WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • ania1985 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam zastrzyk Pregnyl może poprosił o ten skoro tamtego nie możesz dostać.
    Pęcherzyki są dosc duże wiec jutro może być za późno na zastrzyk.

34 cykl starań, 7 z CLO
    czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
    Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
    Syn 12.11.17 Krystian

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesia0491 wrote:
    Hej dziewczyny. Jestem tu nowa, proszę o Wasza poradę. Staram się o dziecko prawie 2 lata, od kwietnia jestem na stymulacji clo, niestety w kazdym cyklu nie udało się. Dziś byłam u ginekologa na monitoringu, wyhodowalam 3 pęcherzyki na prawym jajniku. 2 pecherzyki po 25 mm a jeden ma już 30 mm. Ginekolog powiedział ze mogą nie pękną więc wypisal mi receptę na Ovitrelle ale nigdzie w aptece nie znalazłam a kazał mi dziś wieczorem zrobić zastrzyk jeśli dostane gdzieś go w aptece. Jeśli dziś bym zamówiła w internetowej aptece i jutro juz bym go miała, ale nie wiem czy to nie będzie za późno na wzięcie zastrzyku... mówił ze mogę spróbować bez ovitrelle, może same pękną. W piątek będę miała monitoring, sprawdzić czy pęcherzyki pękły. A nie chce żeby ten cykl był na marne..wybaczcie ze tak na szybko się rozpisałam.

Aga, ja bym się wybrała w miasto z receptą i wzięła jakiś zamiennik ovitrelle, bo jajka mogą Ci się "przeterminować". Ja tak zrobiłam jak nie mogłam znaleźć leku na stymulacje, po prstu znalazłam zamiennik, który mia receptę wydała apteka.
    Zauważ, że pęknięcie nie następuje zaraz po zastrzyk, ale w okienku 36-48 godzin ponim, to w najgorszym wypadku kolejne dwie doby....

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • agniesia0491 Debiutantka

Wysłany: 6 lipca 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem z Podlasia, 50 km Białegostoku czyli Łomża - Zambrów. Niestety w Zambrowie nigdzie nie znalazłam.. dzwoniłam do Łomży tez nie mają.

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesia0491 wrote:
    Jestem z Podlasia, 50 km Białegostoku czyli Łomża - Zambrów. Niestety w Zambrowie nigdzie nie znalazłam.. dzwoniłam do Łomży tez nie mają.

Zapytaj o Pregnyl, czy wydadzą Ci na recepte z ovitrelle

f2w3skjotzzbwk43.png

Wysłany: 6 lipca 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest Pregnyl bez recepty,dawka 250.

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesia0491 wrote:
    Jest Pregnyl bez recepty,dawka 250.

a dasz radę skonsultowac telefnicznie z ginem? ja bym brała

f2w3skjotzzbwk43.png
  • ania1985 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest wynik 56.7 niestety spadła w porównaniu z poniedziałków było 105

34 cykl starań, 7 z CLO
    czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
    Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
    Syn 12.11.17 Krystian

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania1985 wrote:
    Jest wynik 56.7 niestety spadła w porównaniu z poniedziałków było 105

Aniu, bardzo mi przykro, że doświadczenie ciąży biochemicznej jest także Twoim udziałem, skonsultujesz z ginem czy jajowód pusty, potem poczekasz na @ i nowy cykl przed Tobą. Przećwiczyłam ten scenariusz, trudny, ale do przejścia, dasz radę i myśl pozytywnie - możesz zajść w ciążę;)!

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Misia 69 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania przykro mi :( też przez to przeszłam:( wiec wiem co czujesz.

f2w33e3k5idkv34t.png

Wysłany: 6 lipca 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz niestety nie udało się konsultować z ginem. Jednak ten cykl będzie bez Ovitrelle, może będzie nadzieja ze same pękną, chociaż jeden. Ale jest ryzyko ze moze być torbiel.

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesia0491 wrote:
    Juz niestety nie udało się konsultować z ginem. Jednak ten cykl będzie bez Ovitrelle, może będzie nadzieja ze same pękną, chociaż jeden. Ale jest ryzyko ze moze być torbiel.

hmmm, mnie doktorek ostatnio uciskał na prawy jajnik, żeby pęcherzyk pękł, niektóre dziewczyny robią brzuszki w tym celu, może spróbuj którejś metody?

f2w3skjotzzbwk43.png
  • kate55 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu przykro mi :(

U mnie dziś na monicie dobrze, mam dwa pęcherzyki w lewym i jeden w prawym, wszystkie dość spore :) Według gina te dwa mniejsze (największy ma 2.8cm) mogą owulować w tym samym czasie :) W piątek kolejny monit, według mnie jutro powinna być owulacja :)

Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • Katka80 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki69 wrote:
    Jejku dałaś mi nadzieję... ja od dawna mam słaby sluz i bardzo chciałabym go polepszyć liczę że siemie pomoże. A jak je jesz?
    Podobnie jak dziewczyny, dwie łyżeczki zalewam gorącą wodą, robię kisiel. Tylko że ja zalewam siemię mielone, jakoś mi lepiej wchodzi

VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
    10 cs w tym 4 cykle z clo
    Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
    Termin porodu: 30 kwietnia 2017
    8p3oskjorung1yyh.png
  • Katka80 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuśka87 wrote:
    Katka....Nie sado-maso:) to nie byl bol , ktory zwija i nie pozwala funkcjonowac. Ja to odczuwalam, jakbym miala ciasno wcisnieta kulke w miejsce jajnika. Czulam, czasem zakulo.
    Niki, roznie bywalo że sluzem. Mialam problem z suchoscia podczas stosunku. Rzadko taki typowo plodny przezroczysty. Teraz jest lepiej. Zauwazam zmiany w sluzie. Nie odpowiada mi, jesli jest taki wodnisty. Komforty nie zwiekszal, a wkladka wiecznie mokra. Bardziej mi odpowiada, jesli nie jest plynacy. Pamietaj, że w trakcie staran nie zaleca sie stosowania zwyklego lubrykantu, poniewaz spowalnia zolnierzyki. Ale sa specjalne ( niestety nieco drozsze) zele dla starajacych sie. Chociaz nie kazdemu odpowiadaja, poniewaz szybko wysychaja.

Mowilam Wam, że mojego gina nie ma I jest kobitka na zastepstwo. Wczoraj na IUI powiedziala, że podczas IUI nie mozna uzywac tego lubrykantu stosowanego zwykle podczas badania Usg. Czyli te ich zele też moga stanowic bariere.
    Heheh, odnosiłam się do wypowiedzi Twojej odnośnie serduszkowania z mężem, bo pisałaś że zastosowałaś metodę "po dobroci lub siłą", :-D czyli związać i wykorzystać :P

8p3oskjorung1yyh.png

Wysłany: 6 lipca 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    hmmm, mnie doktorek ostatnio uciskał na prawy jajnik, żeby pęcherzyk pękł, niektóre dziewczyny robią brzuszki w tym celu, może spróbuj którejś metody?
    Spróbuje ćwiczenia, musze być w dobrej myśli. Dziękuję Ci za pomoc i innym dziewczynom. W piątek się odezwę jak będę po monicie.

• Katka80 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu przykro mi że beta spadła.
    Kate trzymam kciuki za owocne starania.
    U mnie dzisiaj po południu pozytywny test owu, jajniki bolą, tylko ze dzisiaj mecz. Trzeba będzie chyba zastosować metodę Tuśki i zaatakować w przerwie.

Jagna 75, kate55 lubią tę wiadomość

8p3oskjorung1yyh.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia 69 wrote:
    Witam was. 20 czerwca poronilam. Dwa dni przed poronienie przestały mnie boleć piesi i sutki. Myślę ze 2 lipca mialam owulcje. Plodny śluz i bol jajników. Od wczoraj bolą nie piesi a najbardziej sutki. I jak myślicie możliwe że znowu prolaktyne mam za wysoka ?już miałam ok i gin kazała odstawić mi bromka.
    Mozliwe ze po ciązy prolaktyna jeszcze sie nie unormowała(w ciązy prolaktyne leci w góre),chyba ze cos jest na rzeczy skoro ovu byla

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuśka87 wrote:
    Niki, ja bralam olej z wiesiolka w postaci Oeparolu. Wzielam zgodnie z ulotka3x1. I caly czas sluz byl mega wodnisty. Bralam gdzies od 4dc do owulacji. W nastepnym cyklu bralam po 1 I bylo ok.
    Na któryms wàtku dziewczyny przestrzegly mnie ze wiesiolek i clo niezbyt dobrze idą w parze wiec odrzucilam wiesiolka i w sumie moge stwierdzic ze mam lepsze jaja jesli chodzi o wielkosc niz podczas brania wiesiolka.Moze lepiej jednak siemie wprowadzic,ma nie tylko dobre wlasciwosci na sluz ale i na cere,jelita,zolądek

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Na któryms wàtku dziewczyny przestrzegly mnie ze wiesiolek i clo niezbyt dobrze idą w parze wiec odrzucilam wiesiolka i w sumie moge stwierdzic ze mam lepsze jaja jesli chodzi o wielkosc niz podczas brania wiesiolka.Moze lepiej jednak siemie wprowadzic,ma nie tylko dobre wlasciwosci na sluz ale i na cere,jelita,zolądek
    W tym cyklu musiałam odłożyć clo aby uregulować tsh to teraz liczę że owulacja wystąpi jako efekt po odstawieniu...biorę wiesiolek siemie oraz migdały i wino na endometrium a jak na następny cykl zacznę clo to będę brała tylko siemie bez wiesiołka;)

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuśka87 wrote:

Mowilam Wam, że mojego gina nie ma I jest kobitka na zastepstwo. Wczoraj na IUI powiedziala, że podczas IUI nie mozna uzywac tego lubrykantu stosowanego zwykle podczas badania Usg. Czyli te ich zele też moga stanowic bariere.
    Odkad jestem w klinice ani razu lekarz nie uzył zelu,i zaobserwowalam ze kiedy bylam na wizycie na nfz i mówilam ze jestem stymulowana to rowniez gin nie uzył zelu

km5svcqgqcxnw3nt.png
‹‹ 1774 1775 1776 1777 1778 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ