X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Chemia i czym ją zastąpić
Odpowiedz

Chemia i czym ją zastąpić

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2020, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jako że jestem nygus i raczej nie będę sama tabletek robiła do zmywarki .. znalazłam firmę swanco zna ktoś? Tam mają płyny do zmywarki i tym podobne ponoć naturalne

• Dominisia883 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W niektórych sklepach są już półki ze eko chemią i z naturalnymi kosmetykami ;) m.in w Carrefour więc zawsze to już mniej produktów do ewentualnego dodatkowego przeskanowania przez aplikację ;). Naprawdę można tam kupić chemię bardzo dobrej jakości , nie szkodliwą i mnóstwo naturalnych kosmetyków ;) (nawet eko płatki do zmywania makijażu) 😁

Kiepskie nasienie
    IO
    Mutacje mthfr hetero
    4 lata starań
    2018 IUI 😥
    06.2020 IVF biochemiczna 😥
    Próbujemy dalej naturalnie ♥️
    Klinika Medart Poznań 🤞🍀
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2020, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominisia883 wrote:
    W niektórych sklepach są już półki ze eko chemią i z naturalnymi kosmetykami ;) m.in w Carrefour więc zawsze to już mniej produktów do ewentualnego dodatkowego przeskanowania przez aplikację ;). Naprawdę można tam kupić chemię bardzo dobrej jakości , nie szkodliwą i mnóstwo naturalnych kosmetyków ;) (nawet eko płatki do zmywania makijażu) 😁

dzieki. wlasnie bede zamawiala z naturalnej drogerii czy jakos tak.

Wymyłam łazienke i toalete woda z octem i jestem taka z siebie dumna xd

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2020, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć. wrote:
    dzieki. wlasnie bede zamawiala z naturalnej drogerii czy jakos tak.

Wymyłam łazienke i toalete woda z octem i jestem taka z siebie dumna xd
    Ocet podloge domywa niesmowicie zapach jest troche kiepski ogolnie ale nawet w lidlu pojawila sie teraz seria naturalnych srodkow domowych z tego co wiem to tez yope jest dobry im mniej stosujesz tym lepiej powiem Ci szczerze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2020, 20:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2020, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samos88 tymczasowo;) wrote:
    Ocet podloge domywa niesmowicie zapach jest troche kiepski ogolnie ale nawet w lidlu pojawila sie teraz seria naturalnych srodkow domowych z tego co wiem to tez yope jest dobry im mniej stosujesz tym lepiej powiem Ci szczerze ;)

wlasnie myslalam ze mnie bedzie razil zapach, ale nie. Takze do mycia toalety i lazienki mam juz sprawe zalatwiona. Ewentualnie do muszli jeszzcze . Ocet mi nawet kabine ladnie umyl.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2020, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć. wrote:
    wlasnie myslalam ze mnie bedzie razil zapach, ale nie. Takze do mycia toalety i lazienki mam juz sprawe zalatwiona. Ewentualnie do muszli jeszzcze . Ocet mi nawet kabine ladnie umyl.
    Uzywamy tez octu do czyszczenia pralki swietny odkamieniacz ;) a jak zrobisz mieszkane octu z soda oczyszczona to usuniesz sielniejsze zabrudzenia na przyklad z piekarnika ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2020, 21:02

Berbeć. lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2020, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co zamiast kreta do udrazniania rur??

• Śnieżka90 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra nawet sama robi myjki z sznurka konopnego na szydełku. Osobiście nie odpowiada mi ich wygląda Ale podobno są ok.

A teraz dobry szampon w kostce ? Też powoli wrzucę wszystkie dziadostwa.....

Śnieżka
    Aniołek- 10 tc [*] 2019
    Aniołek- 7 tc [*]2021
    Aniołek- cb 2022
    Aniołek-cb 2025
    Starania od 08.2016

I dla Nas zaświeci słońce...
  • Misia28 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ocet, kwasek cytrynowy i soda- Chciałabym przede wszystkim tego używać. Znalazłam kiedyś boraks, ale jeszcze nie wiem o co w nim do końca chodzi. Zastanawiają mnie też płatki mydlane, ciekawe jakie są po nich ubrania. Póki co używam zwykłych środków do prania, ale dozuję ostrożnie. Daleko mi do prania w orzechach;)

Moje patenty:

1. buteleczka z atomizerem+ wódka+olejek eteryczny (u mnie różany)- spray do odświeżenia stóp, a i pachę od biedy przetrę
    2. ocet+kwasek+soda- czyszczenie pralki, zmywarki
    3. kwasek+soda- jak braknie proszku do mycia naczyń w zmywarce
    4. ocet+olejek eteryczny+trochę wódki ( nie wiem czy jest konieczna)+ atomizer po płynie do szyb- mikstura do mycia szyby w kabinie prysznicowej, krany, umywalki, wanna, brodzik, wc w środku i z zewnątrz. Próbowałam sam ocet i olejek, ale jak wlazłam do kabiny i zaczęłam psikać, to myślałam, że się uduszę od octu, więc trzeba rozcieńczyć.
    5.podgrzany ocet- nic tak jak on nie usuwa nalotu z kamienia w wc
    6.Lustra, okna, szybki w drzwiach, ścieranie kurzy- samą ciepłą czystą wodą przy pomocy ściereczek z Tupperware ( sorry za lokowanie produktu,). Zero smug, a ja mam tendencję do mycia okien w pełnym słońcu w okularach przeciwsłonecznych xD
    7.Płytki ścienne- najpierw normalnie płynem z wodą, a żeby błyszczały to mop nasączony octem i jadę nim płytki od góry do dołu.

Patent znajomej na mycie w zmywarce? Program typu intensywne mycie, najwyższa temp. Typu 70 stopni i ZERO detergentów. Używa soli do zmywarki, o nabłyszczacze nie pytałam.

Co do kosmetyków to zaczęłam od.. szamponu w kostce, który jest opakowany w tekturowe pudełko. Zaczęłam używać jeszcze kosmetyków firmy Nacomi, Sylveco, ale bez wgryzania się w skład. Warto przejrzeć stronę Sroka o. i vlog Kacper Beauty Vlog.

Edit: pana Kacpra nie polecam!!! To co nawyprawiał to jakiś szok!!

Jest jeszcze kanał w krainie składów. Myślę, że może że być ok 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2021, 22:59

Anuśla lubi tę wiadomość

01.2020 dziewczynka 😍
    06.2022 dziewczynka 😍

Mamy jeszcze ❄️❄️, cdn.
  • gwzd Koleżanka

Wysłany: 22 czerwca 2023, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warto zmotywować się, żeby dotychczas typowo polskie sobotnie sprzątanie i robienie zakupów na tydzień przenieść na piątek po pracy. Fantastycznie obudzić się w sobotę w czystym mieszkaniu, nie tracąc weekendu na zakupy i sprzątanie. Z kolei moi znajomi bardzo chętnie robią zakupy spożywcze w poniedziałek po pracy, kiedy w markecie jest zdecydowanie mniej ludzi.

Wygodne akcesoria domowe i do sprzątania warto jest zamawiać w sieci:
    https://kodyrabatowe.naszemiasto.pl/sklepy/kategoria/dom-i-ogrod

Sporo dobrych promocji dla działu z domem jest tutaj :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2023, 09:40

Misia28 lubi tę wiadomość

• lubiekawee Znajoma

Wysłany: 29 czerwca 2023, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gwzd wrote:
    Warto zmotywować się, żeby dotychczas typowo polskie sobotnie sprzątanie i robienie zakupów na tydzień przenieść na piątek po pracy. Fantastycznie obudzić się w sobotę w czystym mieszkaniu, nie tracąc weekendu na zakupy i sprzątanie. Z kolei moi znajomi bardzo chętnie robią zakupy spożywcze w poniedziałek po pracy, kiedy w markecie jest zdecydowanie mniej ludzi.

dobry pomysł, spróbuje

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ