WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuśka87 wrote:
    Laski, pytanie. Jestem po IUI no I czekamy, czy sie zagniezdzi. Moja mama caly czas chodzi za mna i upomina. Chcialam ustawic sobie lezak- nie podskakuj z krzeslem, bo to wstrzasy. Zaplanowalam rwanie wisni - abaolutnie, bo nie wolno wyciagac rak. No kurde, rzeczywiscie nie wolno? Już teraz to ma tak duze znaczenie?
    Wiesz,mysle ze moze troszku przesadza choc moze takie ograniczenie przez pierwsze dwie doby dobrze wplyną,zalecają sie oszczèdzac tak przy IVF ale przy inseminacji nie slyszalam.Jednak posluchsj mamy i odpoczywaj,niech bàbel wrazie czego dobrze sie zagniezdza

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzusiax wrote:
    Pana u mnie dziś jest bardzo jasna a następny dzień mocna krecha. Może u ciebie też tak bedzie za pare dni.

Jagna tą mutacje ma bardzo dużo ludzi tylko o tym nie wie
    Wlasnie a potem poronienia a mozna temu zaradzic.Gdybym tego nie zdiagnozowala to pewnie kolejne ciàze konczylyby sie tak samo.Nieprzysfajanie kwasu foliowego równa sie ze zle rozwinietym zarodkiem z wadami nie majàcego szans,tak jak i niedobor witD moze byc skutkiem zlego zagniezdzenia i uposledzenia zarodka.U mnie jedno i drugie wiec niby nic a ma tskie fundamentalne znaczenie

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    mi lekarz mówi że w ciąży byłam to pękają mi ....tylko za słabe było endo lub bardzo długie cykle i dlatego tak się stało więc zobaczymy. W cyklu co zaszłam w ciąże musiał pęknąć pęcherzyk
    ja w ciąży 2 razy byłam w pierwszym cyklu się udawało a teraz zonk a wg myslenia twojego lekarza powinnam byc :-) tak to niestety nie działa
    ania1985 wrote:
    Jest wynik 56.7 niestety spadła w porównaniu z poniedziałków było 105
    trzymaj się :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 22:12

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. I kolejny cykl na marne :/ Poszłam w poniedziałek do gina w 12 dc. Miałam mieć ze sobą podwójną dawkę pregnylu 10000, poniewaz w poprzednim cyklu dawka 5000 nic nie dała. No i tym razem podwójna dawka też nic nie dała. Pęcherzyk miał 23mm, dostałam pregnyl i nie pękł. Dziś miał 24,5mm. Jeszcze jutro mam przyjść, bo mój gin mówił , że to wg niego dziwna sprawa. Zaproponował, że szkoda czasu na testowanie potrójnej dawki tylko od razu zrobiłby mi laparoskopowe nacinanie pęcherzyków. Miała któraś z Was taki zabieg? To jest ta słynna laparoskopia?

Jagna 75 lubi tę wiadomość

uwo99n73lnbybmmo.png
  • ania1985 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuje za Wasze wsparcie. Staram się nie rozklejac żeby mój syn nie widział, ze płacze.

Nie dodzwoniłam się dziś do mojego ginekologa i nie wiem co z tym duphastonem. Czy mam go już odstawić?

34 cykl starań, 7 z CLO
    czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
    Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
    Syn 12.11.17 Krystian

• Katka80 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania1985 wrote:
    Dziewczyny dziękuje za Wasze wsparcie. Staram się nie rozklejac żeby mój syn nie widział, ze płacze.

Nie dodzwoniłam się dziś do mojego ginekologa i nie wiem co z tym duphastonem. Czy mam go już odstawić?
    Ja bym odstawiła,żeby organizm mógł się oczyścić. Strasznie mi przykro

VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
    10 cs w tym 4 cykle z clo
    Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
    Termin porodu: 30 kwietnia 2017
    8p3oskjorung1yyh.png
  • Katka80 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czekam na koniec meczu żeby rzucić się jak ta lwica na zebre aby wbić swe kły w świeże mięcho :P
    Dobrej nocy laski życzę.

marzusiax lubi tę wiadomość

VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
    10 cs w tym 4 cykle z clo
    Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
    Termin porodu: 30 kwietnia 2017
    8p3oskjorung1yyh.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Wizyta..jakos nie spodxiewalam sie ze na drugiej wizycie lekarz powie ze to juz wszystko.
    Poprostu diagnostyke dokonczyl to co zaczèlam(brakowalo trzech badan)wydal zalecenia i wypisał informacje ze nie stwierdzono przesłanek sugerujàcych trombofilie wrodzonà ani nabytà.Na tym poprostu koniec.Nic wiecej nie sugerował by jakies badania...myslalam ze jesli APS wykluczymy to moze w jakims innym kierunku zaleci badania,a tu nic.Troche rozczarowana jestem,tyle ze po pierwszym poronieniu to na nfz nic nie wskóram niestety.Moge jedynie szukac dalej na wlasną reke,ale na razie daje spokój.Jest nadzieja ze to co mówił o tej mojej mutacji ze ona mogla byc w duzym stopniu przyczyną poronienia.Dobrze ze chociaz mój gin zdecydował ssm od siebie ze wlączymy clexane,tu jestem spokojniejsza,no i ze te mutacje mam obstawioną lekami
    Przykro mi Jagienko. Nie wiem po co ciągnął Cie do Będzina tylko po to, żeby zakończyć diagnostykę. Niestety tak popieprzone są te zasady, że po jednym poronieniu nie należy się diagnostyka na nfz. Ja musiałam 3 ciąże stracić żeby dowiedzieć się dlaczego. I chociaż w moim przypadku diagnoza jest jak wyrok, bo nic nie mogę z tym zrobić, to dzięki tej wiedzy łatwiej było mi poukładać sobie w głowie czwarte poronienie. Pogodzić się z tym było bardzo ciezko, ale gorsza była ta niewiedza po kolejnych stratach i pytania co źle zrobiłam i co jest ze mną nie tak... Mam nadzieję kochana że w Twoim przypadku kolejna ciąża zakończy się powodzeniem, że to czego doszukałaś się dzięki własnemu uporowi jest jedyną przyczyną...

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • roma Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania1985 wrote:

Przykro mi że Cię to spotkało. Myślę że powinnaś odstawić. Ja w każdej ciąży którą straciłam brałam dupka i dopóki go przyjmowałam ciąża trwała mimo że się już od dawna nie rozwijała. Jeśli beta spada to niestety nie ma nadziei a duphastonem blokujesz organizm przed oczyszczeniem. Na pocieszenie powtórzę po Jagience, że przynajmniej stało się to bardzo wcześnie więc sama się oczyścisz, po prostu będzie większe krwawienie. Trzymaj się kochana. Tulę mocno. Zawsze jak czytam tu że coś takiego którejś z Was się przytrafia, odbieram to bardzo osobiście. Wszystko do mnie wraca i całym sercem współczuję :-(

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Cześć Dziewczyny. I kolejny cykl na marne :/ Poszłam w poniedziałek do gina w 12 dc. Miałam mieć ze sobą podwójną dawkę pregnylu 10000, poniewaz w poprzednim cyklu dawka 5000 nic nie dała. No i tym razem podwójna dawka też nic nie dała. Pęcherzyk miał 23mm, dostałam pregnyl i nie pękł. Dziś miał 24,5mm. Jeszcze jutro mam przyjść, bo mój gin mówił , że to wg niego dziwna sprawa. Zaproponował, że szkoda czasu na testowanie potrójnej dawki tylko od razu zrobiłby mi laparoskopowe nacinanie pęcherzyków. Miała któraś z Was taki zabieg? To jest ta słynna laparoskopia?
    Slyszałam o tym nacinaniu jajek,ponoc skuteczne,czasem przy IUI stosujà

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roma,mam nadzieje ze tobie powiększy diagnostyke a nie jak mnie by wykluczyc tylko trombofilie i koniec,przeciez immunologia to szeroki temat i wiele czynników sklada sie na zdrową ciàze.Szkoda ze tylko tyle dzis mial mi do powiedzenia ze nie mam juz po co przyjezdzac.Dał mi nadzieje ze cos zrobi,ze tam moze diagnostyke zrobic bo w Kr nie za bardzo,pojechalam i dostalam kartke z wypisem iz nie stwierdzono trombofili.Tyle to ja wiedzialam gdy przeczytalam wynik na necie.Cóz,jesli nie zajde w ciàze to moze cos od wrzesnia jeszcze rusze z badaniami,tylko brak pomyslu w którym kierunku.Moze po twojej wizycie sierpniowej cos mnie nakieruje.Jesli zajde w ciaze teraz to oby tylko ta mutacja i witD byla mi cierniem...
    Cóz,niech sie dzieje wola Boza,od badan na razie musze odpoczàc.
    Niestety łatwo nie jest,ale jestem przyzwyczajona ze musze wiele pokonac,dam rade :-) kto jak nie ja!

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Xaxa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś brała z clo castagnus? czy powinno się casta odstawić? kurcze zapomniałam dzisiaj zapytać lekarza na wizycie ;(

km5sf71xff50fx7u.png
    Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
    07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
    MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrego immunologa w polsce to ze świecą trzeba szukać. Z crohnem sobie nie radzą, a co dopiero z nawracającymi poronieniami.

Jagna w krk to u genetyka byłaś?

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka80 wrote:
    A ja czekam na koniec meczu żeby rzucić się jak ta lwica na zebre aby wbić swe kły w świeże mięcho :P
    Dobrej nocy laski życzę.
    Udanego polowania :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzusiax wrote:
    Dobrego immunologa w polsce to ze świecą trzeba szukać. Z crohnem sobie nie radzą, a co dopiero z nawracającymi poronieniami.

Jagna w krk to u genetyka byłaś?
    Własnie to dobry immunolog i ma pojecie na temat mutacji,ogólnie z poronienismi,niestety po pierwszym poronieniu diagnostyki sie nie prowadzi.Jak chce to mam wolnà ręke by sama cos podzialac,on radzi na razie odpuscic badania.W Kr bylam u immunologa ale do Bedzina kazał przyjechac na kolejnà wizyte bo tam mógl zrobic diagnostyke.A czemu tsm to juz Roma mi wyjasnila ze osrodek ma podpisaną umowe z diagnostyką tam na miejscu.Teraz i tak juz nie wazne,na nfz wiele nie zdzialam,jedynie wizyte jesli cos jeszcze znajde.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 23:48

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xaxa wrote:
    Dziewczyny, czy któraś brała z clo castagnus? czy powinno się casta odstawić? kurcze zapomniałam dzisiaj zapytać lekarza na wizycie ;(
    Ja bralam przez dwa cykle ale ponoc nie powinno sie łączyc,na któryms wątku dziewczyna mi pisała.Przestałam wiec brac.

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też nie biorę castagnus już dawno obniża prolaktynie ale wydłuża cykl. Sorry że byłam wczoraj taka ale mam ostatnio nerw do lekarzy ze nie rozumieją pacjentów. Może faktycznie źle doczytałam jaka ma średnicę jajko bo nic zobaczymy

Nadal testy owulacyjne negatywne a lekarz durny. Mając pecherzyk 1,16 cm jak można komuś powiedzieć że za 2-3 dni owulacja? Ja stawiam ze od dziś z 5 dni bo 2 mm na dobę rośnie

Nie mogę się doczekać Jagna twojej bety to już we wtorek. Może wy chociaż przyniesiecie dobre wieści

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 07:48

f2w3k0s3plke7odf.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow kosmiczna cena ale jak się jest w ciąży to trzeba :).

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Xaxa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za odp :) troche szkoda, ze nie powinno sie laczyc, na mnie casta fajnie dziala, lacznie z leczeniem tradziku :)

km5sf71xff50fx7u.png
    Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
    07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
    MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw

• Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny!
    Na dzis w wisielczym nastroju bez siły i ochoty na cokolwiek, oby mi przeszło bo słabo widzę dzis ten dzien a mam trenować nowa kobietkę :( moze mi cierpliwości braknąć

Jagna to jeszcze pare dni do twojej bety ! Czekam cierpliwie i zaciskam kciukasy :)

Aniu przykro mi ze to tak sie potoczyło:( chyba lepiej jak odsyawisz dupka to sam sie organizm oczyści! Bądź dzielna a następna ciaza zakończy sie szczęśliwym rozwiązaniem !

34bwugpje1vo91cp.png
    Będzie córeczka :)
‹‹ 1776 1777 1778 1779 1780 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ