WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi lekarz mówi że w ciąży byłam to pękają mi ....tylko za słabe było endo lub bardzo długie cykle i dlatego tak się stało więc zobaczymy. W cyklu co zaszłam w ciąże musiał pęknąć pęcherzyk

f2w3k0s3plke7odf.png
  • agnes87 Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki69 wrote:
    mi nawet to siemię posmakowało i piję samo bo boje się że jak dodam do owsianki to gorszej zadziała :) to ja pije raz dziennie taką łyżkę ale nie płaską. No to chyba zacznę więcej razy :) a jak u Ciebie efekty ?
    U mnie lepsze efekty dawaly tabletki oleju z wiesiołka 3x dziennie po 2 tabletki. Przy siemieniu jest trochę mniej

• panan12 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ale ja mam myślenie;/ pęcherzyk miał 1,16 cm a nie 1,60 cm to jeszcze mi daleko do owulacji a on stwierdził 2,3 dni haha

f2w3k0s3plke7odf.png
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    mi lekarz mówi że w ciąży byłam to pękają mi
    To jest najśmieszniejszy tekst lekarzy - "skoro była ciąża to wszystko jest ok". No kurde jak ok, jak człowiek już ponad rok się stara?

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • ania1985 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    mi lekarz mówi że w ciąży byłam to pękają mi ....tylko za słabe było endo lub bardzo długie cykle i dlatego tak się stało więc zobaczymy. W cyklu co zaszłam w ciąże musiał pęknąć pęcherzyk
    Nie prawda, to że byłaś w ciąży to nie znaczy, że za każdym razem pękają. Mój ginekolog sprawdził przez kilka owulacji, że pękają mi samoistnie a i tak zdecydował aby podać zastrzyk. I właśnie w tym cyklu udało się a wcześniej pękały samoistnie potwierdzone i nic nie było.

34 cykl starań, 7 z CLO
    czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
    Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
    Syn 12.11.17 Krystian

• Misia 69 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania i co masz już wynik bety?

f2w33e3k5idkv34t.png
  • ania1985 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia 69 wrote:
    Ania i co masz już wynik bety?
    Misia no jeszcze nie. Siedzę jak na szpilkach. Powinny lada moment być.

34 cykl starań, 7 z CLO
    Syn 12.11.17 Krystian

• Misia 69 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za przyrost ✊

ania1985 lubi tę wiadomość

f2w33e3k5idkv34t.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia 69 wrote:
    Trzymam kciuki za przyrost ✊

i za Twoja siłę! i wytrwałość!

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pójdę jutro do innej doktorki na usg i powiem jej żeby mi P rzepisala zastrzyk bo kurde co to ma by? 1,16 cm jest już dojrzały ale to jeszcze nie jest to...niewiem co mam robić :(

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuśka87 wrote:
    Katka....Nie sado-maso:) to nie byl bol , ktory zwija i nie pozwala funkcjonowac. Ja to odczuwalam, jakbym miala ciasno wcisnieta kulke w miejsce jajnika. Czulam, czasem zakulo.
    Niki, roznie bywalo że sluzem. Mialam problem z suchoscia podczas stosunku. Rzadko taki typowo plodny przezroczysty. Teraz jest lepiej. Zauwazam zmiany w sluzie. Nie odpowiada mi, jesli jest taki wodnisty. Komforty nie zwiekszal, a wkladka wiecznie mokra. Bardziej mi odpowiada, jesli nie jest plynacy. Pamietaj, że w trakcie staran nie zaleca sie stosowania zwyklego lubrykantu, poniewaz spowalnia zolnierzyki. Ale sa specjalne ( niestety nieco drozsze) zele dla starajacych sie. Chociaz nie kazdemu odpowiadaja, poniewaz szybko wysychaja.

Mowilam Wam, że mojego gina nie ma I jest kobitka na zastepstwo. Wczoraj na IUI powiedziala, że podczas IUI nie mozna uzywac tego lubrykantu stosowanego zwykle podczas badania Usg. Czyli te ich zele też moga stanowic bariere.
    Ja od dwóch lat nie miałam owulacji i miesiączki dopiero po clo rusza powoli sluz jest ale jeszcze nie tyle co trzeba dlatego chcę popracować nad tym żeby plemniki miały lepsze środowisko a o tym żelu to wiem kupiłam conceive plus ale teraz jak jest sluz to żąd ko go używamy

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie potrzebnie się wypowiadalam bo tylko się z denerwowalam. Płacimy zusy lekarzom lekarstwa a Tu kurna taka lipa. Ja nie rozumiem nie mogą nam pomóc jakoś normalnie skierować na badania leki podać. Co ich to kurwa kosztuje jak my za to placimy

f2w3k0s3plke7odf.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ciemnieje mi kreska na tescie owu pecherzyk 1,16 cm czy to możliwe żeby taki chciał pękać ? Nie wiem wogole co robic

f2w3k0s3plke7odf.png
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Dziewczyny ciemnieje mi kreska na tescie owu pecherzyk 1,16 cm czy to możliwe żeby taki chciał pękać ? Nie wiem wogole co robic

1.16 to za mały pecherzyk do pęknięcia. Nawet zastrzyk lekarze dają jak pecherzyk ma ok 18mm. lub więcej. Nie słyszałam żeby którejś z dziewczyn tak mały pecherzyk peknął. Chyba ze lekarz coś źle zmierzył i pecherzyk jest większy.
    I powiem Ci co masz robić - troszeczkę wyluzuj i kochaj się przez najbliższy tydzień z mężem z przyjemności a nie z przymusu :) a w poniedziałek idź do lekarza sprawdzić co się dzieje - może będzie juz po owu :)
    Może będziesz zła za to co napisałam ale uwierz mi ze wiem co mówię. Tez mega świrowalam, liczyłam każdy dzień każdy objaw. A w każdą ciążę zaszłam tylko w cyklach kiedy odpuszczam. W tą która straciłam w 9 tyg. w cyklu który mimo clo miał być bezowulacyjny a jednak owulacja była a w obecna w cyklu który miał być bez starań bo miałam robione hsg i nie byłam w ogóle stymulowana, miał być jeden cykl przerwy i nawet nie wiem kiedy owulacja była :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 18:15

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia85 wrote:
    Moim zdaniem temu pęcherzykowi brakuje prawie drugie tyle. Powinien mieć ok 2cm

M. zd. racja - robią IUI zawsze powyżej 20mmm, a nie masz panan12 opcji, żeby podjechac sprawdzić ten pęcherzyk raz jeszcze? moze to jednakv1,6 było?

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Sorki ze nie pisałam ale tak spontanicznie pojechaliśmy pozwiedzać Szkocję. Moj maz ma tam kumpla i zaprosił nas do siebie na tydzien :) super było i nawet mi deszcz nie przeszkadzał! Ale powiem wam ze tam gdzie on mieszka to totalne zadupie. 10 domów i nic w promieniu 5 km masakra.

Ania co ja tu czytam :( trzymaj sie kochana !!!

Ja dziewczynki wam wszystkim kibicuje wytrwale i tak sobie myslalam o was łaząc po tych fajnych szkockich górach ze no w końcu musi nam sie udać !
    Taka optymistycznie nastawiona wczoraj wróciłam a rano jak siku zrobiłam patrzę a tam jyz jakis śluz podbarwiony i brzuch zaczął bolec i w pizdu cały moj optymizm. I co teraz znowu bede 5 dni plamić zanim wredota sie rozkręci ? Czemu tak mam?

34bwugpje1vo91cp.png
    Będzie córeczka :)
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka7 wrote:
    Hej dziewczyny!
    Sorki ze nie pisałam ale tak spontanicznie pojechaliśmy pozwiedzać Szkocję. Moj maz ma tam kumpla i zaprosił nas do siebie na tydzien :) super było i nawet mi deszcz nie przeszkadzał! Ale powiem wam ze tam gdzie on mieszka to totalne zadupie. 10 domów i nic w promieniu 5 km masakra.

Ania co ja tu czytam :( trzymaj sie kochana !!!

Ja dziewczynki wam wszystkim kibicuje wytrwale i tak sobie myslalam o was łaząc po tych fajnych szkockich górach ze no w końcu musi nam sie udać !
    Taka optymistycznie nastawiona wczoraj wróciłam a rano jak siku zrobiłam patrzę a tam jyz jakis śluz podbarwiony i brzuch zaczął bolec i w pizdu cały moj optymizm. I co teraz znowu bede 5 dni plamić zanim wredota sie rozkręci ? Czemu tak mam?

Biedroneczko, byłam w Szkocji pod koniec czerwca 4 dni, faktycznie - pięknie, ale ten deszcz jest dobijający;)
    Głowa do góry, jak się @ rozkręca to znaczy, że nadchodzi 1 dc;)

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Misia 69 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko ja mieszkałam w szkocji nad samym morzem. Szkocja jest piękna ale tylko żeby ja zwiedzić. Ją po dwóch latach dostałam prawie depresji. Ale widoki,klify.góry i wg są piękne

f2w33e3k5idkv34t.png
  • ania1985 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka staram się.

Dzwoniłam do laboratorium za pół godziny będzie wynik.

34 cykl starań, 7 z CLO
    Syn 12.11.17 Krystian

• agniesia0491 Debiutantka

Wysłany: 6 lipca 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Jestem tu nowa, proszę o Wasza poradę. Staram się o dziecko prawie 2 lata, od kwietnia jestem na stymulacji clo, niestety w kazdym cyklu nie udało się. Dziś byłam u ginekologa na monitoringu, wyhodowalam 3 pęcherzyki na prawym jajniku. 2 pecherzyki po 25 mm a jeden ma już 30 mm. Ginekolog powiedział ze mogą nie pękną więc wypisal mi receptę na Ovitrelle ale nigdzie w aptece nie znalazłam a kazał mi dziś wieczorem zrobić zastrzyk jeśli dostane gdzieś go w aptece. Jeśli dziś bym zamówiła w internetowej aptece i jutro juz bym go miała, ale nie wiem czy to nie będzie za późno na wzięcie zastrzyku... mówił ze mogę spróbować bez ovitrelle, może same pękną. W piątek będę miała monitoring, sprawdzić czy pęcherzyki pękły. A nie chce żeby ten cykl był na marne..wybaczcie ze tak na szybko się rozpisałam.

‹‹ 1773 1774 1775 1776 1777 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ