WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Ja juz 7 cykl jestem na clo,ciekawe co będzie jak nie wyjdzie,a pewnie nie wyjdzie bo wiadomo jak jest z IUI...
    Tylko ze po clo mi rosną pęcherzyki wiec ciekawa jestem czy będę mogła dalej kontynuować czy jakiś inny lek zaleci.

A stymulowałaś się czymś innym? GonalF, Merional? tylko CLO działa na Ciebie?

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    A stymulowałaś się czymś innym? GonalF, Merional? tylko CLO działa na Ciebie?
    Poki co nie miałam okazji innego leku,cały czas clo,które na mnie działa, także nie było okazji

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Poki co nie miałam okazji innego leku,cały czas clo,które na mnie działa, także nie było okazji

wiem, że działa, ale przy tym endometrium dewastuje, także coś za coś......

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Dzień dobry!

Sama nie mogę w to uwierzyć, ale wstałam dziś o 10:30;)
    Mąż wyjechał do Lwowa, co mi przypomniało, że moja sis Wedmoczka dawno się nie odzywała!
    Jestem z córą u dziadków, ona biega po ogrodzie, a ja zbieram siły do rozpoczęcia dnia, hehehehehe

Katka80 - ja po dupku czuję się masakrycznie, brzuch jak 5 mc, ciągniecia jakieś....porażka, cycuchy bolą, po luteinie dowcipnej jest o wiele lżej.....

julia0903 - do raportu moja Droga! my tu czekamy.....

Jagna, niech weekend szybko dla Ciebie zleci i rozpoczniesz urlopik, no i kalendarzowa ciążę!!!!!!

Kawa z rana - mi się łapy trzęsły jak robiłam pierwszy raz sobie zastrzyk i ...tak zostało, nigdy się nie przyzwyczaję, ale dla bobasa wszystko;)

michasia-K - cudne wieści, niech Twój chłopiec rośnie zdrowo!

Dziewczynki melduję szczęśliwy powrót do LBN właśnie ogarniamy się po przyjeździe...postaram się jutro Was nadrobić bo dziś od 5 rano jestem na nogach...ściskam Was mocno :) Miłego weekendu :*

Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.

Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny

1 IUI 4.04....:(
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    wiem, że działa, ale przy tym endometrium dewastuje, także coś za coś......
    Wiem właśnie, ale i tak mam lepsze niż przed rozpoczęciem stymulacji:)
    Jak kilka miesięcy chodziłam na monitoringi bez leków jeszcze to miewalam endo do 7 mm. I to w 18 dc w momencie owu... teraz to pierwszy cykl stymulowany z obniżona bromkiem prolaktyna wiec może urosnie lepiej :)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Katka80 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Miłego weekendu Wam życzę. Ja w drodze do Gdyni na komunie chrzśniaka męża. 350 km za mną, jakieś 300 przede mną
    D... mi odpadnie
    Jeszcze leje deszcz.

VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
    10 cs w tym 4 cykle z clo
    Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
    Termin porodu: 30 kwietnia 2017
    8p3oskjorung1yyh.png
  • Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka80 wrote:
    Hejka. Miłego weekendu Wam życzę. Ja w drodze do Gdyni na komunie chrzśniaka męża. 350 km za mną, jakieś 300 przede mną
    D... mi odpadnie
    Jeszcze leje deszcz.

Katka udanej imprezy ja dziś zrobiłam 500 i też ledwo żyję

Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.

• Pazyfae Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mialam 3 IUI. Mialam takie dobre nastawienie,pecherzyki pieknie urosly po CLO(byly 3,reszta sie wchlonela),endometrium prawidlowe. A tu wyniki meza i szok-tylko 4mln plemnikow. Lekarz zrobil nam IUI,mowi ze z takimi wynikami robi sie ten zabieg ale czytam w necie ze minimum 10 mln powinno byc. Macie dziewczyny jakas wiedze w tym temacie? Na ten moment chociaz staram sie nie nakrecac to nie umiem myslec pozytywnie

PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
    3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
  • daktylek Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pazyfae wrote:
    Dziś mialam 3 IUI. Mialam takie dobre nastawienie,pecherzyki pieknie urosly po CLO(byly 3,reszta sie wchlonela),endometrium prawidlowe. A tu wyniki meza i szok-tylko 4mln plemnikow. Lekarz zrobil nam IUI,mowi ze z takimi wynikami robi sie ten zabieg ale czytam w necie ze minimum 10 mln powinno byc. Macie dziewczyny jakas wiedze w tym temacie? Na ten moment chociaz staram sie nie nakrecac to nie umiem myslec pozytywnie
    Pzyfee a co z tymi co sie wchlonely? Ja mam teraz tasiemcowy cykl. Był pecherzyk 13 mm. Tydzien po juz go nie bylo a owulki też nie. Zastanawiam sie o co kaman z tym wchlanianiem. W trakcie cyklu mogą sie wchlaniac?

Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
    w57v3e3k7yxei1cq.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pazyfae wrote:

Kochana wśród tych 4 mln na pewno znajdzie się TEN JEDEN komandos;) nie zastanawiaj się nad tym teraz, wypoczywaj i cierpliwie czekaj do betowania

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedmoczka wrote:
    Dziewczynki melduję szczęśliwy powrót do LBN właśnie ogarniamy się po przyjeździe...postaram się jutro Was nadrobić bo dziś od 5 rano jestem na nogach...ściskam Was mocno :) Miłego weekendu :*

Sister, leć po zakupy, bo jutro w PL większość sklepów zamknięta, zielone świątki;)
    tak chciałabym zieloną spódnicę na zielone świątki założyć

no właśnie, a gdzie nasza wróżka Angie? Kochana zamelduj się!

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Sister, leć po zakupy, bo jutro w PL większość sklepów zamknięta, zielone świątki;)
    tak chciałabym zieloną spódnicę na zielone świątki założyć

no właśnie, a gdzie nasza wróżka Angie? Kochana zamelduj się!

ja wiem że pozamykane ale dziś nie damy rady musimy dać radę z tym co mamy do poniedziałku...albo żabka pobliska będzie otwarta...

o tak zielona spódnica by sie przydała ale ja chyba też nie tym razem...

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Jutro mam usg i zabieg prawdopodobnie poniedziałek lub wtorek,miałam nadzieję że w niedzielę ale cóż organizm żyję swoim zyciem:) mam nadzieje ze dojdzie do IUI bo martwię się troszkę bo endometrium w 10 dc miałam 5 mm,ale lekarz mówił ze ok ze urośnie i jak zapytałam czy są szanse na ten cykl,powiedział ze tak jak najbardziej. Jutro będę wszystko wiedzieć to dam znac
    Hej dziewuszki! Aniu, mi lekarz na każdym monitoringu tłumaczył, że endo rośne wraz z pęcherzykami. Ja miałam max endo 9,5 i mówił, że super i trójlinijne, ale to miałam w czasie owulacji, jak pęcherzyki miały po ok. 23 mm, a w okolicach 10 dc, też miałam około 5 mm. Jest dobrze! Lekarz mówił też, że jeśli endo drgnie powyżej 2 mm, to znaczy, że nie jest zablokowane przez clo. Więc na 100% urośnie!

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    :-) :-) :-) :-)

http://static.pokazywarka.pl/i/6594533/744044/fb-img-1463228941105.jpg
    Boskie <3

Pazyfae lubi tę wiadomość

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • Pazyfae Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daktylek wrote:
    Pzyfee a co z tymi co sie wchlonely? Ja mam teraz tasiemcowy cykl. Był pecherzyk 13 mm. Tydzien po juz go nie bylo a owulki też nie. Zastanawiam sie o co kaman z tym wchlanianiem. W trakcie cyklu mogą sie wchlaniac?

Daktylku mi bardziej chodzilo o moj poprzedni problem z jakim pisalam na tym forum,tzn chodzilo o to ze lekarz widzial duuuzo pecherzykow i balam sie ze przestymulowalam. Ale wyrosly 3 pecherzyki,czesc przestala rosnac a jeszcze inna czesc sie wchlonela->tak mowil lekarz. Ale dokladnie jak i dlaczegp tak sie dzieje to nie wiem

PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
    3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Ja juz 7 cykl jestem na clo,ciekawe co będzie jak nie wyjdzie,a pewnie nie wyjdzie bo wiadomo jak jest z IUI...
    Tylko ze po clo mi rosną pęcherzyki wiec ciekawa jestem czy będę mogła dalej kontynuować czy jakiś inny lek zaleci.
    Nie warto myslec na zapas co bedzie,takie rzeczy warto obgadac na wizycie,mozliwe ze lekarz podpowie cos sensownego o czym nawet sie nie myslało

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    hej wam:)
    I ja wracam do walki z clo. KUpa leków przepisana więc byle do @ i zaczynamy :)
    Hejka,co znaczy kupa leków?

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedmoczka wrote:
    Hurra,wróciłas kochana,witamy cię serdecznie.Przywiozłas jakąs pamiątke?Kiedy mozna sprawdzic? :-) :-)

Wedmoczka lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka80 wrote:
    D... mi odpadnie
    Jeszcze leje deszcz.
    Wiec jutro pogody i udanej imprezki

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • atena87 Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dawno mnie nie było ale moja "praca" daj mi daje popalić że... No cóż mamy weekend ja zasiadłam z winkiem dla endometrium przed Eurovizją ;) chyba się starzeje ;P hehehe w tym miesiącu odpuszczam testy owulacjne i totalnie odpuszczam Będzie co ma być. Dobrej nocy Mamuśki ;) i przyszłe Mamuśki

Co ma być to będzie!!! I już!!! :) jedno jest pewne trzeba cieszyć się życie... Bo jest później niż nam się wydaje!!!
‹‹ 1624 1625 1626 1627 1628 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ