X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Badanie kliniczne Novum
Odpowiedz

Badanie kliniczne Novum

Oceń ten wątek:
  • Myszor Debiutantka

Wysłany: 29 marca 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mam pytanie po wysłaniu wszystkich badań kiedy się do was odezwali żeby umówić się na pierwszą wizytę?

Pozdrawiam i powodzenia

• Maryl Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, do mnie po 2 tyg.

01.2018 Kryptozoospermia
    03.2019 ICSI
    11.04 tranfer blastka 4BB, ❄❄
    7 dpt beta 46
    9 dpt beta 112
    12 dpt beta 407
  • Grenia Debiutantka

Wysłany: 29 marca 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny.

My już po wizycie. Trafiliśmy na fantastyczną Panią Dr.
    Pobrali nam część badań, bo te które wysyłaliśmy to się zdezaktualizowały :/

I dzień po wizycie wypadliśmy z programu :) Bo się okazało, że jestem w ciąży :D
    Po 6-7 latach starań. Po lekach, suplach, stymulacjach, po hsgx2. Po podpisaniu umowy na ivf - jesteśmy w ciąży :)

Dziś powtórzyłam betę. Mam nadzieję, że będzie ok. Norwegian - u Ciebie beta mega w porównaniu do mojej.
    Może będą blizniaki?
    ps. napisz jak sie czujesz. Co u Ciebie.

Trzymam kciuki za Was wszystkie :*

wszamanka, nowa, __maria__ lubią tę wiadomość

• Maryl Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grenia wrote:
    Hej Dziewczyny.

I dzień po wizycie wypadliśmy z programu :) Bo się okazało, że jestem w ciąży :D
    Po 6-7 latach starań. Po lekach, suplach, stymulacjach, po hsgx2. Po podpisaniu umowy na ivf - jesteśmy w ciąży :)

Dziś powtórzyłam betę. Mam nadzieję, że będzie ok. Norwegian - u Ciebie beta mega w porównaniu do mojej.
    Może będą blizniaki?

Ale wiadomość!😁 Gratulacje!

A do ktorej dr trafiliście?

01.2018 Kryptozoospermia
    03.2019 ICSI
    7 dpt beta 46
    9 dpt beta 112
    12 dpt beta 407
  • maklerka86 Znajoma

Wysłany: 29 marca 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grenia wrote:
    Hej Dziewczyny.

Może będą blizniaki?

Super wiesci! Gratulacje! Spokojnej ciąży! <3

• gitmartusia Koleżanka

Wysłany: 31 marca 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. My też jesteśmy wstępnie zakwalifikowani do programu. W środę jedziemy na pierwszą wizytę. Jestem bardzo ciekawa.

• Maryl Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gitmartusia wrote:
    Witajcie. My też jesteśmy wstępnie zakwalifikowani do programu. W środę jedziemy na pierwszą wizytę. Jestem bardzo ciekawa.

Powodzenia, ja w środę będę prawdopodobnie na ostatniej wizycie przed punkcją:)

Dziewczyny a co u Was?

01.2018 Kryptozoospermia
    03.2019 ICSI
    7 dpt beta 46
    9 dpt beta 112
    12 dpt beta 407
  • nowa Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maryl czyli jestes w trakcie stymulacji?
    Na ktory dzien cyklu planują punkcje? Jak rosną Ci pęcherzyki?
    I czy mowili w ktorym dniu podawanie zarodków? Bo tu ktoś napisał ze podaja w 5 dniu to chyba pozno co nie?
    JA jutro wizyta pierwsza w programie, mam nadzieje ze od razu beda chcieli ruszyc ze stymulacja ... juz sie denerwuje :)

• Maryl Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa wrote:
    I czy mowili w ktorym dniu podawanie zarodków? Bo tu ktoś napisał ze podaja w 5 dniu to chyba pozno co nie?
    JA jutro wizyta pierwsza w programie, mam nadzieje ze od razu beda chcieli ruszyc ze stymulacja ... juz sie denerwuje :)

Punkcja ma być w 12 dc, ale to chyba zależy jak urosną pęcherzyki. Dopiero kilka dni biorę leki, i wiem tyle, że są kandydaci do ładnych pęcherzyków:p
    Zarodki podają w 5tym dniu, a czemu to za późno?

01.2018 Kryptozoospermia
    03.2019 ICSI
    7 dpt beta 46
    9 dpt beta 112
    12 dpt beta 407
  • wszamanka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gitmartusia wrote:
    Kiedy miałaś umawianą wizytę?

Ja dalej czekam na ustalenie terminu :/ miałam mieć telefon do końca ubiegłego tygodnia, a tu dalej cisza. W piątek mam umówioną wizytę w innej klinice, pewnie tam wystartujemy, bo ileż można czekać na jakąkolwiek decyzję... Zależało mi na novum, ale jak mam płacić za całość to zdecyduję się na klinikę bliżej miejsca zamieszkania :/

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
  • Maryl Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszamanka wrote:

Ja dalej czekam na ustalenie terminu :/ miałam mieć telefon do końca ubiegłego tygodnia, a tu dalej cisza. W piątek mam umówioną wizytę w innej klinice, pewnie tam wystartujemy, bo ileż można czekać na jakąkolwiek decyzję... Zależało mi na novum, ale jak mam płacić za całość to zdecyduję się na klinikę bliżej miejsca zamieszkania :/

Wszamanka to dzwoń do nich, tam jest teraz straszny młyn, ale szkoda by było stracić taką okazję.

01.2018 Kryptozoospermia
    03.2019 ICSI
    7 dpt beta 46
    9 dpt beta 112
    12 dpt beta 407
  • __maria__ Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maryl wrote:
    Wszamanka to dzwoń do nich, tam jest teraz straszny młyn, ale szkoda by było stracić taką okazję.

Maryl, a wiesz może jak dużo par jest w tym badaniu? Ja dotychczas sprawnie wymienialam z nimi maila z pytaniami itp, a teraz czarna dziura. Czekam poltora tygodnia na odpowiedz, dzwonilam, zeby sie przypomniec i kazali cierpliwie czekac. A chcialabym juz cos ruszyc z badaniami, ktorych wymagaja 🙉

4 x AID :( cb :(
    1 ICSI :( zero mrozaków :(
    2 ICSI bhcg +
  • wszamanka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zdążyłam zadzwonić, pani Agnieszka sama zadzwoniła, wizyta w środę:)

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
  • nowa Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tez sie tak nie mogłam doczekać i juz pozniej to byłam chamska i powiedzialam przez telefon ze jak nie bede miała terminu wizyty w tym cyklu to podchodze komercyjnie...
    No i jakoś udało nam sie wyznaczyc :) jutro jade na wizyte i chce zaczac stymulacje od nast cyklu.
    Maryl nie wiem czy 5 dzien to za pozno, ale wiem ze juz od 2 dnia podają... ale moze w 5 wieksza szansa, nie wiem :)

• Maryl Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria nie mam pojęcia ile jest par, ale jak byłam w sobote na wizycie to bardzo dużo osób czekało, nie pytałam ich czy sa z badania;) ale dr mówiła, że sajgon jest.

Badania są gdzieś w tym wątku wymienione.

Wszamanka super! Może gdzieś się miniemy w środę:)

Nowa, w tym badaniu jest wymóg, że trzeba w 5 dobie podać. Pytalam o to, czy w razie czego można zrezygnować z programu i podać wcześniej, ale mówili, że jeśli zarodek miałby nie dotrwać do 5 doby to szanse na ciążę i tak są mniejsze. Niby logiczne, ale ja nie wiem czy faktycznie tak to działa.

01.2018 Kryptozoospermia
    03.2019 ICSI
    7 dpt beta 46
    9 dpt beta 112
    12 dpt beta 407
  • maklerka86 Znajoma

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja napisałam w piątek pytanie czy jest szansa się zakwalifikować jak się ma torbiele ma piersi i dwie procedury za sobą ( jedna udana) i nic nie odpisali :/

• gitmartusia Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maryl wrote:
    Powodzenia, ja w środę będę prawdopodobnie na ostatniej wizycie przed punkcją:)

Dziewczyny a co u Was?
    Super! Ja już się nie mogę doczekać tego etapu. Mam nadzieję, że wszystko pójdzie dobrze. U kogo się leczycie? Daj znać jak po punkcji.

• gitmartusia Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grenia wrote:
    Hej Dziewczyny.

Może będą blizniaki?

Gratulacje! Można wiedzieć o jakiej Pani doktor mowa?

• gitmartusia Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa wrote:
    Daj znać koniecznie jak po pierwszej wizycie. My mamy w środę i już nie mogę się doczekać.

• gitmartusia Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszamanka wrote:

Po zrobieniu i wysłaniu im wszystkich badań dostaliśmy informację, że trzeba czekać na dostawę leku. To trwało 2-3 tygodnie. Potem mieliśmy umówioną wizytę na 26 marca, ale okazało się, że moje wyniki Toxo nie bardzo im się podobają. Powtórzyłam je w innym laboratorium wysłałam i na drugi dzień dzwoniła do mnie Pani Agnieszka umówić na kolejną wizytę. Ja kontaktowałam się mailowo i zawsze odpisywała.

‹‹ 4 5 6 7 8 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ