X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Katka80 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roma, Wedmoczka wszystkiego naj, naj. Niech Wam się spełni Wasze wielkie marzenie.

Wedmoczka lubi tę wiadomość

VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
    10 cs w tym 4 cykle z clo
    Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
    Termin porodu: 30 kwietnia 2017
    8p3oskjorung1yyh.png
  • Katka80 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga mam to samo odczucie. Mam wrażenie, że clo nic nie wnosi do mojego cyklu. Czy mam jedno jajo czy trzy efekt jest ten sam, czyli jedno wielkie nic. Na następnej wizycie zapytam o hsg.

8p3oskjorung1yyh.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka myślałam że takie cuda to U nas W Polsce. Ale Nie możliwe. To muszę jechać gdzieś za granice I tam załapać się na darmowe:-)

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 31 wrote:
    Kochana to wspaniale wiesci czyli w sierpniu juz bedzie sie dziala akcja u mnie dopiero od wrzesnia bedzie cos sie dziac lub znajac zycie od pazdziernika i wtedy bedziesz nas zarazac!❤
    ja tez czuje ze po wakacjach u mnie bedzie jakis przełom,bedzie sie wiec działo dobrego :-)

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka7 wrote:
    Angie chyba to na wrzesień wypadnie bo początkiem sierpnia do pl jedziemy na 3 tygodnie wiec moze razem będziemy sie wspierać :) Tyle ze jakos nie wierze ze sie uda :( tak rozmawiałam z tym lekarzem i małe szanse są na ciąże z iui - tylko ok 15 % i tak mnie to zdołowało! Ale chociaz cos sie dzieje. Mam rowniez zamiar będąc w pl pójść do endokrynologa i dopytać o te moja tarczyce bo dwa razy miałam badaną i raz ponad 4 a raz 3 i tak mi to po głowie chodzi ze jesli nie mozna znaleźć przyczyny to moze warto tym sie zainteresować :/
    niby ok.15% ale czemu wykluczasz ze nie zmiescisz sie w tych 15%?Ani sie udało za pierwszym razem,to samo tyczy sie IVF.Szansa to szansa,kazdą trzeba wykorzystac,kto wie co czycha za rogiem...

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziewczyny skurcze jajników już minęły. trochę na rowerze przy wysiłku się pojawiły. Ale już ok. Zaczęły się bóle @

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Dziś wiele osób życzyło mi drugiego dziecka, tak pół żartem pół serio... Ostatnio usłyszałam też "kiedy drugie?" oraz żartobliwie "bo wiesz - 500+ czeka". A potem wpadłam w necie na to i miałam Wam tu wkleić ale zapomniałam. Pewnie każda z nas w tym tekście się odnajdzie:
    https://mobile.facebook.com/nadzieja.na.nowe.zycie/photos/a.575827825892670.1073741826.563937093748410/751955028279948/?type=3
    piękne...jakby o kazdej z nas

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana przykro mi ale póki @ nie przyjdzie to trzeba wierzyć. Ta kobitka mi dzis powiedziała ze bardzo wazne jest nastawienie! Trzeba wierzyć ze w końcu sie uda ! A ty sie juz 3 lata starasz ? Bo cos tam w opisie tak masz. Ja od 2013 wiec juz 3 latka i długo mi zajęło by dojść do tego etapu :(

Jagna dlatego nie rezygnuje bo mam w sobie tych 15 % nadzieji ze moze w końcu cos pomoże !

U mnie @ dzis szaleje i daje popalić ale o dziwo zaczęła sie bez plamien i od razu rozkręciła i nawet dość obfita jest a ostatnio te moje @ takie słabe były

34bwugpje1vo91cp.png
    Będzie córeczka :)
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak 3 długie lata już za nami. Mimo przeciwnosci cały czas staramy się naturalnie. Może się uda. tylko muszę nauczyć się podchodzić bardziej na luzie. jest to dla mnie bardzo trudny okres w życiu

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka7 wrote:
    Ana przykro mi ale póki @ nie przyjdzie to trzeba wierzyć. Ta kobitka mi dzis powiedziała ze bardzo wazne jest nastawienie! Trzeba wierzyć ze w końcu sie uda ! A ty sie juz 3 lata starasz ? Bo cos tam w opisie tak masz. Ja od 2013 wiec juz 3 latka i długo mi zajęło by dojść do tego etapu :(

Jagna dlatego nie rezygnuje bo mam w sobie tych 15 % nadzieji ze moze w końcu cos pomoże !

U mnie @ dzis szaleje i daje popalić ale o dziwo zaczęła sie bez plamien i od razu rozkręciła i nawet dość obfita jest a ostatnio te moje @ takie słabe były
    to moze juz działa twoje nastawienie,pozytywne oczywiscie,dlatego @ tak szaleje...to chyba z radosci ze juz niebawem na wczasy wyruszy

ana1122 lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • kate55 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka80 wrote:
    Też myślę, że przydałby się progesteron. Bardzo niestabilna jest ta temperatura.
    progesteron badałam w zeszłym cyklu po owu i był w normie ;)

Wedemoczka, Roma, sto lat! spełnienia marzeń (wszystkich! :D )

Biedroneczka, to super, że macie refundację na iui i ivf.. zazdroszczę tego! My musieliśmy trochę odkładac, żeby mieć w razie W na chociaż na jedno ivf, a wiem, że wiele par w ogóle nie może sobie na to pozwolić :(

Wedmoczka lubi tę wiadomość

Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka7 wrote:

Ja tez dzisiaj dostalam @☺ mowisz ze od wrzesnia? i Jagus ty tez? ooo matuniu to ja sie relaksuje latem i laduje baterie do jesieni

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tak was czytam i wiem ze w Polsce jest ciezko nie wszystkim ale wylozyc tak 10tys i nie miec pewnosci to duze ryzyko.Nie wiem czy to stosowne ale moj szwagier ma tu firme i przyjmuje ok 20ludzi na sezon w miesiac spokojnie mozna zarobic ponad 10tys zl i tak zaufanych ludzi ma ok 5 a reszta to znajomi tych zaufanych w potrzebie.Ostatnio zauwazylam ze nawet niby ci znajomi dobrze sie nie znaja ale dla mojego szwagra to nic nie znaczy aby dobrze robota byla zrobiona.Gdyby ktoras z was chciala wyslac meza...to ja sprobuje cos ksuknac szwagrowi
    Tylko dopiero na przyszly sezon 2017r

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    12.04 jest serduszko!❤
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka7 wrote:
    Angie chyba to na wrzesień wypadnie bo początkiem sierpnia do pl jedziemy na 3 tygodnie wiec moze razem będziemy sie wspierać :) Tyle ze jakos nie wierze ze sie uda :( tak rozmawiałam z tym lekarzem i małe szanse są na ciąże z iui - tylko ok 15 % i tak mnie to zdołowało! Ale chociaz cos sie dzieje. Mam rowniez zamiar będąc w pl pójść do endokrynologa i dopytać o te moja tarczyce bo dwa razy miałam badaną i raz ponad 4 a raz 3 i tak mi to po głowie chodzi ze jesli nie mozna znaleźć przyczyny to moze warto tym sie zainteresować :/

Przefiltruj sie tam w Polsce co jak co ale za lekarzami to ja tesknie

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    12.04 jest serduszko!❤
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny:)
    Jagienko ja też czekam na @ cholera jak trzeba żeby się pojawiła to jej nie ma,a jak jest niepotrzebna to przychodzi.
    Kurcze 44 dc a tu się nie zanosi,dziś o 17:30 idziemy na wizytę która miała być pierwszym usg w 7 tc. .. zobaczymy czego się dowiemy i co z nami dalej:)))
    Miłego dnia!!!

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Katka80 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny z rana.
    Aniu może da Ci coś gin na wywołanie okresu.
    Ładna pogoda zapowiada się u mnie dzisiaj.

8p3oskjorung1yyh.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :-)
    Ale mi sie nie chcialo wstac,ale jak mus to mus.Postawilam juz gary na obiad bo do pracy na popoludniu a pózniej musze jechac do kolezanki po moje surfinie,zostawilam u niej na czas wyjazdu by podlewala :-)
    Kurcze,nie wiem co sie dzieje ale jak tylko wrócilam z urlopu to strasznie puchną mi nogi,z rana to jeszcze spoko ale juz popoludniu zaczynają puchnàc i na wieczór mam pièkne balony na nogach.Nie tylko stopy bo wyzej tez,nie moge kucnąc bo czuje jakby opór z tylu pod kolanami.Nie wiem co moze byc powodem.W samolocie nogi bolaly,ciągly ale to od kręgoslupa,czy od niego tez mogą nogi tak puchnàc?
    Nigdy mi sie cos takiego nie robilo...
    Za tydzien mam wizyte u immunologa wiec popytam czym to moze byc spowodowane.Z cisnieniem raczej jest ok..

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Ladybird:) Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Ale mi sie nie chcialo wstac,ale jak mus to mus.Postawilam juz gary na obiad bo do pracy na popoludniu a pózniej musze jechac do kolezanki po moje surfinie,zostawilam u niej na czas wyjazdu by podlewala :-)
    Kurcze,nie wiem co sie dzieje ale jak tylko wrócilam z urlopu to strasznie puchną mi nogi,z rana to jeszcze spoko ale juz popoludniu zaczynają puchnàc i na wieczór mam pièkne balony na nogach.Nie tylko stopy bo wyzej tez,nie moge kucnąc bo czuje jakby opór z tylu pod kolanami.Nie wiem co moze byc powodem.W samolocie nogi bolaly,ciągly ale to od kręgoslupa,czy od niego tez mogą nogi tak puchnàc?
    Za tydzien mam wizyte u immunologa wiec popytam czym to moze byc spowodowane.Z cisnieniem raczej jest ok..
    To raczej krążenie rób masaż woda zimna na przemian z ciepła do tego Krem kup. Staraj sis dużo z nogami w gorze siedzieć a jak masz prace siedząca to co jakiś czas rozruszaj nogi

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Tak Jagna potwierdzam ze to raczej sprawy naczyniowe,powinnaś do naczyniowca się udać

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane :).
    U mnie piękna pogoda.
    A ja podjęłam decyzję o przerwie w clo. Czuję że muszę dać odpocząć moim jajnikom. I tak mam swoje owulacje więc przerwa dobrze mi zrobi.A w czasie przerwy zrobię sobie sono hsg.

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
‹‹ 1711 1712 1713 1714 1715 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ