CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Jagna trzymam kciuki za minimalną betę
Dziewczyny, tak sobie was czytam i czytam codziennie i z dnia na dzień mam więcej pytań... Ja wiem, że to głupie, ale czy możecie mi pomóc?
Przede wszystkim o śluz płodny, bo ja o nigdy nie miewamJak go rozpoznać? Gdzie kupić wiesiołka? Jak go zażywać (w jakich dniach cyklu)? Czy można go pić z CLO?
Dziś mam 20 dc, testuję za 10 dni, ale strach jest... boję się zawodu...
Nigdy nie mierzyłam temperatury. Kiedyś, dawno temu, na naukach przedmałżeńskich, uczyliśmy się tego, ale nigdy nie było potrzeby... a teraz jeśli się nie uda w tym cyklu zajść w ciążę to chyba od następnego zacznę obserwację. Tylko za bardzo nie wiem jak do tego się zabrać? Nie mam termometru w domu. A tak w ogóle to jak długo mierzy się temperaturę? I jakim termometrem?
Dziewczyny, pomożecie? Dzięki
A, no i miłego dzionka wszystkimAntek ur.24-06-2005 Janek ur. 29-04-2017
Aniołki [*] (14 tc) 15-09-1998, (9 tc) 02-04-2008 (6tc) 26-03-2018, Gabrysia 11.06.2018 (11tc)
Szósta ciąża w toku -
Cześć Dziewczyny:)) miłego dnia Wam zycze,ja dziś do 17 w pracy wiec za wiele pewnie nie popisze.
JAGNA to Ty na zdjęciu?sympatyczna Buzka z Ciebie,pokrywa się z rzeczywistością
Trzymam kciuki za pomyślne wiadomosci:)
Co do suplementów ja biorę ovarin,jest on w tabletkach,jest dość drogi bo chyba ponad 50 zł ale jak ktoś waży do 60 kg to ma na 2 miesiące, a jak ponad to ma na miesiąc hahahah, ten suplement kazał mi mój gin brać no i jeszcze castagnus tez biorę. Moja @ juz rozkręcona na maxa teraz czekam na wyniki z histopatologii które będą pewnie pod koniec tygodnia i potem już się skontaktuje z ginem co dalej:) -
Bardzo bym chciała żeby kazał nie brać żadnych leków i żeby spróbować po tej laparo bez stymulacji bo nie ukrywam ze te monitoringi są dla nas strasznie nerwowe i w konsekwencji trochę psują relacje bo jest stres,ze music być wtedy i wtedy i nie jest to już takie jak powinno być
-
Misia 69 wrote:Dzien dobry kobietki
Mam pytanko do tych ktore biora nromergon. Czy was bola piersi po owulacji. Ja zanim zaczelam go brac to mnie zawsze bolaly a odkąd biore bromek to ich nie czuje. HmmAntek ur.24-06-2005 Janek ur. 29-04-2017
Aniołki [*] (14 tc) 15-09-1998, (9 tc) 02-04-2008 (6tc) 26-03-2018, Gabrysia 11.06.2018 (11tc)
Szósta ciąża w toku -
Misia 69 wrote:Dzien dobry kobietki
Mam pytanko do tych ktore biora nromergon. Czy was bola piersi po owulacji. Ja zanim zaczelam go brac to mnie zawsze bolaly a odkąd biore bromek to ich nie czuje. Hmm
Wskazania do stosowania
- Zapobieganie lub hamowanie poporodowej laktacji ze względów medycznych.
- Hiperprolaktynemia współistniejąca z impotencją, brakiem miesiączki, mlekotokiem lub
zaburzeniami cyklu miesiączkowego.
- Mlekotok z normoprolaktynemią.
- Gruczolaki przysadki typu prolaktynoma.
- Akromegalia.
- Choroba Parkinsona.
- Rozpoczynające się połogowe zapalenie piersi.
Czyli nie myliłam się zbytnioAntek ur.24-06-2005 Janek ur. 29-04-2017
Szósta ciąża w toku -
roma wrote:Jagna, mam nadzieję, że będzie dobrze. Ale nie rozumiem o co chodzi z tą betą, dlaczego miałaby się utrzymywać tak długo?
tak do konca to nie wiem,nie wyjasnił jasno,ale chodzi o to czy czasem cos nie zostało co mogłoby rozwinąc sie w cos typu zapalenie,zakarzenie,czy moze pozostałosc po kosmówce...trudno mi to wyjasnic.Wynik bedzie prawdopodobnie w piątek,wiec nie zamierzam na razie rozmyslac,tym bardziej ze usg nie wykazało nic niepokojącego,choc róznie jest,a ja własciwie dobrze juz od dawna sie czuje,tylko te plamienia długie były..
Zrobiłam tez badanie p/c przeciwjądrowe ANA,ANA2 i antykoagulant tocznia,ale jedno za tydzien a drugie za dwa tygodnie będzie,no i homocysteine tez a reszte badan to znów za miesiąc bo na bogatego nie trafiłoAntoś IVF,Julisia natural
-
Misia 69 wrote:Wlasnie ja go dostalam na obnizenie prolaktyny. I bylo wszystko ok. A teraz mimo ze biore bromergon to czuje ze mnie zaczynaja pobolewac? Badalam prolaktyne i spadla do 10 a bylo 29.Antek ur.24-06-2005 Janek ur. 29-04-2017
Szósta ciąża w toku -
AniaStaraczka85 wrote:Cześć Dziewczyny:)) miłego dnia Wam zycze,ja dziś do 17 w pracy wiec za wiele pewnie nie popisze.
JAGNA to Ty na zdjęciu?sympatyczna Buzka z Ciebie,pokrywa się z rzeczywistością
Trzymam kciuki za pomyślne wiadomosci:)
Co do suplementów ja biorę ovarin,jest on w tabletkach,jest dość drogi bo chyba ponad 50 zł ale jak ktoś waży do 60 kg to ma na 2 miesiące, a jak ponad to ma na miesiąc hahahah, ten suplement kazał mi mój gin brać no i jeszcze castagnus tez biorę. Moja @ juz rozkręcona na maxa teraz czekam na wyniki z histopatologii które będą pewnie pod koniec tygodnia i potem już się skontaktuje z ginem co dalej:)
ja dzis równiez na popołudniu do pracy i do 20ej i tak do konca tygodnia bo moja kolezanka na urlopie a szef jest uczulony na popołudniówki,pewnie tez niewiele napisze bo pracy mi sie zbierze,trzeba pracowac za dwie teraz bo szeryf jakos sie nie wyrabia
tak,to ja na tym awatarze,taka mała wiedzma ze mnie ale nie zmieniłabym swojego charakteru mimo iz przez niego wiele rzeczy nie wychodzi(moze dlatego ze mam serce)Roma widze ze twój piesek sie dzis obrócił
Tez ciągle jestem na castagnusie,femibion biore,pregne DHA,a wiesiołka nie biore bo przy clo sluzu było dosc sporo w moim przypadku,jednak wiesiołka trzeba brac do ovu tylko.
Aneczko,oby było tak jak tego chcesz,moze ten jeden cykl jeszcze odpusci lekarz i uda sie naturalnie,moze ty zechcesz jeszcze chwile odsapnąc od tego wszystkiego..czekam na te twoje wyniki,tez juz niedługo będą i znów do przodu z czego sie ciesze
Doty22 nie wiem czy z clo mierzenie tempki ma sens bo mogą byc troche te tempki niezbyt obrazowe..nie masz monitoringu i cały ten twój cykl jest własnie jedną wielką niewiadomą.Nie wiem czy pisałas o swoich cyklach,czy one są regularne i ile zazwyczaj trwają?
Nie bój sie testowac,to tylko chwila a bedziesz miec potem spokój albo i nie jesli bedą dwie krechy hi hiAntoś IVF,Julisia natural
-
Jagna 75 wrote:ja dzis równiez na popołudniu do pracy i do 20ej i tak do konca tygodnia bo moja kolezanka na urlopie a szef jest uczulony na popołudniówki
,pewnie tez niewiele napisze bo pracy mi sie zbierze,trzeba pracowac za dwie teraz bo szeryf jakos sie nie wyrabia
tak,to ja na tym awatarze,taka mała wiedzma ze mnie ale nie zmieniłabym swojego charakteru mimo iz przez niego wiele rzeczy nie wychodzi(moze dlatego ze mam serce)Roma widze ze twój piesek sie dzis obrócił
Tez ciągle jestem na castagnusie,femibion biore,pregne DHA,a wiesiołka nie biore bo przy clo sluzu było dosc sporo w moim przypadku,jednak wiesiołka trzeba brac do ovu tylko.
Aneczko,oby było tak jak tego chcesz,moze ten jeden cykl jeszcze odpusci lekarz i uda sie naturalnie,moze ty zechcesz jeszcze chwile odsapnąc od tego wszystkiego..czekam na te twoje wyniki,tez juz niedługo będą i znów do przodu z czego sie ciesze
Doty22 nie wiem czy z clo mierzenie tempki ma sens bo mogą byc troche te tempki niezbyt obrazowe..nie masz monitoringu i cały ten twój cykl jest własnie jedną wielką niewiadomą.Nie wiem czy pisałas o swoich cyklach,czy one są regularne i ile zazwyczaj trwają?
Nie bój sie testowac,to tylko chwila a bedziesz miec potem spokój albo i nie jesli bedą dwie krechy hi hito się nazywa wsparcie
Jeśli chodzi o moje cykle to zawsze miałam jak w zegarku 30 dni, czasem (raz na rok) zdarzały się odstępstwa. Tylko @ bardzo obfite i to przez tydzień albo czasem dłużej i bardzo bolesne.
A teraz to wszystko się dzieje tak szybko... i jeśli nie zajdę w tym cyklu to już od następnego pójdę na monitoring, bo mnie nerwy zjadają, co tam się dzieje w środku.
Miłego dnia Jagna w pracyAntek ur.24-06-2005 Janek ur. 29-04-2017
Szósta ciąża w toku -
doty22 wrote:Dzięki
to się nazywa wsparcie
Jeśli chodzi o moje cykle to zawsze miałam jak w zegarku 30 dni, czasem (raz na rok) zdarzały się odstępstwa. Tylko @ bardzo obfite i to przez tydzień albo czasem dłużej i bardzo bolesne.
A teraz to wszystko się dzieje tak szybko... i jeśli nie zajdę w tym cyklu to już od następnego pójdę na monitoring, bo mnie nerwy zjadają, co tam się dzieje w środku.
Miłego dnia Jagna w pracy
nie chce nic sugerowac bo to rzecz indywidualna,ale ja równiez cykle mam jak w zegarku 29-30 dni.Clo miałam od 4-8 dc,11dc monitoring ale ja dostałam zastrzyk bo nie ovuluje wiec serduszkowac miałam 13-15 dc.
Trudno mi więc porównac z tobą bo bez monitoringu nie wiadome jest jak reagujesz na CLO,czy w ogóle reagujesz...Antoś IVF,Julisia natural
-
Jagna 75 wrote:Angie kiedy macie wizyte z męzem??Nie moge sie doczekac,a Biedronka tez jakos w połowie marca,tez czekam jak na szpilkach..
Pabelka,daj znac jak przezyłas punkcje a potem transfer,pewnie za tydzien będzie juz wiadomo czy sie udało.Tak bym chciała tej twojej ciązy
Kochana my mamy dopiero wizytę 11 kwietnia. Nie wiem dlaczego tak długo każą czekać ale może to i dobrze.
Dzisiaj jestem klebkiem nerwów o 13 mam rozmowę o pracę dostałam zaproszenie. Praca super bo na statku turystycznym który plywa do Finlandi ale ...ja mam przecież męża i on gryzie paznokcie bo w pracy będę 24h z czego spać też tam będę i jak wiadomo tam jest pełno atrakcji. Taka praca uważam że jest dobra dla singli bez zobowiązań. Kasa świetna. Cholera teraz nie wiem czy pokazać się z jak najlepszej strony bo gadane mam i referencje czy udawać cymbala i nie rozumieć o co im chodzi uhhhhh
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
Jagna 75 wrote:nie chce nic sugerowac bo to rzecz indywidualna,ale ja równiez cykle mam jak w zegarku 29-30 dni.Clo miałam od 4-8 dc,11dc monitoring ale ja dostałam zastrzyk bo nie ovuluje wiec serduszkowac miałam 13-15 dc.
Trudno mi więc porównac z tobą bo bez monitoringu nie wiadome jest jak reagujesz na CLO,czy w ogóle reagujesz...
Moja koleżanka z pracy też się stara już 1,5 roku i u niego się leczy i taki sam cykl miała leczenia co ja, tylko wcześniej i też 3 cykle pierwsze bez monitoringu miała, a potem wychodziła z pracy żeby pojechać na usg do niego...
Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem, tylko po prostu wziąć się w garść i w przyszłym miesiącu umówić się na badanie i już... tak sądzę.
Bo skoro mierzenie tempki nie wiele da, więc porzucę tę myśl...
Antek ur.24-06-2005 Janek ur. 29-04-2017
Szósta ciąża w toku -
doty22 wrote:Ja mam owulację. Mój gin wcześniej w październiku zrobił mi usg akurat kilka dni przed owulacją.
Wybacz, że się wtrącę do dyskusji, ale to, że jeden raz gin ostatnio widział pęcherzyk na usg nic nie znaczy. Nie wiesz czy pękł, nie wiesz czy w kolejnych cyklach były pęcherzyki. Ja miałam cykl przed rozpoczęciem CLO z naturalną owulacją, a po CLO nie miało być owulacji, choć jednak się "przytrafiła" w okolicy 20 dc ... Biorąc takie leki należy być pod stałą kontrolą lekarza a monitoring jest niezbędny. Skąd lekarz będzie wiedział, jaką dawkę CLO podać ci w następnym miesiącu?Ladybird:) lubi tę wiadomość
Gosposia -
Doty jeśli chodzi o wiesiolka to znajomy farmaceuta powiedział mi ze najlepszy jest oeparol femina,bierze się 5 kapsułek dziennie,tylko do owulacji wiec akurat te 60 tbl starcza na pol cyklu,polecam,mnie się bardzo poprawił śluz, bo clo niestety mnie go pozbawialo,plodny śluz jest taki dość rzadki i rozciągliwy jak białko kurzem jajka,śliski
-
Angie 31 wrote:Kochana my mamy dopiero wizytę 11 kwietnia. Nie wiem dlaczego tak długo każą czekać ale może to i dobrze.
Dzisiaj jestem klebkiem nerwów o 13 mam rozmowę o pracę dostałam zaproszenie. Praca super bo na statku turystycznym który plywa do Finlandi ale ...ja mam przecież męża i on gryzie paznokcie bo w pracy będę 24h z czego spać też tam będę i jak wiadomo tam jest pełno atrakcji. Taka praca uważam że jest dobra dla singli bez zobowiązań. Kasa świetna. Cholera teraz nie wiem czy pokazać się z jak najlepszej strony bo gadane mam i referencje czy udawać cymbala i nie rozumieć o co im chodzi uhhhhh
no masz twardy orzech do zgryzienia,rodzina najwazniejsza bo tez i dzieci,mama wazniejsza w domu niz ojciecAntoś IVF,Julisia natural