CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, zaraz wychodzę na badanie. No chyba,że wcześniej zejdę na zawał...25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
U mnie po pierwszym monitoringu, po jednym pęcherzyku z obu stron, jeden 23mm drugi 26mm (12dc), endometrium 10mm.
Chyba to wszystko dobrze wygląda?
Jutro zastrzyk ovitrelle, środa, czwartek serduszkujemy, w czwartek popołudniu kolejny monitoring, jak nie pękną to jeszcze poniedziałek następne usg.
Nie dostałam żadnych dodatkowych zaleceń/tabletek. Powinnam o jakieś dopytać? -
Ja już po wizycie, trochę zawiedziona. Jest pęcherzyk odpowiadający mniej więcej wiekowi ciąży, natomiast zarodek jest bardzo kiepsko widoczny, widać tylko rozmazaną, pulsującą plamkę. Gin powiedziała że to nie dlatego, że coś jest z nim nie tak, tylko jest głęboko w macicy i dlatego obraz niewyraźny. Za tydzień w środę powtórka. Ja się wykończe...25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
dalinka wrote:dziewczyny mam pytanko: czy jezeli bede miala teraz pierwszy cykl z clo i sie nie uda to czy trzeba odczekac miesiac i dopiero mozna zaczac drugi cykl z clo czy mozna od razu z drugim leciec?
Z tego co mój lekarz mówił to 3 cykle z rzędu można
-
dalinka wrote:dziewczyny mam pytanko: czy jezeli bede miala teraz pierwszy cykl z clo i sie nie uda to czy trzeba odczekac miesiac i dopiero mozna zaczac drugi cykl z clo czy mozna od razu z drugim leciec?
Zależy na ile cykli się z lekarzem umawiałas ale ogólnie nie trzeba robić przerwy. Jeśli pierwszy cykl nieudany i @ przyszła to bierzesz znowu clo od dnia w którym lekarz zalecił. Ja zazwyczaj biorę od 2dc przez pięć dni ale dziewczyny zaczynają tez od 3 dc, 5dc. Maksymalnie po 6 miesiącach stymulacji powinno zrobić sie przerwę.03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta -
moniaaa_1988 wrote:Zależy na ile cykli się z lekarzem umawiałas ale ogólnie nie trzeba robić przerwy. Jeśli pierwszy cykl nieudany i @ przyszła to bierzesz znowu clo od dnia w którym lekarz zalecił. Ja zazwyczaj biorę od 2dc przez pięć dni ale dziewczyny zaczynają tez od 3 dc, 5dc. Maksymalnie po 6 miesiącach stymulacji powinno zrobić sie przerwę.
-
nick nieaktualnyDziewczyny trzymam kciuki za wszystkie pęcherzyki!
Jagna kurde ale Ci się trafili lekarze, mam nadzieję że w końcu trafisz do lekarza z prawdziwego zdarzenia. Paranoja, nie dość że ze swojej kasy robiłaś badania, to jeszcze problem żeby ktokolwiek coś na ich temat mądrego powiedział.
Dobrze, że tu na forum dziewczyny zawsze coś poradzą
Roma najwazniejsze, że pulsuje serduszko, teraz nawet na najbardziej ostrym obrazie usg i tak niewiele byś zobaczyła.
-
Hej dziewczyny !
Wybaczcie ze tak rzadko tu bywam ale mamy straszne busy w pracy i strasznie mnie to wkurza. Jedyny plus tego ze nie ma na nic czasu to to ze nie myśle który dzien i nie analizuję.
Jagna przykro mi z powodu lekarza. Konowałów niestety nie brakuje i nie zależnie od tego w jakim kraju sie mieszka.
Moj lekarz na ostatniej wizycie kazał sprawdzić grubość endometrium po czym umówili mnie na usg zaraz po @ inteligentne.
Roma nie stresuj sie prosze, napewno na następnym usg juz wszystko bedzie ok. Trzeba byc dobrej myśli i zachować spokój.
Będzie córeczka -
Rocheera wrote:U mnie po pierwszym monitoringu, po jednym pęcherzyku z obu stron, jeden 23mm drugi 26mm (12dc), endometrium 10mm.
Chyba to wszystko dobrze wygląda?
Jutro zastrzyk ovitrelle, środa, czwartek serduszkujemy, w czwartek popołudniu kolejny monitoring, jak nie pękną to jeszcze poniedziałek następne usg.
Nie dostałam żadnych dodatkowych zaleceń/tabletek. Powinnam o jakieś dopytać?Rocheera lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
dalinka wrote:Ja tez mam Pco obustronne:( dopiero zaczynam starania powiedz mi ciezko jest? boje sie ze moge tego psychicznie nie wytrzymac
Wiesz ciężko odpowiedzieć na Twoje pytanie. Dziewczyny z PCO zachodzą w ciążę i mają dzieci wiec my na pewno też będziemy miećleki na stymulację działają i jeżeli jedynym problemem jest Pco i brak owulacji to na pewno się uda
Gorzej jeżeli po drodze wychodzą inne rzeczy które utrudniają zajście w ciążę. Ale tak czy inaczej większość rzeczy da się pokonać tylko w takiej sytuacji ważne żeby miała mądrego lekarza.
Głowa do góry, wszystko będzie dobrze choć nie będę ukrywać że ważna jest cierpliwość bo może się przydać
Ale życzę z całego serca żeby pierwszy cykl z clo był dla Ciebie szczęśliwy, dużo tu mamy takich Szczesciar03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta -
-
roma wrote:Ja już po wizycie, trochę zawiedziona. Jest pęcherzyk odpowiadający mniej więcej wiekowi ciąży, natomiast zarodek jest bardzo kiepsko widoczny, widać tylko rozmazaną, pulsującą plamkę. Gin powiedziała że to nie dlatego, że coś jest z nim nie tak, tylko jest głęboko w macicy i dlatego obraz niewyraźny. Za tydzień w środę powtórka. Ja się wykończe...
sama radosc kochana
-
Siostra trzymam kciuki aby była ciąża
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 21:22
Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci. 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤ -
Tak jak Jagna napisała, jak nie ma torbieli zaczynamy od nowa. Mi gin powiedział ze zrobimy stymulację 4-6 cykli a później poszukamy innej przyczyny niepowodzeń.VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
10 cs w tym 4 cykle z clo
Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
Termin porodu: 30 kwietnia 2017
-
Amc wrote:Dziewczyny trzymam kciuki za wszystkie pęcherzyki!
Jagna kurde ale Ci się trafili lekarze, mam nadzieję że w końcu trafisz do lekarza z prawdziwego zdarzenia. Paranoja, nie dość że ze swojej kasy robiłaś badania, to jeszcze problem żeby ktokolwiek coś na ich temat mądrego powiedział.
Dobrze, że tu na forum dziewczyny zawsze coś poradzą
Roma najwazniejsze, że pulsuje serduszko, teraz nawet na najbardziej ostrym obrazie usg i tak niewiele byś zobaczyła.Antoś IVF,Julisia natural
-
Katka80 wrote:Tak jak Jagna napisała, jak nie ma torbieli zaczynamy od nowa. Mi gin powiedział ze zrobimy stymulację 4-6 cykli a później poszukamy innej przyczyny niepowodzeń.
Ja zaciązylam na pierwszym...tylko mój aniolek chciał do nieba,nie chciał na ziemi zostac,chyba rządy PISu mu nie spasowałyAntoś IVF,Julisia natural
-
Roma super, ważne że serduszko biło
Wszystko będzie już dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 21:32
Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci. 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤ -
NO niestety u mnie 3 cykl z CLO właśnie skończył się niepowodzeniem... Teraz juz tylko iui mi zostaje. Powodzenia dziewczyny :*07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
1 IUI 22.07.2016 10.2016 cb
ANA dodatnie, ss-a ++, pcna+
C3 0,6
zespół antyfosfolipidowy
CD4/CD8 2,8
equoral, encorton, neoparin, acard