Forum Starając się z pomocą medyczną Badanie KIR na problem z implantacją zarodka
Odpowiedz

Badanie KIR na problem z implantacją zarodka

Oceń ten wątek:
  • anulka-b5 Autorytet
    Postów: 824 243

    Wysłany: 27 kwietnia 2019, 13:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    Kończę 5 tc. Docent zawsze odpisuje na maila, najpóźniej rano następnego dnia po przesłanych wynikach🤗

    Widze , ze masz tez podobna historie do mojej🥺 Macie jeszcze mrozaczki?
    Teraz się uda😍nie stresuj się 🤗
    Tak mamy ostatni zarodek i 4 komórki niezaplodnione.
    Czyli też masz tak jak ja 1 ampułke na trzy dni?
    Z tego co docent zalecił to po podaniu trzeciej dawki w kolejnym dniu mam zrobić wyniki. A czy w dniu , w którym robię wynik, A docent nie odpowie, też mam wykonać zastrzyk? Czy w tym dniu odpuszczam o czekam na decyzję dr? Bo już się trochę zakrecilam.

    anulka
    34 lata
    2017 AMH 3.5
    Słabe nasienie
    09.2017 Start ICSI w Salve
    03.2018 usunięcie torbieli
    05.2018 ICSI
    06.2018 I transfer 4AA udany 8tc:(
    11.2018 II Transfer 3AB
    04.12.2018 BETA HCG 260 6 tc:(
    03.06.2019 III Transfer 3AB z Accofilem Beta nie drgneła:(

    2019 AMH 2.42
    Sierpień 2019 drugie ICSI
    18 komorek - uzyskano 5 blastocyst (3AB, 2x4AA, 2x2BB)
    12 sierpień 2019 I transfer 3AB - beta nie drgnela:(

    Halotyp BX
    Brak ważnych KIR: 2DL5A, 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1, 3DP1
    NK 12%
  • didik34 Autorytet
    Postów: 2297 2657

    Wysłany: 27 kwietnia 2019, 16:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie robisz zastrzyk z kolejną dawką🤗

    anulka-b5 lubi tę wiadomość

    38 lat, 4 lata starań, endometrioza II st., KIR AA, nk 20% , HBA 65%
    2 IUI :(
    Kwiecień 2018 start IVF
    27.05.2018 8 tc [*]
    02.10.2018 10 tc [*]
    16.02.2019 beta 0
    Kwiecień 2019 start IVF 2 z accofilem.
    4AA na pokładzie ❤️
    ❄️❄️

    05.01.2020 Kubuś🥰❤️
  • Liolia Autorytet
    Postów: 929 1320

    Wysłany: 27 kwietnia 2019, 16:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka-b5 wrote:
    Tak mamy ostatni zarodek i 4 komórki niezaplodnione.
    Czyli też masz tak jak ja 1 ampułke na trzy dni?
    Z tego co docent zalecił to po podaniu trzeciej dawki w kolejnym dniu mam zrobić wyniki. A czy w dniu , w którym robię wynik, A docent nie odpowie, też mam wykonać zastrzyk? Czy w tym dniu odpuszczam o czekam na decyzję dr? Bo już się trochę zakrecilam.

    Ja też mam zastrzyk accofilu co 3 dni, i tak to wygląda- na przykład w pn accofil, wtorek rano badanie, wieczorem zwykłe masz wynik, od razu mail do docenta, docent zwykłe odpisuje następnego dnia rano, mnie odpisał o 7:00, to znaczy że w środę już wiesz co z następnym zastrzykiem, który musi być w czwartek.

    38 lat, AMH 11.2018-0.45, 9.2020-0.569, endometrioza, kir aa, nk 23%
    💥Novum
    💫11.2018 - ICSI krótki, 2 kom, 1 zarodek w 3 dobie 10 blastomerów :(
    🗯1.2019 - histeroskopia- liczne mikropolipy nie usunięte.
    💫04.2019 - ICSI cykl natur., 4 kom, 2 zarodki w 2 dobie 2 i 3 blastomery :(
    💫07.2019 - ICSI cykl natur., 2 kom, 2 zarodki w 3 dobie 14+AH i 6 blastomerów :(
    🗯10.2019 - histeroskopia ok, endo wyrównany.
    💫11.2019 - ICSI cykl natur., 0 kom. :(
    💥Kriobank
    💫12.2019 - ICSI krotki, 1 kom, 2 doba 2B :(
    💫2-4.2020 - ICSI ultra długi + testosteron + HW, 6 kom, 3 zarodki w 5 dobie. ET- 4AB, 7dpt - 22,79, 10- 24,7, 11- 31,9, 13-15,5 cb(*) ❄❄
    ☃️5.2020 - jedna ❄ nie rozmroziła się, FET ❄2BB, 7dpt-9.49, 9-15.6, 11-0 cb(*).
    💫7-9.2020 - ICSI ultra długi+ testosteron + HW, 2 kom, 5 doba - 3BB. ET - 7dpt-40, 9-90, 11-140, 13-249, 15-543, 18-1574, 21-3910, 25-13539, 29 - ❤🙏🙏🙏
  • didik34 Autorytet
    Postów: 2297 2657

    Wysłany: 27 kwietnia 2019, 17:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liolia my codziennie mamy dawkę zaleconą. Ja właśnie dzisiaj robiłam morfologię ale docent może odpisać jutro rano dopiero, wiec normalnie wieczorem podaje kolejną porcję😊

    38 lat, 4 lata starań, endometrioza II st., KIR AA, nk 20% , HBA 65%
    2 IUI :(
    Kwiecień 2018 start IVF
    27.05.2018 8 tc [*]
    02.10.2018 10 tc [*]
    16.02.2019 beta 0
    Kwiecień 2019 start IVF 2 z accofilem.
    4AA na pokładzie ❤️
    ❄️❄️

    05.01.2020 Kubuś🥰❤️
  • Liolia Autorytet
    Postów: 929 1320

    Wysłany: 27 kwietnia 2019, 17:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    Liolia my codziennie mamy dawkę zaleconą. Ja właśnie dzisiaj robiłam morfologię ale docent może odpisać jutro rano dopiero, wiec normalnie wieczorem podaje kolejną porcję😊
    A to przepraszam :) nie doczytałam na popszednieh stronie :)

    38 lat, AMH 11.2018-0.45, 9.2020-0.569, endometrioza, kir aa, nk 23%
    💥Novum
    💫11.2018 - ICSI krótki, 2 kom, 1 zarodek w 3 dobie 10 blastomerów :(
    🗯1.2019 - histeroskopia- liczne mikropolipy nie usunięte.
    💫04.2019 - ICSI cykl natur., 4 kom, 2 zarodki w 2 dobie 2 i 3 blastomery :(
    💫07.2019 - ICSI cykl natur., 2 kom, 2 zarodki w 3 dobie 14+AH i 6 blastomerów :(
    🗯10.2019 - histeroskopia ok, endo wyrównany.
    💫11.2019 - ICSI cykl natur., 0 kom. :(
    💥Kriobank
    💫12.2019 - ICSI krotki, 1 kom, 2 doba 2B :(
    💫2-4.2020 - ICSI ultra długi + testosteron + HW, 6 kom, 3 zarodki w 5 dobie. ET- 4AB, 7dpt - 22,79, 10- 24,7, 11- 31,9, 13-15,5 cb(*) ❄❄
    ☃️5.2020 - jedna ❄ nie rozmroziła się, FET ❄2BB, 7dpt-9.49, 9-15.6, 11-0 cb(*).
    💫7-9.2020 - ICSI ultra długi+ testosteron + HW, 2 kom, 5 doba - 3BB. ET - 7dpt-40, 9-90, 11-140, 13-249, 15-543, 18-1574, 21-3910, 25-13539, 29 - ❤🙏🙏🙏
  • anulka-b5 Autorytet
    Postów: 824 243

    Wysłany: 27 kwietnia 2019, 17:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    Normalnie robisz zastrzyk z kolejną dawką🤗
    Dziękuję za pomoc.

    anulka
    34 lata
    2017 AMH 3.5
    Słabe nasienie
    09.2017 Start ICSI w Salve
    03.2018 usunięcie torbieli
    05.2018 ICSI
    06.2018 I transfer 4AA udany 8tc:(
    11.2018 II Transfer 3AB
    04.12.2018 BETA HCG 260 6 tc:(
    03.06.2019 III Transfer 3AB z Accofilem Beta nie drgneła:(

    2019 AMH 2.42
    Sierpień 2019 drugie ICSI
    18 komorek - uzyskano 5 blastocyst (3AB, 2x4AA, 2x2BB)
    12 sierpień 2019 I transfer 3AB - beta nie drgnela:(

    Halotyp BX
    Brak ważnych KIR: 2DL5A, 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1, 3DP1
    NK 12%
  • didik34 Autorytet
    Postów: 2297 2657

    Wysłany: 27 kwietnia 2019, 19:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko Anulka, pisz jak coś 🤗
    Liolia a Ty jesteś na jakim etapie?

    38 lat, 4 lata starań, endometrioza II st., KIR AA, nk 20% , HBA 65%
    2 IUI :(
    Kwiecień 2018 start IVF
    27.05.2018 8 tc [*]
    02.10.2018 10 tc [*]
    16.02.2019 beta 0
    Kwiecień 2019 start IVF 2 z accofilem.
    4AA na pokładzie ❤️
    ❄️❄️

    05.01.2020 Kubuś🥰❤️
  • Marmis Autorytet
    Postów: 1928 1429

    Wysłany: 27 kwietnia 2019, 19:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    Agolutin to czeski progesteron, duża dawka. Zastrzyk podawany domięśniowo.
    Gruzja kupiłam go jakoś przed transferem. Po prostu zadzwoniłam i byl🤗 ( w aptece dr max w czeskim Cieszynie).
    A czy ten agolutin jest lepszy niż prolutex? Ja już po 5 transferach, jeden udany na krótko i zawsze niski progesteron- a brałam końskie dawki- dopochwowo, doustnie i zastrzyki..teraz został mi ostatni zarodek i chce podejsc- ale szukam wszystkiego, co mi może pomoc na ten progesteron. Też ma accofil zakecony

    Marmis
  • anulka-b5 Autorytet
    Postów: 824 243

    Wysłany: 27 kwietnia 2019, 20:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    Spoko Anulka, pisz jak coś 🤗
    Liolia a Ty jesteś na jakim etapie?
    A o której godzinie podajesz sobie accofil? I czy masz jakieś skutki uboczne jego stosowania? Docent mówił żeby podawać wieczorne i że mogą być objawy grypopodobne. Masz takie?

    anulka
    34 lata
    2017 AMH 3.5
    Słabe nasienie
    09.2017 Start ICSI w Salve
    03.2018 usunięcie torbieli
    05.2018 ICSI
    06.2018 I transfer 4AA udany 8tc:(
    11.2018 II Transfer 3AB
    04.12.2018 BETA HCG 260 6 tc:(
    03.06.2019 III Transfer 3AB z Accofilem Beta nie drgneła:(

    2019 AMH 2.42
    Sierpień 2019 drugie ICSI
    18 komorek - uzyskano 5 blastocyst (3AB, 2x4AA, 2x2BB)
    12 sierpień 2019 I transfer 3AB - beta nie drgnela:(

    Halotyp BX
    Brak ważnych KIR: 2DL5A, 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1, 3DP1
    NK 12%
  • didik34 Autorytet
    Postów: 2297 2657

    Wysłany: 27 kwietnia 2019, 21:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka-b5 wrote:
    A o której godzinie podajesz sobie accofil? I czy masz jakieś skutki uboczne jego stosowania? Docent mówił żeby podawać wieczorne i że mogą być objawy grypopodobne. Masz takie?
    Nie mam żadnych skutków ubocznych 😊Podaje na wieczór około 21 .

    38 lat, 4 lata starań, endometrioza II st., KIR AA, nk 20% , HBA 65%
    2 IUI :(
    Kwiecień 2018 start IVF
    27.05.2018 8 tc [*]
    02.10.2018 10 tc [*]
    16.02.2019 beta 0
    Kwiecień 2019 start IVF 2 z accofilem.
    4AA na pokładzie ❤️
    ❄️❄️

    05.01.2020 Kubuś🥰❤️
  • anulka-b5 Autorytet
    Postów: 824 243

    Wysłany: 27 kwietnia 2019, 21:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    Nie mam żadnych skutków ubocznych 😊Podaje na wieczór około 21 .
    A robiłaś już betę? I czy są przyrosty prawidłowe?

    anulka
    34 lata
    2017 AMH 3.5
    Słabe nasienie
    09.2017 Start ICSI w Salve
    03.2018 usunięcie torbieli
    05.2018 ICSI
    06.2018 I transfer 4AA udany 8tc:(
    11.2018 II Transfer 3AB
    04.12.2018 BETA HCG 260 6 tc:(
    03.06.2019 III Transfer 3AB z Accofilem Beta nie drgneła:(

    2019 AMH 2.42
    Sierpień 2019 drugie ICSI
    18 komorek - uzyskano 5 blastocyst (3AB, 2x4AA, 2x2BB)
    12 sierpień 2019 I transfer 3AB - beta nie drgnela:(

    Halotyp BX
    Brak ważnych KIR: 2DL5A, 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1, 3DP1
    NK 12%
  • didik34 Autorytet
    Postów: 2297 2657

    Wysłany: 27 kwietnia 2019, 21:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    A czy ten agolutin jest lepszy niż prolutex? Ja już po 5 transferach, jeden udany na krótko i zawsze niski progesteron- a brałam końskie dawki- dopochwowo, doustnie i zastrzyki..teraz został mi ostatni zarodek i chce podejsc- ale szukam wszystkiego, co mi może pomoc na ten progesteron. Też ma accofil zakecony
    Agolutin jest lepszy od prolutexu. Podawany domięśniowo lepiej działa . Poproś lekarza o receptę . Zanim pojedziesz do czeskiej apteki zadzwoń i upewnij się , czy maja na stanie🤗
    Ja mam utrogestan dopochwowo , duphaston i ten agolutin. Mam nadzieje, ze to wystarczy 😊

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2019, 21:59

    Marmis lubi tę wiadomość

    38 lat, 4 lata starań, endometrioza II st., KIR AA, nk 20% , HBA 65%
    2 IUI :(
    Kwiecień 2018 start IVF
    27.05.2018 8 tc [*]
    02.10.2018 10 tc [*]
    16.02.2019 beta 0
    Kwiecień 2019 start IVF 2 z accofilem.
    4AA na pokładzie ❤️
    ❄️❄️

    05.01.2020 Kubuś🥰❤️
  • anulka-b5 Autorytet
    Postów: 824 243

    Wysłany: 27 kwietnia 2019, 22:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    A czy ten agolutin jest lepszy niż prolutex? Ja już po 5 transferach, jeden udany na krótko i zawsze niski progesteron- a brałam końskie dawki- dopochwowo, doustnie i zastrzyki..teraz został mi ostatni zarodek i chce podejsc- ale szukam wszystkiego, co mi może pomoc na ten progesteron. Też ma accofil zakecony
    A jaki miałaś progesteron przed transferem?

    anulka
    34 lata
    2017 AMH 3.5
    Słabe nasienie
    09.2017 Start ICSI w Salve
    03.2018 usunięcie torbieli
    05.2018 ICSI
    06.2018 I transfer 4AA udany 8tc:(
    11.2018 II Transfer 3AB
    04.12.2018 BETA HCG 260 6 tc:(
    03.06.2019 III Transfer 3AB z Accofilem Beta nie drgneła:(

    2019 AMH 2.42
    Sierpień 2019 drugie ICSI
    18 komorek - uzyskano 5 blastocyst (3AB, 2x4AA, 2x2BB)
    12 sierpień 2019 I transfer 3AB - beta nie drgnela:(

    Halotyp BX
    Brak ważnych KIR: 2DL5A, 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1, 3DP1
    NK 12%
  • Liolia Autorytet
    Postów: 929 1320

    Wysłany: 27 kwietnia 2019, 22:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    Spoko Anulka, pisz jak coś 🤗
    Liolia a Ty jesteś na jakim etapie?

    Jutro robię trzeci zastrszyk accofil , jestem po transferze 2ch 2dniowych zarodków.
    To jest moje pierwsze podejście z accofilem...

    Jak myślisz czy mogę zmienić czas podania leku? Bo podaje rano i mam trochę skutki uboczne gdzieś o 15 -16 godzinie... a moze liepiej ich przespać?

    38 lat, AMH 11.2018-0.45, 9.2020-0.569, endometrioza, kir aa, nk 23%
    💥Novum
    💫11.2018 - ICSI krótki, 2 kom, 1 zarodek w 3 dobie 10 blastomerów :(
    🗯1.2019 - histeroskopia- liczne mikropolipy nie usunięte.
    💫04.2019 - ICSI cykl natur., 4 kom, 2 zarodki w 2 dobie 2 i 3 blastomery :(
    💫07.2019 - ICSI cykl natur., 2 kom, 2 zarodki w 3 dobie 14+AH i 6 blastomerów :(
    🗯10.2019 - histeroskopia ok, endo wyrównany.
    💫11.2019 - ICSI cykl natur., 0 kom. :(
    💥Kriobank
    💫12.2019 - ICSI krotki, 1 kom, 2 doba 2B :(
    💫2-4.2020 - ICSI ultra długi + testosteron + HW, 6 kom, 3 zarodki w 5 dobie. ET- 4AB, 7dpt - 22,79, 10- 24,7, 11- 31,9, 13-15,5 cb(*) ❄❄
    ☃️5.2020 - jedna ❄ nie rozmroziła się, FET ❄2BB, 7dpt-9.49, 9-15.6, 11-0 cb(*).
    💫7-9.2020 - ICSI ultra długi+ testosteron + HW, 2 kom, 5 doba - 3BB. ET - 7dpt-40, 9-90, 11-140, 13-249, 15-543, 18-1574, 21-3910, 25-13539, 29 - ❤🙏🙏🙏
  • didik34 Autorytet
    Postów: 2297 2657

    Wysłany: 27 kwietnia 2019, 22:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka-b5 wrote:
    A jaki miałaś progesteron przed transferem?
    Tak , po punkcji zaczęłam utrogestan( zamiast lutinusa, bo tańszy ) i tak do teraz co 8 godzin 😊

    38 lat, 4 lata starań, endometrioza II st., KIR AA, nk 20% , HBA 65%
    2 IUI :(
    Kwiecień 2018 start IVF
    27.05.2018 8 tc [*]
    02.10.2018 10 tc [*]
    16.02.2019 beta 0
    Kwiecień 2019 start IVF 2 z accofilem.
    4AA na pokładzie ❤️
    ❄️❄️

    05.01.2020 Kubuś🥰❤️
  • didik34 Autorytet
    Postów: 2297 2657

    Wysłany: 27 kwietnia 2019, 22:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka-b5 wrote:
    A robiłaś już betę? I czy są przyrosty prawidłowe?
    Robię co drugi dzień , są prawidłowe 😊

    38 lat, 4 lata starań, endometrioza II st., KIR AA, nk 20% , HBA 65%
    2 IUI :(
    Kwiecień 2018 start IVF
    27.05.2018 8 tc [*]
    02.10.2018 10 tc [*]
    16.02.2019 beta 0
    Kwiecień 2019 start IVF 2 z accofilem.
    4AA na pokładzie ❤️
    ❄️❄️

    05.01.2020 Kubuś🥰❤️
  • didik34 Autorytet
    Postów: 2297 2657

    Wysłany: 27 kwietnia 2019, 22:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liolia wrote:
    Jutro robię trzeci zastrszyk accofil , jestem po transferze 2ch 2dniowych zarodków.
    To jest moje pierwsze podejście z accofilem...

    Jak myślisz czy mogę zmienić czas podania leku? Bo podaje rano i mam trochę skutki uboczne gdzieś o 15 -16 godzinie... a moze liepiej ich przespać?
    Myśle , ze możesz zmienić na wieczór . Leukocyty nie spadną drastycznie w ciągu kilku godzin , wiec bez obaw🤗

    38 lat, 4 lata starań, endometrioza II st., KIR AA, nk 20% , HBA 65%
    2 IUI :(
    Kwiecień 2018 start IVF
    27.05.2018 8 tc [*]
    02.10.2018 10 tc [*]
    16.02.2019 beta 0
    Kwiecień 2019 start IVF 2 z accofilem.
    4AA na pokładzie ❤️
    ❄️❄️

    05.01.2020 Kubuś🥰❤️
  • anulka-b5 Autorytet
    Postów: 824 243

    Wysłany: 27 kwietnia 2019, 22:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    Tak , po punkcji zaczęłam utrogestan( zamiast lutinusa, bo tańszy ) i tak do teraz co 8 godzin 😊
    U mnie przepisuja od samego początku Utrogestan. 3×2 dziennie.
    Trzymam kciuki aby dalej przyrosty były ok.

    didik34 lubi tę wiadomość

    anulka
    34 lata
    2017 AMH 3.5
    Słabe nasienie
    09.2017 Start ICSI w Salve
    03.2018 usunięcie torbieli
    05.2018 ICSI
    06.2018 I transfer 4AA udany 8tc:(
    11.2018 II Transfer 3AB
    04.12.2018 BETA HCG 260 6 tc:(
    03.06.2019 III Transfer 3AB z Accofilem Beta nie drgneła:(

    2019 AMH 2.42
    Sierpień 2019 drugie ICSI
    18 komorek - uzyskano 5 blastocyst (3AB, 2x4AA, 2x2BB)
    12 sierpień 2019 I transfer 3AB - beta nie drgnela:(

    Halotyp BX
    Brak ważnych KIR: 2DL5A, 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1, 3DP1
    NK 12%
  • Marmis Autorytet
    Postów: 1928 1429

    Wysłany: 28 kwietnia 2019, 11:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka-b5 wrote:
    A jaki miałaś progesteron przed transferem?
    Około 5-7. A potem maksymalnie 15. Dla lekarza niby juz ok- ale wedlug mnie to maly.Tylko w tym na chwilę udanym miałam 24, ale spadł mi do 17 i poronilam.

    Marmis
  • Marmis Autorytet
    Postów: 1928 1429

    Wysłany: 28 kwietnia 2019, 11:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    Agolutin jest lepszy od prolutexu. Podawany domięśniowo lepiej działa . Poproś lekarza o receptę . Zanim pojedziesz do czeskiej apteki zadzwoń i upewnij się , czy maja na stanie🤗
    Ja mam utrogestan dopochwowo , duphaston i ten agolutin. Mam nadzieje, ze to wystarczy 😊
    Dziekuje za odpowiedz😀 Kurczę, czyli w Polsce nigdzie.nie dostanę, nawet na zamowienie? Mieszkam w Warszawie do najbliższej apteki pewnie kilkaset kilometrów. Jest jakiś inny sposób, żeby to dostać? I nasze recepty w Czechach respektuja? Kompletnie się w tym nie orientuje

    Nusieńka lubi tę wiadomość

    Marmis
‹‹ 113 114 115 116 117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego