X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Nie wiem czy bede testowac za 10 dni,ustawiłam sobie czekanie do dwóch dni po dupku.Testy mam juz w domu,ale kto wie co mi odbije hi hi
    W sumie pièc testów mam :-) :-)

A ja jeszcze żadnego testu nie kupiłam. Nie wiem który byłby najlepszy i się jeszcze zastanawiam. A tak wogle to jeszcze nie wiem kiedy zatestuje. Może zrobię betę. Staram się nie myśleć, chociaż nie zawsze mi to wychodzi hihi

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane!

U nas we wschodniej Polsce słoneczko od rana...ale zapowiadali burze po południu...

Zgodnie z obietnica dorwałam wczoraj M a on dziś z rana chciał poprawić więc miałam bardzo dobry początek dnia :)

Siostro ja mam 14dc więc nie dużo w tyle jesteś...najważniejszy jest pozytywny wynik a tydzień w te czy wewte ...co za różnica...i tak mamy szansy spotkać sie na porodówce :P czego nam z całego serca życzę i trzymam kciuki za wizytę

Resztę Sióstr bardzo wiosennie pozdrawiam i każdej mocno kibicuje :) Miłego dnia!

Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.

Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny

1 IUI 4.04....:(
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Drogie!
    Rzeczywiście, weszłam na jakieś dwa inne wątki na OF (chyba własnie inseminacja 2016) i zostałam totalnie zignorowana, także tym bardziej doceniam Waszą (naszą) otwartość i życzliwość;)

U mnie 9dc, sluz sie leje, pewnie po wiesiołku;)
    AniuStaraczko - znalazłam olej z wiesiołka inny niż Oeparol, trzeba trochę więcej kapsułek wchłonąć, ale to nie problem;)
    Dzisiaj brykam do gina na podglądanie jejeczek

Marzę, aby dołączyc do peletony (Jagna, Kinga i Wedmoczka), ale pewnie kilka dni w tyle będę;)

Ściskam Was wiosennie, dobrego dnia!
    Nie wazne ze w tyle,wazne by jaja były dorodne.Czekamy wiec na wiesci kochana,trzymam kciuki

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już wszystkie urodzimy to jakiś Kongres naszego wątku musimy zwołać o pojechać razem do spa!
    Nasze wszystkie bliźniaki i trojaczki z nami:)

Wedmoczka, Kinga40 lubią tę wiadomość

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Adziulka92 Przyjaciółka

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Drogie!
    Rzeczywiście, weszłam na jakieś dwa inne wątki na OF (chyba własnie inseminacja 2016) i zostałam totalnie zignorowana, także tym bardziej doceniam Waszą (naszą) otwartość i życzliwość;)

U mnie 9dc, sluz sie leje, pewnie po wiesiołku;)
    AniuStaraczko - znalazłam olej z wiesiołka inny niż Oeparol, trzeba trochę więcej kapsułek wchłonąć, ale to nie problem;)
    Dzisiaj brykam do gina na podglądanie jejeczek

Marzę, aby dołączyc do peletony (Jagna, Kinga i Wedmoczka), ale pewnie kilka dni w tyle będę;)

Ściskam Was wiosennie, dobrego dnia!

Jeszcze ja z moimi bliźniaczymi jajeczkami :)

Daj znać co tam wyhodowałaś :)

7v8rvfxm9g809w25.png

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie rano ładne słoneczko było, ale teraz już zachmurzone jest i pewnie zbiera się na deszcz :( Od razu gorsze samopoczucie. Ale :D Wyszedł test owulacyjny, teraz już ładne dwie krechy więc się cieszę. Mąż pojechał po wyniki nasienia - ale wróci dopiero po pracy koło 20 :/ Ale pewnie zadzwoni wcześniej - kurcze stresuje się.

7v8rvfxm9g809w25.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Kochana,te piec dni to juz z pewnoscià szybciej zleci,pogoda temu sprzyja,czlowiek mniej uwiàzany w domu teraz przyjemnie mozna spedzic czas poza domem i przestac myslec o jednym.
    Ogólnie pogoda daje tyle energii i super uczucie kiedy głowa przewietrzona.
    Jak sie czujesz kochana?
    W zasadzie dolegliwości żadnych poza bólem piersi nie mam, ale to u mnie normalne - w żadnej ciąży nic więcej mi nie dolegało. Zmartwiła mnie tylko poniedziałkowa beta - moje przyrosty przeliczone na 48 h są coraz mniejsze - najpierw było 220%, potem 150%, kolejny 120% a ostatni tylko 68%. Przerosła z 2306 do 4156. I niby czytałam, że w zakresie 1200 - 6000 beta rośnie już wolniej i potrzebuje 3 - 4 dni żeby się podwoić, więc mój czas i tak jest dobry bo 2 dni 15 h ale i tak mi to w głowie siedzi.

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Jak już wszystkie urodzimy to jakiś Kongres naszego wątku musimy zwołać o pojechać razem do spa!
    Nasze wszystkie bliźniaki i trojaczki z nami:)
    Ha ha,nie wiem czy drzwi bylyby otwarte dla nadtroskliwych mam i ich rozwrzeszczanej bandy dzieciaków.Trudno by było znalezc takie miejsce i trudno by bylo o relaks

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adziulka92 wrote:
    U mnie rano ładne słoneczko było, ale teraz już zachmurzone jest i pewnie zbiera się na deszcz :( Od razu gorsze samopoczucie. Ale :D Wyszedł test owulacyjny, teraz już ładne dwie krechy więc się cieszę. Mąż pojechał po wyniki nasienia - ale wróci dopiero po pracy koło 20 :/ Ale pewnie zadzwoni wcześniej - kurcze stresuje się.
    No to gratki za test,teraz przynajmniej ze dwa trzy dni działac i nie stresuj sie..
    U mnie jeszcze slonce choc chlodniejszy wiatr no i chmury nadciagają wiec korzystam jeszcze siedząc w ogrodzie i pijąc inke :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamakejti wiec mieliśmy też mar test plus to hba o którym Ci pisałam,tego innego nie mieliśmy, jeszcze z krwi wirusologiczne. Ponoć plemniki mają być przygotowane te najlepsze do inseminacji.
    Napisz mi proszę czy w dzień inseminacji można normalnie funkcjonować czy można do pracy iść np??
    I czy wiadoma jest przyczyna Waszej nieudanej inseminacji???

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    W zasadzie dolegliwości żadnych poza bólem piersi nie mam, ale to u mnie normalne - w żadnej ciąży nic więcej mi nie dolegało. Zmartwiła mnie tylko poniedziałkowa beta - moje przyrosty przeliczone na 48 h są coraz mniejsze - najpierw było 220%, potem 150%, kolejny 120% a ostatni tylko 68%. Przerosła z 2306 do 4156. I niby czytałam, że w zakresie 1200 - 6000 beta rośnie już wolniej i potrzebuje 3 - 4 dni żeby się podwoić, więc mój czas i tak jest dobry bo 2 dni 15 h ale i tak mi to w głowie siedzi.
    Juz nie sprawdzaj tej bety,zapomnij o tym badaniu i nie doszukuj sie negatywów.Ciesz sie ciązą bo wszystko bedzie dobrze...a lekarz cos mowił o tych mutacjach jak teraz w ciàzy jestes czy to dopiero pierwsza taka konkretna wizyta bedzie

km5svcqgqcxnw3nt.png

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mąż zadzwonił ale nic się nie dowiedziałam. Powiedział tylko że na jego oko jest kiepsko (użył innego słowa ale nie będę tutaj tak pisać). Czytał mi te wyniki ale dużo nie zapamiętałam. Poczekać muszę do wieczora. Smutno mi się zrobiło:(
    Dobrze że wieczorkiem wybieram się na fitness to wyszaleje to wszystko i może zachęcę moje pęcherzyki do pęknięcia :)

7v8rvfxm9g809w25.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Mamakejti wiec mieliśmy też mar test plus to hba o którym Ci pisałam,tego innego nie mieliśmy, jeszcze z krwi wirusologiczne. Ponoć plemniki mają być przygotowane te najlepsze do inseminacji.
    Napisz mi proszę czy w dzień inseminacji można normalnie funkcjonować czy można do pracy iść np??
    I czy wiadoma jest przyczyna Waszej nieudanej inseminacji???

Aniu, ja miałam IUI w południe, po 13 miałam zacząć pracę, ale nie zdecydowałam się pójść, bo potrzebowałam spokoju i trochę pobolewał mnie brzuch, przecież tam wprowadzana była taka cienka rureczka z zołnierzami;) IUI obejmuje preparatykę nasienia, wybierają najbardziej ruchliwe i nieuszkodzone i podają im jakąś odżywkę, zeby mknęły do celu

nasza IUI była w zasadzie udana, bo do zapłodnienia doszło, beta 13,8 wskazuje na ciążę, zagnieżdżenie też musiało być, bo przecież produkujemy gonadotropinę dopiero jak się jajo zagnieździ w macicy, to logiczne, wcześniej beta jest nieobserwowalna, dlatego tyle czekamy na to nasze testowanie;)
    czyli przyczyna nieudanej ciąży mogła dotyczyć wad zarodka albo niedomagania ciałka żółtego

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adziulka92 wrote:
    No i mąż zadzwonił ale nic się nie dowiedziałam. Powiedział tylko że na jego oko jest kiepsko (użył innego słowa ale nie będę tutaj tak pisać). Czytał mi te wyniki ale dużo nie zapamiętałam. Poczekać muszę do wieczora. Smutno mi się zrobiło:(
    Dobrze że wieczorkiem wybieram się na fitness to wyszaleje to wszystko i może zachęcę moje pęcherzyki do pęknięcia :)
    moze tylko jemu sie wydaje ze parametry słabe,lekarz to oceni

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamakejti rozumiem,fakt przecież była beta .Kiedy następny zabieg? Ja okolice połowy kwietnia bo teraz mam 2 dzień ciąży,w poatek się dowiem może juz,będę w 4 dniu na usg:))tak bardzo chciałabym żeby się udalo

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Mamakejti rozumiem,fakt przecież była beta .Kiedy następny zabieg? Ja okolice połowy kwietnia bo teraz mam 2 dzień ciąży,w poatek się dowiem może juz,będę w 4 dniu na usg:))tak bardzo chciałabym żeby się udalo

dzisiaj monitoruje, ale coś czuję, że ovulencja nadchodzi, bocycusie boleć zaczynają, mam nadzieję, że IUI jutro lub w piątek;)

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    oj Aneczko,to jeszcze moze uda sie zatestowac w kwietniu :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Ladybird:) Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prosze spr mój test owu ..Chyba pozytywny
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/311933fa036b.jpg

Adziulka92 lubi tę wiadomość

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na pewno pozytyw,gratuluje,bierz sie do roboty
    kolejny niech tak wyjdzie ale ciązowy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 12:32

Ladybird:) lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Ladybird:) Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam zastrzyk i nie było tak zle. Nawet maz pomógł a on sie panicznie boi. Był odważniejszy niż ja. Rano było przytulanie. Wieczorem poprawimy i jutro a w piątek wizyta popołudniu oby pękł i aby był z dobrej str !

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png
‹‹ 1475 1476 1477 1478 1479 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ