X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Chemia i czym ją zastąpić
Odpowiedz

Chemia i czym ją zastąpić

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2020, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane zakładam wątek, bo chciałabym, żeby w jednym miejscu znalazły się Wasze porady odnośnie kosmetyków, chemii domowej i ich naturalnych zamienników.
    Ja niestety zaczynam dopiero zmieniać swoje przyzwyczajenia i bardzo chętnie się dowiem o konkretnych produktach. Także piszcie, polecajcie.

Ja zaczęłam od zmiany antyperspirantu .. uwielbiam dove, ale teraz tylko od święta 😜 zmieniłam na antyperspirant mineralny.

Co polecacie do mycia łazienki np? Do zlewu konkretnie?

Dominisia883, Sylwia Sylwia lubią tę wiadomość

• Kosiaczek Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2020, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam aplikacje na telefon Ingred- pokazuje skład kosmetyków,ktore składniki są szkodliwe, wraz ze szczegółowymi opisami

Berbeć. lubi tę wiadomość

wiek 33 lata
    starania od 01.2019 naturalnie
    AMH 0,86
    pozostałe wyniki bdb

I IVF 17.02.2020
    8dpt beta poniżej 0,2

pozostały 3 maleństwa 5dniowe mrozaczki (3BB, 5BA, 3BB)
    transfer 17.06.2020

Wiem, że marzenie spełni się (◕‿◕)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2020, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosiaczek wrote:
    Polecam aplikacje na telefon Ingred- pokazuje skład kosmetyków,ktore składniki są szkodliwe, wraz ze szczegółowymi opisami

Dzięki, skorzystam, choć chciałam uniknąć biegania po sklepie i skanowania każdego produktu ..tak trochę na łatwiznę chce iść i żeby mi ktoś powiedział co używa konkretnie ☺️

• ola_90 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o kosmetyki-ja polecam firmę cztery szpaki. Używam od nich antyperspirantu, serum do twarzy, szamponu w kostce i mydeł do mycia ciała. Reszta kosmetyków różnie, ale na instagramie podglądam piggypeg i od nich czerpię pomysły. Np uwielbiam balsamy do zmywania twarzy od czarszki, kosmetyki do twarzy z firmy polny warkocz. Teraz jest naprawde duzy wybor w kosmetykach naturalnych. Do mycia domu najlepiej sprawdza się woda z octem.

uwo9dqk3ebttjlzi.png

29 lat
    PCOS, Hashimoto, niedoczynność tarczycy
    12.2015-👱‍♂️
    07.2017-początek starań o rodzeństwo
    05.2018-biochemiczna
    06.2018-poczatek stymulacji
    11.2018-poronienie, 9 tc
    02.2019- powrót do stymulacji
    11.2019- pierwsza wizyta w klinice, szykujemy się do ivf

Mąż:
    05.2018 i 09.2019-Novum morf 4%
    12.2019-Kriobank morf 0%

1ivf: 17.01.20 punkcja, mamy ❄❄❄❄❄ (3 blastki, 2 morule)
    19.03.20-FET
    6dpt beta 14,5
    8dpt 61.8
    12dpt 341.2
    19dpt 6582
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2020, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_90 wrote:
    Jeśli chodzi o kosmetyki-ja polecam firmę cztery szpaki. Używam od nich antyperspirantu, serum do twarzy, szamponu w kostce i mydeł do mycia ciała. Reszta kosmetyków różnie, ale na instagramie podglądam piggypeg i od nich czerpię pomysły. Np uwielbiam balsamy do zmywania twarzy od czarszki, kosmetyki do twarzy z firmy polny warkocz. Teraz jest naprawde duzy wybor w kosmetykach naturalnych. Do mycia domu najlepiej sprawdza się woda z octem.

Super, dziękuję zaraz dodam na insta
    Nigdy nie słyszałam o tych produktach.
    Olu Ty jesteś stomatologiem? Bo miałabym pytanie

• Mila79 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja to poszłam w zupelną naturę. Berbeć ja głównie teraz używam do mycia kuchni, łazienki - octu, wody z octem - na wszystko dobre!

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2020, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila79 wrote:
    No ja to poszłam w zupelną naturę. Berbeć ja głównie teraz używam do mycia kuchni, łazienki - octu, wody z octem - na wszystko dobre!

Ciężko mi jest się przełamać ale już kupiłam i będę próbować. Ile tego octu?
    A co do kibelka ?

• ola_90 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć. wrote:
    Super, dziękuję zaraz dodam na insta
    Nigdy nie słyszałam o tych produktach.
    Olu Ty jesteś stomatologiem? Bo miałabym pytanie

Tak, dobrze pamiętasz mój zawód ;-) jak coś to możemy pogadać

uwo9dqk3ebttjlzi.png

29 lat
    PCOS, Hashimoto, niedoczynność tarczycy
    12.2015-👱‍♂️
    07.2017-początek starań o rodzeństwo
    05.2018-biochemiczna
    06.2018-poczatek stymulacji
    11.2018-poronienie, 9 tc
    02.2019- powrót do stymulacji
    11.2019- pierwsza wizyta w klinice, szykujemy się do ivf

Mąż:
    05.2018 i 09.2019-Novum morf 4%
    12.2019-Kriobank morf 0%

1ivf: 17.01.20 punkcja, mamy ❄❄❄❄❄ (3 blastki, 2 morule)
    19.03.20-FET
    6dpt beta 14,5
    8dpt 61.8
    12dpt 341.2
    19dpt 6582
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2020, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_90 wrote:
    Tak, dobrze pamiętasz mój zawód ;-) jak coś to możemy pogadać
    Wysyłam zaproszenie. Później się odezwę

• Kiki31 Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2020, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o mycie naczyń w zmywarce to mogę podpowiedzieć, że zamiast zapachów i czyszczenia chemią używam połówek wyciśniętych cytryn. Akurat sporo soku z cytryny piję w zimie i zawsze jakieś skórki są. Wbijam je w pręty w zmywarce między talerze czy kubki. Czysta zmywarka i super zapach :) Zamiast płynu do nabłyszczania wlewam ocet, efekt super. A do czyszczenia kostki Frosh albo proszek firmy Balja :)

w4sq9jcg9oocj0lo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2020, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki31 wrote:
    Jeżeli chodzi o mycie naczyń w zmywarce to mogę podpowiedzieć, że zamiast zapachów i czyszczenia chemią używam połówek wyciśniętych cytryn. Akurat sporo soku z cytryny piję w zimie i zawsze jakieś skórki są. Wbijam je w pręty w zmywarce między talerze czy kubki. Czysta zmywarka i super zapach :) Zamiast płynu do nabłyszczania wlewam ocet, efekt super. A do czyszczenia kostki Frosh albo proszek firmy Balja :)

No właśnie zmywarka..czekaj zamiast tabletek skórki od cytryny?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2020, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytryns ocet i soda oczyszczona sa dobre na wszystko a im mniej uzywasz kosmetykow tym lepiej kurz scieram szmatka z mikrofibry..proszki do prania dzieciece . Antyperspirant bez aluminium. A ostatnio moje odkrycie zamiast swoich ulubionych kosmetykow do kapieli dove kupuje dla ciezarnych :D ale tez polecam szare mydlo

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2020, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samos88 tymczasowo;) wrote:
    Cytryns ocet i soda oczyszczona sa dobre na wszystko a im mniej uzywasz kosmetykow tym lepiej kurz scieram szmatka z mikrofibry..proszki do prania dzieciece . Antyperspirant bez aluminium. A ostatnio moje odkrycie zamiast swoich ulubionych kosmetykow do kapieli dove kupuje dla ciezarnych :D ale tez polecam szare mydlo

A ja kocham pronto. No nic może zwilżoną szmatką też da rade

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2020, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć. wrote:
    A ja kocham pronto. No nic może zwilżoną szmatką też da rade
    Pomysl ze zaoszczedzisz pieniadze ;) tez kiedys uzywalam tego duzo wykorzystaj do konca i nie kupuj bo szkoda pieniazkow Twoich wydanych.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2020, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomysl ze zaoszczedzisz pieniadze ;) tez kiedys uzywalam tego duzo wykorzystaj do konca i nie kupuj bo szkoda pieniazkow Twoich wydanych.

Ja mam jedno pronto na pół roku chyba ale pronto pewnie też zawiera szkodliwe składniki.

Rozpracowuje właśnie jak zrobić proszek do zmywarki 🤔 tzn na razie czytajac w necie 😅

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2020, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć. wrote:
    Ja mam jedno pronto na pół roku chyba ale pronto pewnie też zawiera szkodliwe składniki.

Rozpracowuje właśnie jak zrobić proszek do zmywarki 🤔 tzn na razie czytajac w necie 😅
    Napisz jak bedziesz wiedziala bo jeszcze tabletek nie wymienilam

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2020, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisz jak bedziesz wiedziala bo jeszcze tabletek nie wymienilam

a228672ba1e3.jpg

• Martinka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam, że cytryna jest super do czyszczeni zmywarki. Do prania i sprzątania używam środków firmy Frosch

0901d7c722.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2020, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martinka wrote:
    Potwierdzam, że cytryna jest super do czyszczeni zmywarki. Do prania i sprzątania używam środków firmy Frosch

A do mycia naczyń w zmywarce?ten frosh w miarę naturalny? Gdzie można dostać stacjonarnie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2020, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a dla męża kosmetyki naturalne??

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ