CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Niki69 wrote:mi nawet to siemię posmakowało i piję samo bo boje się że jak dodam do owsianki to gorszej zadziała
to ja pije raz dziennie taką łyżkę ale nie płaską. No to chyba zacznę więcej razy
a jak u Ciebie efekty ?
-
panan12 wrote:mi lekarz mówi że w ciąży byłam to pękają mi
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
panan12 wrote:mi lekarz mówi że w ciąży byłam to pękają mi ....tylko za słabe było endo lub bardzo długie cykle i dlatego tak się stało więc zobaczymy. W cyklu co zaszłam w ciąże musiał pęknąć pęcherzyk34 cykl starań, 7 z CLO
czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
Syn 12.11.17 Krystian
-
Misia 69 wrote:Ania i co masz już wynik bety?34 cykl starań, 7 z CLO
Syn 12.11.17 Krystian
-
Tuśka87 wrote:Katka....Nie sado-maso:) to nie byl bol , ktory zwija i nie pozwala funkcjonowac. Ja to odczuwalam, jakbym miala ciasno wcisnieta kulke w miejsce jajnika. Czulam, czasem zakulo.
Niki, roznie bywalo że sluzem. Mialam problem z suchoscia podczas stosunku. Rzadko taki typowo plodny przezroczysty. Teraz jest lepiej. Zauwazam zmiany w sluzie. Nie odpowiada mi, jesli jest taki wodnisty. Komforty nie zwiekszal, a wkladka wiecznie mokra. Bardziej mi odpowiada, jesli nie jest plynacy. Pamietaj, że w trakcie staran nie zaleca sie stosowania zwyklego lubrykantu, poniewaz spowalnia zolnierzyki. Ale sa specjalne ( niestety nieco drozsze) zele dla starajacych sie. Chociaz nie kazdemu odpowiadaja, poniewaz szybko wysychaja.
Mowilam Wam, że mojego gina nie ma I jest kobitka na zastepstwo. Wczoraj na IUI powiedziala, że podczas IUI nie mozna uzywac tego lubrykantu stosowanego zwykle podczas badania Usg. Czyli te ich zele też moga stanowic bariere. -
panan12 wrote:Dziewczyny ciemnieje mi kreska na tescie owu pecherzyk 1,16 cm czy to możliwe żeby taki chciał pękać ? Nie wiem wogole co robic
1.16 to za mały pecherzyk do pęknięcia. Nawet zastrzyk lekarze dają jak pecherzyk ma ok 18mm. lub więcej. Nie słyszałam żeby którejś z dziewczyn tak mały pecherzyk peknął. Chyba ze lekarz coś źle zmierzył i pecherzyk jest większy.
I powiem Ci co masz robić - troszeczkę wyluzuj i kochaj się przez najbliższy tydzień z mężem z przyjemności a nie z przymusua w poniedziałek idź do lekarza sprawdzić co się dzieje - może będzie juz po owu
Może będziesz zła za to co napisałam ale uwierz mi ze wiem co mówię. Tez mega świrowalam, liczyłam każdy dzień każdy objaw. A w każdą ciążę zaszłam tylko w cyklach kiedy odpuszczam. W tą która straciłam w 9 tyg. w cyklu który mimo clo miał być bezowulacyjny a jednak owulacja była a w obecna w cyklu który miał być bez starań bo miałam robione hsg i nie byłam w ogóle stymulowana, miał być jeden cykl przerwy i nawet nie wiem kiedy owulacja byłaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 18:15
03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta -
Monia85 wrote:Moim zdaniem temu pęcherzykowi brakuje prawie drugie tyle. Powinien mieć ok 2cm
M. zd. racja - robią IUI zawsze powyżej 20mmm, a nie masz panan12 opcji, żeby podjechac sprawdzić ten pęcherzyk raz jeszcze? moze to jednakv1,6 było?"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
Hej dziewczyny!
Sorki ze nie pisałam ale tak spontanicznie pojechaliśmy pozwiedzać Szkocję. Moj maz ma tam kumpla i zaprosił nas do siebie na tydziensuper było i nawet mi deszcz nie przeszkadzał! Ale powiem wam ze tam gdzie on mieszka to totalne zadupie. 10 domów i nic w promieniu 5 km masakra.
Ania co ja tu czytamtrzymaj sie kochana !!!
Ja dziewczynki wam wszystkim kibicuje wytrwale i tak sobie myslalam o was łaząc po tych fajnych szkockich górach ze no w końcu musi nam sie udać !
Taka optymistycznie nastawiona wczoraj wróciłam a rano jak siku zrobiłam patrzę a tam jyz jakis śluz podbarwiony i brzuch zaczął bolec i w pizdu cały moj optymizm. I co teraz znowu bede 5 dni plamić zanim wredota sie rozkręci ? Czemu tak mam?
Będzie córeczka -
Biedronka7 wrote:Hej dziewczyny!
Sorki ze nie pisałam ale tak spontanicznie pojechaliśmy pozwiedzać Szkocję. Moj maz ma tam kumpla i zaprosił nas do siebie na tydziensuper było i nawet mi deszcz nie przeszkadzał! Ale powiem wam ze tam gdzie on mieszka to totalne zadupie. 10 domów i nic w promieniu 5 km masakra.
Ania co ja tu czytamtrzymaj sie kochana !!!
Ja dziewczynki wam wszystkim kibicuje wytrwale i tak sobie myslalam o was łaząc po tych fajnych szkockich górach ze no w końcu musi nam sie udać !
Taka optymistycznie nastawiona wczoraj wróciłam a rano jak siku zrobiłam patrzę a tam jyz jakis śluz podbarwiony i brzuch zaczął bolec i w pizdu cały moj optymizm. I co teraz znowu bede 5 dni plamić zanim wredota sie rozkręci ? Czemu tak mam?
Biedroneczko, byłam w Szkocji pod koniec czerwca 4 dni, faktycznie - pięknie, ale ten deszcz jest dobijający;)
Głowa do góry, jak się @ rozkręca to znaczy, że nadchodzi 1 dc;)"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
Biedronka staram się.
Dzwoniłam do laboratorium za pół godziny będzie wynik.34 cykl starań, 7 z CLO
Syn 12.11.17 Krystian
-
Hej dziewczyny. Jestem tu nowa, proszę o Wasza poradę. Staram się o dziecko prawie 2 lata, od kwietnia jestem na stymulacji clo, niestety w kazdym cyklu nie udało się. Dziś byłam u ginekologa na monitoringu, wyhodowalam 3 pęcherzyki na prawym jajniku. 2 pecherzyki po 25 mm a jeden ma już 30 mm. Ginekolog powiedział ze mogą nie pękną więc wypisal mi receptę na Ovitrelle ale nigdzie w aptece nie znalazłam a kazał mi dziś wieczorem zrobić zastrzyk jeśli dostane gdzieś go w aptece. Jeśli dziś bym zamówiła w internetowej aptece i jutro juz bym go miała, ale nie wiem czy to nie będzie za późno na wzięcie zastrzyku... mówił ze mogę spróbować bez ovitrelle, może same pękną. W piątek będę miała monitoring, sprawdzić czy pęcherzyki pękły. A nie chce żeby ten cykl był na marne..wybaczcie ze tak na szybko się rozpisałam.