Badanie kliniczne Novum
-
WIADOMOŚĆ
-
Igg wrote:U męża niestety z nasieniem wszystko nie tak: prawidłowych plemników tylko 1%, ruch poniżej normy i objętość również poniżej normy Kilka lat temu miał bakterie, ale po wyleczeniu niewiele się zmieniło. Męczyłam go nawet postem Dąbrowskiej, dał radę, ale efektów brak. U mnie było podejrzenie torbieli endometrialnych, ale same się wchłonęły, więc laparoskopii nie było (jajowody drożne). Staramy się prawie 5 lat i nic. No cóż... na razie do tematu podchodziliśmy lajtowo, zero stresu itp. ale te kilka lat bez efektów zaczynają irytować
-
gitmartusia wrote:I dali mężowi jakiś antybiotyk? A z nieprawidłową cytologią co dalej?
Powtórzył posiew i ten drugi wyszedł ok.
Ja mam zrobić kolposkopie i zobaczymy czy wylatujemy czy nie:/01.2018 Kryptozoospermia
03.2019 ICSI
11.04 tranfer blastka 4BB, ❄❄
7 dpt beta 46
9 dpt beta 112
12 dpt beta 407 -
problemik wrote:U nas w miedzyczasie wyszla toxo i poproszono mnie o wyslanie badań do końca. Zastanawiam się dlaczego nie napisano nam od razu ze odpadamy
Może jest szansa, że w miedzyczasie sie wyjaśni toxo?01.2018 Kryptozoospermia
03.2019 ICSI
7 dpt beta 46
9 dpt beta 112
12 dpt beta 407 -
gitmartusia wrote:Rozumiem. Ciekawa jestem co u nas na ten posiew powiedzą. Może też każą powtórzyć. Trzymam kciuki, żebyście nie wylecieli.
Dzięki:)
Bakterie nie dyskwalifikują do ICSI. Tylko gdyby wyszły drugi raz to musiałby brać antybiotyk.01.2018 Kryptozoospermia
03.2019 ICSI
7 dpt beta 46
9 dpt beta 112
12 dpt beta 407 -
Maryl wrote:Dzięki:)
Bakterie nie dyskwalifikują do ICSI. Tylko gdyby wyszły drugi raz to musiałby brać antybiotyk. -
gitmartusia wrote:Ooo pocieszyłaś mnie. Już ponad miesiąc minął od tamtego badania więc mam nadzieję, że nawet gdyby trzeba było powtórzyć wszystko będzie dobrze.
To i tak musicie powtórzyć, bo jest już nieważne:)01.2018 Kryptozoospermia
03.2019 ICSI
7 dpt beta 46
9 dpt beta 112
12 dpt beta 407 -
Grenia wrote:Hej Dziewczyny.
My już po wizycie. Trafiliśmy na fantastyczną Panią Dr.
Pobrali nam część badań, bo te które wysyłaliśmy to się zdezaktualizowały
I dzień po wizycie wypadliśmy z programu Bo się okazało, że jestem w ciąży
Po 6-7 latach starań. Po lekach, suplach, stymulacjach, po hsgx2. Po podpisaniu umowy na ivf - jesteśmy w ciąży
Dziś powtórzyłam betę. Mam nadzieję, że będzie ok. Norwegian - u Ciebie beta mega w porównaniu do mojej.
Może będą blizniaki?
ps. napisz jak sie czujesz. Co u Ciebie.
Trzymam kciuki za Was wszystkie :*
Ale Super News!!! Najlepsze rozwiązanie )))
U mnie beta w 12 dpt była 555, póki co już nie badałam a dziś już prawe 6 tydz ciąży
A Ty jaka mialas betę?
Ja czuje sje bardzo dobrze, zero jakichkolwiek dolegliwości a Ty?
16.03 blastka 5AA =Ignaś | 9dpt beta 208 | 12dpt beta 555
2 blastki ❄️❄️
27.02 1dc / 1.03 1ds / 11.03 punkcja 9 komórek / 12.03 6 zarodków
Za nami:
azoo, polip endo wycięty, drożne jajowody, polip nr 2
19.09.2018 - 1 AID 17.10.2018 - 2 AID 12.11.2018 - 3 AID
11 dc ovi 12 dc AID, 21 mm / 13 dc ovi, 14 dc AID, 21 mm /12 dc ovi, 12 dc AID, 24 mm -
problemik wrote:Zrobiłam powtórkę w innym labie, do tego awidność. Powtórzyłam wynik po 3 tyg i byłam na wizycie u zakaźnego. Także zrobiłam wszystko co bylo wskazane.
Wynik świadczy o niedawnym zakażeniu i wskazuje na to niska awidność. -
problemik wrote:Zrobiłam powtórkę w innym labie, do tego awidność. Powtórzyłam wynik po 3 tyg i byłam na wizycie u zakaźnego. Także zrobiłam wszystko co bylo wskazane.
Wynik świadczy o niedawnym zakażeniu i wskazuje na to niska awidność.
Ja też radzę badania wykonać powtórnie. U mnie wyszedł cytomegalowirus- świeże zakażenie, a następnego dnia w szpitalu chorób zakaźnych na Wolskiej wynik był prawidłowy-brak zakażenia. -
Dzień dobry
Ja w tej najszybszej ciąży w badaniu klinicznym
Norwegian, u mnie beta dzień po terminie okresu 81, dwa dni później 227.
Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze Aczkolwiek po tylu latach starań niestety nie potrafię się cieszyć. Raczej taki chłodny realizm.
My byliśmy u Dr Łukasiewicz. Na nas wywarła bardzo fajne, pozytywne wrażenie.
Pierwsza wizyta - dość długa. Pytania o przebieg leczenia ja, mąż. Pytania o choroby w rodzinie ja, mąż.. Badanie ginekologiczne. Wypełnienie dokumentów, podpisy. Wizyta u pielęgniarki.
W międzyczasie jeszcze uzupelnienie badań.
Zostawiliśmy tam nie potrzebnie 700zł
Trzymajcie za mnie kciuki. Ja trzymam za Was :*
Jeśli macie jeszcze jakieś pytania o wizytę - proszę pytać śmiało
-
Grenia wrote:Dzień dobry
Ja w tej najszybszej ciąży w badaniu klinicznym
Norwegian, u mnie beta dzień po terminie okresu 81, dwa dni później 227.
Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze Aczkolwiek po tylu latach starań niestety nie potrafię się cieszyć. Raczej taki chłodny realizm.
My byliśmy u Dr Łukasiewicz. Na nas wywarła bardzo fajne, pozytywne wrażenie.
Pierwsza wizyta - dość długa. Pytania o przebieg leczenia ja, mąż. Pytania o choroby w rodzinie ja, mąż.. Badanie ginekologiczne. Wypełnienie dokumentów, podpisy. Wizyta u pielęgniarki.
W międzyczasie jeszcze uzupelnienie badań.
Zostawiliśmy tam nie potrzebnie 700zł
Trzymajcie za mnie kciuki. Ja trzymam za Was :*
Jeśli macie jeszcze jakieś pytania o wizytę - proszę pytać śmiało
Za co musieliście zapłacić 700zł ?
Trzymam kciuki za bezproblemowy przebieg ciąży. -
Gitmartusia, ja badania wysłałam w ratach od stycznia. Te które mieliśmy, te które dorabialismy.
No i niektóre już były nieaktualne.
Np.moje wymazy sprzed miesiąca... amh sprzed iluś tam miesięcy...
A od razu mieliśmy zacząć stymulacje i podejść do transferu..
Męża badania jakieś tam...
No i wszystko to zostało nam pobrane/zlecone tego dnia na wizycie. A nast.dnia okazało się, że to wszystko niepotrzebnie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 18:42
-
Ja miałam mieć dzisiaj wizytę ale wczoraj dostałam maila, że amh mam za wysokie:/ i póki co wypadłam z programu dzisiaj powtarzałam badanie w innym lab, ten dzisiejszy wydaje mi się bardziej wiarygodny, bo dzisiaj wyszło 5 z kawałkiem, wysłałam go ale przypuszczam że dalej będzie za duży...
Miałam mieć wizytę taką zwykłą startową w innej klinice w piątek, poza badaniami, na szczęście jej nie odwołałam. Ale że czekam na decyzję co z tym dzisiejszym amh, to przełożyłam ją na koniec czerwca... I wtedy mam nadzieję wystartujemy już z pełnopłatnym ivf...
Wiecie jaki jest górny poziom amh z którym kwalifikują do badania w novum?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 19:33
Starania od 10.2015.
Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]
jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
7.05 transfer blastki 4AA😢
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
2 ❄❄