X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • gogo19 Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do Was małe pytanko. Czy możliwa jest taka duża ròżnica pomiędzy temp.poranną a południową?
    Rano 36,74 a w południe 37,19. Z góry dziękuję za odpowiedzi.

• Angie 31 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gogo19 wrote:
    Mam do Was małe pytanko. Czy możliwa jest taka duża ròżnica pomiędzy temp.poranną a południową?

Ja tak miałam w poprzednim cyklu. Rano miałam 37,2 a popoludniu dochodziła nawet do 38,1.teraz sobie sprawdzilam dla ciebie i dziś rano miałam 37,3 a teraz 37,35

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia7777 jak wytrzymam to za tydzień:)

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do temperatury to jakiekolwiek znaczenie ma tylko ta poranna (ptc) innymi chyba nie należy zawracać sobie głowy (chyba, że to jakaś infekcja)

Angie 31 lubi tę wiadomość

On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • monia87 Koleżanka

Wysłany: 18 listopada 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neytira wrote:
    Już trochę ochłonęłam :) to mój pierwszy stymulowany cykl więc sama nie wiem czego się spodziewać. Jutro powtórzę wyniki bo jak czytałam różne są sytuację - były przypadki kiedy dziewczyny zaczynały ciążę z niskim hcg. Jutro się wszystko wyjaśni :) dziękuję za wszystkie rady!

dobrze, że ochłonęłaś ;) potwórz jutro betę i trzymam z całych sił za podwyższony wynik ;) a powiedz mi jeszcze ty miałaś zastrzyk z pregnylu?

mnie przy pierwszym podejściu z medycyną nie wyszło ( tzn pregnyl, a potem prolutex) ja natomiast zaczynam za dwa dni jeść cleo przez 5 dni potem na 27.11 mam wizytę i jak pecherzyk bedzie ładny to pregnyl i zaś wszsytko na nowo, chociaż już sama nie wiem czy mam tyle sił żeby potem przeżyć rozczarowanie bo w zeszły piątek jak powtórzyłam betę i mi spadło to beczałam to 23 w nocy a 3 dni wczesniej miałam 12,2 bete, masakra jakaś

monia87
  • Neytira Koleżanka

Wysłany: 18 listopada 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia87, miałam zastrzyk z pregnylu 14 dni temu.

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miskowa to tak jak ja za tydzień będę testować :-)

Miśkowa lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    Hej dziewczyny mam pytanie dzis byłam u gin i mam problem z owu mam dostac lek CLO ale lekarz mnie nastraszył ze ten lek jest bardzo silny i duzo po nich jest ciaz pozamacicznych i blizniakow.Mam metlik w głowie.
    Prawdopodobieństwo ciąży mnogiej jest większe ale nie jakoś duzo większe. Chciałabym, żeby tak było jak piszesz z tymi bliźniakami bo ja jestem po 4 cyklu z clo i nie ma ani jednego bobasa:(. Nie bój się. nie wiem ile czasu się starasz ale ja po długich staraniach wolałabym bliźniaki niż nic.

• Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gogo19 wrote:
    Możliwa ale taka informacja nic nie wnosi. Temperaturę trzeba mierzyć raz dziennie, rano, zawsze o tej samej porze.

• monia87 Koleżanka

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neytira wrote:
    monia87, miałam zastrzyk z pregnylu 14 dni temu.

no to spróbuj jeszcze z tą betą co prawda pregnyl już nie powinien ,,kłamać" próbuj i daj znać ;) a jak długo działasz z pregnylem i cleo?

Neytira lubi tę wiadomość

monia87
  • Neytira Koleżanka

Wysłany: 18 listopada 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia87 wrote:
    no to spróbuj jeszcze z tą betą co prawda pregnyl już nie powinien ,,kłamać" próbuj i daj znać ;) a jak długo działasz z pregnylem i cleo?

To dopiero pierwszy cykl. Organizm ładnie zareagował na leki więc miałam nadzieję, że może w pierwszym stymulowanym cyklu się uda. M jest zdrowiutki.

Pocieszam się, że nawet całkowicie zdrowe pary mają chyba max. 30% szans na sukces w cyklu owulacyjnym.

U mnie problem jest w poziomem LH. Jest zbyt wysoki, dlatego w większości cykli nie ma wystarczającego piku i pęcherzyki nie pękają.
    Za tym idą nieregularne cykle więc od ponad roku, prawie co miesiąc duphaston.

• Miśkowa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aahh Basia to mam nadzieję, że uda nam się wytrzymać i nie testować wcześniej:) ja dziś coś kiepsko się czuję. Zmęczona, senna, brzuchol boli no i humorki się pojawiły... oby to nie były zwiastuny @

• Miśkowa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i śluz delikatnie podbarwiony na różowo... wczoraj myślałam, że mi się wydawało ale dziś się powtórzyło. Mam nadzieję, że to nic poważnego...

• Dea28 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neytira a może Ty wiesz jaki powinien być prawidłowy współczynnik LH do FSH?

ja w poniedziałek ide na monit.

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    Neytira a może Ty wiesz jaki powinien być prawidłowy współczynnik LH do FSH?

ja w poniedziałek ide na monit.
    Najlepiej jak jest jak najbliżej 1.

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miskowa to ja bym była mega szczęśliwa jak bym miała zabarwieny sluz bo może świadczyć o implantacji zarodka :-)

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Nikoleta Koleżanka

Wysłany: 18 listopada 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    25. miałam robić Betę po stwierdzeniu wystąpienia owulacji, niestety dzisiaj dostałam dość obfitego krwawienia, które na pewno nie jest implantacją. Trochę wcześnie,a nawet bardzo, ale to koniec tego cyklu.

Pierwszy raz mam takie poczucie, że nic z tego, wiecie? Że po prostu nie uda mi się zostać matką. Tak strasznie mocno to czuję, że aż mnie przeraża. nie płaczę i nie użalam się nad sobą, czuję całkowitą niemoc.. Taką, że nie chce się rozpaczać, nie pyta się 'dlaczego?', po prostu człowiek rozkłada ręce i wie, że nic z tego nie będzie.

• Kizia mizia Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikoleta wrote:
    25. miałam robić Betę po stwierdzeniu wystąpienia owulacji, niestety dzisiaj dostałam dość obfitego krwawienia, które na pewno nie jest implantacją. Trochę wcześnie,a nawet bardzo, ale to koniec tego cyklu.

Pierwszy raz mam takie poczucie, że nic z tego, wiecie? Że po prostu nie uda mi się zostać matką. Tak strasznie mocno to czuję, że aż mnie przeraża. nie płaczę i nie użalam się nad sobą, czuję całkowitą niemoc.. Taką, że nie chce się rozpaczać, nie pyta się 'dlaczego?', po prostu człowiek rozkłada ręce i wie, że nic z tego nie będzie.

Miałam takie krwawienie 2 miesiące temu, żywa krew, to było w okolicach owulacji. USG nic nie wykazało, dostałam duphaston i tyle, ale to byłam u innej lekarki ze względu na to krwawienie, do mojej były długie terminy. Najwidoczniej jakaś sprawa hormonalna, miesiąc po tym w cyklu bez duphastonu badałam progesteron i był ok, także nie wiem co to miało być.

A co do drugiego to nie wiem co Ci powiedzieć :( ja kiedyś rozważałam w razie wu adopcję, do momentu aż mi się nie przyśniło jak tulę obce dziecko i czuję, że go nigdy nie pokocham tak jak swojego :/ jak długo się starasz?

Mi dzisiaj jajniki marsza grają, jutro ostatnia tabletka clo, pewnie coś tam rośnie. W tym cyklu stwierdziłam, że musimy inne pozycje popróbować, bo mam tyłozgięcie macicy i po misjonarsku może coś tam faktycznie nie dociera...

• Nikoleta Koleżanka

Wysłany: 18 listopada 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staramy się 1,5 roku. Niektórzy powiedzą, że to krótko, ale ja miałam diagnozę całkowitego braku jajeczkowania i miesiączki przez PCO, więc żaden lekarz nie pozwolił mi na 'zgłoszenie się po 12 miesiącach prób', bo doskonale wiedzieli, że z 'pustego to i Salomon nie naleje'..

Badania hormonalne mam idealne, oprócz LH/FSH, który zawsze wynosi 2. Nigdy nie ma piku LH, nigdy nie rośnie jajeczko i nigdy samo nie pęka..

• Angie 31 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikoleta wrote:
    Staramy się 1,5 roku. Niektórzy powiedzą, że to krótko, ale ja miałam diagnozę całkowitego braku jajeczkowania i miesiączki przez PCO, więc żaden lekarz nie pozwolił mi na 'zgłoszenie się po 12 miesiącach prób', bo doskonale wiedzieli, że z 'pustego to i Salomon nie naleje'..

Badania hormonalne mam idealne, oprócz LH/FSH, który zawsze wynosi 2. Nigdy nie ma piku LH, nigdy nie rośnie jajeczko i nigdy samo nie pęka..

Zostaniesz matką! I to najwspanialszą jaką twoje dziecko może sobie wymarzyć!
    Będzie krzyczeć MAMO!
    Będziesz niewyspana z podpuchnietymi oczami uśmiechać się do wszystkich wokół bo oni będą widzieć w tym twoje poświęcenie!
    Do cholery dziewczyno uwierz w to że będziesz matką!
    I nie dołuj się kolejnym krwawieniem bo to tylko oznacza ze przed Tobą kolejna walka o marzenie!
    Uwierz mi ze płaczę teraz z Tobą i przytulam❤

Nikoleta, Martek32 lubią tę wiadomość

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
‹‹ 1087 1088 1089 1090 1091 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ