X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedmoczka wrote:
    to jest Luxmed i nie mam szczęścia do lekarzy co tam przyjmują :(

zapisałam się na pon do lekarza co w tym cyklu robił 2 poprzednie monity, niech mi wyjaśni co i jak bo już zgłupiałam :(

tez chciałabym wiedziec o co biega,w koncu ciąza to nie jakies zgadywanki,lekarz powinien znac sie na rzeczy,nie daj sie spławic,niech wytłumaczy rózniące sie monity

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pyatii wrote:
    My się nie zabezpieczamy od 2012 roku :( ale ja miałam polipy i plamienia przed owu i w owu, ale nie wiedziałam że to polipy bo mi lekarka wmawiała że taki mój urok i że jestem młoda i ona nic nie widzi, mówiła mi na ostatniej wizycie "no mogę panią diagnostycznie wylyzeczkowac"- i wtedy zdecydowalam sie ze zmieniam lekarza. Trafiłam na super gina, na pierwszym usg mi wykrył polipy a na drugi dzień miałam usuwane. To było w lipcu 2015. Więc nie wiem czy liczyć ten czas z polipami czy nie... Jeden lekarz mi mówi że powinnam liczyć starania od lipca bo polipy działają jak wkładka domaciczna a mój mówi, że one mogły przeszkadzać ale nie aż tak bardzo. Więc widzisz cięzko określić ile się staramy.
    Mi lekarz zaproponował 3 cykle z CLO żeby zwiększyć szanse poprzez zwiększenie ilości pęcherzyków. A że mam amh ładne to się zgodziłam. Obecnie jest mój drugi cykl, jestem 8 dpo. Jak to nie wyjdzie, to robimy inseminacje max 3. I potem pozostaje ivf.
    Generalnie zaliczyłam w ciągu pół roku 3 lekarzy i w sumie każdy tylko rozkłada ręce...
    Myślisz że polipy mogą aż Tak blokować ciąże? Ja Nam Ale lekarz powiedział ze na razie Nie będziemy się tym zajmować

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka7 wrote:
    Michasia wow ty w ciazy jestes cos mi sie przegapiło twoje zafasolkowanie :) Gratulacje!!!! Duzo radości z tych magicznych 9 miesięcy!
    Co do twojego pytanka to niebiorące clo teraz bo angielski lekarz który prowadzi mnie powiedział ze clo u mnie jest zbędne gdyż mam swoją naturalna owulke.

Roma Jagna moze to ovu u was sie zaczyna ? Działajcie ! A moze @ juz na długo nie przyjdzie :)

Jaguś w uk takich badań nie robią niestety :( moze tu jest problem sama juz nie wiem. Ja mam dzis 11 dc i rano jak byłam w toalecie to jakis takiś śluz jak gluty z nosa ;) ( sorki za określenie ale tak to dokładnie dla mnie wyglądało ) a resztę dnia raczej sucho :/ dziwne to jakieś. Zreszta ja z tym śluzem płodnym to słabiutko!

A do Polski nie przylatujesz w najblizszym czasie?Moze dobrze by było umówic sie wczesniej na rózne badania,do dobrego gina a jak przylecisz obleciec wszystkich gdzie sie da,badania porobic,ktos by ci je odebrał albo skonsultował nawet u lekarza jak nie tam,to tutaj

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • pyatii Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Myślisz że polipy mogą aż Tak blokować ciąże? Ja Nam Ale lekarz powiedział ze na razie Nie będziemy się tym zajmować

Wiesz co to zależy od lekarza... jeden mówi to drugi co innego. Generalnie jeden mi mówił, że w ogóle się nie da, druga ginka że mogą utrudniać bo zarodek może nie mieć miejsca na zagniezdzenie, a mój gin mówi, że nie powinno mieć to aż takiego wpływu. Także pytanie komu wierzyć. Ale wszyscy są zgodni że najlepiej usunąć. Histeroskopia to nie jest skomplikowany zabieg, wychodzi się w ten sam dzień do domu, więc moim zdaniem nie ma co zwlekać.

07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
    1 IUI 22.07.2016 10.2016 cb
    ANA dodatnie, ss-a ++, pcna+
    C3 0,6
    zespół antyfosfolipidowy
    CD4/CD8 2,8
    equoral, encorton, neoparin, acard
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha ha :-) :-)
    weszłam przed chwilą na wątek IVF,bo Pabelka miała tydzien temu transfer,pomyslałam ze moze ją tam znajde bo nie daje znaków zycia a jestem ciekawa jaki finał...i co przeczytałam?Ze dzis 7 dni po tr. i beta pozytywna,tak sie ciesze :-) trudno,nie chciała nam przekazac tych wiesci osobiscie to ją wytropiłam,tak więc kolejny sukces na OF :-)

pabelka88 lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka dzisiaj miała transfer 3 dniowego zarodka. Ściskam kciuki za nią i staram się nie wsluchiwac w swój organizm za bardzo, coby nie oszalec ;)

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri wrote:
    Koleżanka dzisiaj miała transfer 3 dniowego zarodka. Ściskam kciuki za nią i staram się nie wsluchiwac w swój organizm za bardzo, coby nie oszalec ;)

ja to bardzo dopinguje staraczkom,bardzo cieszą mnie kolejne ciąze,na razie w opcji czekanie na @ pozostaje mi cieszyc sie z waszego szczescia..ale powoli męczy mnie ten długi cykl

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • michasia-K Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    ha ha :-) :-)
    weszłam przed chwilą na wątek IVF,bo Pabelka miała tydzien temu transfer,pomyslałam ze moze ją tam znajde bo nie daje znaków zycia a jestem ciekawa jaki finał...i co przeczytałam?Ze dzis 7 dni po tr. i beta pozytywna,tak sie ciesze :-) trudno,nie chciała nam przekazac tych wiesci osobiscie to ją wytropiłam,tak więc kolejny sukces na OF :-)

Chciala dzisiaj wejść i Wam osobiscie napisać, ale nie miała dostępu do komputera :-)
    Ma piękny przyrost bety! Powinno byc dobrze. Test ciazowy bardzo szybko wyszedl jej pozytywny!
    Az mnie ciezko bylo uwierzyć, ze tak szybko widac drugą kreseczke! A bylo widac nawet na zdjeciu!
    Jest idealnym przykladem na to, ze nie warto sie poddawac!

Angie 31, pabelka88 lubią tę wiadomość

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• pabelka88 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po ponad 4 najdłuższych latach w moim życiu! Hekto litrach wylanych łez,załamaniu psychicznym,i samych niepowodzeniach! Chciałam ogłosić na wątku, na ktorym w 2013 roku zaczynałam swoją przygode z OF ,że JESTEM W CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!
    Dziś 8 dzień po transferze zarodka klasy 411 w stadium blastocysty,którego embriolog nazwał championem! I w którego przyszły tatuś cały czas bardzo wierzył!!

Dziewczyny,miałam długą drogę,pełną zakrętów,niepowodzeń...przestałam wierzyć że nam się uda...czułam się popsuta...nie stuprocentowa...opadaly mi ręce...ale gdzieś w głębi serca jeszcze tliła się ostatnia iskerka nadziei! Nadal ciężko mi uwierzyć że w końcu...że mam swój wymodlony i wyczekany,i przede wszystkim wywalczony CUD!!
    Dziewczyny,walczcie! Walczcie,bo warto! Do ostatniej kropli potu !!! Wszystkie niepowodzenia,przyjdzie dzień ,zostaną Wam wynagrodzone!!!!
    Życzę Wam wszystkim szybkiego powodzenia i cierpliwosci!
    Ja-histeryczka Pabelka ,i moj prywatny CUD pod sercem!!!
    (Cudzie trwaj)!

Domili, roma, doty22, daktylek, Adziulka92, poziomkowa, cookiemonster lubią tę wiadomość

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pabelka congrats!!!!!!!! Bardzo się cieszę, dajesz nadzieję!!!! Mocno trzymam kciuki!!!

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję, rośnijcie zdrowo :-)

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje!!! To prawda że momentami brakuje mi sił, a to dopiero nieco ponad rok starań, super ze się udaje,kolejna nadzieja!!
    Czasami też sobie myślę żedy odpuścić,rzucić to w cholerę i będzie jak będzie ale ...nie odpuszczam.
    Nie wiem jak u Was ale te starania to niezła próba dla związku. .. oby okażą się zdana:)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • doty22 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek :)

pabelka88 - gratulacje :) cudownie :)

U mnie dziś cisza i spokój i praca do 13stej :)

Jeszcze 9 dni i testuję, mam nadzieję jak nigdy jeszcze.

Antek ur.24-06-2005 Janek ur. 29-04-2017
    Aniołki [*] (14 tc) 15-09-1998, (9 tc) 02-04-2008 (6tc) 26-03-2018, Gabrysia 11.06.2018 (11tc)
    Szósta ciąża w toku
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pabelka jesteś przykładem, że pierwszy transfer też się przyjmuje :D

Gratuluję z całego serca i życzę, żeby wszystko było dobrze, a dzidzia rozwijała się zdrowo :)

• Angie 31 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka7 wrote:
    Hej dziewczynki wracam do was po krótkiej przerwie i myśle ze bedzie mnie teraz trosze wiecej tu z wami bo szaleństwo w pracy powoli dobiega konca :)

Wczoraj byłam na wizycie w szpitalu no i wynik hsg którego tak sie obawiałam wyszedł dobry bo oba jajowody drożne, nasienie męża tez ponad normę i oni mie wiedza co jest przyczyna ze nam sie nie udaje. Czyli jednym słowem jestem w najgorszym możliwym położeniu. Bo jesli jest przyczyna ktora mozna leczyć i wyeliminować to sie działa a jesli nie wiadomo dlaczego.... :/ jestem taka podłamana tym wszystkim, ze wczoraj całe popołudnie przepłakałam!

Biedroneczko a może skombinuj sobie leki na tą tarczyce bo jak dobrze pamiętam miałaś trochę podwyzszony wynik niby lekarze twierdzą że nie jest tak źle ale skoro wszystko jest gitara to ja bym się na twoim miejscu na tym skupiła.
    Co do mojej oferty pracy przeszłam kwalifikacje i za tydzień mam rozmowę z szefem. Ja rozkminiam i wypisuje plusy i minusy a mój się upił z tego powodu. Masakra jakaś.

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odebrałam wyniki po laparo i wychodzi na to ze jakiś stan zapalny w jamie otrzewnej miednicy mniejszej,ale czekam na kontakt z ginem żeby dowiedzieć się coś więcej,bo moja interpretacja to wiadomo z dr googla:) dam znać jak się dowiem czegoś, mam dzwonić kolo południa

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pabelka jeszcze raz gratulacje,trzymam kciuki zeby sie udało,zeby te 9mcy było bardzo zdrowe i zeby ten cud przyszedł na swiat.Koibicuje z całego serca

pabelka88 lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie,musisz porozmawiac z męzem czy on chce tego co ty,jesli jest przeciwny,ma jakies obiekcje to powinnas go wysluchac.Moze tez warto spróbowac tej pracy i sami zobaczycie czy dacie rade,w kazdej chwili mozna zrezygnowac,jednak skoro do takiego stanu sie zaprawił to musi mu konkretnie lerzec na sercu.Czasem lepiej jest z czegos zrezygnowac by ktos poczuł sie szczęsliwszy,teraz widzisz ze jestes dla niego calym swiatem i nie jest to łatwe dla niego
    Pogadajcie sobie,niech on pomoze wybrac ci dobrze

Angie 31 lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Dziewczyny odebrałam wyniki po laparo i wychodzi na to ze jakiś stan zapalny w jamie otrzewnej miednicy mniejszej,ale czekam na kontakt z ginem żeby dowiedzieć się coś więcej,bo moja interpretacja to wiadomo z dr googla:) dam znać jak się dowiem czegoś, mam dzwonić kolo południa

Czekam niecierpliwie,pewnie na wizycie dowiesz sie wiècej niz przez telefon.
    Przynajmniej jakis cien nadzieji ze znalazł przyczyne.Ciekawi mnie co jest/bylo powodem stanu zapalnego..
    Dobra wiadomosc,znów krok do przodu

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • agnes87 Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pabelka gratuluję! Pięknej ciąży życzę :)

A ja mam 13dc i już 3 dzień ciągnie mnie lewy jajnik - czuję nadchodzącą owulację ;)

‹‹ 1338 1339 1340 1341 1342 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ