X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • roma Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Roma chyba te formy kwasu foliowego bedą dobre i wit B12 ?

http://biovea.net/pl/product_detail.aspx?NAME=WITAMINA-B12-Methylcobalamin-1000-mcg-100-tabletek-pod-jezyk&PID=4753&OS=210

http://www.solgar.pl/produkty/witaminy/folian
    Jagna, wygląda ok, aczkolwiek nie miałam do czynienia z tą firmą. Solgar ma witaminę b12 w postaci metalowej ale niedostępną na polskim rynku:
    http://www.swansonvitamins.com/solgar-sublingual-methylcobalamin-vitamin-b12-5000-mcg-60-tabs
    Jest chyba też w dawce 1000. Poczytaj o tych, które znalazłaś, skład jest ok, tylko jakieś opinie by się jeszcze przydały.

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Witam kochane po 3 tygodniach wracam do życia. Czy któraś jest W ciąży I doczekała się 2 kresek?

Witam z rana,zaraz do endokrynologa jade.
    Odpowiadam na pytanie:my tu wszystkie w ciàzy tylko testów nie ma kto zrobic :-) :-)

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Jagna, wygląda ok, aczkolwiek nie miałam do czynienia z tą firmą. Solgar ma witaminę b12 w postaci metalowej ale niedostępną na polskim rynku:
    http://www.swansonvitamins.com/solgar-sublingual-methylcobalamin-vitamin-b12-5000-mcg-60-tabs
    Jest chyba też w dawce 1000. Poczytaj o tych, które znalazłaś, skład jest ok, tylko jakieś opinie by się jeszcze przydały.
    Wlasnie chyba na Polskiej stronie i na allegro widziałam.
    U mnie w aptece tez mają solgara i nawet duzy wybór wiec zapytam czy mają ewentualnie czy mozna zamówic,tylko o ceny nie pytałam a on drogi,ale duzo dziewczyn solgara poleca i bierze wiec zapamiętałam,alw skusic sie nie skusiłam ,bo ceny mnie powaliły.
    Do tej pory brałam feminion natal clasic od poronienia,a wczesniej femibion 1.Do tego pregna DHA,castagnus i myslałam ze taki zestaw jest ok.No niestety wyszło jak wyszło i jak to u mnie bywa ze łatwo nie jest,mutacja wiec i zmiany.
    kurcze,nawet zwyczajnie po dlugich staraniach czlowiek nie moze normalnie zajsc w ciàze nawet po poronieniu.
    My to juz tak mamy,sciagamy sobie same kłopoty,szukamy szukamy az sie znajdujà a i tak nici z tego.Jakby tak czlowiek zniknąl z neta i tak zyl tylko co kekarz powie o nie wiedziec nic wiècej to pewnie zaraz wszystkie by zaciązyły...
    Pogoda paskudna,cos mnie jeszcze gardło marudzi,zmarzłam wczoraj w pracy

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • CzterolistnaKoniczyna Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Wpadam życzyć Wam miłego poniedziałku. U mnie mgła siarczysta z rana ale mam nadzieje, ze się rozpogodzi. Dzisiaj mam monitoring o 18.30 żeby sprawdzić czy clo zadziałało czy nie. Mam jakieś złe przeczucia.. może pogoda tak nastraja. No ale nic. Ściskam mocno kciuki za Was i oby u Was pogoda była lepsza ;)

4a013c5b60.png
    V Leiden hetero (trombofilia wrodzona), KiR AA (accofil)
    Aniołek 02.2020 8tc.
    Aniołek 10.2020 15tc.
    CB 05.2021
    Synek 9.2018 ❤🍀
    Ja: potwierdzony PCOS, niedoczynność tarczycy
    12.2017 laparo-histero ->ok; kauteryzacja
    M: obniżona koncentracja, HBA-ok, Fragmentacja-ok
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki z rana :).
    U mnie piękne słoneczko. Przesyłam wam promyczki aby rozjaśnily wam dzień i poprawiły humor :). Miłego dnia wam życzę :).

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • atena87 Przyjaciółka

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!!! słuchajcie jakiś cuda się dzieją... dziś jestem ostatni dzień na clo.. wczoraj mnie jajnik jak zawsze tylko prawy nawalał że oooo... i zaczęło się coś dziać ze śluzem więc stwierdziłam że zrobię test owulacyjny oczywiście nie wyszedł pozytywny ale dużo mu nie brakowało... dziś oczywiście też go zrobię a jajnik dalej mnie ćmi... dziś jestem w 9dc. Czyżby CLO aż tak na mnie podziałało??... w jego składzie jest coś co wpływa na LH??... W poprzednim cyklu czyli moim 1 z CLO owulacja była coś koło 15/16 dc. I teraz jestem cała zielona...

Miłego, spokojnego, pozytywnego dnia BRZUCHATKI

Co ma być to będzie!!! I już!!! :) jedno jest pewne trzeba cieszyć się życie... Bo jest później niż nam się wydaje!!!
  • agnes87 Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atena87 wrote:
    Cześć dziewczyny!!! słuchajcie jakiś cuda się dzieją... dziś jestem ostatni dzień na clo.. wczoraj mnie jajnik jak zawsze tylko prawy nawalał że oooo... i zaczęło się coś dziać ze śluzem więc stwierdziłam że zrobię test owulacyjny oczywiście nie wyszedł pozytywny ale dużo mu nie brakowało... dziś oczywiście też go zrobię a jajnik dalej mnie ćmi... dziś jestem w 9dc. Czyżby CLO aż tak na mnie podziałało??... w jego składzie jest coś co wpływa na LH??... W poprzednim cyklu czyli moim 1 z CLO owulacja była coś koło 15/16 dc. I teraz jestem cała zielona...

Zdarzały się przypadki że CLO przyspieszało owulację. Także spokojnie :) miłego dnia :)

• Misia 69 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atena87 wrote:

Witam was kobietki. U mnie swieci słoneczko.
    Ja mialam taka sama sytuacje. Pierwszy cykl z clo mialam pozna owulacje. W tym cyklu jak poszlam na monitoring w 11 dniu to juz jeden pecherzykl pękł a drugi mial 18mm i w 14 dc juz go tez nie było . Wiec mozliwe ze w tym cyklu bedziesz miala szybciej owulacja

f2w33e3k5idkv34t.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga40 wrote:
    Witajcie dziewczynki z rana :).
    U mnie piękne słoneczko. Przesyłam wam promyczki aby rozjaśnily wam dzień i poprawiły humor :). Miłego dnia wam życzę :).
    skąd ty to słonce wzięłas,chyba masz na oknie wymalowane,u mnie mglisto,mokro i zimno.
    własnie wróciłam od endokrynologa,jak zwykle kolejna wizyta utwierdziła mnie w przekonaniu ze dobrze iz zmieniam lekarza.
    Podniosła mi dawke kiedy juz tsh ładne 1,28 było nic tylko powiesic babe,poza tym juz i tak ostatnio po zmianie dawki lepiej sie nie czułam,a raczej nie mając objawów zaczełam byc zmęczona,waga mi rosnie,włosy wypadają i poce sie...zyc i nie umierac.Pokazałam jej wyniki które zle mi wyszły,ze te mutacje i ANA dodanie,to odłozyła i ze to nie jej działka...na wiesc ze poroniłam to tylko padło pytanie w którym tygodniu i zero na ten temat rozmowy,a witamina D w kropelkach...ona nie widzi wskazania do przepisania,wiec pocałuj sie w dupe i pa pa,po wizycie.Nic,zero na tej wizycie nie drgnęło,myslałam ze sie zastanowi,cos doradzi,pokieruje...takie rzeczy to nie u nas na nfz.Jaka opinia taki lekarz i tu sie sprawdza w tym przypadku.
    Na 11tą ide do gina do przychodni,mam nadzieje ze choc on ten kwas foliowy zapisze,moze da skierowanie na badanie witD jesli nie bedzie chciał przepisac

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konowały, nie lekarze. Jagna, jak coś to dam Ci namiary na na prawdę dobrego endokrynologa, ale terminy długie mimo że wizyta 250 zł. Przyjmuje w Mysłowicach.

25.05.2010 Aniołek 9 tc

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Konowały, nie lekarze. Jagna, jak coś to dam Ci namiary na na prawdę dobrego endokrynologa, ale terminy długie mimo że wizyta 250 zł. Przyjmuje w Mysłowicach.
    tez juz czekam do dobrego endo tylko termin mam na sierpien,do tego czasu pozostawie dawke te poprzednią,nie bede zwiększac.Na szczescie mam zapas leków.
    Jak jestem w klinice to na razie skupiam sie na tym jednym,ewentualnie moze zadzwonie do tego twojego doktorka i ustale termin a jak nie skorzystam to moze komus moje miejsce polece.Klajnowicz tak ten lekarz sie nazywa?Mam go zapisanego w telefonie

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, to On. Na pewno podejdzie poważnie do tematu.

25.05.2010 Aniołek 9 tc

• Kinga40 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    skąd ty to słonce wzięłas,chyba masz na oknie wymalowane,u mnie mglisto,mokro i zimno.
    własnie wróciłam od endokrynologa,jak zwykle kolejna wizyta utwierdziła mnie w przekonaniu ze dobrze iz zmieniam lekarza.
    Podniosła mi dawke kiedy juz tsh ładne 1,28 było nic tylko powiesic babe,poza tym juz i tak ostatnio po zmianie dawki lepiej sie nie czułam,a raczej nie mając objawów zaczełam byc zmęczona,waga mi rosnie,włosy wypadają i poce sie...zyc i nie umierac.Pokazałam jej wyniki które zle mi wyszły,ze te mutacje i ANA dodanie,to odłozyła i ze to nie jej działka...na wiesc ze poroniłam to tylko padło pytanie w którym tygodniu i zero na ten temat rozmowy,a witamina D w kropelkach...ona nie widzi wskazania do przepisania,wiec pocałuj sie w dupe i pa pa,po wizycie.Nic,zero na tej wizycie nie drgnęło,myslałam ze sie zastanowi,cos doradzi,pokieruje...takie rzeczy to nie u nas na nfz.Jaka opinia taki lekarz i tu sie sprawdza w tym przypadku.
    Na 11tą ide do gina do przychodni,mam nadzieje ze choc on ten kwas foliowy zapisze,moze da skierowanie na badanie witD jesli nie bedzie chciał przepisac

W Gdyni tak ładnie świeci :).
    Trzeba było tej babie na pożegnanie powiedzieć pare słów. Czasami się zastanawiam za co biorą kasę tacy lekarze.

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Tak, to On. Na pewno podejdzie poważnie do tematu.
    kiedys pisałas o nim dlatego mam go zapisanego.
    w mojej niedoczynnosci jest to ze babka zupełnie nie szuka przyczyn,bo ja nie chorowałam przedtem na tarczyce.Moim zdaniem nabyłam sobie ją piec lat temu pracują w takiej firmie gdzie człowieka za nic mieli,psychicznie byłam wykonczona,stres mnie pozerał przez trzy lata,mysle ze to był powód jeden z wielu...od półtorej roku mam super prace i czuje sie jak człowiek,nie jak murzyn,a szef unika złej atmosfery,zawsze stara sie by było dobrze dla wszystkich.Dlatego zapisałam sie do dobrego endo z polecenia klientek które wyleczył z niedoczynnosci,nawet dwie miały problem z zajsciem w ciąze i w zeszłym roku urodziły dzieciaczki.Czekam wiec sobie,tymczasem wspomagając sie klinikom

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Katka80 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny po weekendzie. Ja dzisiaj w nastroju pod zbitym psem, na 14-tą idę do gina żeby zobaczyć czy pęcherzyki pękły , czy to jednak torbiel jest. Ale z uwagi , że testy owulacyjne cały czas negatywne, nie było skoku temperatury to raczej wiadomo co będzie. Normalnie już nie mam sił :( Kolejny cykl stracony.

roma lubi tę wiadomość

VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
    10 cs w tym 4 cykle z clo
    Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
    Termin porodu: 30 kwietnia 2017
    8p3oskjorung1yyh.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    kiedys pisałas o nim dlatego mam go zapisanego.
    w mojej niedoczynnosci jest to ze babka zupełnie nie szuka przyczyn,bo ja nie chorowałam przedtem na tarczyce.Moim zdaniem nabyłam sobie ją piec lat temu pracują w takiej firmie gdzie człowieka za nic mieli,psychicznie byłam wykonczona,stres mnie pozerał przez trzy lata,mysle ze to był powód jeden z wielu...od półtorej roku mam super prace i czuje sie jak człowiek,nie jak murzyn,a szef unika złej atmosfery,zawsze stara sie by było dobrze dla wszystkich.Dlatego zapisałam sie do dobrego endo z polecenia klientek które wyleczył z niedoczynnosci,nawet dwie miały problem z zajsciem w ciąze i w zeszłym roku urodziły dzieciaczki.Czekam wiec sobie,tymczasem wspomagając sie klinikom
    Jagna, a kortyzol badałaś? Ja jak zaczęłam czytać o tej mutacji to wyczytałam że rozpieprza ona nadnercza, pewnie stąd u mnie niedobór kortyzolu. Może zrób też, koszt ok. 20 zł a będzie jasne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 09:21

25.05.2010 Aniołek 9 tc

• roma Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka, głowa do góry! Będzie dobrze, może się po prostu owu trochę zagapiła i przyjdzie troszkę później. Trzymam kciuki.

Katka80 lubi tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc

• Katka80 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie sądzę, dzisiaj pogadam z ginem, bo coś jest nie tak z moim pikiem lh. Kreska robi się jednego dnia ciemniejsza, ale nigdy nie jest taka sama jak testowa, zawsze jaśniejsza. Syn chodzi i ciągle pyta kiedy będzie miał braciszka, a mnie aż w gardle ściska :(.

VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
    10 cs w tym 4 cykle z clo
    Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
    Termin porodu: 30 kwietnia 2017
    8p3oskjorung1yyh.png
  • domiszka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atena87 wrote:

mam dokladnie tak samo, dzis tez 9 dc jajniki cmia od kilku dni, dzis biore ostatnie clo a test coraz bardziej pozytywny ;)

👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
    🧔🏻‍♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅

Angelius Provita dr P ❤️
    1 IUI :(
    1 IMSI :( krótki protokół
    2 pICSI <3 długi protokół

24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️

03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
    02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.

Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
    - pobrano 11 🥚
    - dojrzale i zaplodnione 9
    - blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
    Start II pICSI 10.2024
    Rekovelle/orgalutran
    - punkcja 16.10 ???
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Jagna, a kortyzol badałaś? Ja jak zaczęłam czytać o tej mutacji to wyczytałam że rozpieprza ona nadnercza, pewnie stąd u mnie niedobór kortyzolu. Może zrób też, koszt ok. 20 zł a będzie jasne.
    sprawdze..a badałas komórki NK?

https://portal.abczdrowie.pl/komorki-nk
    tylko to badanie drogie..chyba 300zł

km5svcqgqcxnw3nt.png
‹‹ 1502 1503 1504 1505 1506 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ