X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Słuchajcie, to może zaczniemy sobie obliczać o ile i kiedy (w którym tc) utyjemy?

Mi sie taki odkurzacz włączył, że jak ta ciąża się urealni to będę jak waleń wyglądać

i ciągle bym piła herbatę z macierzanką i jadła misie Haribo

ja przed chwilą zjadłam wielki talerz spaghetti z sosem bolognese...a herbata to tylko zielona ostatnio :)

Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.

Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny

1 IUI 4.04....:(
  • atena87 Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ohhh zazdroszcze Wam dziewczyny :) i jednocześnie życzę jaknajlepiej!!! Mam nadzieję że ta ciążowa tendencja się utrzyma jeszcze troche... Wysyłacie te wirusy ciążowe ;)

Co ma być to będzie!!! I już!!! :) jedno jest pewne trzeba cieszyć się życie... Bo jest później niż nam się wydaje!!!
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Ja dziś hopla dostaję, bo do mojej gin nie mogę się dodzwonić, bo dziś przyjmuje w prywatnym gabinecie i nigdy wtedy nie bierze telefonu. A chciałam zapytać o tą heparynę, czy muszę to brać. Tak zapowiadała, ale przeciwciała antykardiolipinowe i toczeń wyszły po ostatnim poronieniu ujemne, więc nie wiem. Nie mam też jeszcze wyników z mutacji mthfr, a to już 15 dni minęło od badania. Mówią w lab, że czeka się 15 dni ale roboczych...
    no własnie chce zrobic te mutacje ale nie wiem jak pytac o te badania...czy wystarczy jak powiem "ze chce zrobic badanie mutacji genu MTHFR"?CZy musze wyszczególnic o które dokładnie mi chodzi? Płaciłas za te badanie mutacji?Drogie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 18:48

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Słuchajcie, to może zaczniemy sobie obliczać o ile i kiedy (w którym tc) utyjemy?

Mi sie taki odkurzacz włączył, że jak ta ciąża się urealni to będę jak waleń wyglądać

Hahaha! Ja powiedziałam sobie, że taka głupia jak byłam w ciąży z Synkiem to już nie będę. Ze mnie zawsze szczypior był - 160 cm i 50 kg. Jak jechałam rodzić ważyłam 80 kg i przy moim wzroście i wszechobecnej opuchliźnie wyglądałam jak wieloryb z nadwagą i nawet japonek nie mogłam na stopy włożyć. Ale żyłam na pączkach i słodyczach twierdząc: w ciąży jestem - wolno mi. Dziś ważę 51 kg i mam więcej rozumu niż wtedy. A jak mnie napadnie dziki głód na słodycze, które nic nie wnoszą, to przywieszę sobie swoje zdjęcie w kuchni, które mąż zrobił mi dzień przed porodem - skutecznie mnie odstraszy :-)

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:

o tyciu nic a nic....przybyło mi od poronienia 3kg i jestem zła,bo opone to mam zaje...ą.Trzeba teraz ciązy by się nia nie przejmowac

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • gabryśka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny.. 2 dni temu miałam pęcherzyk 17 mm... dzis poszłam na usg... tak dla sprawdzenia jak rośnie (do innego lekarza) i okazuje się że największy pęcherzyk jaki mam to 13mm ... lekarz mówi że na pewno żaden wcześniej nie pękł... jestem załamana..... możliwe że pęcherzyk zmalał ???? czy mógł już pęknąć tamten a lekarz nie zauważył....??? dziś mój 13dc.... śluz się pojawił.. i ból jajników od wczoraj.... :(

❤ 2008r. - 👧
    ❤2016r.- 👧
    ❤2023r. -👧
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedmoczka wrote:
    ja przed chwilą zjadłam wielki talerz spaghetti z sosem bolognese...a herbata to tylko zielona ostatnio :)
    a zielona czytałam ze wypłukuje kwas foliowy i nie wskazana w ciązy

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    no własnie chce zrobic te mutacje ale nie wiem jak pytac o te badania...czy wystarczy jak powiem "ze chce zrobic badanie mutacji genu MTHFR"?CZy musze wyszczególnic o które dokładnie mi chodzi? Płaciłas za te badanie mutacji?Drogie?
    Jagienko, nie płaciłam bo dostałam skierowanie od immunologa, ale wiem, że w moim labie ponad 200 zł kosztują. W wykazie badań na necie mam to badanie nazwane "Termolabilny wariant MTHFR".

25.05.2010 Aniołek 9 tc

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atena87 wrote:
    Ohhh zazdroszcze Wam dziewczyny :) i jednocześnie życzę jaknajlepiej!!! Mam nadzieję że ta ciążowa tendencja się utrzyma jeszcze troche... Wysyłacie te wirusy ciążowe ;)
    to sie dopiero rozkręca kochana ta tendencja ha ha :-)

atena87 lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Nie biorę właśnie. Dlatego chcę się dopytać, bo wyniki niby dobre mam...

Słuchaj Roma, moje ciąże prowadziła naprawdę megadobra profesor od różnych patologii ciąży, i zawsze mi mówiła, bierz Acard, nie zaszkodzi Ci, no i teraz ten gin ter od razu mi przepisał Acard, chociaż z badań w kierunku zakrzepicy na szczęście nic nie wyszło groźnego
    weź sobie może taki Acard 50, bez recepty jest chyba

roma lubi tę wiadomość

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Słuchaj Roma, moje ciąże prowadziła naprawdę megadobra profesor od różnych patologii ciąży, i zawsze mi mówiła, bierz Acard, nie zaszkodzi Ci, no i teraz ten gin ter od razu mi przepisał Acard, chociaż z badań w kierunku zakrzepicy na szczęście nic nie wyszło groźnego
    weź sobie może taki Acard 50, bez recepty jest chyba
    Wiesz, masz rację. Powiem mężowi, żeby kupił po drodze, bo jedzie właśnie z siatkówki.

25.05.2010 Aniołek 9 tc

• I.Ana.I Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja termin mialabym na 03.12 ale dzis testowalam i jedna kreska wiec w tym roku juz sie nie zalapie

3e18ed7294.png
    08e43fafa5.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Jagienko, nie płaciłam bo dostałam skierowanie od immunologa, ale wiem, że w moim labie ponad 200 zł kosztują. W wykazie badań na necie mam to badanie nazwane "Termolabilny wariant MTHFR".
    i to badanie obejmuje wszystkie mutacje czy tylko kilka?Jakie obejmuje

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...juz zaczyna się,jajniki zaczynam odczuwac,clo działa :-)dobrze miec swiadomosc ze sie dzieje

Biedronka7, Wedmoczka lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Właśnie pobeczałam się, słuchając "tell him" Baśki Streisand i Celiny Dion
    ja pierdzielę, nie jest dobrze.......

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Właśnie pobeczałam się, słuchając "tell him" Baśki Streisand i Celiny Dion
    ja pierdzielę, nie jest dobrze.......

jest i będzie,to juz hormonki :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    a to nie przez to mycie okien Biedroneczko? Czy to nie Ty szalałaś z myjką?;)
    Zdrowiej!
    Mamakejti no moze byc to mycie okien winowajca ale dobrze byłam ubrana.
    Jagus strasznie sie martwię bo niestety musiałam troche tych leków połykać bo chyba bym padła i teraz o ironio czekam na @ a jak na złość brzuch nic nie daje o sobie znać i juz mam stresa :(

Dziewczynki dziękuje za zyczonka zdrowia są potrzebne.

34bwugpje1vo91cp.png
    Będzie córeczka :)
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka7 wrote:
    Mamakejti no moze byc to mycie okien winowajca ale dobrze byłam ubrana.
    Jagus strasznie sie martwię bo niestety musiałam troche tych leków połykać bo chyba bym padła i teraz o ironio czekam na @ a jak na złość brzuch nic nie daje o sobie znać i juz mam stresa :(

Dziewczynki dziękuje za zyczonka zdrowia są potrzebne.
    nie bój,fasolka co straci to sie odbuduje,taką postac ma teraz więc na razie ty jej nie zagrażasz ani leki

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    a zielona czytałam ze wypłukuje kwas foliowy i nie wskazana w ciązy

Eee tam w Azji wszyscy piją zieloną i mają tyle dzieci :)

zresztą ja też urodziłam się i mieszkałam przez 22 lata w Azji Środkowej..więc mi nie zaszkodzi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 19:30

Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.

Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny

1 IUI 4.04....:(
  • Olcia1988 Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mojej ewentualnej daty i tak nie przebijecie :D 15.12 moje urodziny :D

ale coś mi się wydaje że lipa z tego będzie. dziś od samiuśkiego rana boli nie brzuch. ale nie na dole tylko kiszki. normalnie jakbym jaki skręt miała. myślę że coś musiało mi zaszkodzić :(

nowy początek 12-2015
    03-2016 pierwszy cykl z Clo
    04-2016 drugi cykl z Clo + żel conceive plus
    05-2016 cykl bez wspomagaczy + badanie nasienia
‹‹ 1410 1411 1412 1413 1414 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ