CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
atat wrote:Angie,
Idź jutro do lekarza.
Ty cały czas mam tę betę taką dziwną?
Koniecznie idz i popros o USG. Nawet powiedz, że bardziej Cię boli, żeby dali Ci na CITO.
Teraz to nie wiem jaką mam bete bo bez skierowania nie mozna u mnie jej zrobić. Nie ma wolnych terminów dopiero na środę ale jutro bede jeszcze coś kombinować może się coś zwolnilo. Dziś już nie boli tylko wczoraj po sexie niemiłosiernie.... A był baaaardzo delikatny. Pewnie @ idzie z wiekszona mocą haha małpa wredna
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
Elf wrote:Co miesiąc odkładam decyzję o odejściu z pracy, której nie znoszę, bo "może w tym miesiącu się uda". Smutne to:/
Elf, mam to samoi męczę się tak już ponad rok... Tzn prcauję tam 5 lat ale staram się ponad rok. A ja naprawdę mojej pracy nienawidzę, czasami mi się wydaję że powoli wpadam przez nią w depresję... Ale dość dobrze zarabiam, stanowisko pewne i się nie przemęczam, umowa o prace na czas nieokreślony, szkoda stracić dobrze płatny macierzyński... I co miesiąc ta nadzieja, że w końcu rzucę im zwolnieniem lekarskim. Chyba pora zacząć szukać innej pracy i zacząć inaczej żyć, a nie odkładać wszystko na czas ciąży, nawet głupi zakup ciuchów, bo po co, zaraz będę przecież ciążowe kupować.... Albo w kaftan i do psychiatryka
atat lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja mam dziś 15 dpo i 31 dc test wczoraj chyba w dniu spodziewanej miesiączki i negatywny oczywiście... Ale może za wczesnie? Piersi bolą, podbrzusze tez delikatnie czasami głowa. Czasami jak wstaje to kręci mi się w głowie. Ogólnie czuje się dziwnie i inaczej niż normalnie przed @... Na wykresie macie moje temperatury.... Mam od dwóch dni dużo sluzu ale dalej brak @ wiec czekam jak do środy nie przyjdzie to w czwartek idę na bete[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
-
atat wrote:Angie,
Idź jutro do lekarza.
Ty cały czas mam tę betę taką dziwną?
Koniecznie idz i popros o USG. Nawet powiedz, że bardziej Cię boli, żeby dali Ci na CITO.
Byłam dzisiaj u lekarza. Ktos odmówił wizyte i wcisneli mnie. Zrobili usg. Nic nie widać jedynie ze macica jest rozpulchniona i ma 7,5cm lub mm nie pamiętam.
W prawym jajniku czysto w lewym troche malych jajeczek.
Ale... Zapytali się mnie czy się wyprozniam. Oczywiście że tak codziennie ale ostatnio mam zaparcia i gazy... Mam zapchane jelita i dostałam proszki na wyproznienie!
Patrzcie jacy lekarze aż dwie sie przygladaly nawet gowno potrafią przeswietlic hahaha
5.12.2008r - Alanek
12.04 jest serduszko!❤ -
Płatek szkarłatny wrote:Myslałam, że nie miałam owulacji w tym cyklu a dziś byłam na USG i była nawet z dwóch jajników! Zdarzało wam się tak? Ale mi ulżyło...
Płatek szkarłatny lubi tę wiadomość
4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Angie 31 wrote:Byłam dzisiaj u lekarza. Ktos odmówił wizyte i wcisneli mnie. Zrobili usg. Nic nie widać jedynie ze macica jest rozpulchniona i ma 7,5cm lub mm nie pamiętam.
W prawym jajniku czysto w lewym troche malych jajeczek.
Ale... Zapytali się mnie czy się wyprozniam. Oczywiście że tak codziennie ale ostatnio mam zaparcia i gazy... Mam zapchane jelita i dostałam proszki na wyproznienie!
Patrzcie jacy lekarze aż dwie sie przygladaly nawet gowno potrafią przeswietlic hahaha
To mi ulżyło! Wiec jelita mogły Ci napierac na macice.
Bierz nospe i duzo pij! Ale przyglądaj im sie regularnie, rób badania. Morfologia, markery. Nie zaszkodzi.
ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
atat wrote:To mi ulżyło! Wiec jelita mogły Ci napierac na macice.
Bierz nospe i duzo pij! Ale przyglądaj im sie regularnie, rób badania. Morfologia, markery. Nie zaszkodzi.
Musze sie koniecznie zbadac dokladnie. Wzielam juz 2op tego proszku z odstepem 6godzinnym jak jest na ulotce i narazie nic nie dziala.
Jeju czy te zycie musi sie wiecznie krecic kolo dupy?(za przeproszeniem)
5.12.2008r - Alanek
12.04 jest serduszko!❤ -
basia7777 wrote:Dziewczyny jestem po wizycie u gina! Była w końcu owulacja! Jest ciałko żółte! Czy ja powinnam jeszcze wspolzyc teraz...? nie zapytałam lekarza z tego wszystkiego..
A kiedy podejrzewasz, że była owulacja?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 22:30
-
Angie 31 wrote:Płatek to wspaniale teraz tylko kilka dni i będziesz wszystko wiedzieć.A ile jestes po owulce?
-
Pregnyl wzięłam w środę o 11:00 więc pęcherzyk powinien peknac do 48 g? Więc wypada na piątek... Wiec raczej już chyba nie, ale bzykne się co mi tam
w końcu sama przyjemność hehe. Nie ukrywam że teraz po badaniu brzuch mnie męczy dość jak na miesiączkę i jakieś bulgotanie mam... Cieszę się że w końcu miałam owulke jak zdrowa kobieta hehe
https://www.maluchy.pl/li-72635.png -
Płatek szkarłatny wrote:No właśnie ovufriend mi nie wyznaczył owulki w tym cyklu! ale podejrzewam, że 13, 12 dni. Nie chcę się nastawiać, że się udało bo to już 4 stymulowany cykl. Wcześniej też lekarz twierdził, że była owulacja i nic sie nie udało. Już się tak boję rozczarować, że nawet testów ciążowych nie robię.
Prędzej czy później wszystko się wyjaśni. Ale jeśli masz tyle silnej woli to poczekaj sobie do soboty lub niedzieli wtedy dopiero zrób tescik. Mam ogromną nadzieję że umilisz nam ten weekend plusikiem.bedziesz wtedy ok 18dpo i juz wtedy test wyjdzie wiarygodny. Trzymam kciuki!Płatek szkarłatny lubi tę wiadomość
5.12.2008r - Alanek
12.04 jest serduszko!❤ -
hej dziewczyny
opiszę moją sytuację wiec tak z męzem staramy sie o 2 dzidzie ( córa ma 7 lat, zapłodnienie było do strzału) ale teraz niestety jakas masakra, 4 miesc normalnie bez pomocy lekarskiej sie staraliśmy ale nic nie wyszło poszłam do gina i 2 listopada dostałam pregnyl na przebicie pęcherzyka ( bo już był duży 20 mm) po dwóch dniach wróciłam żeby sprawdzić czy owolka nastąpiła i tak też było więć od tej wizyty przyjmowałam prolutex, niestety nie udało się zajść w ciąże a byłam pewna że sie udałobo pierwsza beta wyszła 12,3 natomiast 3 dni pozniej powtórzyłam i spadła juz 2,1 masakra beczałam do nocy, juz nie moge normalnie zniesc tych rozczarowań ;( teraz jak dostanę okres to od 3 dnia mam brac cleo przez 5 dni potem zas pregnyl i prolutex i tak w kółko, co chwilę córa mnie pyta kiedy bedzie rodzenstwo, juz niewiem co mam jej mowić a nawet ostatnio co przyszłam do domu taka załamana po tej drugiej becie ona chyba sie kapnęła o co chodzi i mówi : mamusiu masz mnie, Boże jakie to było wzruszające, myślałam, że serce mi pęknie
monia87