Badanie kliniczne Novum
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny 🙂 Czy wy niewłaściwe jakieś zalecenia kiedy zbadać poziom progesteronu? Właśnie się zastanawiam kiedy ewentualnie zrobić. Z dobrych wiadomości dzwonili dzisiaj z laboratorium, że dwa obserwowane zarodki ładnie się rozprężyły i zostały zamrożone 🙂 Także liczę na to, że ten podany też ładnie się rozwinie i zostanie z nami.
wszamanka lubi tę wiadomość
-
gitmartusia wrote:Hej dziewczyny 🙂 Czy wy niewłaściwe jakieś zalecenia kiedy zbadać poziom progesteronu? Właśnie się zastanawiam kiedy ewentualnie zrobić. Z dobrych wiadomości dzwonili dzisiaj z laboratorium, że dwa obserwowane zarodki ładnie się rozprężyły i zostały zamrożone 🙂 Także liczę na to, że ten podany też ładnie się rozwinie i zostanie z nami.
Super! Ja badałam z bętą 9dpt.01.2018 Kryptozoospermia
03.2019 ICSI
11.04 tranfer blastka 4BB, ❄❄
7 dpt beta 46
9 dpt beta 112
12 dpt beta 407 -
gitmartusia wrote:Czyli wcześniej nie ma potrzeby? Stosujesz coś poza Luteiną?
Nic poza. W novum chyba nie praktykują tego sprawdzania progesteronu co parę dni. A jak zbadałam to wyszedł dużo ponad normę. Więc chyba jest ok. Teraz przez miesiąc też nie mam zaleconego badać.01.2018 Kryptozoospermia
03.2019 ICSI
7 dpt beta 46
9 dpt beta 112
12 dpt beta 407 -
Maryl wrote:Nic poza. W novum chyba nie praktykują tego sprawdzania progesteronu co parę dni. A jak zbadałam to wyszedł dużo ponad normę. Więc chyba jest ok. Teraz przez miesiąc też nie mam zaleconego badać.
-
Dziewczyny, a możecie mi proszę napisać tak orientacyjnie ile wizyt mnie czeka.
Wizyta kwalifikacyjna, potem od którego dnia cyklu monitoring? Rozumiem, ze wizyty związane z monitoringiem, potem punkcja i oczekiwanie na wiadomości z lab i transfer. Chciałabym orientacyjnie popatrzeć jak to w kalendarzu będzie wyglądać. I jeśli transfer będzie pomyślny to po jakim czasie znowu trzeba się stawić w klinice?4 x AID cb
1 ICSI zero mrozaków
2 ICSI bhcg + -
__maria__ wrote:Dziewczyny, a możecie mi proszę napisać tak orientacyjnie ile wizyt mnie czeka.
Wizyta kwalifikacyjna, potem od którego dnia cyklu monitoring? Rozumiem, ze wizyty związane z monitoringiem, potem punkcja i oczekiwanie na wiadomości z lab i transfer. Chciałabym orientacyjnie popatrzeć jak to w kalendarzu będzie wyglądać. I jeśli transfer będzie pomyślny to po jakim czasie znowu trzeba się stawić w klinice?
Standardowo jest wizyta kwalifikacyjna, potem 6, 8, 10 dc i potem punkcja. Po 5 dniach transfer i 9dpt wizyta w klinice.01.2018 Kryptozoospermia
03.2019 ICSI
7 dpt beta 46
9 dpt beta 112
12 dpt beta 407 -
Maria, tak jak Maryl pisze, standardowo 6-8-10 dc, ale musisz liczyć się z tym, że u Ciebie może wypaść inaczej. Ja na przykład miałam 7-10-? Jutro okaże się kiedy trzecia wizyta.
Starania od 10.2015.
Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]
jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
7.05 transfer blastki 4AA😢
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
2 ❄❄ -
Hej, ja dziś po wizycie kwalifikacyjnej i ruszamy od następnego cyklu. Potwierdzam ze 6-8-10 i 11-12 dc punkcja według mojej Pani Doktor.
I z tego co ona mówiła to monitoring poprzedza badanie krwi i dwie godziny czekania wiec w te dni trzeba być bardziej dyspozycyjnym ciut.Bocianiątko lubi tę wiadomość
-
gitmartusia wrote:Kochane czy po Luteinie miałyście nabrzmiałe i bolące piersi?
Tak, niestety "objawy" luteiny są takie jak ciążowe:/ U mnie jeszcze trawienie zwolniło do 0...01.2018 Kryptozoospermia
03.2019 ICSI
7 dpt beta 46
9 dpt beta 112
12 dpt beta 407 -
Maryl wrote:Zaparcia, wzdęcia, biegunki- ogólny bałagan w jelitach..
-
Dziewczyny, wczoraj byłam na podglądzie, i moje jajka zaszalały. Na początku stymulacji bałam się czy w ogóle coś będzie rosło, a one są po około (ponad) 10 na każdym jajniku plus drobne :o I teraz to się boję, czy ich nie za dużo i czy przez to nie będą kiepskiej jakości... A w programie jest jakiś limit ile może być komórek? Nie wiem czy gdzieś w papierach było, czy doktor mówiła, że nie może być więcej niż 20..
No i rosną powoli. W 7dc miały do 10mm, pojedyncze 11 reszta mniejsze, w wczoraj w 10 dc 14mm i mniejsze.. Trzeci podgląd we wtorek, i wstępnie w czwartek punkcja, tylko tak myślę czy one nie będą za małe w takim tempie
Starania od 10.2015.
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
2 ❄❄ -
Wszamanka w papierach na pewno nic nie ma o limicie komórek i mi nic o tym nie mówili:)
A punkcje na pewno zrobią jak już będą odpowiedniej wielkości. Ale chyba jest dobrze, bo one rosną ok 1-2 mm dziennie, to do czwartku jeszcze zgrubną
Mnie od wczoraj boli brzuch jak na okres, mam nadzieję, że to nic złego:/01.2018 Kryptozoospermia
03.2019 ICSI
7 dpt beta 46
9 dpt beta 112
12 dpt beta 407 -
Maryl, podobno ból jak na okres jest normalny, dzidek rośnie i się rozpycha ale jak Cię to niepokoi to może nospe zażyj?
Starania od 10.2015.
7.08 crio blastki😢
2 ❄❄ -
Maryl wrote:Wszamanka w papierach na pewno nic nie ma o limicie komórek i mi nic o tym nie mówili:)
A punkcje na pewno zrobią jak już będą odpowiedniej wielkości. Ale chyba jest dobrze, bo one rosną ok 1-2 mm dziennie, to do czwartku jeszcze zgrubną
Mnie od wczoraj boli brzuch jak na okres, mam nadzieję, że to nic złego:/