CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Angie no trudna decyzja przed tobą
ja sama nie wiem co bym w takiej sytuacji zrobiła ale ja po moich wszystkich perypetiach życiowych teraz juz słuchałbym sie wyłącznie tego co mi serce podpowiada ! Powodzenia
Jagna wlasnie poczytałam ze ty na wynik bety czekasz. No kurczaki oby wszystko było dobrze i byś juz mogła znowu sie starac !
Będzie córeczka -
Hejka jestem ale ręce mi opadają co lekarz to inna opinia i inny opis a niby sprzęt ten sam i nawet w tym samym miejscu patrzą a więc...wg innego lekarza pęcherzyk był w prawym jajniku ( w sumie jest dalej) tylko zmniejsza sie " zmiana o średnicy 24 mm i może sugerować torbiel ciałka krwotocznego" natomiast na lewym nie ma nic...i weź bądź tu mądry człowieku wrrrPs. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.
Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny
1 IUI 4.04.... -
Biedronka7 wrote:Hej dziewczynki wracam do was po krótkiej przerwie i myśle ze bedzie mnie teraz trosze wiecej tu z wami bo szaleństwo w pracy powoli dobiega konca
Wczoraj byłam na wizycie w szpitalu no i wynik hsg którego tak sie obawiałam wyszedł dobry bo oba jajowody drożne, nasienie męża tez ponad normę i oni mie wiedza co jest przyczyna ze nam sie nie udaje. Czyli jednym słowem jestem w najgorszym możliwym położeniu. Bo jesli jest przyczyna ktora mozna leczyć i wyeliminować to sie działa a jesli nie wiadomo dlaczego....jestem taka podłamana tym wszystkim, ze wczoraj całe popołudnie przepłakałam!
Oprócz clo jeszcze cos bierzesz?
-
roma wrote:Ja byłam dzisiaj u immunologa. Miałam iść w poniedziałek, ale lekarz przełorzył. Bez mrugnięcia dał skierowanie na mutacje mthfr i w zależności od wyników będą dalsze badania. Od razu pojechałam na pobranie bo nie trzeba być na czczo i czekam na wyniki. Co do zaświadczenia o którym ostatnio rozmawiałyśmy to powiedział że musi coś wyjść w badaniach żeby je wystawił i że jeśli badania są ok to on jest przeciwny lekom na krzepliwość bo to rutynowe dziwnie ginekologów nie podparte badaniami udowadniającymi skuteczność.
a miałas ze sobą jakies wyniki?Z jakich badan?Antoś IVF,Julisia natural
-
Biedronka7 wrote:Hej dziewczynki wracam do was po krótkiej przerwie i myśle ze bedzie mnie teraz trosze wiecej tu z wami bo szaleństwo w pracy powoli dobiega konca
Wczoraj byłam na wizycie w szpitalu no i wynik hsg którego tak sie obawiałam wyszedł dobry bo oba jajowody drożne, nasienie męża tez ponad normę i oni mie wiedza co jest przyczyna ze nam sie nie udaje. Czyli jednym słowem jestem w najgorszym możliwym położeniu. Bo jesli jest przyczyna ktora mozna leczyć i wyeliminować to sie działa a jesli nie wiadomo dlaczego....jestem taka podłamana tym wszystkim, ze wczoraj całe popołudnie przepłakałam!
a sluz badałas,czy nie jest wrogi?
Baaaaardzo sie ciesze ze wróciłas,normalnie tęskniłamAntoś IVF,Julisia natural
-
Jagna 75 wrote:a miałas ze sobą jakies wyniki?Z jakich badan?
- Morfologia
- Antykagulant toczniowy
- Przeciwciała antykardiolipinowe
- Homocysteina
- Tsh
- Ft4
- Anty Tpo
- Kortyzol
Powiedział że nie może zlecić wszystkich badań na raz bo to drogie badania, ale będzie po kolei zlecał wszystko co trzeba aż znajdziemy przyczynę. W zasadzie odstępy między kolejnymi wizytami i badaniami zalecą od tego ile czeka się na wynik. Czyli czekam teraz 2 tygodnie na wynik i od razu idę na wizytę i dostaję kolejne badanie. Normalnie nie wierzę - i takie cuda na NFZ! Lekarz miły, cierpliwy i sympatyczny, nie pytał mi się skąd wiem że to była ciąża, jak to się czasem zdarza...25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
No i cudów ciąg dalszy - 65 dni po poronieniu, moja @ szlaja się gdzieś po świecie razem z @ Jagny, zalewa mnie śluz płodny (wiesiołek rządzi!) a dziś prawie pozytywny test owu... Wczoraj testowa kreska była bladziutka, a dziś na prawdę nie wiele jej brakuje do kontrolnej. Jak tak dalej pójdzie to jutro spodziewam się pozytywu...25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Biedronka7 wrote:Jagna ale ty ładna kobitka jestes
! A co ty dalej @ nie masz? Jak u ciebie wogole sytuacja wyglada bo troche jestem po tyle z informacjami
oj tam oj tamMój brat mówi do mnie "starucha" no chyba ze cos potrzebuje to juz zdanie zaczyna od "MŁODA.." a jest młodszy o 2,5 roku hi hi oczywiscie to tak zdrobniale,niestety kiedy ktos nas pyta o wiek to nikt nie wierzy ze on jest młodszy na moje szczęscie..
kurcze,jajniki mnie bolą oba,byłam w ubikacji na wkładce sporo sluzu,nic z tego nie rozumiem..ja chce miec @!!!Antoś IVF,Julisia natural
-
roma wrote:Miałam wyniki:
- Morfologia
- Antykagulant toczniowy
- Przeciwciała antykardiolipinowe
- Homocysteina
- Tsh
- Ft4
- Anty Tpo
- Kortyzol
Powiedział że nie może zlecić wszystkich badań na raz bo to drogie badania, ale będzie po kolei zlecał wszystko co trzeba aż znajdziemy przyczynę. W zasadzie odstępy między kolejnymi wizytami i badaniami zalecą od tego ile czeka się na wynik. Czyli czekam teraz 2 tygodnie na wynik i od razu idę na wizytę i dostaję kolejne badanie. Normalnie nie wierzę - i takie cuda na NFZ! Lekarz miły, cierpliwy i sympatyczny, nie pytał mi się skąd wiem że to była ciąża, jak to się czasem zdarza...
własnie miałam pytac czy miałas na pismie potwierdzenie ciązy he he ale doczytałam ze nie pytał..ja ide do reumatologa z takimi badaniami,nie wiem czy lepszy immunolog,ale nie robiłam kortyzolu i p/c antykardiolipidowych,dodatkowo ANA,ANA2 zrobiłam,wyniki w toku.
Naprawde fajnie trafiłas,super lekarz,ze swiecą takiego szukac
Antoś IVF,Julisia natural
-
roma wrote:No i cudów ciąg dalszy - 65 dni po poronieniu, moja @ szlaja się gdzieś po świecie razem z @ Jagny, zalewa mnie śluz płodny (wiesiołek rządzi!) a dziś prawie pozytywny test owu... Wczoraj testowa kreska była bladziutka, a dziś na prawdę nie wiele jej brakuje do kontrolnej. Jak tak dalej pójdzie to jutro spodziewam się pozytywu...
ale tobie zycze najlepszego
-
Wiesz, jedno z moich "kiepskich" jajeczek z późnej owulacji śpi właśnie w swoim łóżeczku ze swoim misiem
Ja zaryzykuję - idę zawlec ślubnego do sypialni
pabelka88 lubi tę wiadomość
25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Wedmoczka wrote:Hejka jestem ale ręce mi opadają co lekarz to inna opinia i inny opis a niby sprzęt ten sam i nawet w tym samym miejscu patrzą a więc...wg innego lekarza pęcherzyk był w prawym jajniku ( w sumie jest dalej) tylko zmniejsza sie " zmiana o średnicy 24 mm i może sugerować torbiel ciałka krwotocznego" natomiast na lewym nie ma nic...i weź bądź tu mądry człowieku wrrr
nie ciekawie,to prywatnie w gabinecie takie czary mary?Antoś IVF,Julisia natural
-
roma wrote:Wiesz, jedno z moich "kiepskich" jajeczek z późnej owulacji śpi właśnie w swoim łóżeczku ze swoim misiem
Ja zaryzykuję - idę zawlec ślubnego do sypialni
-
Jagna 75 wrote:nie ciekawie,to prywatnie w gabinecie takie czary mary?
to jest Luxmed i nie mam szczęścia do lekarzy co tam przyjmują
zapisałam się na pon do lekarza co w tym cyklu robił 2 poprzednie monity, niech mi wyjaśni co i jak bo już zgłupiałamPs. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.
Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny
1 IUI 4.04.... -
michasia-K wrote:Oprócz clo jeszcze cos bierzesz?
Gratulacje!!!! Duzo radości z tych magicznych 9 miesięcy!
Co do twojego pytanka to niebiorące clo teraz bo angielski lekarz który prowadzi mnie powiedział ze clo u mnie jest zbędne gdyż mam swoją naturalna owulke.
Roma Jagna moze to ovu u was sie zaczyna ? Działajcie ! A moze @ juz na długo nie przyjdzie
Jaguś w uk takich badań nie robią niestetymoze tu jest problem sama juz nie wiem. Ja mam dzis 11 dc i rano jak byłam w toalecie to jakis takiś śluz jak gluty z nosa
( sorki za określenie ale tak to dokładnie dla mnie wyglądało ) a resztę dnia raczej sucho
dziwne to jakieś. Zreszta ja z tym śluzem płodnym to słabiutko!
Będzie córeczka -
Ja mam to samo07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
1 IUI 22.07.2016 10.2016 cb
ANA dodatnie, ss-a ++, pcna+
C3 0,6
zespół antyfosfolipidowy
CD4/CD8 2,8
equoral, encorton, neoparin, acard -
My się nie zabezpieczamy od 2012 roku
ale ja miałam polipy i plamienia przed owu i w owu, ale nie wiedziałam że to polipy bo mi lekarka wmawiała że taki mój urok i że jestem młoda i ona nic nie widzi, mówiła mi na ostatniej wizycie "no mogę panią diagnostycznie wylyzeczkowac"- i wtedy zdecydowalam sie ze zmieniam lekarza. Trafiłam na super gina, na pierwszym usg mi wykrył polipy a na drugi dzień miałam usuwane. To było w lipcu 2015. Więc nie wiem czy liczyć ten czas z polipami czy nie... Jeden lekarz mi mówi że powinnam liczyć starania od lipca bo polipy działają jak wkładka domaciczna a mój mówi, że one mogły przeszkadzać ale nie aż tak bardzo. Więc widzisz cięzko określić ile się staramy.
Mi lekarz zaproponował 3 cykle z CLO żeby zwiększyć szanse poprzez zwiększenie ilości pęcherzyków. A że mam amh ładne to się zgodziłam. Obecnie jest mój drugi cykl, jestem 8 dpo. Jak to nie wyjdzie, to robimy inseminacje max 3. I potem pozostaje ivf.
Generalnie zaliczyłam w ciągu pół roku 3 lekarzy i w sumie każdy tylko rozkłada ręce...07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
1 IUI 22.07.2016 10.2016 cb
ANA dodatnie, ss-a ++, pcna+
C3 0,6
zespół antyfosfolipidowy
CD4/CD8 2,8
equoral, encorton, neoparin, acard