X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną CLEXANE - ZASTRZYKI
Odpowiedz

CLEXANE - ZASTRZYKI

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny

Bardzo się dziwię, że niektóre z Was płacą 100% za clexane. Rozumiem, że jak lekarz nie ma umowy z nfz to nie wypisze refundacji. Ale wtedy się szuka gdzie indziej. Nie miałam poronień, to moja pierwsza ciąża. Receptę przepisuje moja lekarka rodzinna, albo dzwonię do rejestracji w klinice, żeby lekarka mi wypisała lek i potem odbieram w rejestracji - nie muszę się zapisywać na wizytę tylko po to, żeby wypisała receptę. Za jedno opakowanie płacę 12-13 zł. Starczy mi na 5 dni, bo muszę robić dwa razy dziennie ze względu na to, że mam zakrzepicę żył. Pewnie będę musiała brać całą ciążę i pewnie po ciąży też. Teraz wkłuwam w udo, nie robię już w brzuch, bo rośnie. Nie wbijam igły do samego końca i wprowadzam bardzo pomalutku. Niestety mam siniaczki w niektórych miejscach lub kropeczki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 09:39

• Aneczka80 Ekspertka

Wysłany: 12 października 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj na wizycie lekarz mi powiedział,ze jak robią sie siniaki to znaczy ze lek się dobrze przyjmuje wiec juz sama nie wiem :)

Aneczka80

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa, a czemu się dziwisz? Każdy lek ma wskazania do refundacji. Ty masz zakrzepice, a Ona jest wskazaniem, więc płacisz 12-13zl. Jak dziewczyny nie mają wskazań to płacą 100%. Poronienia nie są wskazaniem wymienionym w liście refundacyjnej. Musi być ich określona przyczyna, np zespół antyfosfolipidowy itp. Jak są badania potwierdzające taka przypadłość to i lek jest ze zniżką. Inna sprawa jest sytuacja, gdy jest potwierdzone badaniami wskazanie a lekarz nie ma umowy z NFZ. Wtedy warto udać się do takiego, który umowę ma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 12:32

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Ania:gdzie ta ciaza! Ekspertka

Wysłany: 13 października 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka80 pocieszylas mnie! moj brzuch sino-fioletowy, przestraszylam sie ze moze cos zle robimy z tymi zastrzykami

• Haana Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak przechowujecie clexane? Lodówka czy w szafce w temperaturze pokojowej?
    Nie wiem jeszcze kiedy będę ich używać, bo nie wiem kiedy doczekam się II czerwonych.

2 aniołki <3 <3 never give up
    Lipiec 2017 Szczęśliwa Żona
    Kwiecień 2018 Szczęśliwa Mama
    17u9wn15caesulxa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka, myślałam, skoro ktoś musi brać zastrzyki clexane (nie mówię o sobie), to przysługuje refundacja. Ostatnio angiolog nie mógł mi wypisać recepty, powiedział, że nie ma umowy z nfz i płaciłabym 100%, więc gin albo rodzinny wypisuje.
    Haana nie przechowywać w lodówce, wyjątek jak się upały. Trzymam w szafce nocnej.

• Meja Znajoma

Wysłany: 17 października 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wypuszczam powietrze praktycznie od poczatku bo jak robilam z powietrzem to mialam siniaki, teraz ma 29 tc i wszystko ok przedrmna jeszcze 2 recepty po 3opakowania

Meja
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meja też tak robiłam a to błąd. W ulotce pisze żeby absolutnie nie wypuszczać pęcherzyków tylko trzeba tak popukać strzykawką żeby było ono na końcu. Chodzi o to że wtedy do skóry nie idzie cały lek. Jak w szpitalu byłam to zdziwiłam się czemu lekarki nie wypuszczają powietrza ze strzykawki, to potem się dowiedziałam że one dobrze robiły a ja źle

• Meja Znajoma

Wysłany: 19 października 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak widac to nie ma to znaczenia ja naprawde robire zastrzyki juz dlugo i wszystko ok, pielegniarki moze z braku czasu nie wypuszczaja powietrza.

U mnie dedynie co to juz polowa 7mc i zaczynaja bolec bo brzusio duzy =\

Meja
  • Natala241 Znajoma

Wysłany: 30 października 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A któraś z was plamila po clexane? Ja biorę już 2
    Miesiąc i miałam 3 razy plamienia

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meja wrote:
    Jak widac to nie ma to znaczenia ja naprawde robire zastrzyki juz dlugo i wszystko ok, pielegniarki moze z braku czasu nie wypuszczaja powietrza.

U mnie dedynie co to juz polowa 7mc i zaczynaja bolec bo brzusio duzy =\
    Pielegniarki nie wypuszczają powietrza, bo sie go nie wypuszcza;)
    Wystarczy przeczytac ulotke.

Powietrze trzeba usuwac z zastrzykow, ktore trafiaja do zyl.

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022
  • Junioer Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli macie Clexane bez refundacji i mieszkacie na południu PL, to polecam przejechać się do Czech - opakowanie 10 sztuk kosztuje ok. 70 zł (zawsze to różnica), a w dodatku strzykawki lepsze - przynajmniej od tych, które kupiłam tutaj.

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie jestem mama 4 letniej Oliwki mam zdiagnozowanie Poronienia Nawykowe Mutacje MTHFR C677T -heterozygota po wynikach homocysteiny mam wysokie bo 14.50 po decyzji giną trzy miesiące mam brać pakiet odpowiednich suplementów które mi obniża homocysteine i po 3 miesiącach starania miedzy innymi acard teraz cały czas po pozytywnym teście clexane cala ciążę natomiast acard do 20 tygodnia obawiał się tego wszystkiego zastrzyki to wszystko z tym związane masakra .....

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • llallka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mam takie pytanie. Mam wskazanie do brania claxine przez całą ciążę. Biorę codziennie wieczorem (ok 20-21). Wczoraj mi się zapomniało, przypomniałam sobie dziś zraz po przypomnieniu i zaraz zrobiłam sobie zastrzyk. I tak się zasatanawiam czy wieczorem normalnie przyjąć... Poranne branie tego leku raczej nie wchodzi w rachubę... Może którejś z was też tak przytrafiło...

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • Madzik_6 Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do sprzedania fraxiparine 0,4 - 20 ampułkostrzykawek. Pisać prv

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2016, 21:22

2 IUI :-(
    Niskie AMH, MTHFR, Hiperprolaktynemia
    IVF - czerwiec :-(
    23.05.2017 moje szczęście przyszło na świat :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w drugiej (nieudanej) ciąży robiłam sobie zastrzyki z clexane.do tego kapsułki zaax. pierwszą ciążę poroniłam i stąd decyzja lekarza.nie mam stwierdzonego zespołu antyfosfolipidowego ani żadnych innych problemów związanych z krzepnięciem.

• 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patynka wrote:
    w drugiej (nieudanej) ciąży robiłam sobie zastrzyki z clexane.do tego kapsułki zaax. pierwszą ciążę poroniłam i stąd decyzja lekarza.nie mam stwierdzonego zespołu antyfosfolipidowego ani żadnych innych problemów związanych z krzepnięciem.
    Kochana czyli pomimo robienia sobie zastrzyków z Clexane nie udało się donosić u Ciebie maluszka tak dobrze to rozumiem ???

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Aniołki <3 <3 <3 <3
  • mikka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, mam klopot: po poronieniu zrobilam Ana i wyszedl wynik 1:150 a antygen docelowy nieznany (typ homogenno plamisty). Reumatolog kazala brac bardzo małą dawke encortonu i 3 ms pozniej konntrol i ANa 1:2560!!! Antygen docelowy RnP68-wynik graniczny, reszta ujemna, 6 dniowy pobyt na oddziale reumatologii nie wniosl nic nowego, zespolu antyfosofolipidowego nie ma, czynnik v-leiden -brak,przeciwciala co prawda spadly ale nadal wysokie 1:1250. No i mam Plaquenil 1 tabletka dziennie. Mam pytanie czy ktorejs z was udalo się utrzymac ciąże i urodzic zdrowe dziecko mając te przeciwciała? Dodam ze pierwsza ciąza bezproblemowa- zdrowa córka, a 2 ciąza zakonczyla sie w 13 tyg...po prostu serduszko przestalo bic, o czym dowiedzialam się podczas usg...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 21:19

"Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa, żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować. Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń, złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń (...)".
    Jan Paweł II
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokladnie tak.ani zastrzyki clexane ani fragmin nie pomogły,jak się teraz okazuje,mogłam sie kłuć ile wlezie,problem leży niestety gdzie indziej..

• 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patynka wrote:
    dokladnie tak.ani zastrzyki clexane ani fragmin nie pomogły,jak się teraz okazuje,mogłam sie kłuć ile wlezie,problem leży niestety gdzie indziej..
    A jakie badania juz robiłaś Ile wynosi u Ciebie Homocysteina bo może po prostu masz jej za wysoki poziom ??

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Aniołki <3 <3 <3 <3
‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ