Forum Starając się z pomocą medyczną Badania hormonalne
Odpowiedz

Badania hormonalne

  • AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 czerwca 2015, 22:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pomocy. Mam wyniki:
    FSH - 5,4, norma :2,5-10,2
    Lh- 7,9, norma-1,90-12,50
    Progesteron-0,67, norma 0,15-1,40
    Prolaktyna-717,10 i tu jest problem: bo: dla kobiet przed menopauzą norma:83 - 622 a dla Ciąży: I trymestr 189 - 4 051. i o co chodzi?

    Toxoplasma gondii IgG - ilościowo (ICD9:X43)
    Wynik ↑ > 650,0 IU/ml niereaktywny (-): <3 reaktywny (+): >= 3

    Toxoplasma gondii IgM - jakościowo (ICD9:X45)
    Wynik 0,223 Index niereaktywny (-): < 0,8 wątpliwy: 0,8 - 1,0 reaktywny (+): >= 1,0

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 czerwca 2015, 22:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam, że jestem w 4 dc

  • asioczek86 Autorytet
    Postów: 998 655

    Wysłany: 9 lipca 2015, 17:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    prolaktyna 1001 (norma 127-637)
    fsh 7,66 (3,85-8,78)
    lh 6,04 (2,12-10,89)
    estradiol 34,32 (27-122)
    testosteron 94,81 (10-75)
    w 3dc . co myślicie o moich wynikach? czy taka wysoka prolaktyna mogła mieć wpływ na testosteron, że on też taki wysoki?

    8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

    atdci09ken4tz24o.png

    o148zbmhik1ekq2b.png
  • Paolala Autorytet
    Postów: 898 872

    Wysłany: 9 lipca 2015, 17:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    asioczek86 wrote:
    prolaktyna 1001 (norma 127-637)
    fsh 7,66 (3,85-8,78)
    lh 6,04 (2,12-10,89)
    estradiol 34,32 (27-122)
    testosteron 94,81 (10-75)
    w 3dc . co myślicie o moich wynikach? czy taka wysoka prolaktyna mogła mieć wpływ na testosteron, że on też taki wysoki?

    hmmm ja bym zrobila dodatkowe badania oprocz testosteronu androstendion bodajze, shgb i poprosila cos na zbicie prl bo za wysoka, nie wydaje mi sie zeby prl podnosila testosteron...a masz owulacje normalnie?

    Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]

    ...kiedyś będzie jeszcze pięknie...
  • asioczek86 Autorytet
    Postów: 998 655

    Wysłany: 9 lipca 2015, 21:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolala na usg wielu lekarzy mówiło mi, że fizjologicznie prawidłowo. biorąc bromergon udało mi się zajść w ciążę, którą poroniłam :(
    resztę hormonów dopiero pierwszy raz badałam i nie mam odniesienia. dzięki za podpowiedź co do zbadania innych hormonów (shgb, androstendion), na pewno powiem mojej doktor i może da mi skierowania na badania na nfz.
    czytałam, że wysoki testosteron występuje razem z podniesionym cukrem. u mnie glukoza była ok. to czarna magia dla mnie.. :(

    8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

    atdci09ken4tz24o.png

    o148zbmhik1ekq2b.png
  • Paolala Autorytet
    Postów: 898 872

    Wysłany: 10 lipca 2015, 08:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    asioczek86 wrote:
    Paolala na usg wielu lekarzy mówiło mi, że fizjologicznie prawidłowo. biorąc bromergon udało mi się zajść w ciążę, którą poroniłam :(
    resztę hormonów dopiero pierwszy raz badałam i nie mam odniesienia. dzięki za podpowiedź co do zbadania innych hormonów (shgb, androstendion), na pewno powiem mojej doktor i może da mi skierowania na badania na nfz.
    czytałam, że wysoki testosteron występuje razem z podniesionym cukrem. u mnie glukoza była ok. to czarna magia dla mnie.. :(

    bo czesto przy pcos jest problem z moze nie tyle cukrem co insuliną wtedy tez testosteron i wlasnie shgb i androstendion sa podwyzszone

    kochana ja mam cukier w normie, prl w normie, a testosteron podwyzszony, wiec kazda osobe mysle trzeba analizowac osobno (ja mam pcos)

    Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]

    ...kiedyś będzie jeszcze pięknie...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 lipca 2015, 09:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam wyniki z zeszłego roku. Co o nich sądzicie?

    TSH:0,820 norma 0,270-4,200

    FSH:7.90 mlU/ml
    F.pęcherzykowa 3,5-12,5
    F.owulacyjna 4,7-21,5
    F.lutealna 1,7-7,7
    Po przekwitaniu 25,8-134,8

    LH:7,19 mlU/ml
    F.pęcherzykowa 2,4-12,6
    F.owulacyjna 14-95,6
    F.lutealna 1,0-11,4
    Po przekwitaniu 7,7-58,5

    Prolaktyna:19,29 ng/ml norma 4,79-23,30

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 09:53

  • Kamila X Koleżanka
    Postów: 146 18

    Wysłany: 13 lipca 2015, 11:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)
    Mam ogromna prosbe do Was. Moglybyscie spojrzec na moj wykres? Otoz chodzi o to,ze po raz pierwszy mam tak dziwne temperatury. Nie bardzo wiem co to moze oznaczac. Planuje zrobic badania hormonalne. Czy ktoras z Was moze mi podpowiedziec jakie badania powinnam zrobic? Zanim pojde do lekarza to chcialabym miec wszystkie potrzebne badania ale nie potrafie stwierdzic jakie.
    Nie wiem tez co moga oznaczac tak rozbujane temperatury. Miesiaczka byla skapa i wystapily jak widac na wykresie plamienia. Dodatkowo mialam wycieki z sutkow. Cos jest nie tak i chcialabym sie przebadac. Moze ktoras z Was miala podobna sytuacje i jest w stanie mi cos podpowiedziec :)

    ovufriend.pl
  • Kamila X Koleżanka
    Postów: 146 18

    Wysłany: 20 lipca 2015, 09:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Up

    ovufriend.pl
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego