że On w ogóle nie wie co ma rObić... Nie chciałam żadnego przeciwbólowego leku by zamaskowali objawy, chciałam żeby mnie zbadali żeby nie było gorzej.. teraz jest lepiej, może przechodzi a może działają jeszcze te leki. CH ma wolne i nie ma go teraz tak mi napisał wczoraj. Ja nie wiem dziewczyny, gdybyśmy miały leczyć się NA nfz to nie wiem co by było..Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
nick nieaktualnyPokazałam, ale ten ginekolog drapał się po głowie i wydaje mi się że nie wiedział co ma robić. Mam w ręku wypis, nie do wiary.. Powiedzialam lekarzowi ze podejrzewam hiperstymulacje a w rozpoznaniu w pisali: BÓL W OKOLICY BRZUCHA I MIEDNICY.
EPIKRYZA WYPISOWA: Chora w trakcie procedury do in vitro po punkcji jajników. "Zgasiła" się z powodu bólu podbrzusza. Wg chorej lekarz prowadzący kazał się zgłosić do SOR. Brzuch miękki bolesny w podbrzuszu.Objaw otrzewny ujemny, Perystaltyka prawidłowa. Zalecono zgoszenie się do lekarza prowadzącego. Chora zdolna do pracy.
NOSZ K**WA JA PIE****E!! Co za brednie jaki ból brzucha, wymiotowała,brzuch mi się powiększał i słaniałam się na nogach. Szkoda że tego nie przeczytałam wczoraj! Jak mogą Nas tak traktować, odebrali nam refundacje In vitro a teraz nawet nie możemy liczyć na solidną opiekę. -
agika88 wrote:Pokazałam, ale ten ginekolog drapał się po głowie i wydaje mi się że nie wiedział co ma robić. Mam w ręku wypis, nie do wiary.. Powiedzialam lekarzowi ze podejrzewam hiperstymulacje a w rozpoznaniu w pisali: BÓL W OKOLICY BRZUCHA I MIEDNICY.
EPIKRYZA WYPISOWA: Chora w trakcie procedury do in vitro po punkcji jajników. "Zgasiła" się z powodu bólu podbrzusza. Wg chorej lekarz prowadzący kazał się zgłosić do SOR. Brzuch miękki bolesny w podbrzuszu.Objaw otrzewny ujemny, Perystaltyka prawidłowa. Zalecono zgoszenie się do lekarza prowadzącego. Chora zdolna do pracy.
NOSZ K**WA JA PIE****E!! Co za brednie jaki ból brzucha, wymiotowała,brzuch mi się powiększał i słaniałam się na nogach. Szkoda że tego nie przeczytałam wczoraj! Jak mogą Nas tak traktować, odebrali nam refundacje In vitro a teraz nawet nie możemy liczyć na solidną opiekę.Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Agika, współczuję bardzo. Jednak myślę, że od razu w klinice powinni zaproponować usg przez jakiegokolwiek lekarza, a nie zbywac Cie, że dr Ch nie ma.
Kazdy ma prawo do urlopu, zgadzam się, ale pacjentka nie powinna zostać bez opieki i bez mozliwosci konsultacji.Starania od 2017
M: bardzo słabe nasienie
Ż: TSH podwyższone - euthyrox 75
Artvimed - Kraków
Krótki protokół - Puregon 125, później 150.
2 czerwiec - pierwszy dzień stymulacji
12 czerwiec punkcja
9 pobranych komórek
6 kumulusów
5 zapłodnionych
4 zygoty
17 czerwiec transfer 5 dniowego kropka 5.1.1.
1 ❄️
24 czerwca 7dpt- beta 68
26 czerwiec 9dpt- beta 218
28 czerwiec 11dpt- beta 629 -
Niestety, zwykli ginekolodzy nie znaja sie na hiperstymulacji i innych nieplodnosciowych rzeczach. Daleko masz do Krk? Ja bym do Kopernika uderzala. A swoja droga, dobrze zrozumialam, ze napisalas dr Ch., że podejrzewasz hiperstymulacje, a on odpisał, że go nie ma? Ale co z.tego że go nie ma? Przeciez odpowiada za stymulacje, powinien Cie pokierować do innego lekarza. No, chyba, że ja zle zrozumiałam?
Hercia35 lubi tę wiadomość
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz." -
nick nieaktualnyAnuśla wrote:Niestety, zwykli ginekolodzy nie znaja sie na hiperstymulacji i innych nieplodnosciowych rzeczach. Daleko masz do Krk? Ja bym do Kopernika uderzala. A swoja droga, dobrze zrozumialam, ze napisalas dr Ch., że podejrzewasz hiperstymulacje, a on odpisał, że go nie ma? Ale co z.tego że go nie ma? Przeciez odpowiada za stymulacje, powinien Cie pokierować do innego lekarza. No, chyba, że ja zle zrozumiałam?
-
Izotoniki nawadniają lepiej niż woda. Zwiększają ciśnienie osmotyczne w żyłach, ten płyn, który pojawia się w brzuchu przy hiperstymulacji, szybciej się wchłania i szybciej jest wydalany.
Gdy 3 lata temu miałam koszmarna hiperke, jakaś dziewczyna na innym forum o tym wspomniała, znalazłam stronę jakiejś amerykańskiej kliniki, gdzie je polecali przy hiperstymulacji. Zaczęłam pić i jeszcze tego samego dnia poczułam ulgę, a następnego zaczęłam sikać na potęgę brzuch powoli się zmniejszał. A było naprawdę źle, miałam już problemy z oddychaniem, spalam na siedząco itp.Anuśla lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnylipa wrote:Izotoniki nawadniają lepiej niż woda. Zwiększają ciśnienie osmotyczne w żyłach, ten płyn, który pojawia się w brzuchu przy hiperstymulacji, szybciej się wchłania i szybciej jest wydalany.
Gdy 3 lata temu miałam koszmarna hiperke, jakaś dziewczyna na innym forum o tym wspomniała, znalazłam stronę jakiejś amerykańskiej kliniki, gdzie je polecali przy hiperstymulacji. Zaczęłam pić i jeszcze tego samego dnia poczułam ulgę, a następnego zaczęłam sikać na potęgę brzuch powoli się zmniejszał. A było naprawdę źle, miałam już problemy z oddychaniem, spalam na siedząco itp. -
nick nieaktualny
-
Ja po punkcji wpierdzielałam białko. Jadłam udka, kotlety, serki wiejskie, piłam ze dwa litry wody dziennie. Znalazłam na stronie Artvimedu, żeby po punkcji stosować dietę wysokobiałkową i dużo pić wody. Z tymi izotinikami to nie wiedziałam, ale jak mój mąż wymiotował, to mu później kupowałam, żeby uzupełnił szybko elektrolity. Warto poczytać ich skład, chyba mają sód i potas, a to one są najważniejsze.01.2020 dziewczynka 😍
06.2022 dziewczynka 😍
Mamy jeszcze ❄️❄️, cdn. -
nick nieaktualnyagika88 wrote:hercia- dzwonili z kliniki jak tam miewaja sie twoje maluszki?
Kropeczka1986, Zanes, Marzena, Misia28, Rudzik1 lubią tę wiadomość