X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • roma Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zaraz wychodzę na badanie. No chyba,że wcześniej zejdę na zawał...

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Olcia1988 Przyjaciółka

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roma trzymam kciuki &&

nowy początek 12-2015
    03-2016 pierwszy cykl z Clo
    04-2016 drugi cykl z Clo + żel conceive plus
    05-2016 cykl bez wspomagaczy + badanie nasienia
  • Rocheera Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po pierwszym monitoringu, po jednym pęcherzyku z obu stron, jeden 23mm drugi 26mm (12dc), endometrium 10mm.
    Chyba to wszystko dobrze wygląda?

Jutro zastrzyk ovitrelle, środa, czwartek serduszkujemy, w czwartek popołudniu kolejny monitoring, jak nie pękną to jeszcze poniedziałek następne usg.

Nie dostałam żadnych dodatkowych zaleceń/tabletek. Powinnam o jakieś dopytać?

• dalinka Koleżanka

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam pytanko: czy jezeli bede miala teraz pierwszy cykl z clo i sie nie uda to czy trzeba odczekac miesiac i dopiero mozna zaczac drugi cykl z clo czy mozna od razu z drugim leciec?

c55f3e3kgczaomnj.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie, trochę zawiedziona. Jest pęcherzyk odpowiadający mniej więcej wiekowi ciąży, natomiast zarodek jest bardzo kiepsko widoczny, widać tylko rozmazaną, pulsującą plamkę. Gin powiedziała że to nie dlatego, że coś jest z nim nie tak, tylko jest głęboko w macicy i dlatego obraz niewyraźny. Za tydzień w środę powtórka. Ja się wykończe...

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Rocheera Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dalinka wrote:
    dziewczyny mam pytanko: czy jezeli bede miala teraz pierwszy cykl z clo i sie nie uda to czy trzeba odczekac miesiac i dopiero mozna zaczac drugi cykl z clo czy mozna od razu z drugim leciec?

Z tego co mój lekarz mówił to 3 cykle z rzędu można

• moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dalinka wrote:

Zależy na ile cykli się z lekarzem umawiałas ale ogólnie nie trzeba robić przerwy. Jeśli pierwszy cykl nieudany i @ przyszła to bierzesz znowu clo od dnia w którym lekarz zalecił. Ja zazwyczaj biorę od 2dc przez pięć dni ale dziewczyny zaczynają tez od 3 dc, 5dc. Maksymalnie po 6 miesiącach stymulacji powinno zrobić sie przerwę.

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta
  • dalinka Koleżanka

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniaaa_1988 wrote:
    Zależy na ile cykli się z lekarzem umawiałas ale ogólnie nie trzeba robić przerwy. Jeśli pierwszy cykl nieudany i @ przyszła to bierzesz znowu clo od dnia w którym lekarz zalecił. Ja zazwyczaj biorę od 2dc przez pięć dni ale dziewczyny zaczynają tez od 3 dc, 5dc. Maksymalnie po 6 miesiącach stymulacji powinno zrobić sie przerwę.
    Ja tez mam Pco obustronne:( dopiero zaczynam starania powiedz mi ciezko jest? boje sie ze moge tego psychicznie nie wytrzymac

c55f3e3kgczaomnj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za wszystkie pęcherzyki!
    Jagna kurde ale Ci się trafili lekarze, mam nadzieję że w końcu trafisz do lekarza z prawdziwego zdarzenia. Paranoja, nie dość że ze swojej kasy robiłaś badania, to jeszcze problem żeby ktokolwiek coś na ich temat mądrego powiedział.
    Dobrze, że tu na forum dziewczyny zawsze coś poradzą :)
    Roma najwazniejsze, że pulsuje serduszko, teraz nawet na najbardziej ostrym obrazie usg i tak niewiele byś zobaczyła.

• Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny !

Wybaczcie ze tak rzadko tu bywam ale mamy straszne busy w pracy i strasznie mnie to wkurza. Jedyny plus tego ze nie ma na nic czasu to to ze nie myśle który dzien i nie analizuję.

Jagna przykro mi z powodu lekarza. Konowałów niestety nie brakuje i nie zależnie od tego w jakim kraju sie mieszka.
    Moj lekarz na ostatniej wizycie kazał sprawdzić grubość endometrium po czym umówili mnie na usg zaraz po @ inteligentne.

Roma nie stresuj sie prosze, napewno na następnym usg juz wszystko bedzie ok. Trzeba byc dobrej myśli i zachować spokój.

34bwugpje1vo91cp.png
    Będzie córeczka :)
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rocheera wrote:
    U mnie po pierwszym monitoringu, po jednym pęcherzyku z obu stron, jeden 23mm drugi 26mm (12dc), endometrium 10mm.
    Chyba to wszystko dobrze wygląda?

Jutro zastrzyk ovitrelle, środa, czwartek serduszkujemy, w czwartek popołudniu kolejny monitoring, jak nie pękną to jeszcze poniedziałek następne usg.

Nie dostałam żadnych dodatkowych zaleceń/tabletek. Powinnam o jakieś dopytać?
    Super wiadomosci...moze dupka na lepsze zagniezdzenie

Rocheera lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dalinka wrote:
    Ja tez mam Pco obustronne:( dopiero zaczynam starania powiedz mi ciezko jest? boje sie ze moge tego psychicznie nie wytrzymac

Wiesz ciężko odpowiedzieć na Twoje pytanie. Dziewczyny z PCO zachodzą w ciążę i mają dzieci wiec my na pewno też będziemy mieć :) leki na stymulację działają i jeżeli jedynym problemem jest Pco i brak owulacji to na pewno się uda :)
    Gorzej jeżeli po drodze wychodzą inne rzeczy które utrudniają zajście w ciążę. Ale tak czy inaczej większość rzeczy da się pokonać tylko w takiej sytuacji ważne żeby miała mądrego lekarza.
    Głowa do góry, wszystko będzie dobrze choć nie będę ukrywać że ważna jest cierpliwość bo może się przydać :)
    Ale życzę z całego serca żeby pierwszy cykl z clo był dla Ciebie szczęśliwy, dużo tu mamy takich Szczesciar ;)

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dalinka wrote:
    Jesli zacznie sie kolejna @ czyli kolejny cykl to jedziesz od nowa,nie ma przerwy kochana,staramy sie w kazdym cyklu.No chyba ze jakis torbiel sie zrobi to trzeba czasu na wchłoniecie

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Ja już po wizycie, trochę zawiedziona. Jest pęcherzyk odpowiadający mniej więcej wiekowi ciąży, natomiast zarodek jest bardzo kiepsko widoczny, widać tylko rozmazaną, pulsującą plamkę. Gin powiedziała że to nie dlatego, że coś jest z nim nie tak, tylko jest głęboko w macicy i dlatego obraz niewyraźny. Za tydzień w środę powtórka. Ja się wykończe...
    To bardzo dobrze ze tak głeboko,endo widocznie grubiutkie miałas,no i serduszko :-) sama radosc kochana

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siostra trzymam kciuki aby była ciąża :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 21:22

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • Katka80 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak Jagna napisała, jak nie ma torbieli zaczynamy od nowa. Mi gin powiedział ze zrobimy stymulację 4-6 cykli a później poszukamy innej przyczyny niepowodzeń.

VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
    10 cs w tym 4 cykle z clo
    Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
    Termin porodu: 30 kwietnia 2017
    8p3oskjorung1yyh.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amc wrote:
    Dziewczyny trzymam kciuki za wszystkie pęcherzyki!
    Jagna kurde ale Ci się trafili lekarze, mam nadzieję że w końcu trafisz do lekarza z prawdziwego zdarzenia. Paranoja, nie dość że ze swojej kasy robiłaś badania, to jeszcze problem żeby ktokolwiek coś na ich temat mądrego powiedział.
    Dobrze, że tu na forum dziewczyny zawsze coś poradzą :)
    Roma najwazniejsze, że pulsuje serduszko, teraz nawet na najbardziej ostrym obrazie usg i tak niewiele byś zobaczyła.
    Poprostu zero lekarzy na nfz,tylko stawiam na klinike i czekam co zaleci za tydzien lekarz.Poprostu chcialam by lekarz na nfz tez mi pomógł,w koncu place skladki i od czegos są,ale niestety marnujà nasz czas i za to im płacą.Powinni mi teraz wrócic za mój czas i nie wykorzystaną wizyte albo powinnam zacząc wysylac rachunki nfz-owi za wizyty z kliniki skoro tak prostymi rzeczami lekarz w przychodni nie potrafi sie zając(tym bardziej ordynator ginekologii w naszym szpitalu)..az strach rodzic tam

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka80 wrote:
    Tak jak Jagna napisała, jak nie ma torbieli zaczynamy od nowa. Mi gin powiedział ze zrobimy stymulację 4-6 cykli a później poszukamy innej przyczyny niepowodzeń.
    No i tak powinno byc,trzymam kciuki by sie udalo z clo.
    Ja zaciązylam na pierwszym...tylko mój aniolek chciał do nieba,nie chciał na ziemi zostac,chyba rządy PISu mu nie spasowały :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roma super, ważne że serduszko biło :)
    Wszystko będzie już dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 21:32

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • pyatii Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO niestety u mnie 3 cykl z CLO właśnie skończył się niepowodzeniem... Teraz juz tylko iui mi zostaje. Powodzenia dziewczyny :*

07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
    1 IUI 22.07.2016 10.2016 cb
    ANA dodatnie, ss-a ++, pcna+
    C3 0,6
    zespół antyfosfolipidowy
    CD4/CD8 2,8
    equoral, encorton, neoparin, acard
‹‹ 1507 1508 1509 1510 1511 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ