X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Brak zarodków przy IVF
Odpowiedz

Brak zarodków przy IVF

Oceń ten wątek:
  • frankapzn Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie zakładam ten wątek ponieważ potrzebuję porady i choć odrobinę nadzieji 😪Jestem po pierwszej procedurze po punkcji mieliśmy 12 dobrych oocytow,do zapłodnienia poszło 6. W 3 dobie zostało 5 w tym 3 bardzo dobrej klasy,niestety....w piątej dobie dostałam informację że po 4 dobie wszystkie przestały się rozwijać. Cały czas jestem w szoku,bo wszystkiego ale tego się nie spodziewałam....
    Czy jest sens próbować dalej? Czy ktoś miał taka sytuację i w końcu się udało 😭😭

Ona :34 🧡Hashimoto,adenomioza, usunięty polip,biopsja endo CD 138 -(2 kom/1 d.p.w. według lekarza ok ) mthfr oraz pai, KIR AA NK 44%
    Kariotyp ok On: 38 🧡obniżone parametry nasienia
    Kariotypy ok AZF/CFTR ok

Starania od 2019 , 1 poronienie
    I.IVF 12/23 krótki protokół (bemfola 225 oraz ganirelix)💉01/24 punkcja jajnikow,pobrano 14 🥚i 6 poszło do zaplodnienia,do 3 doby wszystko pięknie,do 5 doby nie przerwał żaden 😭

maj 2024 II procedura
    ( Puregon, Menopur, Ganirelix)
    05/24 punkcja 💉 Pobrano 14komorek ,9 🥚 mamy 2 ❄️❄️4AB ,4 BC
    08/24 FET 4 AB ✊( Estrofem 3x1 Oestrogel 2x1 Duphaston 3x1 Cyclogest 400 2x1 Prolutex )
    25.08 cień cienia beta 7,3 (6dpt) 14,4 (8dpt) 12 (10 dpt)😿💔
    10.24 biopsja endometrium - czekam na wynik
  • tika32 Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frankapzn wrote:
    Witajcie zakładam ten wątek ponieważ potrzebuję porady i choć odrobinę nadzieji 😪Jestem po pierwszej procedurze po punkcji mieliśmy 12 dobrych oocytow,do zapłodnienia poszło 6. W 3 dobie zostało 5 w tym 3 bardzo dobrej klasy,niestety....w piątej dobie dostałam informację że po 4 dobie wszystkie przestały się rozwijać. Cały czas jestem w szoku,bo wszystkiego ale tego się nie spodziewałam....
    Czy jest sens próbować dalej? Czy ktoś miał taka sytuację i w końcu się udało 😭😭

jajuz staram sie z 8 lat. tez jest ciezko. jestem po 4 inseminacjach w czechach i nic.
    a teraz jestem w klinice w Katowicach.
    moja pierwsza proba: pobrano 7 ale jeden do 5 doby sie rozwijał i miałam transfer ale nie stety skonczyl sie poronieniem. drugi zarodek przestał sie rozwijac w 3 dobie.
    druga proba 7 komorek ale 2 zaroki kiepsko sie rozwijaly i nawet nie doszło do transferu.
    nie wiem jakim cudem zaszłam naturalnie, ale niestety szczescie krótko trwało bo do 9tydz :(
    teraz sie szykuje od jutra do 3 proby ale mam mieć leki podawane
    Accofil encorton i intralipid -

👩‍🦰 91
    Niedoczynność Euthyrox 100
    07.2020 histero ok
    Prolaktyna 23.98 w 2020r a 17.90 w 2021r a 28.28 2024r
    AMH 1.96 w 2020r a 1.26 w 2024
    LH 8.43
    FSH 9.73
    DHEA-S 308
    Testosteron 0.34
    4 nie udane inseminacje w Czechach
    ANA ujemny
    MLR 26,3%
    Test IMK ok
    Kariotyp prawidlowy

Zalecenia od dr Sydor
    5dni przed transferem 1 amp accofil domacicznie, potem1/2 co 3 dni
    5dni przed transferem encorton 7.5
    I intralipid i clexane 40mg

1procedura wrzesien 2021
    Pobranych 7, 3dojrzale i tylko jeden 3BB podany w 5 dobie.
    Beta pozytywa ale nie stety poronienie

2 procedura maj 2022
    Pobranych 7, 4 dojrzale przestaly sie rozwijac

Lipiec 2023
    Zaszlam naturalnie, szczescie trwalo 9t3dni

Styczen 2024 3 procedura
    7pobrane 4 dojrzale w 3 dobie przestaly sie rozwijać

Listopad 2024 4 procedura
    gonal 300 i orgalutran

🙋88
    Morfologia 5 w 2018r
    Kariotyp prawidlowy
  • Silenka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frankapzn wrote:
    Hej u mnie bylo podobnie. Zaplodnilismy 6 komorek, padly wszystkie po 4 dobie, jednak wwczesniej wlasnie w tej 4 dobie podali mi jeden niestety beta ujemna.
    Podeszlismy teraz drugi raz, zapladniamy wszystkie, jutro bede dzwonic ile sie zaplodnilo 🤐

frankapzn, MK32 lubią tę wiadomość

🩷💙

preg.png
  • tika32 Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silenka wrote:
    Hej u mnie bylo podobnie. Zaplodnilismy 6 komorek, padly wszystkie po 4 dobie, jednak wwczesniej wlasnie w tej 4 dobie podali mi jeden niestety beta ujemna.
    Podeszlismy teraz drugi raz, zapladniamy wszystkie, jutro bede dzwonic ile sie zaplodnilo 🤐

powodzenia :)
    a można zapytac w jakiej klinice sie leczysz

Silenka, Meggy88 lubią tę wiadomość

👩‍🦰 91
    Niedoczynność Euthyrox 100
    07.2020 histero ok
    Prolaktyna 23.98 w 2020r a 17.90 w 2021r a 28.28 2024r
    AMH 1.96 w 2020r a 1.26 w 2024
    LH 8.43
    FSH 9.73
    DHEA-S 308
    Testosteron 0.34
    4 nie udane inseminacje w Czechach
    ANA ujemny
    MLR 26,3%
    Test IMK ok
    Kariotyp prawidlowy

Zalecenia od dr Sydor
    5dni przed transferem 1 amp accofil domacicznie, potem1/2 co 3 dni
    5dni przed transferem encorton 7.5
    I intralipid i clexane 40mg

1procedura wrzesien 2021
    Pobranych 7, 3dojrzale i tylko jeden 3BB podany w 5 dobie.
    Beta pozytywa ale nie stety poronienie

2 procedura maj 2022
    Pobranych 7, 4 dojrzale przestaly sie rozwijac

Lipiec 2023
    Zaszlam naturalnie, szczescie trwalo 9t3dni

Styczen 2024 3 procedura
    7pobrane 4 dojrzale w 3 dobie przestaly sie rozwijać

Listopad 2024 4 procedura
    gonal 300 i orgalutran

🙋88
    Morfologia 5 w 2018r
    Kariotyp prawidlowy
  • Silenka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tika32 wrote:
    powodzenia :)
    a można zapytac w jakiej klinice sie leczysz
    Kriobank Białystok

🩷💙

preg.png
  • frankapzn Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silenka wrote:
    Rozumie, oby się udało.Trzymam mocno kciuki! Daj znać jak będziesz miała info.

Silenka lubi tę wiadomość

Ona :34 🧡Hashimoto,adenomioza, usunięty polip,biopsja endo CD 138 -(2 kom/1 d.p.w. według lekarza ok ) mthfr oraz pai, KIR AA NK 44%
    Kariotypy ok AZF/CFTR ok

I.IVF 12/23 krótki protokół (bemfola 225 oraz ganirelix)💉01/24 punkcja jajnikow,pobrano 14 🥚i 6 poszło do zaplodnienia,do 3 doby wszystko pięknie,do 5 doby nie przerwał żaden 😭

maj 2024 II procedura
    08/24 FET 4 AB ✊( Estrofem 3x1 Oestrogel 2x1 Duphaston 3x1 Cyclogest 400 2x1 Prolutex )
  • MK32 Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silenka wrote:

Kciuki Silenka:) daj znac, tu i na styczniu bo tam tez Was widzialam🥹
    Dziewczyny jedziemy niestety na tym samym wozku;( a co u Was moglo spowodowac taka sytuacje? Cos lekarze podpowiedzieli? U mnie nie musieli mówić, niestety skrajnie niskie AMH;(
    Ja probuje drugi raz, mysle ze na dniach zaczne stymulacje, juz mam rozpisana, czekam na @. A pozniej poprobuje innych metod, dieta, suplementacja, zobaczymy. Jestem dobrej mysli, za wszystkie tez mocno kciuki trzymam❤️

frankapzn lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MK32 wrote:
    Dziewczyny jedziemy niestety na tym samym wozku;( a co u Was moglo spowodowac taka sytuacje? Cos lekarze podpowiedzieli? U mnie nie musieli mówić, niestety skrajnie niskie AMH;(
    Ja probuje drugi raz, mysle ze na dniach zaczne stymulacje, juz mam rozpisana, czekam na @. A pozniej poprobuje innych metod, dieta, suplementacja, zobaczymy. Jestem dobrej mysli, za wszystkie tez mocno kciuki trzymam❤️

Cześć,
    Jakim idziesz protokołem przy skrajnie niskim Amh? Może coś podpowiem ze swojego doświadczenia. Ja tez takie miałam, i szlam naturalnym lekko stymulowanym. Miałam tylko dwie komórki, ale jedna dała ciąże. W naszym przypadku liczy się jakość a nie ilość :)

MK32, domi_ lubią tę wiadomość

• MK32 Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton0102 wrote:
    Cześć,
    Jakim idziesz protokołem przy skrajnie niskim Amh? Może coś podpowiem ze swojego doświadczenia. Ja tez takie miałam, i szlam naturalnym lekko stymulowanym. Miałam tylko dwie komórki, ale jedna dała ciąże. W naszym przypadku liczy się jakość a nie ilość :)

Wow, super gratuluje🥰🥰 no protokol krotki, bylo pobranych 4 ale do 3 doby dotrwala tylko jedna, ostatecznie z 5 doby przeciagneli do 6 a koniec koncow nie nadawala sie do mrozenia:( bede Wdzieczna za kazda podpowiedz czy tu czy w wiadomosci prywatnej😘 domyslam sie ze pewnie wjechaly jakies suple, u mnie tez ale mysle ze troche za pozno a to wszystko w klinice tak szybko sie dzieje😩 a jesli mozna spytac jakie mialas AMH?

• Silenka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nikt nie wie co poszlo nie tak, bo wyniki sa dobre.... szczegolnie u mnie.

🩷💙

preg.png
  • frankapzn Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MK32 wrote:
    A ile miałaś przerwy między procedurami?

Kariotypy ok AZF/CFTR ok

maj 2024 II procedura
  • frankapzn Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silenka wrote:
    U nas nikt nie wie co poszlo nie tak, bo wyniki sa dobre.... szczegolnie u mnie.
    A badaliscie kariotypy i framentacje dna plemnika?
    My planujemy zrobić,taka dostałam podpowiedź już od lekarza .

Kariotypy ok AZF/CFTR ok

maj 2024 II procedura
  • Silenka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frankapzn wrote:
    A badaliscie kariotypy i framentacje dna plemnika?
    My planujemy zrobić,taka dostałam podpowiedź już od lekarza .
    Nie, jak ta procedura nie wypali odpuszczamy na jakis czas , wtedy będziemy badac rozne rzeczy.

🩷💙

preg.png
  • MK32 Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frankapzn wrote:
    A ile miałaś przerwy między procedurami?

Poprzednia punkcje mialam w grudniu chyba 4, ale cykl musialam przeczekac w sumie nie wiem czemu, takie byly zalecenia po usg:) i teraz ruszam od nowa z tematem 😬✊🏼✊🏼

• MK32 Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silenka wrote:

To tak w sumie dobrze i nie dobrze:( fajnie, ze jest ok a z drugiej strony troche takie szukanie przyczyny po omacku 🤔

• spelniajac_marzenia Koleżanka

Wysłany: 15 stycznia, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w 3 dobie hodowli zaczyna wchodzić w reakcje czynnik męski, wiec istnieje duże prawdopodobieństwo że zarodki przestały sie rozwijać z powodu słabego nasienia badaliście nasienie ?

Calineczka90 lubi tę wiadomość

• frankapzn Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spelniajac_marzenia wrote:
    w 3 dobie hodowli zaczyna wchodzić w reakcje czynnik męski, wiec istnieje duże prawdopodobieństwo że zarodki przestały sie rozwijać z powodu słabego nasienia badaliście nasienie ?
    U nas w dniu punkcji mąż oddał nasienie. Embriolog mówił że jest ok. Poprzednie badania tez wychodziły ok. Bardzo się boję że to genetyka i przez to już nigdy nie zostanę mamą. Chyba na ten moment przechodzę jakieś turbo załamanie....

Kariotypy ok AZF/CFTR ok

maj 2024 II procedura
  • KasiaBe Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie ma co się poddawać, trzeba walczyć. W pierwym ivf odpadły mi po 3 dobie wszystkie zarodki (6), w drugiej właściwie nie było prawidłowych komórek i już po pierwszej dobie było wiadomo, że nie mamy nic. Podeszliśmy 3 raz i były 3 ❄️❄️❄️. Brak konkretnej przyczyny, wszyscy i dr i embriolog mówili, że spodziewali się lepszych wyników (dwie różne kliniki). Wiek ok, amh ok, kariotypy ok. Trzecia próba, klinika w Czechach i za chwilę drugi transfer. Trzeba wierzyć ✊

frankapzn lubi tę wiadomość

5 lat starań + 3 leczenia

Ona, 33l 👩🏼
    niedoczynność tarczycy ✔ wyleczona infekcja ✔ wyleczona Ureaplasma ✔ drożność ✔
    histeroskopia (2 polipy) ✔ podejrzenie CMV > zafałszowane wyniki ✔ CD138 ✔
    krzywa cukrowa ✔ IO✔ kir AA ❌
    Letrox75, wit.D, kw foliowy

On, 35l 🤵
    morfologia 1%>1%>0%>3%
    HBA 56%>12%>83% ✔ DFI 8,7% ✔ HDS 30,07% ❌

kariotypy ✔

2 x IUI 02/03.23 > 👎
    06.23: I ivf: Menopur 75 + Ovaleap 225 + Orgalutran + Zivafert 5000 + Gonapeptyl Daily > 10dc punkcja > 8 komórek, 6 MII, 6 zapłodnionych > 3 doba średnia jakość > 5 doba👎
    07.23: zmiana kliniki > II ivf > Bemfola + Ganirelix + Ovi > 5 komórek > 1 zapłodniona > 1 doba 👎
    10.23 > zmiana na EF > III ivf > Elonva + Meriofert + Provera > 14 dc punkcja > ❄️❄️❄️ > 👎

06.24 > zmiana kliniki > IV ivf > ❄️PGTa ✔
    histero nr 2 > przewlekły stan zapalny...

"Nigdy nie rezygnuj z tego, o czym nie możesz przestać myśleć nawet na jeden dzień."
  • frankapzn Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaBe wrote:
    Dziewczyny, nie ma co się poddawać, trzeba walczyć. W pierwym ivf odpadły mi po 3 dobie wszystkie zarodki (6), w drugiej właściwie nie było prawidłowych komórek i już po pierwszej dobie było wiadomo, że nie mamy nic. Podeszliśmy 3 raz i były 3 ❄️❄️❄️. Brak konkretnej przyczyny, wszyscy i dr i embriolog mówili, że spodziewali się lepszych wyników (dwie różne kliniki). Wiek ok, amh ok, kariotypy ok. Trzecia próba, klinika w Czechach i za chwilę drugi transfer. Trzeba wierzyć ✊
    Czy w tej trzeciej próbie cały proces wyglądał inaczej ? Mieliście jakieś "dodatki"? Inny sposób leczenia?

Kariotypy ok AZF/CFTR ok

maj 2024 II procedura
  • Silenka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na 8 zapladnianych komorek mamy 6 zarodkow, dzis 2 doba i wszystko ok. Czekamy ...

frankapzn, MK32, KasiaBe lubią tę wiadomość

🩷💙

preg.png
1 2 3 4 5
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ