X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna ale ty ładna kobitka jestes :) ! A co ty dalej @ nie masz? Jak u ciebie wogole sytuacja wyglada bo troche jestem po tyle z informacjami ;)

34bwugpje1vo91cp.png
    Będzie córeczka :)
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie no trudna decyzja przed tobą :( ja sama nie wiem co bym w takiej sytuacji zrobiła ale ja po moich wszystkich perypetiach życiowych teraz juz słuchałbym sie wyłącznie tego co mi serce podpowiada ! Powodzenia :)

Jagna wlasnie poczytałam ze ty na wynik bety czekasz. No kurczaki oby wszystko było dobrze i byś juz mogła znowu sie starac !

34bwugpje1vo91cp.png
  • Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka jestem ale ręce mi opadają co lekarz to inna opinia i inny opis a niby sprzęt ten sam i nawet w tym samym miejscu patrzą a więc...wg innego lekarza pęcherzyk był w prawym jajniku ( w sumie jest dalej) tylko zmniejsza sie " zmiana o średnicy 24 mm i może sugerować torbiel ciałka krwotocznego" natomiast na lewym nie ma nic...i weź bądź tu mądry człowieku wrrr

Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.

Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny

1 IUI 4.04....:(
  • michasia-K Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka7 wrote:
    Hej dziewczynki wracam do was po krótkiej przerwie i myśle ze bedzie mnie teraz trosze wiecej tu z wami bo szaleństwo w pracy powoli dobiega konca :)

Wczoraj byłam na wizycie w szpitalu no i wynik hsg którego tak sie obawiałam wyszedł dobry bo oba jajowody drożne, nasienie męża tez ponad normę i oni mie wiedza co jest przyczyna ze nam sie nie udaje. Czyli jednym słowem jestem w najgorszym możliwym położeniu. Bo jesli jest przyczyna ktora mozna leczyć i wyeliminować to sie działa a jesli nie wiadomo dlaczego.... :/ jestem taka podłamana tym wszystkim, ze wczoraj całe popołudnie przepłakałam!

Oprócz clo jeszcze cos bierzesz?

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Ja byłam dzisiaj u immunologa. Miałam iść w poniedziałek, ale lekarz przełorzył. Bez mrugnięcia dał skierowanie na mutacje mthfr i w zależności od wyników będą dalsze badania. Od razu pojechałam na pobranie bo nie trzeba być na czczo i czekam na wyniki. Co do zaświadczenia o którym ostatnio rozmawiałyśmy to powiedział że musi coś wyjść w badaniach żeby je wystawił i że jeśli badania są ok to on jest przeciwny lekom na krzepliwość bo to rutynowe dziwnie ginekologów nie podparte badaniami udowadniającymi skuteczność.

a miałas ze sobą jakies wyniki?Z jakich badan?

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka7 wrote:
    Hej dziewczynki wracam do was po krótkiej przerwie i myśle ze bedzie mnie teraz trosze wiecej tu z wami bo szaleństwo w pracy powoli dobiega konca :)

Wczoraj byłam na wizycie w szpitalu no i wynik hsg którego tak sie obawiałam wyszedł dobry bo oba jajowody drożne, nasienie męża tez ponad normę i oni mie wiedza co jest przyczyna ze nam sie nie udaje. Czyli jednym słowem jestem w najgorszym możliwym położeniu. Bo jesli jest przyczyna ktora mozna leczyć i wyeliminować to sie działa a jesli nie wiadomo dlaczego.... :/ jestem taka podłamana tym wszystkim, ze wczoraj całe popołudnie przepłakałam!

a sluz badałas,czy nie jest wrogi?
    Baaaaardzo sie ciesze ze wróciłas,normalnie tęskniłam :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    a miałas ze sobą jakies wyniki?Z jakich badan?
    Miałam wyniki:
    - Morfologia
    - Antykagulant toczniowy
    - Przeciwciała antykardiolipinowe
    - Homocysteina
    - Tsh
    - Ft4
    - Anty Tpo
    - Kortyzol
    Powiedział że nie może zlecić wszystkich badań na raz bo to drogie badania, ale będzie po kolei zlecał wszystko co trzeba aż znajdziemy przyczynę. W zasadzie odstępy między kolejnymi wizytami i badaniami zalecą od tego ile czeka się na wynik. Czyli czekam teraz 2 tygodnie na wynik i od razu idę na wizytę i dostaję kolejne badanie. Normalnie nie wierzę - i takie cuda na NFZ! Lekarz miły, cierpliwy i sympatyczny, nie pytał mi się skąd wiem że to była ciąża, jak to się czasem zdarza...

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • roma Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i cudów ciąg dalszy - 65 dni po poronieniu, moja @ szlaja się gdzieś po świecie razem z @ Jagny, zalewa mnie śluz płodny (wiesiołek rządzi!) a dziś prawie pozytywny test owu... Wczoraj testowa kreska była bladziutka, a dziś na prawdę nie wiele jej brakuje do kontrolnej. Jak tak dalej pójdzie to jutro spodziewam się pozytywu...

25.05.2010 Aniołek 9 tc

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka7 wrote:
    Jagna ale ty ładna kobitka jestes :) ! A co ty dalej @ nie masz? Jak u ciebie wogole sytuacja wyglada bo troche jestem po tyle z informacjami ;)

oj tam oj tam :-) Mój brat mówi do mnie "starucha" no chyba ze cos potrzebuje to juz zdanie zaczyna od "MŁODA.." a jest młodszy o 2,5 roku hi hi oczywiscie to tak zdrobniale,niestety kiedy ktos nas pyta o wiek to nikt nie wierzy ze on jest młodszy na moje szczęscie..

kurcze,jajniki mnie bolą oba,byłam w ubikacji na wkładce sporo sluzu,nic z tego nie rozumiem..ja chce miec @!!!

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Miałam wyniki:
    - Morfologia
    - Antykagulant toczniowy
    - Przeciwciała antykardiolipinowe
    - Homocysteina
    - Tsh
    - Ft4
    - Anty Tpo
    - Kortyzol
    Powiedział że nie może zlecić wszystkich badań na raz bo to drogie badania, ale będzie po kolei zlecał wszystko co trzeba aż znajdziemy przyczynę. W zasadzie odstępy między kolejnymi wizytami i badaniami zalecą od tego ile czeka się na wynik. Czyli czekam teraz 2 tygodnie na wynik i od razu idę na wizytę i dostaję kolejne badanie. Normalnie nie wierzę - i takie cuda na NFZ! Lekarz miły, cierpliwy i sympatyczny, nie pytał mi się skąd wiem że to była ciąża, jak to się czasem zdarza...

własnie miałam pytac czy miałas na pismie potwierdzenie ciązy he he ale doczytałam ze nie pytał..ja ide do reumatologa z takimi badaniami,nie wiem czy lepszy immunolog,ale nie robiłam kortyzolu i p/c antykardiolipidowych,dodatkowo ANA,ANA2 zrobiłam,wyniki w toku.
    Naprawde fajnie trafiłas,super lekarz,ze swiecą takiego szukac

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    No i cudów ciąg dalszy - 65 dni po poronieniu, moja @ szlaja się gdzieś po świecie razem z @ Jagny, zalewa mnie śluz płodny (wiesiołek rządzi!) a dziś prawie pozytywny test owu... Wczoraj testowa kreska była bladziutka, a dziś na prawdę nie wiele jej brakuje do kontrolnej. Jak tak dalej pójdzie to jutro spodziewam się pozytywu...
    kurcze,nie mów!Dopiero co napisałam ze u mnie sluz az kipi i jajniki pracują oba jak nigdy...tyle ze u mnie ovu nie bedzie bo po pierwsze w poniedziałek pęcherzyk 4mm,po drugie nie miewam ovu a po trzecie nawet jesli...to nie chce ryzykowac zanim @ nie przyjdzie :-) ale tobie zycze najlepszego

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz, jedno z moich "kiepskich" jajeczek z późnej owulacji śpi właśnie w swoim łóżeczku ze swoim misiem ;-) Ja zaryzykuję - idę zawlec ślubnego do sypialni :-)

pabelka88 lubi tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedmoczka wrote:
    Hejka jestem ale ręce mi opadają co lekarz to inna opinia i inny opis a niby sprzęt ten sam i nawet w tym samym miejscu patrzą a więc...wg innego lekarza pęcherzyk był w prawym jajniku ( w sumie jest dalej) tylko zmniejsza sie " zmiana o średnicy 24 mm i może sugerować torbiel ciałka krwotocznego" natomiast na lewym nie ma nic...i weź bądź tu mądry człowieku wrrr

nie ciekawie,to prywatnie w gabinecie takie czary mary?

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Wiesz, jedno z moich "kiepskich" jajeczek z późnej owulacji śpi właśnie w swoim łóżeczku ze swoim misiem ;-) Ja zaryzykuję - idę zawlec ślubnego do sypialni :-)
    życze powodzenia,tez bym chciała zaryzykowac ale mysle ze endo tez jeszcze nie przygotowane bo cos tam mówił ze nie równe jakies..biegnij,załóz cos sexi i działajcie:-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    nie ciekawie,to prywatnie w gabinecie takie czary mary?

to jest Luxmed i nie mam szczęścia do lekarzy co tam przyjmują :(

zapisałam się na pon do lekarza co w tym cyklu robił 2 poprzednie monity, niech mi wyjaśni co i jak bo już zgłupiałam :(

Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.

Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny

1 IUI 4.04....:(
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michasia-K wrote:
    Oprócz clo jeszcze cos bierzesz?
    Michasia wow ty w ciazy jestes cos mi sie przegapiło twoje zafasolkowanie :) Gratulacje!!!! Duzo radości z tych magicznych 9 miesięcy!
    Co do twojego pytanka to niebiorące clo teraz bo angielski lekarz który prowadzi mnie powiedział ze clo u mnie jest zbędne gdyż mam swoją naturalna owulke.

Roma Jagna moze to ovu u was sie zaczyna ? Działajcie ! A moze @ juz na długo nie przyjdzie :)

Jaguś w uk takich badań nie robią niestety :( moze tu jest problem sama juz nie wiem. Ja mam dzis 11 dc i rano jak byłam w toalecie to jakis takiś śluz jak gluty z nosa ;) ( sorki za określenie ale tak to dokładnie dla mnie wyglądało ) a resztę dnia raczej sucho :/ dziwne to jakieś. Zreszta ja z tym śluzem płodnym to słabiutko!

34bwugpje1vo91cp.png
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja za wami tez tęskniłam i często o was w pracy myslalam ale jak wracałam do domu po 12 godzinach to tylko mi starczało sił na obiad i prysznic i podałam na twarz ! No teraz to juz z górki :)))

34bwugpje1vo91cp.png
  • pyatii Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka7 wrote:

Ja mam to samo :(

07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
    1 IUI 22.07.2016 10.2016 cb
    ANA dodatnie, ss-a ++, pcna+
    C3 0,6
    zespół antyfosfolipidowy
    CD4/CD8 2,8
    equoral, encorton, neoparin, acard
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyatii przykro mi bo wiem jak się czujesz. Dla mnie najgorsza jest ta bezsilność :(
    Jak długo się starcie? My prawie trzy lata się nie zabezpieczamy a takich starań to już nie wiem ile czasu :( ręce opadają! A co wam lekarz zaproponował?

34bwugpje1vo91cp.png
  • pyatii Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się nie zabezpieczamy od 2012 roku :( ale ja miałam polipy i plamienia przed owu i w owu, ale nie wiedziałam że to polipy bo mi lekarka wmawiała że taki mój urok i że jestem młoda i ona nic nie widzi, mówiła mi na ostatniej wizycie "no mogę panią diagnostycznie wylyzeczkowac"- i wtedy zdecydowalam sie ze zmieniam lekarza. Trafiłam na super gina, na pierwszym usg mi wykrył polipy a na drugi dzień miałam usuwane. To było w lipcu 2015. Więc nie wiem czy liczyć ten czas z polipami czy nie... Jeden lekarz mi mówi że powinnam liczyć starania od lipca bo polipy działają jak wkładka domaciczna a mój mówi, że one mogły przeszkadzać ale nie aż tak bardzo. Więc widzisz cięzko określić ile się staramy.
    Mi lekarz zaproponował 3 cykle z CLO żeby zwiększyć szanse poprzez zwiększenie ilości pęcherzyków. A że mam amh ładne to się zgodziłam. Obecnie jest mój drugi cykl, jestem 8 dpo. Jak to nie wyjdzie, to robimy inseminacje max 3. I potem pozostaje ivf.
    Generalnie zaliczyłam w ciągu pół roku 3 lekarzy i w sumie każdy tylko rozkłada ręce...

07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
    1 IUI 22.07.2016 10.2016 cb
    ANA dodatnie, ss-a ++, pcna+
    C3 0,6
    zespół antyfosfolipidowy
    CD4/CD8 2,8
    equoral, encorton, neoparin, acard
‹‹ 1337 1338 1339 1340 1341 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ