X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Pół roku a konkretniej 4 cs . To już mnie tak przerosło tą chęć bycia mama ze nie mogę na niczym się skupić. Ja muszę iść ale chyba do psychologa :) . Hehe. Może Bozia niechce dac. Niedługo przeprowadzam się do nowego domu może wtedy zajde ;)
    Oj czesto sie to zdarza na nowym miejscu,moze skup sie na umeblowaniu,na roznych dekoracjach i wyposazeniu bo to tskie zdrowe odciàgnąc mysli od staran,to samo musi przyjsc a nie przyjdzie kiedy bedziesz non stop o tym myslec.Wyluzuj,ciesz sie latem,czymkolwiek by miec w sobie pozytywnà energie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 22:17

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Malowanka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panan nie stresuj się tak spróbuj troszkę mniej się denerwować i ochlon

1cykl z Clo kwiecień 2016 -udany :)
    klz9f71xde4fy0ia.png
    74diio4phdeldx9d.png
  • Malowanka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajmij się nowym domem, jego urządzeniem. Pozwoli Ci to oderwać myśli. Może za bardzo chcesz za dużo myślisz analizujesz i się blokujesz, a może musisz się wyciszyć, odpuścić...Znajdź dobrego gonekologa, dobry ginekolog i od razu człowiek spokojniejszy. Przynajmniej ja tak mialam. Wierzyłam mu bo wiedziałam że wie co robi. Z Twoich wypowiedzi widze że jesteś bardzo nakręcona na dziecko i naprawdę Cię rozumiem bo też to przechodziłam. Ale jak się nie udaje to naprawdę trzeba spróbować odpuścić bo można zwariowac

Angie 31 lubi tę wiadomość

klz9f71xde4fy0ia.png
    74diio4phdeldx9d.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malowanka ale ci ten suwak zapierdziula do przodu,juz 14 tydzien za tobà,yupi! :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Malowanka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szybko czas leci, ale ja to czekam na Twój suwaczek

klz9f71xde4fy0ia.png
    74diio4phdeldx9d.png
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Pół roku a konkretniej 4 cs . To już mnie tak przerosło tą chęć bycia mama ze nie mogę na niczym się skupić. Ja muszę iść ale chyba do psychologa :) . Hehe. Może Bozia niechce dac. Niedługo przeprowadzam się do nowego domu może wtedy zajde ;)

A otoczenie nie dokucza ci? ktoś bliski jest w ciąży itd itp nie da się tej chęci wywalić z głowy.Wiem ale można to jakoś obejść☺ każdego dnia porozgladaj się wokół i znajdź przynajmniej jedną rzecz dlaczego jest fajnie jeszcze poczekać...zaraz znajdzie się druga i trzecia rzecz a chęci niech pozostaną☺ cycki do góry i korzystaj z tego że jeszcze nie teraz bo później to już nie jest tak rumiankowo ale za to przecudownie☺

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malowanka wrote:
    Szybko czas leci, ale ja to czekam na Twój suwaczek
    Zastanowie sie nad tym suwaczkiem :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 05:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje Drogie,

nie idę dzisiaj betować, nie ma po co, @ mi się rozkręca, plamię już konkretnie, czyli u mnie ovitrelle utrzymuje się dłużej niż te 10 dni wskazane w ulotce (betowałam w 12 dniu po zastrzyku). nawet nie wiem czy mi smutno....

Jagna-ciesz się kotem! mam nadzieję, ze pójdziesz na betę w piątek!
    Panan - szalej,żeby ten dominator jajnikowy zmienił sie w fasolkę!
    Kinga i Wedmoczka - dobrych wyników przed hsg! Żeby zabieg był terminowy i pozytywne wyniki!

Dobrego dnia, ja wkręcam się w robotę, żeby nie myśleć, ale i tak muszę gina na cito zorganizować....

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za słowa otuchy kochane jesteście :) temperatura coraz wyżej chyba muszę odpuścić sobie do końca tygodnia i poprostu serduszkowac :) jajo jest i rośnie coraz większe :) także chyba spoko

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Misia 69 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamakejti Kurcze szkoda :( tule kochana.
    Jagna ty leć na bete do piątku to my tu nie wytrzymały i zaczniesz szybciej wiruski nam tu wysyłać ☺

mamakejti lubi tę wiadomość

f2w33e3k5idkv34t.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia85 wrote:
    Porada dnia po wykresem OF
    "Jeśli marzysz o bliźniętach, czas działa na Twoją korzyść. Im kobieta starsza, tym szansa na ciążę mnogą wzrasta".

chyba dlatego, że wraz z wiekiem częściej korzystamy ze wsparcia medycznego;)

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje zalecenia:
    Clostylbegyt drugiego dnia cyklu 2 tabletki, trzeciego 3 tabletki czwartego dwie tabletki.

Jest w porządku? Jak Wy stosujecie?

Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
    16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
    5djypc0zkgziy9mr.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia1990 wrote:
    Moje zalecenia:
    Clostylbegyt drugiego dnia cyklu 2 tabletki, trzeciego 3 tabletki czwartego dwie tabletki.

u mnie przez dwa cykle: od 3dc do 7 dc po 1
    potem gin przerzucił mnie na inny dopalacz jajek

z tego co obserwuje dziewczyny biora zazwyczaj 5 tabletek w jednym cyklu, w różnym układzie, Ty masz 7 tabsów
    to Twój 1 raz z clo? jak na 1 raz to trochę z grubej rury, ale trzeba zaufać lekarzowi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 08:04

f2w3skjotzzbwk43.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia85 wrote:
    Panan a jakie badania masz zrobione? Mąż się badał? Moje pierwsze miesiące starań były tragiczne, szczególnie że wszyscy zachodzili przy pierwszej próbie, a później jakoś przywykłam i zobojętniałam. Później jeszcze 30 urodziny mnie dobiły, a później były 31 i tak leci... Jeszcze nie masz się czym martwić :) Brałaś clo?

Brałam teraz CLO temperatura wzrasta . W tamtym roku pękł pecherzyk ciaza była i poronilam wczoraj pecherzyk 17 mm zobaczymy :)

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    u mnie przez dwa cykle: od 3dc do 7 dc po 1
    potem gin przerzucił mnie na inny dopalacz jajek

z tego co obserwuje dziewczyny biora zazwyczaj 5 tabletek w jednym cyklu, w różnym układzie, Ty masz 7 tabsów
    to Twój 1 raz z clo? jak na 1 raz to trochę z grubej rury, ale trzeba zaufać lekarzowi

Tak pierwszy raz z clo, mam brać tabletki na raz? czy każdą o innej porze dnia?

5djypc0zkgziy9mr.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia1990 wrote:
    Tak pierwszy raz z clo, mam brać tabletki na raz? czy każdą o innej porze dnia?

hmmm brałabym jednak oddzielnie, ale może dopytaj lekarza

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia1990 wrote:
    Moje zalecenia:

To decyzja lekarza ale zeby pierwszy raz i taką dawką?No cóz pozostaje zaufac lekarzowi,odwazny.
    Czasem jest jakas dziewczyna co bierze po dwie tabletki ale zeby trzy...jesli chodzi o dawkowanie to ja bym brala jednà rano drugą wieczorem a jesli trzy to rano/poludnie/wieczorem .Lekarz powinien sprecyzowac jak łykac leki

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia85 wrote:
    Porada dnia po wykresem OF
    "Jeśli marzysz o bliźniętach, czas działa na Twoją korzyść. Im kobieta starsza, tym szansa na ciążę mnogą wzrasta".
    Zwlaszcza na clo :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    To decyzja lekarza ale zeby pierwszy raz i taką dawką?No cóz pozostaje zaufac lekarzowi,odwazny.
    Czasem jest jakas dziewczyna co bierze po dwie tabletki ale zeby trzy...jesli chodzi o dawkowanie to ja bym brala jednà rano drugą wieczorem a jesli trzy to rano/poludnie/wieczorem .Lekarz powinien sprecyzowac jak łykac leki

Zbyt duża dawka może zaszkodzić? Czy po prostu trzeba zaczynać od małej dawki by mieć ASA w rękawie?

5djypc0zkgziy9mr.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym witam sie i o samopoczucie reszty pytam :-)
    Jakos dobry humor mam mimo iz wiem ze @ tuz tuz,juz czekam na nią w sumie.Moglaby przyjsc w sobote bo w 3 dc moglabym jechac do kliniki a tak to mi weekend koliduje i praca przez weekend bo mam popoludniowki i nie ma opcji zamienic sie bo z szefem pracuje(kolezanka urlop ma)..ha ha ja juz planuje kolejny cykl a jeszcze ten sie nie skonczyl,ale na wkladce beźowy slad wiec juz niebawem :-)

http://static.pokazywarka.pl/i/6750258/369041/fb-img-1468302249432.jpg

km5svcqgqcxnw3nt.png
‹‹ 1803 1804 1805 1806 1807 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ