CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Jagna 75 wrote:Nie wiem czy bede testowac za 10 dni,ustawiłam sobie czekanie do dwóch dni po dupku.Testy mam juz w domu,ale kto wie co mi odbije hi hi
W sumie pièc testów mam
A ja jeszcze żadnego testu nie kupiłam. Nie wiem który byłby najlepszy i się jeszcze zastanawiam. A tak wogle to jeszcze nie wiem kiedy zatestuje. Może zrobię betę. Staram się nie myśleć, chociaż nie zawsze mi to wychodzi hihiAdrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci. 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤ -
Cześć kochane!
U nas we wschodniej Polsce słoneczko od rana...ale zapowiadali burze po południu...
Zgodnie z obietnica dorwałam wczoraj M a on dziś z rana chciał poprawić więc miałam bardzo dobry początek dnia
Siostro ja mam 14dc więc nie dużo w tyle jesteś...najważniejszy jest pozytywny wynik a tydzień w te czy wewte ...co za różnica...i tak mamy szansy spotkać sie na porodówceczego nam z całego serca życzę i trzymam kciuki za wizytę
Resztę Sióstr bardzo wiosennie pozdrawiam i każdej mocno kibicujeMiłego dnia!
Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.
Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny
1 IUI 4.04.... -
mamakejti wrote:Drogie!
Rzeczywiście, weszłam na jakieś dwa inne wątki na OF (chyba własnie inseminacja 2016) i zostałam totalnie zignorowana, także tym bardziej doceniam Waszą (naszą) otwartość i życzliwość
U mnie 9dc, sluz sie leje, pewnie po wiesiołku;)
AniuStaraczko - znalazłam olej z wiesiołka inny niż Oeparol, trzeba trochę więcej kapsułek wchłonąć, ale to nie problem;)
Dzisiaj brykam do gina na podglądanie jejeczek
Marzę, aby dołączyc do peletony (Jagna, Kinga i Wedmoczka), ale pewnie kilka dni w tyle będę
Ściskam Was wiosennie, dobrego dnia!Antoś IVF,Julisia natural
-
mamakejti wrote:Drogie!
Rzeczywiście, weszłam na jakieś dwa inne wątki na OF (chyba własnie inseminacja 2016) i zostałam totalnie zignorowana, także tym bardziej doceniam Waszą (naszą) otwartość i życzliwość
U mnie 9dc, sluz sie leje, pewnie po wiesiołku;)
AniuStaraczko - znalazłam olej z wiesiołka inny niż Oeparol, trzeba trochę więcej kapsułek wchłonąć, ale to nie problem;)
Dzisiaj brykam do gina na podglądanie jejeczek
Marzę, aby dołączyc do peletony (Jagna, Kinga i Wedmoczka), ale pewnie kilka dni w tyle będę
Ściskam Was wiosennie, dobrego dnia!
Jeszcze ja z moimi bliźniaczymi jajeczkami
Daj znać co tam wyhodowałaś -
U mnie rano ładne słoneczko było, ale teraz już zachmurzone jest i pewnie zbiera się na deszcz
Od razu gorsze samopoczucie. Ale
Wyszedł test owulacyjny, teraz już ładne dwie krechy więc się cieszę. Mąż pojechał po wyniki nasienia - ale wróci dopiero po pracy koło 20
Ale pewnie zadzwoni wcześniej - kurcze stresuje się.
-
Jagna 75 wrote:Kochana,te piec dni to juz z pewnoscià szybciej zleci,pogoda temu sprzyja,czlowiek mniej uwiàzany w domu teraz przyjemnie mozna spedzic czas poza domem i przestac myslec o jednym.
Ogólnie pogoda daje tyle energii i super uczucie kiedy głowa przewietrzona.
Jak sie czujesz kochana?25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
mamakejti wrote:Jak już wszystkie urodzimy to jakiś Kongres naszego wątku musimy zwołać o pojechać razem do spa!
Nasze wszystkie bliźniaki i trojaczki z nami:)Antoś IVF,Julisia natural
-
Adziulka92 wrote:U mnie rano ładne słoneczko było, ale teraz już zachmurzone jest i pewnie zbiera się na deszcz
Od razu gorsze samopoczucie. Ale
Wyszedł test owulacyjny, teraz już ładne dwie krechy więc się cieszę. Mąż pojechał po wyniki nasienia - ale wróci dopiero po pracy koło 20
Ale pewnie zadzwoni wcześniej - kurcze stresuje się.
U mnie jeszcze slonce choc chlodniejszy wiatr no i chmury nadciagają wiec korzystam jeszcze siedząc w ogrodzie i pijąc inkeAntoś IVF,Julisia natural
-
Mamakejti wiec mieliśmy też mar test plus to hba o którym Ci pisałam,tego innego nie mieliśmy, jeszcze z krwi wirusologiczne. Ponoć plemniki mają być przygotowane te najlepsze do inseminacji.
Napisz mi proszę czy w dzień inseminacji można normalnie funkcjonować czy można do pracy iść np??
I czy wiadoma jest przyczyna Waszej nieudanej inseminacji??? -
roma wrote:W zasadzie dolegliwości żadnych poza bólem piersi nie mam, ale to u mnie normalne - w żadnej ciąży nic więcej mi nie dolegało. Zmartwiła mnie tylko poniedziałkowa beta - moje przyrosty przeliczone na 48 h są coraz mniejsze - najpierw było 220%, potem 150%, kolejny 120% a ostatni tylko 68%. Przerosła z 2306 do 4156. I niby czytałam, że w zakresie 1200 - 6000 beta rośnie już wolniej i potrzebuje 3 - 4 dni żeby się podwoić, więc mój czas i tak jest dobry bo 2 dni 15 h ale i tak mi to w głowie siedzi.Antoś IVF,Julisia natural
-
No i mąż zadzwonił ale nic się nie dowiedziałam. Powiedział tylko że na jego oko jest kiepsko (użył innego słowa ale nie będę tutaj tak pisać). Czytał mi te wyniki ale dużo nie zapamiętałam. Poczekać muszę do wieczora. Smutno mi się zrobiło:(
Dobrze że wieczorkiem wybieram się na fitness to wyszaleje to wszystko i może zachęcę moje pęcherzyki do pęknięcia -
AniaStaraczka85 wrote:Mamakejti wiec mieliśmy też mar test plus to hba o którym Ci pisałam,tego innego nie mieliśmy, jeszcze z krwi wirusologiczne. Ponoć plemniki mają być przygotowane te najlepsze do inseminacji.
Napisz mi proszę czy w dzień inseminacji można normalnie funkcjonować czy można do pracy iść np??
I czy wiadoma jest przyczyna Waszej nieudanej inseminacji???
Aniu, ja miałam IUI w południe, po 13 miałam zacząć pracę, ale nie zdecydowałam się pójść, bo potrzebowałam spokoju i trochę pobolewał mnie brzuch, przecież tam wprowadzana była taka cienka rureczka z zołnierzami;) IUI obejmuje preparatykę nasienia, wybierają najbardziej ruchliwe i nieuszkodzone i podają im jakąś odżywkę, zeby mknęły do celu
nasza IUI była w zasadzie udana, bo do zapłodnienia doszło, beta 13,8 wskazuje na ciążę, zagnieżdżenie też musiało być, bo przecież produkujemy gonadotropinę dopiero jak się jajo zagnieździ w macicy, to logiczne, wcześniej beta jest nieobserwowalna, dlatego tyle czekamy na to nasze testowanie;)
czyli przyczyna nieudanej ciąży mogła dotyczyć wad zarodka albo niedomagania ciałka żółtego"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
Adziulka92 wrote:No i mąż zadzwonił ale nic się nie dowiedziałam. Powiedział tylko że na jego oko jest kiepsko (użył innego słowa ale nie będę tutaj tak pisać). Czytał mi te wyniki ale dużo nie zapamiętałam. Poczekać muszę do wieczora. Smutno mi się zrobiło:(
Dobrze że wieczorkiem wybieram się na fitness to wyszaleje to wszystko i może zachęcę moje pęcherzyki do pęknięciaAntoś IVF,Julisia natural
-
Mamakejti rozumiem,fakt przecież była beta .Kiedy następny zabieg? Ja okolice połowy kwietnia bo teraz mam 2 dzień ciąży,w poatek się dowiem może juz,będę w 4 dniu na usg:))tak bardzo chciałabym żeby się udalo
-
AniaStaraczka85 wrote:Mamakejti rozumiem,fakt przecież była beta .Kiedy następny zabieg? Ja okolice połowy kwietnia bo teraz mam 2 dzień ciąży,w poatek się dowiem może juz,będę w 4 dniu na usg:))tak bardzo chciałabym żeby się udalo
dzisiaj monitoruje, ale coś czuję, że ovulencja nadchodzi, bocycusie boleć zaczynają, mam nadzieję, że IUI jutro lub w piątek;)"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
AniaStaraczka85 wrote:Mamakejti rozumiem,fakt przecież była beta .Kiedy następny zabieg? Ja okolice połowy kwietnia bo teraz mam 2 dzień ciąży,w poatek się dowiem może juz,będę w 4 dniu na usg:))tak bardzo chciałabym żeby się udaloAntoś IVF,Julisia natural