CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Każdy lek jakoś wpływa na organizm. Zacznij brać od najmniejszej dawki (0,5 tabletki) lub od jednej i podczas monitoringu się okaże jak taka dawka na Ciebie działa. Jak będziesz brała inny na stymulacje to też się dowiesz o tych złych rzeczach.M&M
-
pabelka88 wrote:Kochana owszem odsetek ciąż bliźniaczych jest troszkę wyższy,ale przy stymulacji musisz mieć monitoring...a przy monitoringu ,jeśli wychodujesz 2 jajeczka to możesz zrezygnować z
i wtedy bliźniaków nie będzie.
Prześledź wątek i zwróć uwagę jak rzadko po stymulacji rośnie wiecej jak jedno jajeczko! Niema sie czego bać!
I to też zależy od dawki co pisze Pabelka.
Bo ja raz miałam 3 pęcherzyki, kilka razy dwa i w tym cyklu jeden. Ale ja zawsze biorę 2 tabletki, a jak zaczniesz od 1 tabletki to zapewne urośnie tylko jedno jajkoM&M -
Byłam dzisiaj na monitoringu:) 11 dc: endometrium 7,00 mm; w okolicach lewego jajnika 3 pęcherzyki. Dominujący o wymiarach 15,0x22,5 mm. Dzisiaj i jutro
i oby było wszystko po mojej myśli:)
Miśkowa lubi tę wiadomość
[/url]
Mama wspaniałego pięciolatka.
Starania o rodzeństwo od stycznia 2015.
„Jeśli czegoś bardzo pragniesz wszechświat będzie ci sprzyjał”
-
Martek to działać
Ja czekam niecierpliwie teraz czy się uda... Nie ukrywam że ciągnie mnie w brzuchu tak jakby ktoś pociągnął jajowodowy za sznureczkii mam tępy ból brzucha i jajnik prawy gdzie owulka była boli
https://www.maluchy.pl/li-72635.png -
Basia7777 mnie też cały czas coś pobolewa, tu ciągnie, tu jakby na @ to znowu słaba jestem... już nawet nie wiem ile z tego prawdą a ile sobie uroiłam:D
basia7777 lubi tę wiadomość
4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Ola_85 wrote:Hej dziewczyny mam pytanie dzis byłam u gin i mam problem z owu mam dostac lek CLO ale lekarz mnie nastraszył ze ten lek jest bardzo silny i duzo po nich jest ciaz pozamacicznych i blizniakow.Mam metlik w głowie.
u mnie po CLO nic nie urosło, więc na każdego jak widać działa ten lek inaczej... -
basia7777 wrote:Neytria ja miałam bete kiedyś 2,1 a za 48g 5,5 więc podwójnie
Myślę, że to dobry znak
Masz jakieś objawy ciągnięcia w brzuchu itp, że jest inaczej niż zawsze?
Cały czas... cycki mi rozsadza, w brzuchu czuje ciągnięcie, jestem senna - właśnie przespałam pierwszą połowę meczu!! Z drugiej strony jestem na duphaston, a on sprawia że możemy się czuć trochę jak w ciąży, Oj Basia7777, żebyś miała rację... -
Kizia mizia wrote:A jakie badania powinny zostać zlecone przed podaniem CLO?
-
Beta pobrana.sluzowka rozszerzona endo 12-13mm.po wynikach decyzja wywolywac lekami czy poczekac na nature. Do mnie nalezy decyzja a ja nie wiem co robić. Podobno po tym leku musze czekać aż 10dni.nie wiem co robić.wyniki bety będą pewnie już jutro...
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
A jaki lek luteina czy duphaston. Ja bym wzięła pomoże to na pewno w kolejnym cyklu bo będzie regulować @ na pewno się przyda. Okres możesz dostać nawet w trakcie brania leków więc nic ci nie wstrzyma nawet nadchodzącej @
Angie 31 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72635.png -
Angie 31 wrote:Beta pobrana.sluzowka rozszerzona endo 12-13mm.po wynikach decyzja wywolywac lekami czy poczekac na nature. Do mnie nalezy decyzja a ja nie wiem co robić. Podobno po tym leku musze czekać aż 10dni.nie wiem co robić.wyniki bety będą pewnie już jutro...
Angie 31 lubi tę wiadomość
-
basia7777 wrote:A jaki lek luteina czy duphaston. Ja bym wzięła pomoże to na pewno w kolejnym cyklu bo będzie regulować @ na pewno się przyda. Okres możesz dostać nawet w trakcie brania leków więc nic ci nie wstrzyma nawet nadchodzącej @
Nie wiem pewnie mi da luteine.u mnie nie ma duphastonu niestety... A pewnie duphaston jest lepszy
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
Neytira wrote:Dziewczyny odebrałam wyniki. Dzisiaj mam 25 dc i beta wyszła 2,8 (robiłam w diagnostyce gdzie norma to <0,100) Lekarz powiedział że możliwa ciąża i żeby powtórzyć za 2-3 dni
wiem że nie powinnam się jeszcze cieszyć ale...
hej jeśli mogę pomócto jeśli robiłaś w diagnostyce badania ten wynik to brak ciąży ja miałam dwa razy taki i nic ( i norma w diagnostyce to powyżej 5) ja bym powtorzyła bo jak ci sie dużo powiększy wynik to na 100% ciążanie poddawaj sie
Neytira lubi tę wiadomość
monia87 -
Już trochę ochłonęłam
to mój pierwszy stymulowany cykl więc sama nie wiem czego się spodziewać. Jutro powtórzę wyniki bo jak czytałam różne są sytuację - były przypadki kiedy dziewczyny zaczynały ciążę z niskim hcg. Jutro się wszystko wyjaśni
dziękuję za wszystkie rady!