CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny! Życzę wam miłego dnia oraz udanego weekendu
Ja mam dzisiaj tyle spraw do ogarnięcia, że nie wiem czy zdążę wpaść jeszcze na forum. Jeszcze mnie czeka małe pakowanko bo wyjeżdżamy na 4 dni do Szklarskiej z mężem. Mam nadzieję, że jak tu wrócę to będą same radosne nowiny
Ściskam was mocno -
Ja robiłam sono hsg w kwietniu i od razu w tym samym cyklu zaszłam w ciążę.
Zabieg robiłam w katowicach w klinice i płaciłam 500 zł. Żadnych badań nie wymagają, wymazu nie kazali robić. Przed zabiegiem dostałam zastrzyk rozkurczowy i wszystko trwało 5-10 minut. U mnie było bezboleśnie, żadnych plamień po.daktylek lubi tę wiadomość
03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta -
Ja również robiłam sono HSG, w tym cyklu - 2 tygodnie temu. Lekarz wcześniej zrobił badanie czystości pochwy. W dzień zabiegu miałam przyjąć czopek doodbytniczy Diclac oraz antybiotyk Summamed. I na 2 godziny przed wziąć coś przeciwbólowego (Apap).
Mówił mi że ból można porównać z bólem miesiączkowym, tyle że mocniejszym. Ja jednak praktycznie w ogóle bólu nie odczułam - raz mocniejszy skurcz. Badanie trwało z 10 minut bo był problem z lewym jajowodem. Nastawiłam się na cierpieniemoże dlatego badanie wydało mi się bezbolesne. Dzień po miałam niewielkie plamienie.
Moje badanie było na NFZ.29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
daktylek wrote:A powiedzcie prosze czy prywatnie na sonohsg mialyscie skuerowanie? Ostatnio doszły mnie słuchy że nawet prywatnie trzeba mieć skierowanie....
Ja nie miałam skierowania ale badanie robiłam w klinice w ktorej się leczę... co prawda u innego lekarza ale jak dzwoniłam żeby się umówić to nikt nie pytał czy mam skierowanie czy nie i czy lekarz zalecał mi to badanie więc wydaje mi się że skierowania nie trzeba przynajmniej w prywatnych klinikachMutacja MTHFR c677t, mutacja PAI -1 4g PCOS hiperprolaktynemia z mikrogruczolakiem, Ana1Ana 2 +
Lipiec 2016/ 11dpo beta 23,12/ 13dpo beta 100,90/ 15dpo 407,5/ 18dpo beta 1797/ 19dpo jest pęcherzyk 3 mm/16.08 jest serduszko moje małe :* -
wITAJCIE jestem tutaj nowa
ja staram się drugi cykl Z CLO wtedy zaszłam w ciąże ale na krótko bo poroniłam a wczoraj zaczęłam dopiero brać to był wczoraj 5dc dziś 6 dc i wezme kolejną. Wtedy pęcherzyk ładnie mi urósł pękł ale nie utrzymała się ciąża
owulację miałam 19dc a nie jak teraz koło 40 dnia.... i od 16-25 dc mam brać duphaston
-
tez miałam sono HSG na fundusz.. ogólnie więcej stresu niż to warte, badanie trwa z 10 minut. Ja akurat odczułam straszny ból ale trwał on tylko kilka sekund. Podobno jeden jajowód był troszkę zapchany ale udało się go udrożnić. Po zabiegu krwawienie 2 dni. Znam osobę, która w ogóle nie odczuła bólu więc chyba różnie to bywa.cud!!! w ciąży od 21.02.2018- 7t7d
niby wszystko ok.. a jednak.. w oczekiwaniu na ciążę :)5 cykl z clo, duphaston(maj, czerwiec, lipiec, sierpień, wrzesień)
05.2016- HSG jajowody drożne
11.2015 Badanie nasienia męża- ok -
agnes87 wrote:Cześć dziewczyny! Życzę wam miłego dnia oraz udanego weekendu
Ja mam dzisiaj tyle spraw do ogarnięcia, że nie wiem czy zdążę wpaść jeszcze na forum. Jeszcze mnie czeka małe pakowanko bo wyjeżdżamy na 4 dni do Szklarskiej z mężem. Mam nadzieję, że jak tu wrócę to będą same radosne nowiny
Ściskam was mocnoAntoś IVF,Julisia natural
-
panan12 wrote:wITAJCIE jestem tutaj nowa
ja staram się drugi cykl Z CLO wtedy zaszłam w ciąże ale na krótko bo poroniłam a wczoraj zaczęłam dopiero brać to był wczoraj 5dc dziś 6 dc i wezme kolejną. Wtedy pęcherzyk ładnie mi urósł pękł ale nie utrzymała się ciąża
owulację miałam 19dc a nie jak teraz koło 40 dnia.... i od 16-25 dc mam brać duphaston
zapraszamy do pogawędek o tym i o tamtym
Antoś IVF,Julisia natural
-
nick nieaktualnyJagna 75 wrote:Widze ze dziewczyny wracają do gry
powodzenia,bedzie mi sympatyczniej w lipcu
dziewczyny mam brać clo od 3 dc, wczoraj zaczęłam lekko plamić, ale dopiero dziś przyszło krwawienie, to wczorajszy dzień liczyć jako 1dc, czy jednak od dziś liczyć? Miłego dnia
-
Olciaaa wrote:wracamy wracamy i lipiec będzie nasz
dziewczyny mam brać clo od 3 dc, wczoraj zaczęłam lekko plamić, ale dopiero dziś przyszło krwawienie, to wczorajszy dzień liczyć jako 1dc, czy jednak od dziś liczyć? Miłego dnia
Olciaaa lubi tę wiadomość
VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
10 cs w tym 4 cykle z clo
Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
Termin porodu: 30 kwietnia 2017
-
Olciaaa wrote:wracamy wracamy i lipiec będzie nasz
Ja też bym liczyła od dzisiaj
Olciaaa lubi tę wiadomość
03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta -
nick nieaktualny
-
WITAM JA TEZ MIAŁAM HSG W CZERWCU . WIĘCEJ STRACHU NIŻ TEGO BADANIA;) JA MIAŁAM ROBIONE NA FUNDUSZ I ROBIŁA MI TO MOJA PANI DOKTOR. W SZPITALU CAŁKIEM MIŁE PANIE ( BAŁAM SIE ZE NA FUNDUSZ TO BEDZIE JAKAS RZEŹNIA) ale było naprawde w porządku . po przyjęciu na sale założyli mi wenflon i dali mi super koszule do przebrania w ktorej było widac wwszystko takze warto wziąsc ze soba szlafrok nawet na jeden dzien. pozniej zabrali mnie na zaboieg na tym fotelu podali jakiegos glupiego jasia a ból był chwilowy takze da sie wytrzymac. wcale to nie jest takie straszne jak pisza niektórzy .
-
Ładnie. Teraz kiedy możesz działac?
-
Jagna 75 wrote:
hahaha właśnie tak wyobrażam sobie Ciebie po wyjściu z gabinetu ( jak ten zielony ludek)
super wieści będą z tego fasolki❤Jagna 75 lubi tę wiadomość
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
nick nieaktualny