X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Badanie kliniczne Novum
Odpowiedz

Badanie kliniczne Novum

Oceń ten wątek:
  • nowa Koleżanka

Wysłany: 12 lipca 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszamanka wrote:
    Ja myślę że płacimy głównie za sam proces zamrożenia i rozmrożenia, to generuje największy koszt, a nie czas przechowywania, i jakoś pewnie to uśrednili. No i trzeba jednak pamiętać że to nie są siostry miłosierdzia, tylko firma nastawiona na zysk ;)
    Dokładnie tak, zgadzam się!

• jusi Znajoma

Wysłany: 12 września 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEJ DZIEWCZYNY CZY KTÓRAS Z WAS MIAŁA PROBLEM Z DOSTANIEM ZWROTU ZA DOJAZD PRZY BADANIU KLINICZNYM? ZGODNIE Z UMOWA MIELI ZWROCIC KOSZTY DOJAZDU. JA PISZE SETKI MAILI I ZERO ODZEWU A PROGRAM ZAKONCZYLAM W CZERWCU

• Myszor Debiutantka

Wysłany: 12 września 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, też brałam udział w badaniu, ale jeszcze nie dostałam zwrotu, ostatnią wizytę miałam w lipcu. Ciekawe czy komuś już wypłacili?

• nowa Koleżanka

Wysłany: 13 września 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja też jeszcze nie dostałam zwrotu, odpowiedź dostałam taką że zwrócą koszty jak się zakończy badanie a ono nadal trwa...

• __maria__ Koleżanka

Wysłany: 4 października 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co u Was? Ja w pon zaczynam 20tydz., narazie wszystko ok. Teraz jak już emocje trochę opadły to w sumie bardzo się cieszę, że udało nam się dostać do tego badania klinicznego 😊

Maryl lubi tę wiadomość

4 x AID :( cb :(
    1 ICSI :( zero mrozaków :(
    2 ICSI bhcg +
  • __maria__ Koleżanka

Wysłany: 4 października 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malaw, Maryl, jak sytuacja? W sumie czas pędzie i już sporo czasu minęło od Waszych pozytywnych bhcg 😁

2 ICSI bhcg +
  • nowa Koleżanka

Wysłany: 5 października 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    __maria__ wrote:
    Dziewczyny, co u Was? Ja w pon zaczynam 20tydz., narazie wszystko ok. Teraz jak już emocje trochę opadły to w sumie bardzo się cieszę, że udało nam się dostać do tego badania klinicznego 😊
    Płacze na myśl że mogłabym być już w połowie ciąży a dalej bujam sie od lekarza od lekarza szukając przyczyn :( masakraaaa mega dobojające ;( ;(
    Gratuluje

• Maryl Ekspertka

Wysłany: 5 października 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas leci już 28 tydz, nie wiem kiedy ten czas mija. Ciążę mam z "przygodami", ale jakoś dajemy z dzieciem radę:)

Wiem, że łatwo mówić, ale wierzę, że każde kolejne badanie i każda próba przybliżają do celu, więc trzymam kciuki, żeby wszystkim na tym wątku się udało jak najszybciej ten cel osiągnąć.

Ja jeszcze rok temu oswajałam się z myślą, że mogę dzieci nigdy nie mieć, a teraz - za 3 miesiące rodzę, więc nie znacie dnia ani godziny;)

__maria__ lubi tę wiadomość

01.2018 Kryptozoospermia
    03.2019 ICSI
    11.04 tranfer blastka 4BB, ❄❄
    7 dpt beta 46
    9 dpt beta 112
    12 dpt beta 407
  • Malaw Ekspertka

Wysłany: 23 października 2019, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    __maria__ wrote:
    Malaw, Maryl, jak sytuacja? W sumie czas pędzie i już sporo czasu minęło od Waszych pozytywnych bhcg 😁

Hej! No my mamy już 22+2 :) jutro połówkowe, trochę się stresuje ale mam nadzieje ze moja panna ma się dobrze, bo tak się dziś wierci ze nie wiem. Kto u Was mieszka brzuszkach ? :) jak się czujecie ?
    Dla mnie czas leci za szybko... może zwolni jak zacznę zwolnienie ( od pon).
    Nowa, ten dzień przyjdzie! Mam nadzieje ze niedługo ale na pewno przyjdzie. Wtedy nasz mózg ma jakiś efekt wyparcia i tego gorszego się nie pamięta :)

p19uk0s3fe2kcge1.png

3i496iyeu0huzgvk.png
  • __maria__ Koleżanka

Wysłany: 16 grudnia 2019, 04:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Norwegian_forest gratulacje!! 😊😊
    Ciekawe swoja droga czy to pierwsze dziecko w Novum z badania

2 ICSI bhcg +
‹‹ 38 39 40 41 42
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ