CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
monia87 wrote:hej dziewczyny
opiszę moją sytuację wiec tak z męzem staramy sie o 2 dzidzie ( córa ma 7 lat, zapłodnienie było do strzału) ale teraz niestety jakas masakra, 4 miesc normalnie bez pomocy lekarskiej sie staraliśmy ale nic nie wyszło poszłam do gina i 2 listopada dostałam pregnyl na przebicie pęcherzyka ( bo już był duży 20 mm) po dwóch dniach wróciłam żeby sprawdzić czy owolka nastąpiła i tak też było więć od tej wizyty przyjmowałam prolutex, niestety nie udało się zajść w ciąże a byłam pewna że sie udałobo pierwsza beta wyszła 12,3 natomiast 3 dni pozniej powtórzyłam i spadła juz 2,1 masakra beczałam do nocy, juz nie moge normalnie zniesc tych rozczarowań ;( teraz jak dostanę okres to od 3 dnia mam brac cleo przez 5 dni potem zas pregnyl i prolutex i tak w kółko, co chwilę córa mnie pyta kiedy bedzie rodzenstwo, juz niewiem co mam jej mowić a nawet ostatnio co przyszłam do domu taka załamana po tej drugiej becie ona chyba sie kapnęła o co chodzi i mówi : mamusiu masz mnie, Boże jakie to było wzruszające, myślałam, że serce mi pęknie
Hej monia87!
Rozumiem twój ból doskonale.Jest nas więcej.
Oczekiwanie na pierwszą dzidzie jest cudowne nieznane, nowe później takie piękne kiedy już się uda. Ty w końcu zaznajesz uczucia bezinteresownej i bezgranicznej miłości.
Dajesz jej wszystko i nic nie chcesz w zamian. Nagle ta istotka zapragnie czegoś czego ty nie możesz jej dac czekając do następnej wypłaty. Kończą ci się pomysly bo dziecko nie rozumie że jej prośby to nie to samo co kolejna zabawka.to jest dla nich nie do ogarnięcia. Jednak dzieci potrafią nas zaskoczyć swoją mądrością widząc to po tobie. Zaczynają bardziej pokazywać swoją miłość są bardziej uczuciowe. A ty tym bardziej chcesz mu wynagrodzić tą jego dziecięcą dorosłość jaką jest ich cierpliwość. Chyba właśnie tego powinnyśmy się nauczyć od nich.
Raz się udało to i drugi raz się uda. Nigdy nie trać nadziei. Głowa do góry.
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
Ja się umówiłam na monitoring na 13dc, później mojej pani dr nie ma, bo na jakąś konferencję wyjeżdża, ciekawe jak mi sprawdzi czy owulacja była.... ostatnio pregnyl dostałam 14dc, ciekawe czy do tego 13 dnia jakiś pęcherzyk urośnie
co się może stać jak pregnyl zostanie podany za wcześnie? U nas jest ten problem, że mąż jest w domu tylko na weekendy, ale podczas monitoringu, jak wiemy że są pęcherzyki to przyjeżdża na wieczór, 2 miesiące z rzędu już tak robiliśmy i nie wyszło, mimo dwóch pęcherzyków, więc dlaczego teraz miało by wyjść
podziwiam te z was, które się starają latami, ja już w zasadzie po prawie 1,5 roku starań tracę nadzieję i mi się odechciewa. Po nowym roku idę na drożność.
-
kizia mizia też mam coś w tym stylu bo umówiłam się z ginem na wizytę 27 listopada mam byc juz po cleo i nie wiem czy wtedy juz bedzie dosc wystarczający pecherzyk zeby podac pregnyl a najgorsze jest to ze od soboty juz go nie bedzie do 16 grudnia i co w tym wypadku? nie wiem tez sama bo jak poda mi pregnyl juz wtedy to jeszcze pół biedy bo po tym leku mi za kazdym razem pękały wiec w najgorszym wypadku po dwóch dniach sama bym sobie zaczeła podawac prolutex, gorzej właśnie bedzie jak pecherzyk nie urośnie to kto mi skontroluje na usg np: po 4 dniach czy juz urósł? no masakra jakaśmonia87
-
Angie 31 wrote:Prędzej czy później wszystko się wyjaśni. Ale jeśli masz tyle silnej woli to poczekaj sobie do soboty lub niedzieli wtedy dopiero zrób tescik. Mam ogromną nadzieję że umilisz nam ten weekend plusikiem.bedziesz wtedy ok 18dpo i juz wtedy test wyjdzie wiarygodny. Trzymam kciuki!
Tyle, że dziś już temperatura spadła i obawiam się, że znów będzie źle.
-
monia87 wrote:kizia mizia też mam coś w tym stylu bo umówiłam się z ginem na wizytę 27 listopada mam byc juz po cleo i nie wiem czy wtedy juz bedzie dosc wystarczający pecherzyk zeby podac pregnyl a najgorsze jest to ze od soboty juz go nie bedzie do 16 grudnia i co w tym wypadku? nie wiem tez sama bo jak poda mi pregnyl juz wtedy to jeszcze pół biedy bo po tym leku mi za kazdym razem pękały wiec w najgorszym wypadku po dwóch dniach sama bym sobie zaczeła podawac prolutex, gorzej właśnie bedzie jak pecherzyk nie urośnie to kto mi skontroluje na usg np: po 4 dniach czy juz urósł? no masakra jakaś
-
Dziewczyny odebrałam wyniki. Dzisiaj mam 25 dc i beta wyszła 2,8 (robiłam w diagnostyce gdzie norma to <0,100) Lekarz powiedział że możliwa ciąża i żeby powtórzyć za 2-3 dni
wiem że nie powinnam się jeszcze cieszyć ale...
Miśkowa, Angie 31, Płatek szkarłatny lubią tę wiadomość
-
progesteron w 7 dpo to 22,02 ng/ml, a więc za tydzień testuję!
pabelka88, Płatek szkarłatny, Martek32 lubią tę wiadomość
4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Neytira wrote:Dziewczyny odebrałam wyniki. Dzisiaj mam 25 dc i beta wyszła 2,8 (robiłam w diagnostyce gdzie norma to <0,100) Lekarz powiedział że możliwa ciąża i żeby powtórzyć za 2-3 dni
4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;20.01
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
monia87 wrote:kizia mizia też mam coś w tym stylu bo umówiłam się z ginem na wizytę 27 listopada mam byc juz po cleo i nie wiem czy wtedy juz bedzie dosc wystarczający pecherzyk zeby podac pregnyl a najgorsze jest to ze od soboty juz go nie bedzie do 16 grudnia i co w tym wypadku? nie wiem tez sama bo jak poda mi pregnyl juz wtedy to jeszcze pół biedy bo po tym leku mi za kazdym razem pękały wiec w najgorszym wypadku po dwóch dniach sama bym sobie zaczeła podawac prolutex, gorzej właśnie bedzie jak pecherzyk nie urośnie to kto mi skontroluje na usg np: po 4 dniach czy juz urósł? no masakra jakaś
A który będziesz miała dzień cyklu? Temperaturę mierzylaś do tej pory? Bo tak to byś mogła po skoku temperatury się dowiedzieć, czy doszło do owulacji... Ja wiem po dotychczasowych monitoringach, że temperatura mi skacze ok 2 dni po owulacji. -
być może rzeczywiście jeszcze troszkę za wcześnie, ale zobaczysz jak za kilka dni wystrzeli:)4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;
20.01
Neytira wrote:Dziewczyny odebrałam wyniki. Dzisiaj mam 25 dc i beta wyszła 2,8 (robiłam w diagnostyce gdzie norma to <0,100) Lekarz powiedział że możliwa ciąża i żeby powtórzyć za 2-3 dni
-
Ozesz ale teraz masz pewnie stresa co?jejku zyczę ci fasolinki jak nie wiem co!
Ja mam jutro ostatnia ostateczną wizyte u gina i bete.wszystko mam nadzieję się wyjaśni bo moj dziś 45dc a na @ nawet się nie zapowiada.testy łyse. A moj mąż ma jutro urodziny...
5.12.2008r - Alanek
12.04 jest serduszko!❤ -
Angie 31 wrote:Ozesz ale teraz masz pewnie stresa co?jejku zyczę ci fasolinki jak nie wiem co!
Ja mam jutro ostatnia ostateczną wizyte u gina i bete.wszystko mam nadzieję się wyjaśni bo moj dziś 45dc a na @ nawet się nie zapowiada.testy łyse. A moj mąż ma jutro urodziny...
Mam masakrę w głowie... zastanawiam się czy nie pójść jutro na betę. Może dzisiejsze pobranie było tuż przed skokiem - chyba jest taka możliwość. -
Neytira wrote:Mam masakrę w głowie... zastanawiam się czy nie pójść jutro na betę. Może dzisiejsze pobranie było tuż przed skokiem - chyba jest taka możliwość.
Ja bym grzala z prędkością światła!Neytira lubi tę wiadomość
5.12.2008r - Alanek
12.04 jest serduszko!❤ -
Neytira wrote:Pójdę do Luxmed w połowie dnia to będzie wtedy z 30h po dzisiejszej becie.
Biegnij kochana a ja juz zaciskam kciukasy!
Tylko jakby co to się nie zalamuj bo powinno się chyba robić co 48h ale to polecisz jeszcze pojutrze!Neytira lubi tę wiadomość
5.12.2008r - Alanek
12.04 jest serduszko!❤ -
Ola_85 wrote:Hej dziewczyny mam pytanie dzis byłam u gin i mam problem z owu mam dostac lek CLO ale lekarz mnie nastraszył ze ten lek jest bardzo silny i duzo po nich jest ciaz pozamacicznych i blizniakow.Mam metlik w głowie.
i wtedy bliźniaków nie będzie.
Prześledź wątek i zwróć uwagę jak rzadko po stymulacji rośnie wiecej jak jedno jajeczko! Niema sie czego bać!Martoszka lubi tę wiadomość