Chemia i czym ją zastąpić
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKochane zakładam wątek, bo chciałabym, żeby w jednym miejscu znalazły się Wasze porady odnośnie kosmetyków, chemii domowej i ich naturalnych zamienników.
Ja niestety zaczynam dopiero zmieniać swoje przyzwyczajenia i bardzo chętnie się dowiem o konkretnych produktach. Także piszcie, polecajcie.
Ja zaczęłam od zmiany antyperspirantu .. uwielbiam dove, ale teraz tylko od święta 😜 zmieniłam na antyperspirant mineralny.
Co polecacie do mycia łazienki np? Do zlewu konkretnie?Dominisia883, Sylwia Sylwia lubią tę wiadomość
-
Polecam aplikacje na telefon Ingred- pokazuje skład kosmetyków,ktore składniki są szkodliwe, wraz ze szczegółowymi opisami
Berbeć. lubi tę wiadomość
wiek 33 lata
starania od 01.2019 naturalnie
AMH 0,86
pozostałe wyniki bdb
I IVF 17.02.2020
8dpt beta poniżej 0,2
pozostały 3 maleństwa 5dniowe mrozaczki (3BB, 5BA, 3BB)
transfer 17.06.2020
Wiem, że marzenie spełni się (◕‿◕) -
nick nieaktualnyKosiaczek wrote:Polecam aplikacje na telefon Ingred- pokazuje skład kosmetyków,ktore składniki są szkodliwe, wraz ze szczegółowymi opisami
Dzięki, skorzystam, choć chciałam uniknąć biegania po sklepie i skanowania każdego produktu ..tak trochę na łatwiznę chce iść i żeby mi ktoś powiedział co używa konkretnie ☺️ -
Jeśli chodzi o kosmetyki-ja polecam firmę cztery szpaki. Używam od nich antyperspirantu, serum do twarzy, szamponu w kostce i mydeł do mycia ciała. Reszta kosmetyków różnie, ale na instagramie podglądam piggypeg i od nich czerpię pomysły. Np uwielbiam balsamy do zmywania twarzy od czarszki, kosmetyki do twarzy z firmy polny warkocz. Teraz jest naprawde duzy wybor w kosmetykach naturalnych. Do mycia domu najlepiej sprawdza się woda z octem.
29 lat
PCOS, Hashimoto, niedoczynność tarczycy
12.2015-👱♂️
07.2017-początek starań o rodzeństwo
05.2018-biochemiczna
06.2018-poczatek stymulacji
11.2018-poronienie, 9 tc
02.2019- powrót do stymulacji
11.2019- pierwsza wizyta w klinice, szykujemy się do ivf
Mąż:
05.2018 i 09.2019-Novum morf 4%
12.2019-Kriobank morf 0%
1ivf: 17.01.20 punkcja, mamy ❄❄❄❄❄ (3 blastki, 2 morule)
19.03.20-FET
6dpt beta 14,5
8dpt 61.8
12dpt 341.2
19dpt 6582 -
nick nieaktualnyola_90 wrote:Jeśli chodzi o kosmetyki-ja polecam firmę cztery szpaki. Używam od nich antyperspirantu, serum do twarzy, szamponu w kostce i mydeł do mycia ciała. Reszta kosmetyków różnie, ale na instagramie podglądam piggypeg i od nich czerpię pomysły. Np uwielbiam balsamy do zmywania twarzy od czarszki, kosmetyki do twarzy z firmy polny warkocz. Teraz jest naprawde duzy wybor w kosmetykach naturalnych. Do mycia domu najlepiej sprawdza się woda z octem.
Super, dziękuję zaraz dodam na insta
Nigdy nie słyszałam o tych produktach.
Olu Ty jesteś stomatologiem? Bo miałabym pytanie -
nick nieaktualny
-
Berbeć. wrote:Super, dziękuję zaraz dodam na insta
Nigdy nie słyszałam o tych produktach.
Olu Ty jesteś stomatologiem? Bo miałabym pytanie
Tak, dobrze pamiętasz mój zawód jak coś to możemy pogadaćBerbeć. lubi tę wiadomość
29 lat
PCOS, Hashimoto, niedoczynność tarczycy
12.2015-👱♂️
07.2017-początek starań o rodzeństwo
05.2018-biochemiczna
06.2018-poczatek stymulacji
11.2018-poronienie, 9 tc
02.2019- powrót do stymulacji
11.2019- pierwsza wizyta w klinice, szykujemy się do ivf
Mąż:
05.2018 i 09.2019-Novum morf 4%
12.2019-Kriobank morf 0%
1ivf: 17.01.20 punkcja, mamy ❄❄❄❄❄ (3 blastki, 2 morule)
19.03.20-FET
6dpt beta 14,5
8dpt 61.8
12dpt 341.2
19dpt 6582 -
nick nieaktualny
-
Jeżeli chodzi o mycie naczyń w zmywarce to mogę podpowiedzieć, że zamiast zapachów i czyszczenia chemią używam połówek wyciśniętych cytryn. Akurat sporo soku z cytryny piję w zimie i zawsze jakieś skórki są. Wbijam je w pręty w zmywarce między talerze czy kubki. Czysta zmywarka i super zapach Zamiast płynu do nabłyszczania wlewam ocet, efekt super. A do czyszczenia kostki Frosh albo proszek firmy Balja
-
nick nieaktualnyKiki31 wrote:Jeżeli chodzi o mycie naczyń w zmywarce to mogę podpowiedzieć, że zamiast zapachów i czyszczenia chemią używam połówek wyciśniętych cytryn. Akurat sporo soku z cytryny piję w zimie i zawsze jakieś skórki są. Wbijam je w pręty w zmywarce między talerze czy kubki. Czysta zmywarka i super zapach Zamiast płynu do nabłyszczania wlewam ocet, efekt super. A do czyszczenia kostki Frosh albo proszek firmy Balja
No właśnie zmywarka..czekaj zamiast tabletek skórki od cytryny? -
nick nieaktualnyCytryns ocet i soda oczyszczona sa dobre na wszystko a im mniej uzywasz kosmetykow tym lepiej kurz scieram szmatka z mikrofibry..proszki do prania dzieciece . Antyperspirant bez aluminium. A ostatnio moje odkrycie zamiast swoich ulubionych kosmetykow do kapieli dove kupuje dla ciezarnych ale tez polecam szare mydlo
-
nick nieaktualnySamos88 tymczasowo;) wrote:Cytryns ocet i soda oczyszczona sa dobre na wszystko a im mniej uzywasz kosmetykow tym lepiej kurz scieram szmatka z mikrofibry..proszki do prania dzieciece . Antyperspirant bez aluminium. A ostatnio moje odkrycie zamiast swoich ulubionych kosmetykow do kapieli dove kupuje dla ciezarnych ale tez polecam szare mydlo
A ja kocham pronto. No nic może zwilżoną szmatką też da rade -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySamos88 tymczasowo;) wrote:Pomysl ze zaoszczedzisz pieniadze tez kiedys uzywalam tego duzo wykorzystaj do konca i nie kupuj bo szkoda pieniazkow Twoich wydanych.
Ja mam jedno pronto na pół roku chyba ale pronto pewnie też zawiera szkodliwe składniki.
Rozpracowuje właśnie jak zrobić proszek do zmywarki 🤔 tzn na razie czytajac w necie 😅 -
nick nieaktualnyBerbeć. wrote:Ja mam jedno pronto na pół roku chyba ale pronto pewnie też zawiera szkodliwe składniki.
Rozpracowuje właśnie jak zrobić proszek do zmywarki 🤔 tzn na razie czytajac w necie 😅 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny