CLEXANE - ZASTRZYKI
-
WIADOMOŚĆ
-
iwa7988 wrote:Witajcie,
Ja zastrzyki brałam o ile dobrze pamietam od 5/6 tygodnia ciazy teraz jestem juz na finiuszu bo w 38 tygodniu i nadal zastrzyki biore.....))
A bierzesz je na siedząco czy leżąco? Mi mąż robi na leżąco, ale im większy robi się brzuch tym gorzej jest chwycić trochę tłuszczyku, którego ja i tak niestety nie mam, a brzuch jest naciągniety tak ze mąż czasami mnie szczypie żeby jakoś zrobić zastrzyk. -
Hej dziewczyny! ja jestem po 2 poronieniach . Mam wade MTHFR a 1298C oraz niska antytrombinę i mi lekarz kazał brac clexane 40 jeszcze przed ciażą bo niby szybciej zajde i jak zajde cała ciąże. Własnie czekam na wizyte zeby mi przepisał. Tylko cały czas sie zastanawiam czy rzeczywiscie przed sie bierze?
Iza -
Hej, też mam pytanie odnośnie clexane..pierwszą ciążę poroniłam, ciąża obumarła. Teraz udało mi się ponownie zajść, moja gin zaleciła acard, biorę też duphaston. Mam hashimoto. Po poronieniu zrobiłam mnóstwo badań i wszystko w porządku, kardiolipinowe ujemne, toczeń ujemny, ANA ujemne. Nie wiem czy naciskać na moją doktorkę żeby mimo wszystko dała mi clexane? Boję się kolejnego poronienia w poniedziałek idę na badania i myśle sobie zrobić coś z krzepnięciem jeszcze dodatkowo, byłam też w szpitalu na badaniach po 3 msc od poronienia i wszystko ok prócz tego hashimoto. Boję się że sam acard to za mało...biorę dużo witamin bo walczę z moimi przeciwciałami antyTPO i udaje się trochę je zbijać
-
Witam Was,
ja po 3 poronieniach, 4 ciążę- od pozytywnego testu do rozwiązania (+ 2 dni po CC)- byłam na Clexane 40- 0,4.
Clexane hamuje odpowiedź immunologiczną organizmu- ja mam Hashimoto, zespół antyfosfolipidowy nie potwierdzony (wyniki ujemne).
Teraz, ostatnie trzy cykle starań byłam na Clexane, ale nic nie przyniosły ;(
Przyznam, że ostatnie zastrzyki były bolesne, ale ja zawsze staram się "poszukać" odpowiedniego, najmniej bolącego miejsca do iniekcji. Miejsca, tam gdzie najczęściej powstają mi siniaki(znaczy, że jest tam dużo naczyń w które się wbijam) omijam.
-
Ja mam brać clexane od pozytywnego testu. Drugą ciąże (donoszoną) brałam zastrzyki w brzuch ale przy końcówce w ramię. No właśnie z tą refundacją to są jaja. Ja mam wyniki badań z zagranicy że mam niedobór białka S oraz Hashimoto i dziwy wynik Antykoagulant Tocznia ale póki co lekarz prywatnie upiera się że nie może mi dać na refundację. Pożyjemy zobaczymy co będzie.
-
Wlasnie jestem po wizycie nie ma ryczaltu bo mam za dobre wyniki, za granica z tymi wynikami bym dostala na ryczalt a u nas musze 100 % placic... No nic trzeba to trzeba. Eh ta Polska, place wszystkie skladki a tu takie dziadostwo ze ze znizek korzystac nie moznaMeja