Forum Starając się z pomocą medyczną Badanie KIR na problem z implantacją zarodka
Odpowiedz

Badanie KIR na problem z implantacją zarodka

Oceń ten wątek:
  • Wisienka39* Autorytet
    Postów: 366 695

    Wysłany: 9 lipca 2019, 21:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    njut wrote:
    Będziesz miała wlew i zastrzyki czy same zastrzyki?
    Njut jeszcze nie wiem Paśnik odpisał po wysłaniu wyników że teraz włączymy accofil i że wymaga to wyjaśnienia i zapytał skąd jesteśmy. Czekam na odpowiedź od niego czy da zalecenie e-mailem czy będziemy musieli podjechać do niego.

    7 lat starań, niedoczynność tarczycy, hashimoto, PCOS, lewy jajowód niedrożny, problemy immunologiczne: MTHFR_677C-T układ homozygotyczny, PAI-1 4G układ heterozygotyczny,
    ANA 1:160 plamiste, ASA-ujemne,NK 16%,
    IFN - 880 (2046,6-4738)
    TNF Alfa- 5270 (1208,3-4156,1)
    IL 5 - 6 (20-59)
    IL 2 - 559 (20-62,5)
    TNF/IL4 - 250,9 (19,7-149,5)
    IFN/IL10 - 0,4 (1,2-3)
    CD3+/CD4+ - 54 (30-51)
    CD3+/CD8+ - 18 (19-39)
    CD4/CD8 - 3 (0,8-2,5)
    AMH 6,63 (2017r)
    Wskazania do accofilu.
    Pierwsza procedura dwa zarodki podawane pojedynczo -beta ujemna.
    Kolejna procedura. Mamy 3 mrozaczki.
    Poronienie 5tc*
  • joanna83 Ekspertka
    Postów: 180 53

    Wysłany: 10 lipca 2019, 10:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś podchodziła do transferu na zestawie accofil wlew i zastrzyki, intralipid, heparyna jednocześnie. Nie za dużo tego jednocześnie.

  • njut Autorytet
    Postów: 4864 2358

    Wysłany: 10 lipca 2019, 18:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisienka39* wrote:
    Njut jeszcze nie wiem Paśnik odpisał po wysłaniu wyników że teraz włączymy accofil i że wymaga to wyjaśnienia i zapytał skąd jesteśmy. Czekam na odpowiedź od niego czy da zalecenie e-mailem czy będziemy musieli podjechać do niego.
    Może jak zobaczy, że macie daleko to prześle zalecenia mailem.
    Kiedy planujesz transfer?

    STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
    3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
    2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
    A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
    on: FDNA 22%, HLA-C C1
    moja historia leczenia
  • njut Autorytet
    Postów: 4864 2358

    Wysłany: 10 lipca 2019, 18:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    joanna83 wrote:
    Dziewczyny czy któraś podchodziła do transferu na zestawie accofil wlew i zastrzyki, intralipid, heparyna jednocześnie. Nie za dużo tego jednocześnie.
    Ja miałam zestaw bez Intralipidu choć po pierwszych wynikach docent zalecał Intralipid. Ostatecznie po ponad pół roku podchodziłam bez ale ja miałam jeszcze szczepienia.

    STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
    3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
    2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
    A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
    on: FDNA 22%, HLA-C C1
    moja historia leczenia
  • joanna83 Ekspertka
    Postów: 180 53

    Wysłany: 10 lipca 2019, 20:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    njut wrote:
    Ja miałam zestaw bez Intralipidu choć po pierwszych wynikach docent zalecał Intralipid. Ostatecznie po ponad pół roku podchodziłam bez ale ja miałam jeszcze szczepienia.
    I z jakim skutkiem. Pomógł ci coś.

  • ewela789 Znajoma
    Postów: 18 7

    Wysłany: 11 lipca 2019, 08:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam zestaw Accofil wlew i zastrzyki, Heparyna, Acard i Encorton. Tylko bez Intralipidu.
    Ty razem zadziałało. Obecnie 23 tydzień ciązy.

  • joanna83 Ekspertka
    Postów: 180 53

    Wysłany: 11 lipca 2019, 10:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewela789 wrote:
    Ja też miałam zestaw Accofil wlew i zastrzyki, Heparyna, Acard i Encorton. Tylko bez Intralipidu.
    Ty razem zadziałało. Obecnie 23 tydzień ciązy.
    U mnie powiedział że bez Encortonu bo to może za dużo podnieść leukocyty. Może zamiast tego jest intralipid. Niewiem. Udało Ci się za pierwszym razem? Jak się czułas po tych lekach. Ja miałam do tej pory 2 ciąże biochemiczne.Wiem że gdzieś jest problem ale gdzie? Łapię już jakiegoś doła.

  • ewela789 Znajoma
    Postów: 18 7

    Wysłany: 11 lipca 2019, 13:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas był to 5 transfer, pierwszy z takim zestawem leków. I udało się. Nigdy wcześniej nie byłam w ciązy. Czułam się dobrze, bez żadnych ubocznych objawów. Choć leukocyty wywindowały raz az do 63 tysięcy.
    Teraz została mi tylko heparyna, którą mam zaleconą aż do końca połogu.

  • joanna83 Ekspertka
    Postów: 180 53

    Wysłany: 11 lipca 2019, 13:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewela789 wrote:
    U nas był to 5 transfer, pierwszy z takim zestawem leków. I udało się. Nigdy wcześniej nie byłam w ciązy. Czułam się dobrze, bez żadnych ubocznych objawów. Choć leukocyty wywindowały raz az do 63 tysięcy.
    Teraz została mi tylko heparyna, którą mam zaleconą aż do końca połogu.
    A jaki zarodek miałaś transferowany?

  • joanna83 Ekspertka
    Postów: 180 53

    Wysłany: 11 lipca 2019, 13:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewela789 wrote:
    U nas był to 5 transfer, pierwszy z takim zestawem leków. I udało się. Nigdy wcześniej nie byłam w ciązy. Czułam się dobrze, bez żadnych ubocznych objawów. Choć leukocyty wywindowały raz az do 63 tysięcy.
    Teraz została mi tylko heparyna, którą mam zaleconą aż do końca połogu.
    Podniosłas mnie trochę na duchu swoim wpisem. Te KIRy to mamy bardzo podobne. Ja już mam ostatni zarodeczek i bardzo się martwię. Wiem że trzeba trochę wyluzowac ale jak? Żeby istniał jakiś złoty środek....Moj immunolog rzadko przepisuje accofil ale teraz obstawil mnie chyba czym się tylko dało.

  • ewela789 Znajoma
    Postów: 18 7

    Wysłany: 11 lipca 2019, 14:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    joanna83 wrote:
    A jaki zarodek miałaś transferowany?
    Była to 6 dniowa blastocysta, nie wiem jakiej klasy.
    Lista leków może przerażac, ale nie jest to takie straszne jak się wydaje.

  • joanna83 Ekspertka
    Postów: 180 53

    Wysłany: 11 lipca 2019, 14:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musisz mi chyba przesłać trochę twojego spokoju optymizmu i ciążowych wiruskow😉Może to będzie ten złoty środek...
    Będzie chłopczyk czy dziewczynka?

  • didik34 Autorytet
    Postów: 2456 2734

    Wysłany: 11 lipca 2019, 15:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja w takim razie przesyłam dużo szczęścia i spokoju od mojego kirowego 😉chłopczyka !!!🥰

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2019, 15:21

    njut, asienka30, joanna83 lubią tę wiadomość

    hchykrntuqgv9zjy.png
    mhsv3e5en0cnlhck.png

    39 lat, 4 lata starań, endometrioza II st., KIR AA
  • Emi82 Autorytet
    Postów: 606 162

    Wysłany: 11 lipca 2019, 15:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta, jestem pierwszy raz na tevagrastimie; rozumiem, że to zamiennik accofilu. mam w sumie małą dawkę bo 0,1 na dzien. rozpoczęty od dnia transferu. czy to normalne, że od dnia transferu? jest to mój piąty transfer - zaden wcześniejszy nie konczył się nawet CB. nie miałam wlewów. czy podpowiecie jak wygladała u Was procedura? od kiedy brałyście zastrzyki?

    Emi82
    1 mrozaczek 2.2.2;
    MTHFR_1298A-C Układ heterozygotyczny
    3 transfer z tevagrastimem :(
    2 transfer :(
    1 transfer :(.
    3 stymulacje: zebrane 4 zarodki 5 dniowe;
    2016: 1 pełen cykl in vitro z podaniami kolejno 3 zarodków 3 dniowych -:(
    endometrioza IV, biopsja endo - ok, uma 4 razy - ok
    3 laparoskopie,
    AMH około 1
    ANA pozytywny
    KIR brak 3DP1 haplo Bx.
    Maż OK
    Starania: 2014
  • didik34 Autorytet
    Postów: 2456 2734

    Wysłany: 11 lipca 2019, 16:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzieliłam accofil na 3, wiec miałam dawkę 0,16 na dzień. Zaczynałam od drugiego dnia po transferze, ale miałam tez wlew. Może dlatego masz od transferu. Nie rozkminiaj tematu, napewno jest dobrze😉

    hchykrntuqgv9zjy.png
    mhsv3e5en0cnlhck.png

    39 lat, 4 lata starań, endometrioza II st., KIR AA
  • joanna83 Ekspertka
    Postów: 180 53

    Wysłany: 11 lipca 2019, 17:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    To ja w takim razie przesyłam dużo szczęścia i spokoju od mojego kirowego 😉chłopczyka !!!🥰
    Dziękuję i zbieram zbieram dalej... 😊Na pewno się przydadzą...a dla kirowego chłopczyka i jego mamusi buziaczki buzuaczki😘😘😘......

    didik34 lubi tę wiadomość

  • njut Autorytet
    Postów: 4864 2358

    Wysłany: 11 lipca 2019, 17:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    joanna83 wrote:
    I z jakim skutkiem. Pomógł ci coś.
    Wyniki mam wyprowadzone ale mimo zestawu nie udaje się :/

    STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
    3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
    2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
    A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
    on: FDNA 22%, HLA-C C1
    moja historia leczenia
  • joanna83 Ekspertka
    Postów: 180 53

    Wysłany: 11 lipca 2019, 18:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    njut wrote:
    Wyniki mam wyprowadzone ale mimo zestawu nie udaje się :/
    Kiedy podchodzisz teraz?

  • njut Autorytet
    Postów: 4864 2358

    Wysłany: 11 lipca 2019, 19:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    joanna83 wrote:
    Kiedy podchodzisz teraz?
    Jak się uda potwierdzić owulację to jeszcze w tym cyklu.

    STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
    3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
    2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
    A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
    on: FDNA 22%, HLA-C C1
    moja historia leczenia
  • Wisienka39* Autorytet
    Postów: 366 695

    Wysłany: 11 lipca 2019, 19:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    njut wrote:
    Może jak zobaczy, że macie daleko to prześle zalecenia mailem.
    Kiedy planujesz transfer?

    Jednak kazał przyjechać w środę 17.07 na 16 . Transfer planuje jak dobrze pójdzie we wrześniu .

    7 lat starań, niedoczynność tarczycy, hashimoto, PCOS, lewy jajowód niedrożny, problemy immunologiczne: MTHFR_677C-T układ homozygotyczny, PAI-1 4G układ heterozygotyczny,
    ANA 1:160 plamiste, ASA-ujemne,NK 16%,
    IFN - 880 (2046,6-4738)
    TNF Alfa- 5270 (1208,3-4156,1)
    IL 5 - 6 (20-59)
    IL 2 - 559 (20-62,5)
    TNF/IL4 - 250,9 (19,7-149,5)
    IFN/IL10 - 0,4 (1,2-3)
    CD3+/CD4+ - 54 (30-51)
    CD3+/CD8+ - 18 (19-39)
    CD4/CD8 - 3 (0,8-2,5)
    AMH 6,63 (2017r)
    Wskazania do accofilu.
    Pierwsza procedura dwa zarodki podawane pojedynczo -beta ujemna.
    Kolejna procedura. Mamy 3 mrozaczki.
    Poronienie 5tc*
‹‹ 138 139 140 141 142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego