CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Jagna 75 wrote:i to badanie obejmuje wszystkie mutacje czy tylko kilka?Jakie obejmuje
Wykrywanie mutacji C677T w genie MTHFR. Test przeznaczony do oceny ryzyka i/ lub przyczyn żylnej choroby zakrzepowo-zatorowej."25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
Hmmmm, a ja jakoś przeczuwam, że u mnie będzie porażka, cały czas boli mnie brzuch i w dodatku właśnie wróciłam z toalety i na papierze miałam takie pobrudzone coś, jakieś plamy, chyba @ się skrada, tylko sąd ta beta wczorajsza?"nie spoczniemy, nim zajdziemy...
"
-
Wedmoczka wrote:Eee tam w Azji wszyscy piją zieloną i mają tyle dzieci
zresztą ja też urodziłam się i mieszkałam przez 22 lata w Azji Środkowej..więc mi nie zaszkodziWedmoczka lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
roma wrote:Z informacji na stronie lab w którym robiłam badanie: "Opis badania:
Wykrywanie mutacji C677T w genie MTHFR. Test przeznaczony do oceny ryzyka i/ lub przyczyn żylnej choroby zakrzepowo-zatorowej."Antoś IVF,Julisia natural
-
Jagna 75 wrote:bo ty juz na tej herbacie od podszewki wychowana,z pewnoscią ci nie zaszkodzi.
żeby było śmiesznie jako dziecko nie cierpiałam zielonej herbaty dopiero jak wyjechałam do Polski zaczęła mi smakowaćPs. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.
Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny
1 IUI 4.04.... -
Jagna 75 wrote:poprostu zatęskniłas za korzeniami
może i tak
zielona ma gorzkawy posmak no i jako dziecko miałam bardzo niskie ciśnienie a zielona obniża teraz mam bardzo wysokie i mi pomaga utrzymać go w ryzachPs. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.
Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny
1 IUI 4.04.... -
Biedronka7 wrote:Mamakejti zabraniam ci takiego czarnowidztwa ma byc wszystko dobrze i juz!
trzymam kciuki!
Kobitki powiedzcie mi jak ten akard brać bo moze mi cos pomoże ja to ogólnie mam problem z żylakami czy to jest ta cała zakrzepica?
Lepiej pogadaj z lekarzem bo ja np. Chciałam tez brać a okazało się w szpitalu jak byłam ze mój czynnik krzepnięcia INR mam na granicy i nie powinnam rozrzedzac sobie krwi a to robi acard właśnie -
O fuck... Zajrzałam na stronę i są wyniki...
Nie wykazano obecności mutacji C677T w genie MTHFR.
Wykazano obecność mutacji A1298C w jednym z alleli genu MTHFR (w układzie heterozygotycznym).
Teraz to jestem nieźle wydygana... Z jednej strony ciąża, a z drugiej nic nie wiem o tej mutacji... Nie wiem co mam robić.25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
AniaStaraczka85 wrote:Lepiej pogadaj z lekarzem bo ja np. Chciałam tez brać a okazało się w szpitalu jak byłam ze mój czynnik krzepnięcia INR mam na granicy i nie powinnam rozrzedzac sobie krwi a to robi acard właśnie
Biedronko, słusznie Ania prawi! Nie masz jak skontaktować się z lekarzem?"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
mamakejti wrote:Hmmmm, a ja jakoś przeczuwam, że u mnie będzie porażka, cały czas boli mnie brzuch i w dodatku właśnie wróciłam z toalety i na papierze miałam takie pobrudzone coś, jakieś plamy, chyba @ się skrada, tylko sąd ta beta wczorajsza?Antoś IVF,Julisia natural
-
roma wrote:O fuck... Zajrzałam na stronę i są wyniki...
Wykazano obecność mutacji A1298C w jednym z alleli genu MTHFR (w układzie heterozygotycznym).
Teraz to jestem nieźle wydygana... Z jednej strony ciąża, a z drugiej nic nie wiem o tej mutacji... Nie wiem co mam robić.Antoś IVF,Julisia natural
-
Dopiero na 1 kwietnia... To jeszcze cały tydzień, a wiadomo, że początki najważniejsze... Jutro od rana spróbuję dobić się do gin.25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
roma wrote:O fuck... Zajrzałam na stronę i są wyniki...
Teraz to jestem nieźle wydygana... Z jednej strony ciąża, a z drugiej nic nie wiem o tej mutacji... Nie wiem co mam robić.
nie udało mi się zrozumieć o co dokładnie chodzi w tej mutacji ale myślę że powinnać zgłosić się do lekarza sybciutko na dodatkowe badania. liczy się tu min poziom homocysteiny i to od niego zależy co Ci zaleci lekarznowy początek 12-2015
03-2016 pierwszy cykl z Clo
04-2016 drugi cykl z Clo + żel conceive plus
05-2016 cykl bez wspomagaczy + badanie nasienia -
Dziękuję Ci kochana. Homocysteinę badałam po poronieniu i wyszła podwyższona więc od tamtej pory, czyli od ok. 2 miesięcy, biorę modulatory homocysteiny Solgara. Muszę skontrolować jaki poziom mam teraz. Trochę się uspokoiłam, bo poczytałam, że akurat ta mutacja jest mniejszym problemem. Opinia eksperta z "bociana": Heterozygotyczna mutacja MTHFR zwykle nie jest problemem, bo aktywność tego enzymu pozostaje prawidłowa. Jakoś tak się w Polsce przyjęło, że konsultanci genetycy zalecają przyjmowanie zwiększonych dawek kwasu foliowego (5 mg dziennie). Myślę, że warto oznaczyć homocysteinę (jej stężenie jest wykładnikiem aktywności enzymu MTHFR) i jeżeli jest podwyższona (lub nawet w górnej granicy normy) można zacząć przyjmować większe dawki kwasu foliowego.
Zobaczę co mi jutro gin powie, jak zleci heparynę albo coś innego to od jutra będę brała.Olcia1988 lubi tę wiadomość
25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy