X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Pół roku a konkretniej 4 cs . To już mnie tak przerosło tą chęć bycia mama ze nie mogę na niczym się skupić. Ja muszę iść ale chyba do psychologa :) . Hehe. Może Bozia niechce dac. Niedługo przeprowadzam się do nowego domu może wtedy zajde ;)
    Oj czesto sie to zdarza na nowym miejscu,moze skup sie na umeblowaniu,na roznych dekoracjach i wyposazeniu bo to tskie zdrowe odciàgnąc mysli od staran,to samo musi przyjsc a nie przyjdzie kiedy bedziesz non stop o tym myslec.Wyluzuj,ciesz sie latem,czymkolwiek by miec w sobie pozytywnà energie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 22:17

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Malowanka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panan nie stresuj się tak spróbuj troszkę mniej się denerwować i ochlon

1cykl z Clo kwiecień 2016 -udany :)
    klz9f71xde4fy0ia.png
    74diio4phdeldx9d.png
  • Malowanka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajmij się nowym domem, jego urządzeniem. Pozwoli Ci to oderwać myśli. Może za bardzo chcesz za dużo myślisz analizujesz i się blokujesz, a może musisz się wyciszyć, odpuścić...Znajdź dobrego gonekologa, dobry ginekolog i od razu człowiek spokojniejszy. Przynajmniej ja tak mialam. Wierzyłam mu bo wiedziałam że wie co robi. Z Twoich wypowiedzi widze że jesteś bardzo nakręcona na dziecko i naprawdę Cię rozumiem bo też to przechodziłam. Ale jak się nie udaje to naprawdę trzeba spróbować odpuścić bo można zwariowac

Angie 31 lubi tę wiadomość

klz9f71xde4fy0ia.png
    74diio4phdeldx9d.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malowanka ale ci ten suwak zapierdziula do przodu,juz 14 tydzien za tobà,yupi! :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Malowanka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szybko czas leci, ale ja to czekam na Twój suwaczek

klz9f71xde4fy0ia.png
    74diio4phdeldx9d.png
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Pół roku a konkretniej 4 cs . To już mnie tak przerosło tą chęć bycia mama ze nie mogę na niczym się skupić. Ja muszę iść ale chyba do psychologa :) . Hehe. Może Bozia niechce dac. Niedługo przeprowadzam się do nowego domu może wtedy zajde ;)

A otoczenie nie dokucza ci? ktoś bliski jest w ciąży itd itp nie da się tej chęci wywalić z głowy.Wiem ale można to jakoś obejść☺ każdego dnia porozgladaj się wokół i znajdź przynajmniej jedną rzecz dlaczego jest fajnie jeszcze poczekać...zaraz znajdzie się druga i trzecia rzecz a chęci niech pozostaną☺ cycki do góry i korzystaj z tego że jeszcze nie teraz bo później to już nie jest tak rumiankowo ale za to przecudownie☺

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malowanka wrote:
    Szybko czas leci, ale ja to czekam na Twój suwaczek
    Zastanowie sie nad tym suwaczkiem :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 05:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje Drogie,

nie idę dzisiaj betować, nie ma po co, @ mi się rozkręca, plamię już konkretnie, czyli u mnie ovitrelle utrzymuje się dłużej niż te 10 dni wskazane w ulotce (betowałam w 12 dniu po zastrzyku). nawet nie wiem czy mi smutno....

Jagna-ciesz się kotem! mam nadzieję, ze pójdziesz na betę w piątek!
    Panan - szalej,żeby ten dominator jajnikowy zmienił sie w fasolkę!
    Kinga i Wedmoczka - dobrych wyników przed hsg! Żeby zabieg był terminowy i pozytywne wyniki!

Dobrego dnia, ja wkręcam się w robotę, żeby nie myśleć, ale i tak muszę gina na cito zorganizować....

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za słowa otuchy kochane jesteście :) temperatura coraz wyżej chyba muszę odpuścić sobie do końca tygodnia i poprostu serduszkowac :) jajo jest i rośnie coraz większe :) także chyba spoko

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Misia 69 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamakejti Kurcze szkoda :( tule kochana.
    Jagna ty leć na bete do piątku to my tu nie wytrzymały i zaczniesz szybciej wiruski nam tu wysyłać ☺

mamakejti lubi tę wiadomość

f2w33e3k5idkv34t.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia85 wrote:
    Porada dnia po wykresem OF
    "Jeśli marzysz o bliźniętach, czas działa na Twoją korzyść. Im kobieta starsza, tym szansa na ciążę mnogą wzrasta".

chyba dlatego, że wraz z wiekiem częściej korzystamy ze wsparcia medycznego;)

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje zalecenia:
    Clostylbegyt drugiego dnia cyklu 2 tabletki, trzeciego 3 tabletki czwartego dwie tabletki.

Jest w porządku? Jak Wy stosujecie?

Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
    16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
    5djypc0zkgziy9mr.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia1990 wrote:
    Moje zalecenia:
    Clostylbegyt drugiego dnia cyklu 2 tabletki, trzeciego 3 tabletki czwartego dwie tabletki.

u mnie przez dwa cykle: od 3dc do 7 dc po 1
    potem gin przerzucił mnie na inny dopalacz jajek

z tego co obserwuje dziewczyny biora zazwyczaj 5 tabletek w jednym cyklu, w różnym układzie, Ty masz 7 tabsów
    to Twój 1 raz z clo? jak na 1 raz to trochę z grubej rury, ale trzeba zaufać lekarzowi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 08:04

f2w3skjotzzbwk43.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia85 wrote:
    Panan a jakie badania masz zrobione? Mąż się badał? Moje pierwsze miesiące starań były tragiczne, szczególnie że wszyscy zachodzili przy pierwszej próbie, a później jakoś przywykłam i zobojętniałam. Później jeszcze 30 urodziny mnie dobiły, a później były 31 i tak leci... Jeszcze nie masz się czym martwić :) Brałaś clo?

Brałam teraz CLO temperatura wzrasta . W tamtym roku pękł pecherzyk ciaza była i poronilam wczoraj pecherzyk 17 mm zobaczymy :)

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    u mnie przez dwa cykle: od 3dc do 7 dc po 1
    potem gin przerzucił mnie na inny dopalacz jajek

z tego co obserwuje dziewczyny biora zazwyczaj 5 tabletek w jednym cyklu, w różnym układzie, Ty masz 7 tabsów
    to Twój 1 raz z clo? jak na 1 raz to trochę z grubej rury, ale trzeba zaufać lekarzowi

Tak pierwszy raz z clo, mam brać tabletki na raz? czy każdą o innej porze dnia?

5djypc0zkgziy9mr.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia1990 wrote:
    Tak pierwszy raz z clo, mam brać tabletki na raz? czy każdą o innej porze dnia?

hmmm brałabym jednak oddzielnie, ale może dopytaj lekarza

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia1990 wrote:
    Moje zalecenia:

To decyzja lekarza ale zeby pierwszy raz i taką dawką?No cóz pozostaje zaufac lekarzowi,odwazny.
    Czasem jest jakas dziewczyna co bierze po dwie tabletki ale zeby trzy...jesli chodzi o dawkowanie to ja bym brala jednà rano drugą wieczorem a jesli trzy to rano/poludnie/wieczorem .Lekarz powinien sprecyzowac jak łykac leki

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia85 wrote:
    Porada dnia po wykresem OF
    "Jeśli marzysz o bliźniętach, czas działa na Twoją korzyść. Im kobieta starsza, tym szansa na ciążę mnogą wzrasta".
    Zwlaszcza na clo :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    To decyzja lekarza ale zeby pierwszy raz i taką dawką?No cóz pozostaje zaufac lekarzowi,odwazny.
    Czasem jest jakas dziewczyna co bierze po dwie tabletki ale zeby trzy...jesli chodzi o dawkowanie to ja bym brala jednà rano drugą wieczorem a jesli trzy to rano/poludnie/wieczorem .Lekarz powinien sprecyzowac jak łykac leki

Zbyt duża dawka może zaszkodzić? Czy po prostu trzeba zaczynać od małej dawki by mieć ASA w rękawie?

5djypc0zkgziy9mr.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym witam sie i o samopoczucie reszty pytam :-)
    Jakos dobry humor mam mimo iz wiem ze @ tuz tuz,juz czekam na nią w sumie.Moglaby przyjsc w sobote bo w 3 dc moglabym jechac do kliniki a tak to mi weekend koliduje i praca przez weekend bo mam popoludniowki i nie ma opcji zamienic sie bo z szefem pracuje(kolezanka urlop ma)..ha ha ja juz planuje kolejny cykl a jeszcze ten sie nie skonczyl,ale na wkladce beźowy slad wiec juz niebawem :-)

http://static.pokazywarka.pl/i/6750258/369041/fb-img-1468302249432.jpg

km5svcqgqcxnw3nt.png
‹‹ 1803 1804 1805 1806 1807 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ