X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • atat Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po usg. Na szczęście wszystkie trzy pękły!
    Zobaczymy co dalej. Mam juz na monit nie przychodzić tylko czekac!!!
    Trzymajcie kciuki!

daktylek, pabelka88 lubią tę wiadomość

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    Trzymajcie kciuki!

Czyli trojaczki :) ale się posypie na forum :) bliźniaki, trojaczki :) Trzymam kciuki!:):*

daktylek lubi tę wiadomość

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    Trzymajcie kciuki!

Trzymam!

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • atat Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam ten optymizm :)
    Ten czas nadziei jest piękny. Ale już się poję tego rozczarowania za 12 dni. Oby nie!!

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • daktylek Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atat no to czekamy:-) ale jestem juz spokojna i zadowolona. Teraz tylko czekac trzeba.... Atat gratuluję. Razem będzie razniej czekać....

atat lubi tę wiadomość

Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
    w57v3e3k7yxei1cq.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w poniedziałek lece na monit dziś miałam podany Pregnyl.

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daktylek wrote:
    Atat no to czekamy:-) ale jestem juz spokojna i zadowolona. Teraz tylko czekac trzeba.... Atat gratuluję. Razem będzie razniej czekać....

Za Ciebie też trzymam!
    O tak, od kiedy jestem tu z Wami już mi lepiej. Tutaj nie uważam się za wariatkę, bo wiecie jak to jest, kiedy życie kręci się wokół owulacji :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 22:27

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    Za Ciebie też trzymam!
    O tak, od kiedy jestem tu z Wami już mi lepiej. Tutaj nie uważam się za wariatkę, bo wiecie jak to jest, kiedy życie kręci się wokół owulacji :)

Taaak testy odliczanie dni... Wyczowalnosc nawet najmniejszego ukucia w podbrzuszu nie biorac pod uwagę ze cos sie zjadło jelita pracują a jak sie piardnie to od razu do kalendarzyka zeby wcisnac ikonke "gazy"jako symptom objawów hahaha matko skad ja to znam...
    A tak na poważnie dziewczyny jak jest z waszym podejściem lozkowym... Jest tak samo jak wcześniej czy zawsze przed lub po ta myśl... Musze to zaznaczyc w kalendarzu...

atat lubi tę wiadomość

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • atat Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie prowadzę kalendarzyka bo przy moim nierównym trybie życia nie ma to sensu.
    Ale jeśli chodzi o podejście łóżkowe to słabo jest. To ciagle liczenie. O tej magii nie ma co mowić.
    To jest projekt, czas leci. Ciężkie to jest.
    Duzo osób tego niestety nie rozumie. Nawet rodzina pyta co tak często do lekarza biegam.
    Ale dobrze wiedziec, ze jest was tak duzo i rozumiecie :)

Angie 31 lubi tę wiadomość

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dobrze ze poszłam dzis na to usg. Umarlabym ze strachu.
    Po tym Clo ciagle mnie kłują jajniki. Przynajmniej tak mi sie wydaje.
    Ale dobrze wiedziec ze jest ok. Endo ma 15mm!! Wiec chyba dobrze!

Dea28 lubi tę wiadomość

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po monicie dzisiejszym, wszystko pękło,potwierdzona owulacja, teraz pozostaje czekać tydzień cierpliwie z zaciśniętymi kciukami.
    W listopadzie miałam planowaną inseminację i g*** z tego bo 01.11 wchodzi w życie nowa ustawa o leczeniu niepłodności, kliniki muszą mieć na nowo wszystkie zezwolenia, niby minister powiedział że je wystawi w 3 dni, ale ustawowo ma na to 30, nie wiadomo kiedy te pozwolenia zostaną uzyskane...:( Gin powiedział że nie chce mnie stymulować cykl po cyklu nie mając pewności, że nam się uda zdążyć z tą inseminacją....procedury, procedury, procedury. Maja być jeszcze dodatkowe jakieś badania, ale na obecną chwilę nie miał nawet dokładnych informacji, czekają na wytyczne. Więc jeśli się nie udało i @ przyjdzie to widzimy się 10-12 dc w cyklu bez stymulacji, wtedy podejmujemy procedurę do IUI w grudniu, gin mówił, ze będziemy godzinę w papierologii siedzieć :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 23:01

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka ja dokładnie takie same wieści uzyskałam od swojego dr w klinice. Jedyne co to dostałam wykaz badan do zrobienia juz niby ten aktualny. Natomiast ich poki co nie robię bo nie mogą byc one starsze nic 1 miesiac przed rozpoczęciem procedury. nie mam w tym przypadku gwarancji ze w listopadzie będę mogła podejść do IUI. A wszystko przez te ustawy rządowe.....

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak juz cos zmieniają to mogliby sie spieszyć.
    Miesiąc w plecy? Ja przy uszkodzonym jednym jajowodów i tak mam małe prawdopodobieństwo.
    Ale kto wie moze dadzą te wytyczne szybciej? Moze juz w poniedziałek bedą? Ciągłość musi byc przeciez.

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka wrote:
    Ja po monicie dzisiejszym, wszystko pękło,potwierdzona owulacja, teraz pozostaje czekać tydzień cierpliwie z zaciśniętymi kciukami.
    W listopadzie miałam planowaną inseminację i g*** z tego bo 01.11 wchodzi w życie nowa ustawa o leczeniu niepłodności, kliniki muszą mieć na nowo wszystkie zezwolenia, niby minister powiedział że je wystawi w 3 dni, ale ustawowo ma na to 30, nie wiadomo kiedy te pozwolenia zostaną uzyskane...:( Gin powiedział że nie chce mnie stymulować cykl po cyklu nie mając pewności, że nam się uda zdążyć z tą inseminacją....procedury, procedury, procedury. Maja być jeszcze dodatkowe jakieś badania, ale na obecną chwilę nie miał nawet dokładnych informacji, czekają na wytyczne. Więc jeśli się nie udało i @ przyjdzie to widzimy się 10-12 dc w cyklu bez stymulacji, wtedy podejmujemy procedurę do IUI w grudniu, gin mówił, ze będziemy godzinę w papierologii siedzieć :/

No i oczywiście trzymam kciuki!!!

Edka lubi tę wiadomość

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałam o to co zrobiłam do tej pory, czyli wymazy cytologia, chlamydia i wymaz ogólny to powiedział że to nam się nie przeterminuje. ale tak właśnie myślę, bo na jutro z mężem zaplanowaliśmy, ze pójdziemy zbadać krew w kierunku HBs,HCV, HIV, WR i teraz nie wiem czy robić czy nie robić...bo jak mówisz ze miesiąc to nie wiem jutro 31.10.... 30.11 stracą ważność te badania? Zgłupiałam :/ Myślałam zrobić teraz, będę miała z głowy i finansowo też Hmmm....

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja owuluję sama, nie ma żadnych nieprawidłowości po mojej stronie, clo dał mi dla wspomożenia i nie chce mnie stymulować cykl w cyk, tylko: stymulacja, cykl przerwy stymulacja,,,Gdyby miało być to IUI w listopadzie, to wyjątkowo by mnie po stymulował cykl po cyklu, ale...K*****a zawsze coś zawsze pod górkę, nie może być K****a normalnie :/

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, zdecydowałam, nie idę na te badania krwi jutro, nie mam co się spieszyć,skoro IUI dopiero w grudniu, zrobię, wydam kasę a się okaże, że coś się zmieniło, coś niepotrzebne, ale za to 5 innych tak. A może już jestem w ciąży? Szanse są...

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie, moze juz jestes w ciazy :) do testu wszystkie przepisy juz bedą wiec spokojnie - Oh jak ja nie lubię jak ktos mi tak mowi :)

W każdym razie obys była!!!:)))

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka ja zrobiłam tylko cytologię (ważność rok) i usg piersi ( ważne dwa lata) moge jeszcze zrobić grupę krwi. Pozostałe badania maja byc ważne 1 miesiac przed rozpoczęciem procedury czyli nie starsze np wr Hcv HIV Hbs antygen i Hbs przeciwciała. Do tego tozoplamozna, cytomegalia, różyczka, przeciwciała chlamydii. Prolaktyna i tsh.
    Maz tez ma badania z powyższych do zrobienia i tak samo z terminem ważności.
    Dlatego ja nie robiłam. Poczekam do okresu czyli jeszcze z jakis porządny tydzień i wtedy zadzwonię do kliniki i sie dowiem. Bo tak nie ma sensu robić badan. Wydam kasę niepotrzebnie, a tak mam plan jak bedą miec kliniki zielone światło ze zrobię na początkującego cyklu.

Edka lubi tę wiadomość

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mi gin mówił ze wyrazowe mogą być starsze, czyli chlamydia i wymaz ogólny które już zrobiłam, no wkurzę się jak okaże sie ze jednak nie, wyniki z krwi to akurat rozumiem że miesiąc.

ijpbi09kncb0qlr5.png
‹‹ 1038 1039 1040 1041 1042 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ